Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

slaughtering απο γυναικες

Συζήτηση στο φόρουμ 'Φετιχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος masada, στις 24 Μαϊου 2007.

  1. zinnia

    zinnia Contributor

    Τοσες μερες δεν εγραψα τις αποψεις μου σ αυτο το θεμα συνειδητα. Το παρακολουθουσα οπως εξελισσοταν και οπως ειναι φυσικο, εβγαλα (ακομη μια φορα) τα συμπερασματα μου για τη ψυχοσυνθεση των συμμετεχοντων. Δεν θα σταθω σε τοποθετησεις , ουτε σε χαρακτηρισμους. Το μονο που θελω να πω ειναι, πως πραγματικα με θλιβει οταν βλεπω ανθρωπους να εχουν μεσα τους την επιθυμια να βλάψουν καποιον, ασχετα αν την εκλογικευουν κι επιλεγουν να βλαψουν ζωα αντι γι ανθρωπους, επειδη φρονουν πως αυτο θα εχει για τους ιδιους, λιγοτερο κοστος και συνεπειες. Για μενα το προβλημα δεν ειναι ποιον βλαπτεις - ανθρωπο ή ζωο - αλλα το οτι εχεις την αναγκη να βλαψεις.
     
  2. Syrah

    Syrah Contributor

    Έχω εκθέσει με σαφήνεια τα ηθικά διλήμματα που προκύπτουν σε σαδιστές που φαντασιώνονται τη θανάτωση του συντρόφου τους. Παρέθεσα και σχετικό πίνακα και οδηγίες ρύθμισης παραμέτρων (post No 145 & Παράδειγμα αναλυτικά στο post No 152) για όσους δεν ανήκουν στην κατηγορία αυτή, έτσι ώστε να τους βοηθήσω να μπουν σε αυτό το πνεύμα και να αντιληφθούν το δύσκολο της θέσης αυτών των ανθρώπων. Εξέθεσα και την προσωπική μου άποψη και τη σχετική επιχειρηματολογία που την υποστηρίζει. Ως εκ των παραπάνω, φρονώ πως αντεπιχειρήματα σε όλα τα νέα σχόλια και απαντήσεις σε ερωτήσεις που ανακύπτουν βρίσκονται ήδη σε παλαιότερα post μου, και πως άπτεται πλέον της ειλικρινούς πρόθεσης του καθενός να κατανοήσει τους ανθρώπους αυτούς (αν και θέλω να πιστεύω πως όλοι με διάθεση κατανόησης και όχι ειρωνίας πραγματεύονται το παρόν νήμα), το κατά πόσο θα το καταφέρει. - Εννοείται πως αν πάραυτα προκύψουν νέες απορίες, και μπορώ να σας βοηθήσω λόγω εγγύτητάς με την εν λόγω ψυχοσύνθεση, επομένως και ενδελεχέστερης ανάλυσής της, θα είμαι στη διάθεσή σας.

    ΥΓ. "Τζάμπα μάγκας" δεν ξέρω τι σημαίνει αυτή η φράση.
     
  3. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Re: slaughtering απο γυναικες

    Παρομοιως δεν τοποθετηθηκα, και προτιμησα να παρακολουθησω τη μαχη που εξελισσοταν. Το θεμα παρεκτραπηκε αλλα αυτο ειναι κατι δευτερευουσας σημασιας.


    Αυτο που θα ηθελα να τονισω ειναι οτι συζηταμε παραθετοντας επιχειρηματα (λογικα και συναισθηματικα) πανω σε θεματα ψυχοσυνθεσης, οπου εκει δε χωρα ουτε η λογικη ουτε το συναισθημα. Η ψυχοσυνθεση δεν αλλαζει βασει επιχειρηματων και τα επιχειρηματα δε μπορουν να καλυψουν παρα ελαχιστα το θεμα. Οποτε, κατα τη γνωμη μου, θα ηταν προτιμοτερο να σταθουμε σε μια παραθεση αποψεων, παρα να προχωρησουμε σε αντιπαραθεση.


    Παντως, αν εχεις μια εμφυτη αναγκη να βλαψεις, ειναι προτιμοτερο να βλαψεις καποιο ζωο παρα καποιον ανθρωπο. Αυτο τουλαχιστο υπαγορευει η δικη μου ηθικη.
     
  4. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Re: slaughtering απο γυναικες

    Η δική μου ηθική κ "κοινή λογική", λέει ότι καθώς λογιζόμαστε άνθρωποι, κ αρα δεν είμαστε έρμαια των ενστίκτων μας, σε αντίστοιχες περιπτώσεις "ακραίες" τέτοιων ψυχοσυνθέσεων που φαντασιώνονται θάνατο κ αισθάνονται έντονη την αναγκή να κανουν πράξη την φαντασιωση τους αυτη, θα παρότρυνα το εν λόγω άτομο, να βρει την όποια "λύση" μέσα του κ όχι έξω του.

    Οι ενστάσεις μου

    1)Η συμφιλίωση με την πράξη του θέλω να μοιράζω θάνατο με πόνο (ή κ χωρίς), και ψάχνω θύμα αποδεκτό απο την προσωπική μου ηθική κ λογική, επιλέγοντας (επι του παρόντος ίσως) μέλη του ζωικού βασιλείου αναλαμβάνοντας τον ρόλο δικαστή κ εκτελεστή ταυτοχρονα, μου δημιουργεί την απορία κ το ευλογο ερωτημα:
    Όταν και αν η αναγκη αυτή κορεστει από το είδος της αρχικής επιλογής (πόσο να σε γεμισει το να σκοτώνεις συνέχεια γατια , σκυλιά κλπ), μήπως αναζητηθει αυτο που απο την αρχή ήθελε (ανθρώπινο θύμα).
    Ειθισται όταν οι αναγκες καλύπτονται να γεννιούνται στην θέση τους άλλες, το ίδιο επιτακτικές.

    2)Ένας ακόμη λόγος (απο τους πολλούς) που δεν μπορώ να αποδεχτώ ως "δικαίωμα" την ανάγκη κάποιου να σκοτώνει ψαχνοντας να βρει το περισσότερο "ηθικά" κ "λογικά" αποδεκτό θύμα για τον σκοπό αυτό είναι :
    Ο άνθρωπος ανα μονάς είθισται να θεωρεί την "ομάδα/φυλή/είδος" στην οποία ανήκει την καλύτερη όλων.
    Όταν αυτό σχετίζεται με την σύγκριση του με τα υπόλοιπα ειδη του πλανήτη πέρα απο το ανθρώπινο -ονομάζεται σπισισμός- όπως σωστά ανέφερε η female.
    Οταν σχετίζεται με το ανθρωπινο, ανα κατηγορία κ περίπτωση ονομάζεται ρατσισμός, φυλετικές διακρίσεις, (εβραιοι, μαυροι, γυναίκες κλπ όπως αναεφερα κ σε άλλο ποστ)

    Οι θεωρίες κ τα επιχειρήματα που στηρίζουν αυτές τις 3 προσεγγίσεις, είναι της ίδιας λογικής υπερ ενος ειδους ή μιας ομαδας-φυλης η οποια ειναι ανώτερη απο τις άλλες (συμφωνα με αυτους πάντα που απαρτίζουν αυτές τις όμαδες) και πάντα όπως διδάσκει η ιστορία ήταν επικίνδυνες για την ανθρωπότητα αλλά και την ζωή του πλανήτη γενικότερα.

    Αυτά, με καμία διάθεση ειρωνείας, αλλά μόνο απο ανησυχία κ ενδιάφερον κ για τους θυτες κ για τα θυματα αυτών.
     
    Last edited: 5 Νοεμβρίου 2007
  5. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Re: slaughtering απο γυναικες

    Δεν ξέρω πως αισθάνονται οι άλλοι συνομιλητές αλλά προσωπικά σκέπτομαι πως η λέξη "μάχη" αδικεί την προσπάθειά μου να διεξάγω αξιοπρεπή διάλογο σε αυτό το νήμα, αδικεί και το περιεχόμενο των απαντήσεών μου και κυρίως το ύφος τους. Ούτως ή αλλιώς η μάχη προαπαιτεί αντιτιθέμενους εκατέρωθεν στόχους ενώ η συζήτηση κοινό ζητούμενο, και σε ένα forum, εξ ορισμού το ζητούμενο όλων είναι η κατανόηση και ανάλυση του θέματος του νήματος.

    Είσαι βέβαιος πως μάχη παρακολούθησες;
     
  6. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: slaughtering απο γυναικες

    Ναι, ήταν μάχη. Δεν είδα προσπάθεια να βρεθεί κοινή λύση. Τελικά η συζήτηση δεν κατέληξε πουθενά, οπως εξ αρχης ειχα προβλεψει. Αυτο το φαινομενο παρατηρηται γενικα σε συζητησεις οι οποιες δεν εχουνε συντονιστη και αναφερονται σε θεματα προσωπικοτητας ή σε θέματα σημαντικών προσωπικών αντιλήψεων.


    Μην είσαι σίγουρη ότι αυτό ήταν το ζητούμενο όλων όσων συμμετείχαν μέχρι εδώ.

     
     
  7. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Re: slaughtering απο γυναικες

    Γενικα συμφωνω, όμως τα ένστικτα δύσκολα γαληνευουν. Το ότι είμαστε άνθρωποι δε σημαίνει ότι έχουμε υπερνικήσει όλα τα θεματα που αφορούν τα ένστικτά μας.



    Νομιζω παντως οτι τραβας τα επιχειρήματά σου στα άκρα και βάζεις στο συνομιλητή σου λόγια που δεν είπε.
     
  8. το βρισκω εξωφρενικο!!! ειπαμε εχουμε φετιχ αλλα οχι και ετσι
     
  9. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Re: slaughtering απο γυναικες

    Τώρα εσυ βάζεις λόγια στο δικό μου στομα που δεν ειπα.

    Αν αναφερεσαι στην παραγραφο της σιραχ που παρέφρεσα αλλαζοντας την λέξη ανθρώπινη σε ναζιστική, ενημέρωσα οτι ειναι δική μου αλλαγή κ όχι λόγια της συραχ.
    Αυτό το έκανα θέλοντας να δείξω που κ ποτε χρησιμοποιηθηκε άντίστοιχα αυτη η λογική και ότι το να κατηγοριοποιουμε σε ανώτερο κ κατώτερο μόνο κινδύνους εμπεριέχει.
    Ο ρατσισμός έχει πολλες μορφες, μπορεί να ειναι: θρησκευτικός, φυλετικός, εθνολογικός, πολιτικός, κοινωνικός, σπησισμός.
     
  10. astrologman

    astrologman Regular Member

    Εχω μια υποψία οτι η Syrah απομόνωσε το background της πράξης εκθέτωντας το περιστατικό στο forum για να επικεντρωθεί στην αλληλεπίδραση με τον σαδισμό της (μας)...δεν αναφέρει πουθενά οτι αποκλειστικός σκοπός της θανάτωσης ήταν ο πειραματισμός και οτι εξαιρέσει αυτού αποκλειόταν η θανατωσή του.

    πχ θανάτωση ενος ποντικιού σε ένα υπόγειο ενος εξοχικού...
     
    Last edited: 5 Νοεμβρίου 2007
  11. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Re: slaughtering απο γυναικες



    Κι ομως... κοιτα εδω...

    Η λέξη "συνέχεια" είναι δική σου. Μέχρι τώρα κάναμε λόγο για μία και μοναδική θανάτωση.



    Κοιτα κι εδω...

    Μεχρι τώρα δεν εγινε λογος για επανάληψη της θανάτωσης.


    Σου δινω δυο παραδειγματα απο την απάντησή σου προς εμενα, και θα ηθελα να σταματησω εδω γιατι φοβαμαι μηπως βαλεις και σε μενα λογια που δεν ειπα.


    Ειναι απολυτα κατανοητοι οι λογοι σου, αλλα το παρακανες!



    Τυχαινει να ειμαι ελαχιστα ρατσιστης. Θα μπορουσαμε να συζητησουμε πολυ επ' αυτου, και ειδικοτερα πανω στο σπησισμο, ο οποιος αφορα και το νημα μας. Φοβαμαι ομως οτι θα καταληξουμε σε μια μαχη οπως προηγουμενως, και θα χαλασουμε τις καρδιες μας χωρις λογο. Θα ειναι κριμα.
     
  12. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: slaughtering απο γυναικες

    capeaway κρίνεις αυστηρά (σε ό,τι αφορά την ύπαρξη κοινού ζητούμενου)!

    Οι έννοιες του νήματος είναι εξαιρετικά δύσπεπτες για ανθρώπους που δεν τις γνωρίζουν βιωματικά και καλούνται σε μικρό χρονικό διάστημα να τις πραγματευτούν σε θεωρητικό επίπεδο. Το μυαλό μας αρνείται να επεξεργαστεί κάθε νέα ιδέα και την αποβάλλει πριν την πραγματευτεί, όπως αποβάλλει ο οργανισμός μας τις νέες πρωτεΐνες. Δηλαδή είναι απολύτως λογικό ότι σε πρώτη φάση αρνείται πεισματικά κάποιος να διαβάσει το post No 145, και να θέσει εαυτόν το δίλημμα: "Καλύτερα είναι να φονεύσω άνθρωπο με ή χωρίς τη συναίνεσή του, ή να φονεύσω ζώο χωρίς τη συναίνεσή του;" καταρχήν γιατί θεωρεί εξωφρενικό το να τίθεται τέτοιο δίλημμα. Νομίζω ότι αρχικά θα πρέπει να αποσαφηνίσει εντός του το κατά πόσο αισθάνεται έτοιμος να καταπιαστεί με ένα θέμα που προσβάλει την ηθική/αισθητική του. Ακόμη και θέμα ηθικής να μην είχε τεθεί, η προσβολή της αισθητικής αρκεί ώστε να δημιουργήσει λογική συμφόρηση ή συναισθηματική δυσφορία σε έναν άνθρωπο (βλ. νήματα με θέμα την κοπρολαγνία λ.χ.) Εν προκειμένω ήταν απολύτως λογικό να δημιουργηθεί κλίμα παροξυσμού. Και μία σπασμωδική αντίδραση, σε ένα ερέθισμα, προσπάθεια κατανόησής του μαρτυρά ειδάλλως το ερέθισμα θα είχε κριθεί ως αδιάφορο άρα ανάξιο λόγου. Επομένως νομίζω ότι υπάρχει κοινό ζητούμενο, που είναι η κατανόηση και ανάλυση του θέματος.

    Μονάχα οι τεχνικές ανάλυσης και ο συναισθηματικός παράγοντας που επηρεάζει την κατανόηση (ή την διάθεση κατανόησης) διαφοροποιούνται γι αυτό δημιουργούνται οι ασυμμετρίες που ανέφερες, νομίζω. Προσωπικά ανέκαθεν έβρισκα το νήμα εξαιρετικά ενδιαφέρον, με πλούτο νοημάτων και ικανοποιητική (από ποσοτικής πλευράς) ανάπτυξη, και τα μόνα μελανά σημεία είναι ίσως εκείνα στα οποία υιοθετήθηκε ένα όχι τόσο ευγενές ύφος, αλλά και αυτό στα πλαίσια του παροξυσμού και με λίγη καλή διάθεση αιτιολογείται ως ένα βαθμό.

    Επιμένω δηλαδή πως η λέξη "μάχη" αδικεί, αν όχι την τελική έκβαση του νήματος, τουλάχιστον τις προθέσεις των συντελεστών του.