Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η επίσκεψη του Αγίου Όρους

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος zwg, στις 16 Οκτωβρίου 2007.

  1. astrologman

    astrologman Regular Member

    Φίλε zwq όσο ελκυστικό και αν φαίνεται αρχικά το μοίρασμα κάποιων εμπειριών και απόψεων, ειδικά όταν σε συγκλόνισαν τόσο όσο λες, τελικά η θεωρησή σου όλων των συνομιλητών σου ως Χριστιανών και εκτόξευση θρησκευτικών παραινέσεων σου προς αυτούς καταδεικνύει τελικά ως απρόσφορη την διεξαγωγή θρησκευτικών συζητήσεων σε ένα forum με ερωτικό προσανατολισμό, ειδικά μάλιστα όταν αποπειράσαι εντελώς παρεξηγήσιμες από πιστούς -αλλά και μη- συνδέσεις των δύο θεμάτων.
     
  2. zwg

    zwg Regular Member

    θα σου λέγα κάποια ιστορία που έχω ακούσει ή και διάφορα... αλλα δεν αξιζει γιατί κάπιοι άνθρωποι που και να δουν κάτι ξεκάθαρο του θεού πάλι δεν πιστεύουν
     
  3. astrologman

    astrologman Regular Member


    Θα σου πρότεινα να μην συνεχίσεις τον θρησκευτικό προσηλυτισμό εδώ.
     
  4. Kits

    Kits Contributor


    εγω παντως και τον Χριστο φανταρο να δω , παλι δεν θα πιστεψω!!
     
  5. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Το ζήτημα της πίστης είναι καθαρά προσωπική υπόθεση του καθενός και δε θα 'πρεπε να 'χει θέση εδώ μέσα. Κάτι που για ορισμένους είναι σημάδι του θεού άλλοι το βλέπουν σαν μία τυχαία σύμπτωση ή κάτι ανάξιο λόγου. Ο τρόπος με τον οποίο παρακινείς τους υπόλοιπους να πιστέψουν στο θεό, την παναγία ή οποιαδήποτε άλλη δύναμη με βρίσκει απόλυτα αντίθετο.
     
  6. zinnia

    zinnia Contributor


    συμφωνω κι επαυξανω και καλυτερα να κρατησεις τις ιδεες σου για σενα γιατι αλλοιως καταντα προσηλυτισμος που αν δεν το ξερεις, σ ενημερωνω οτι απαγορευεται από το Ελληνικο Συνταγμα.
     
  7. zwg

    zwg Regular Member

    οκ με συγχωρείτε για αυτό μου το ποστ δεν πρόκειτε να το ξανακοιτάξω ή να ξαναγράψω σε αυτό διότι μόνο που βλέπω κάποιες απόψεις πνίγομε   και νιώθω κάπως
     
  8. alex_greece2

    alex_greece2 Regular Member

    Είναι τεράστιο το θέμα...και οκαθένας θα έχει διαφορτική άποψη απο τους υπόλοιπους.
    Γιατί;
    Μα γιατί δεν είναι κάτι το απτό...όπως είπες και εσύ zwq ...υπάρχουν ιστορίες.Αυτό λέει πολλά.
     
  9. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Re: Η επίσκεψη του Αγίου Όρους

    Αν απαγορευοταν ουσιαστικα, το Συνταγμα δε θα ηταν γραμμενο στο ονομα του Θεου, αλλα στο ονομα του Λαου.
     
  10. hugger

    hugger Regular Member

    Πανω που αποκαλυφθηκε ενα ταμπου, πολλοι τρεξαν να το κουκουλωσουν και να κοψουν τη συζητηση. Εγω ριχνω λαδι στη φωτια, πιστευω οτι κανεις δεν εχει δικαιωμα να μιλησει για προσηλυτισμο οταν ενα μελος απλα εκθετει τη γνωμη του, και μαλιστα τεκμηριωμενα, οπως εκανε ο zwg. Αν τωρα καποιοι δεν αντεχουν τη συζητηση, ας αυτοπεριοριστουν αντι να περιοριζουν το δικαιωμα των αλλων να εκφραζονται. Τον παραλληλισμο της θρησκειας με Top και τα μελη της με bottoms τη βρισκω επιτυχημενη, και φανταζομαι αυτη η αποψη δεν ευχαριστει ουτε τη μια αλλα ουτε και την αλλη πλευρα. Μπορουμε να ειμαστε ανοιχτομυαλοι παντου? Η ακομα θα προτιμουσαμε η Ευα να μην ειχε ο δαγκωσει το μηλο?
     
  11. female

    female Contributor





    Θα ήθελα πολύ να ήξερα κάτι που, μέσα στα κοινωνικά πλαίσια, δεν ενέχει ιεραρχία, και άρα, δεν μπορεί να αναχθεί σε "τοπς" και "μπότομς". (Έτσι, υποθέτω, βρίσκουν ατέλειωτο υλικό οι bdsmers για role-playing games.)


    Η τεράστια διαφορά με τη χριστιανική θρησκεία είναι ακριβώς η αμαρτία και οι ενοχές για σχεδόν κάθε σεξουαλική επιθυμία και πράξη (εκτός καθαρά αναπαραγωγικής) είναι ένα από τα βασικά μέσα χειραγώγησης και ελέγχου των πιστών. Όχι μόνο "απαγόρευση οργασμού", αλλά σχεδόν απόλυτη καταδίκη της λίμπιντο.


    Σήμερα η χειραγώγηση αυτή της λίμπιντο γίνεται και από σύγχρονα κέντρα εξουσίας και με άλλους σκοπούς - η διαφήμιση, για παράδειγμα, την παραμορφώνει και ελέγχει, και την χρησιμοποιεί, και με βάση τη θεωρία του Σκίνερ, ως το ανέφικτο αλλά άκρως επιθυμητό "αγαθό" -- αυτό της κατανάλωσης.


    Τα θέματα αυτά, οι συνέπειες και οι προεκτάσεις τους, ασφαλώς δεν αναλύονται ούτε στοιχειωδώς με τόσα λίγα που ειπώθηκαν εδώ.



     
  12. astrologman

    astrologman Regular Member

    Πώς χαρακτηρίζεις ως taboo την αναγκαστικά και ορθά αποδεκτή από όλους διαφορετικότητα των θρησκευτικών αντιλήψεων και από που προκύπτει η απλή έκθεση γνώμης όταν υπάρχουν σαφείς θρησκευτικές παραινέσεις από αυτό το μέλος και ακόμα η αρνητική αξιολόγηση όσων δεν τις ασπάζονται ("...δεν αξιζει (να ασχοληθω)..." zwq) και πολύ περισσότερο από που προκύπτει η τεκμηρίωση;

    Όσο για τον παραλληλισμό αποδεκτών από ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού θεικών όντων με ρόλους bdsm είναι τουλάχιστον θέμα αισθητικής ακόμα και για τους μη πιστούς όπως εγώ.