Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

slaughtering απο γυναικες

Συζήτηση στο φόρουμ 'Φετιχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος masada, στις 24 Μαϊου 2007.

  1. Syrah

    Syrah Contributor

    Καλησπέρα female,

    Σε ποιο φυσικό νόμο αναφέρεσαι;

    Αναλόγως, κατά περίπτωση. Το νομικό δικαίωμα να σκοτώνω πουλιά για τη χαρά του κυνηγιού ίσως μόνο, μου το εκχωρεί λόγου χάρη το κράτος. Ο άνθρωπος δεν σκοτώνει ζώα μόνο για τη βρώση ή την αυτοάμυνά του. Σκοτώνει και για να φτιάχνει δερμάτινα καλύμματα για τα καθίσματα του αυτοκινήτου σου. Επίσης και για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του, λόγου χάρη σκοτώνεις μύγες όχι επειδή απειλούν τη σωματική σου ακεραιότητα, αλλά επειδή παραβιάζουν την αισθητική σου. Εν προκειμένω φρονώ πως η πολιτεία δεν αναγνωρίζει νομικό δικαίωμα στη θανάτωση ζώων για σεξουαλική απόλαυση - εκτός και αν μιλάμε για περιπτώσεις όπου το δέρμα τους θα χρησιμοποιηθεί για να φτιαχτούν κορσέδες και μαστίγια - επομένως οφείλω να παραδεχτώ ότι νομικά ήμουν αδικαιολόγητη. Ηθικά, από τη δική μου πλευρά ισχύει ότι έγραψα στο Lost_boy. Θεωρώ πως τη δεδομένη στιγμή, έπραξα το ορθότερο των δυνατών.

    Αιτιολογία και δικαιολογία δεν είναι ένα και το αυτό. Έχεις παρερμηνεύσει την καλή μου πρόθεση να είμαι επεξηγηματική και αναλυτική έναντι ανθρώπων που δεν κατανοούν κάποιες εκφάνσεις του σαδισμού, σε αίσθηση ανάγκης αυτοδικαιολόγησης, νομίζω. Εξηγώ μία ακόμη φορά: Στο προηγούμενο μήνυμά μου προς εσένα αιτιολόγησα μία συμπεριφορά και στο προηγούμενο μήνυμά μου προς το Lost_boy εξήγησα γιατί φρονώ πως είναι η δικαιότερη - ανάτρεξε σε εκείνο το Post για την απάντηση στην ερώτησή σου.

    Σπανίως προτίθεμαι να επιχειρηματολογήσω υπέρ άποψης που δεν διατύπωσα εγώ, ως εκ τούτου στην ερώτηση "γιατί δικαιούμαι να αφαιρέσω μία ανθρώπινη ζωή;", δεν θα λάβεις απάντηση, καθώς δεν απορρέει από δικές μου διατυπώσεις.
    Για ό,τι αφορά στα ζώα, τόσο ειδικά όσο και γενικά (ως άνθρωπος - σε απάντηση της ερώτησής σου) νομίζω πως δικαιούμαι να αφαιρώ τη ζωή τους σε οποιαδήποτε περίπτωση η ανθρώπινη λογική μού λέει πως αυτό είναι προτιμότερο, βάσει των εκάστοτε κριτηρίων. (Αυτό το "δικαιούμαι" βέβαια απορρέει από το "δύναμαι" αλλά δεν είμαι αρμόδια να χαρακτηρίσω λάθος της φύσης την ανθρώπινη δύναμη, και αποδέχομαι την πνευματική μου ανωτερότητα έναντι των υπόλοιπων οικογενειών του ζωικού βασιλείου άνευ ενοχών.)

    ΥΓ 1. Γιατί χρησιμοποιείς κεφαλαία γράμματα στις αντωνυμίες που αναφέρονται σε εμένα;

    ΥΓ 2. Φρονώ πως οι περισσότερες απορίες σου καλύπτονται ήδη από το post No152, όπως και εκείνη του Puma.
     
  2. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Re: slaughtering απο γυναικες

    Απενοχοποιήσε δηλαδή οταν εκτονωνεις τον σαδισμό σου στα ζώα.
    τα επιχειρηματα που συνδράμουν στην απενοχοποίηση αυτη ειναι πχ:

    α) Ειναι κατώτερο ειδος
    ( συμφωνα κ με την θεωρια του ρατσισμού ή των φυλετικών διακρισέων σχετικά με τους μαύρους, τους εβραίους ή τις γυναικες.)
    β) ως κατώτερο ειδος πονάει λιγοτερο έως και καθολου (κατώτερο αντι του διαφορετικό)
    γ)δεν θα βρεθω στην φυλακη ή αλλού λόγω μη δυνατότητας χρήσης της ανθρωπινης γλώσσας κ επικοινωνίας απο το θυμα αρα κ μη δυνατότητας καταγγελίας μου.
    δ) το κάνουν κ αλλοι για ίδιους ή άλλους λόγους αρα γιατί όχι κ εγώ?
    ε)Αφου μπορώ (έλέω γ) γιατί να μη το κάνω?

    Στην παραπάνω παράγραφο
    α)αντικαταστάθηκε η λέξη ανθρώπινη με την λέξη ναζιστική έτσι για να ξέρουμε που οδηγούν αυτές οι λογικές..
    β)προστέθηκαν τα ιταλικς..

    Η χαρά του γκεμπελς θα ησουν  
    Ενημερωτικά.. ΟΧΙ δεν δικαιούσαι κανενα απο τα παραπάνω αυθαίρετα προσωπικά σου συμπεράσματα.




    ΥΓ. Αν σου είναι τόσο έντονη η αναγκη εκτόνωσης του σαδισμού σου συραχ, Μηπως να επαναπροσδιόρισεις την σχέση σου με τον αυτόν αντι να ψάχνεις θυμάτα που "δεν πειράζει ας πονανε, αρκεί να μη μιλανε, εγώ να μαι καλά" ?
    YΓ2. Το πνευματικά ανώτερη.. είναι κ αυτο υπο συζήτηση
     
    Last edited: 3 Νοεμβρίου 2007
  3. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Εγώ πάντως όταν ήμουν 10 χρονών είδα να σφάζουν ένα αρνάκι στο χωριό του μπαμπά μου το Πάσχα. Έμεινα μαγεμένη να κοιτάζω από την αρχή ως το τέλος. Ήμουν σαν υπνωτισμένη. Πρώτα έκοψαν το λαιμό του και άφησαν το αίμα να τρέξει μέσα σε έναν κουβά. Το αρνάκι κλωτσούσε τα πόδια του και κουνιόταν συνέχεια μέχρι που νομίζω πέθανε. Τα μάτια του ρολάρισαν άσπρα. Αγαπώ πολύ τα ζώα και με στεναχώρεσε η φάση. Μετά έκοψαν τους τένοντες στα ποδαράκια του και φύσηξαν μέσα στο τομάρι μέχρι που φούσκωσε. Έτσι μπόρεσαν και το ξετομάριασαν πιο εύκολα. Νομίζω όμως πως ίσως ήταν ακόμη λίγο ζωντανό γιατί σαν να κινήθηκε λίγο. Μετά το μαγείρεψαν και το φάγαμε.

    Αν δεν καταλάβεις την μαγεία του θανάτου πώς θα καταλάβεις την μαγεία της ζωής;
     
  4. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Re: slaughtering απο γυναικες


    ζωντας την
     
  5. she_Dragon

    she_Dragon Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: slaughtering απο γυναικες

    Συνυπογραφω

    κ προσθετω... δυνατες συγκινησεις κ ομορφια προκαλουμε κ βιωνουμε εν ζωη, ο θανατος εχει μονο το τελος κ το μονο που μας μαθαινει ειναι να χαρουμε οτι υπαρχει πριν απο αυτο.
    Οταν κ αν καταλαβεις τη μαγεια του θανατου ειναι αργα, χαιρετισματα στον αγιο πετρο η στον βελζεβουλη ... παιζει αυτο  
     
  6. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: slaughtering απο γυναικες

    Μιλάω για τον θάνατο του άλλου καλέ....δεν παλάβωσα ακόμη (κι αν είναι αρνάκι γάλακτος ακόμη καλύτερα, έχω μία εκπληκτική συνταγή).   
     
  7. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Re: slaughtering απο γυναικες

    Αγαπητή Mikra_Psemata, η τοποθέτηση πως απενοχοποιείται κανείς από κάθε άποψη εκτονώνοντας το σαδισμό του σε ζώα, είναι δική σου, όπως και η επιχειρηματολογία που την υποστηρίζει (η οποία είναι ασθενής, κατά τα δικά μου τεκμήρια). Η δική μου θέση ήταν πως είναι προτιμότερο να βλάπτει κανείς ζώα παρά ανθρώπους, και διατυπώθηκε με σαφήνεια πολλάκις.

    Ομοίως, η παραπάνω παράγραφος, μετά τις αλλαγές σου, είναι δικό σου πνευματικό προϊόν. Αν ήθελα να γράψω "ναζιστική" θα έγραφα "ναζιστική", όχι "ανθρώπινη" (πρώτον η ναζιστική θεώρηση διέκρινε ανθρώπους από ανθρώπους, όχι ανθρώπους από ζώα, δεύτερον κάθε διάκριση –όπως μεταξύ ανθρώπων/ζώων πχ- δεν έχει κατά κανόνα ρατσιστικό χαρακτήρα), ως εκ τούτου η διόρθωσή σου δεν με εκφράζει ως συγγραφέα του αρχικού post. Θα χρειαστεί να την υποστηρίξεις δηλαδή με δικά σου επιχειρήματα πλέον.

    Ομοίως, εν προκειμένω είχα τονίσει πως μιλώ εν γένει ως άνθρωπος και πως αναγνωρίζω ότι είμαι πνευματικά ανώτερη από τις άλλες οικογένειες του ζωικού βασιλείου, ως εκ τούτου δεν προκύπτει το συμπέρασμα ότι διατάθηκα πως είμαι πνευματικά ανώτερη από κάθε άλλο άνθρωπο. (Εκτός αν εννοείς πως η εν γένει πνευματική ανωτερότητα των ανθρώπων έναντι των ζώων τίθεται προς συζήτηση, οπότε θα χαρώ να δω τα επιχειρήματά σου κατά της θέσης αυτής.)

    ΥΓ. Εν γένει δεν καταλαβαίνω το λόγο για τον οποίο, είτε από διατυπώσεις μου καταλήγεις σε συμπεράσματα στα οποία δεν οδηγεί καμία λογική συνεπαγωγή (είναι θέμα διακριτών μαθηματικών και όχι υποκειμενικής θεώρησης/παρανόησης κλπ επαναλαμβάνω), είτε παραποιείς/αλλάζεις/"διορθώνεις" τα κείμενά μου. Αν δεν αντιλαμβάνεσαι ό,τι γράφω (παρότι κατά κανόνα είμαι σαφής) καλό είναι να με ρωτάς για περαιτέρω διευκρινίσεις, που όπως σου έχω ξαναγράψει θα είναι χαρά μου να σου δώσω. Διότι, χωρίς διάθεση προσβολής απέναντί σου, 3 από τα 3 σχόλιά σου σε αυτό το post είναι εκτός θέματος καθώς δεν απορρέουν (βάσει συνεπαγωγών) από το δικό μου κείμενο, και υπό αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο να διεξαχθεί οποιοσδήποτε διάλογος ανάμεσά μας.
     
  8. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: slaughtering απο γυναικες

    Oτι πεις  


    YΓ. memento huomo, quia pulvis es et in pulverem reverteris..
     
    Last edited: 4 Νοεμβρίου 2007
  9. Kits

    Kits Contributor

    Re: Απάντηση: Re: slaughtering απο γυναικες



     
    Μην τρελλαθουμε κιολας....
     
  10. female

    female Contributor



    Όχι πάντως κάποιον που θα βρεις σε βιβλίο Φυσικής. Αναφέρομαι στους νόμους της Φύσης που εξήγησα παραπάνω, της ζωής, κι όχι νόμους της Φυσικής.



    Κι εγώ που σκότωνα μύγες μέσα στο σπίτι γιατί νόμιζα οτι μεταφέρουν μικρόβια, ότι είναι θέμα υγιεινής να μην κάθονται πάνω στο φαγητό μου... Ευτύχώς που με ενημέρωσες πως σκότωνα μύγες λόγω αισθητικής. Όντως, δεν τις είχα εντάξει στο ντεκόρ, τώρα που το ξανασκέφτομαι.



    Συνήθως το δέρμα των ζώων που καταναλώνονται για φαγητό χρησιμοποιείται και για άλλους σκοπούς. Νομικά αποδεκτό είναι το τίμιο επάγγελμα του εκδοροσφαγέως, και κάποιος που απολαμβάνει τη σφαγή ζώων θα μπορούσε να το λάβει υπ' όψιν.



    Θεωρείς, λοιπόν. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, μεταξύ αυτών κι εγώ, που φρονούμε πως άνθρωποι που βασανίζουν και σκοτώνουν ζώα για ψυχαγωγία είναι άξιοι ειδικής μεταχείρισης.





    Δύνασαι να αφαιρέσεις, όντως, τη ζωή ενός ζώου (τι ζωάκι ήταν άραγε το θύμα σου, που πέθανε για τη ναρκισιστική σου καύλα; ) ιδίως όταν αυτό είναι πιο αδύναμο από σένα. Οποιοσδήποτε δύναται να βασανίσει έναν πιο αδύναμο ή πιο μικρό, και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στη μυική δύναμη.



    Εκεί έξω, κάποτε ίσχυε ένας ηθικός νόμος που έλεγε πως δεν τα βάζει ΠΟΤΕ κανείς με πιο αδύναμους απ' αυτόν, και όποιος το έκανε, ονομαζόταν "τζάμπα μάγκας". Δοκίμασε, καλή μου Syrah, (αλλά και όποιος άλλος έχει παρόμοιες απόψεις) να τα βάλεις με κάποιον δυνατότερο από σένα. Με κάποιον που φοβάσαι. Πήγαινε μια βόλτα στη ζούγκλα χωρίς όπλο, να αποδείξεις την πνευματική σου ανωτερότητα.



    Speciesism είναι αυτό που κάνεις, ρατσισμός υπέρ ενός είδους, να κρίνεις πως το ανθρώπινο είδος είναι πνευματικά ανώτερο των υπολοίπων, και άρα δικαιούται τον αφανισμό τους. Τι ειρωνία... κανένα άλλο είδος δεν έφερε τον πλανήτη στα όρια της καταστροφής όπως τον έχουμε φέρει εμείς, κανένα άλλο είδος δεν έχει εξαφανίσει τόσα άλλα είδη ώστε να έχει καταστραφεί η οικολογική ισορροπία ανεπανόρθωτα. Μπορούμε όντως να υπερηφανευόμαστε για την ικανότητά μας για καταστροφή.




    Φρονώ... πως την αγάπη για τη ζωή και τα ζωντανά όντα, το σεβασμό και το δέος για τη ζωή δεν μπορεί κανείς να τα μάθει. Αυτό ή το 'χει κανείς από μικρός, ή δεν το 'χει.
    Κανένα επιχείρημα δεν θα πείσει γι' αυτό.



     
  11. iJ

    iJ Regular Member

    Απάντηση: slaughtering απο γυναικες

    @female: Υποκλίνομαι!
     
  12. Puma

    Puma Regular Member

    Θεωρώ (όπως... σχεδόν όλοι φαντάζομαι) ότι τίποτα από τα δύο δεν είναι σωστό! Οπότε δεν τίθεται θέμα σύγκρισης! Έτσι όπως το θέτεις, είναι σαν να μην είχες επιλογή! Ότι έπρεπε οπωσδήποτε να προχωρήσεις στη διερεύνηση που αναφέρεις σε προηγούμενο post και έπραξες ανάλογα! Δηλαδή αφού θα το κάνουμε που θα το κάνουμε, ας το κάνουμε σε ζωάκι που είναι προτιμότερο! Επίσης μπορείς να μας πεις, έστω και στο περίπου, τι χαρακτήρα είχε η έξαψη που έγραψες ότι ένιωσες? Ήταν δηλαδή κάτι που... θα ήθελες να το ξανανιώσεις?