Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Έχουν οι Κυρίαρχοι/ες ανασφάλειες;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος wanderer, στις 14 Νοεμβρίου 2007.

  1. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Έχουν οι Κυρίαρχοι/ες ανασφάλειες;

    έχουν οι Κυρίαρχοι ανασφάλειες; έχουν...

    πρέπει να έχουν οι Κυρίαρχοι ανασφάλειες; όχι, δεν πρέπει... και δεν είναι απάντηση "έχουν αλλά τις ελέγχουν" γιατί κάποτε θα Τους πνίξει αυτή η διαδικασία... το θέμα είναι να δουλέψουν τόσο ώστε να σταματήσουν να έχουν...


    υπενθύμιση: μιλάμε για ανασφάλειες, όχι για άγχος
     
  2. wanderer

    wanderer Regular Member

    Απάντηση: Έχουν οι Κυρίαρχοι/ες ανασφάλειες;

    Θέλεις να διαχωρίσεις την αβεβαιότητα από το άγχος; Γιατί η ανασφάλεια περιλαμβάνει και τα δύο.
     
  3. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Απάντηση: Re: Έχουν οι Κυρίαρχοι/ες ανασφάλειες;

    Μονο που ο Κυριαρχος δεν ειναι σκηνοθετης. "Παιζει" και ο ιδιος στη "παρασταση"  
     
  4. Master

    Master Regular Member

    Απάντηση: Έχουν οι Κυρίαρχοι/ες ανασφάλειες;

    Συμφωνω με την Kits διαφορετικα δεν μπορει να επιβαλλει Κυριαρχια σε κανενα οταν δεν μπορει να διαχειρισθει τον ευατο του
     
  5. Mavrobasilis

    Mavrobasilis Regular Member

    Οφείλει να έχει επίγνωση των αδυναμιών του, να τις αναγνωρίζει αλλά να μην τις αποδέχεται ελαφρά τη καρδία και να επιμείνει ώστε να τις ξεπεράσει. Οι ανασφάλειες και η συνεπαγώμενη εξ αυτών διάθεση κρίνονται ως ανεπίτρεπτες σε άνθρωπο που διαθέτει αυτοέλεγχο. [Τα παραπάνω συνιστούν θετικότατα στοιχεία και χαρακτηριστικά συγκροτημένου ανθρώπου ασχέτως ερωτικού προσανατολισμού, αλλά θεωρώ πως είναι απαραίτητα αν επαίρεται για την κυριαρχικότητα του χαρακτήρα του.]
     
  6. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Η άποψη μου ταυτίζεται με του Περήφανου, αλλά...

    Δεν μπορώ να αρνηθώ το κάλεσμα του διαβόλου και να μην του κάνω για άλλη μία φορά το συνήγορο .

    Κάποιος που την βρίσκει με το να διαχειρίζεται σεξουαλικά κάποιον, αλλά είναι γεμάτος ο ίδιος ανασφάλειες, τι κάνει;

    Υ.Γ. Υιοθετώ μία άποψη αντίθετη με την δική μου για ένα και μόνο λόγο. Για να μην δημιουργούνται αναίμακτα κανενός είδους πρότυπα.
     
  7. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Η φύση του ανθρώπου είναι προικισμένη με την ιδιότητα να μπορεί να μεταλλάσσεται - εξελίσσεται, ανάλογα με τα βιώματά του και τις συνθήκες που επικρατούν στην καθημερινότητά του. Η ανασφάλεια προκύπτει λόγω της αδυναμίας του να ελέγξει ή (και) να ελιχθεί τον ρυθμό μεταβολής των δεδομένων γύρω του.

    Εκτιμώ πως ένας άνθρωπος αρκετά ανασφαλής (θεωρώ πως δεν υπάρχει ούτε 0%, ούτε 100% ανασφάλειας ως χαρακτηριστικό κάποιου) δεν μεταλλάσσεται σε λιγότερο ή περισσότερο ανασφαλή, λόγω της Κυριαρχικής του θέσης.

    Τα δείγματα ανασφάλειας εδώ λειτουργούν ανασταλτικά προς την εδραίωση της Κυριαρχίας του, τόσο εξαιτίας της προσωπικής άγνοιας - έλλειψης ικανότητας/ εμπειρίας, όσο και λόγω της “ανατροφοδότησης” που λαμβάνει η sub από τον ίδιο (οι κινήσεις του φιλτράρονται, έστω και υποσυνείδητα). Μπορεί να Κυριαρχίσει κάποιος που αμφιβάλλει για την ικανότητά του να Κυριαρχεί;

    Θεωρώ πως μια τέτοια ανασφάλεια καταδεικνύει “θολή ανάγνωση” των αντιδράσεων της υπό. Εάν είναι “καλός σύντροφος” μπορεί να γίνει αντιληπτό μέσω παρατήρησης. Εάν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, ίσως θα πρέπει να αναρωτηθεί ο ίδιος γιατί δεν “διαβάζει” την sub στον βαθμό που θα ήθελε, όπως επίσης αν η αδυναμία του εκτείνεται και σε άλλους τομείς, πέραν της συντροφικότητας.

    Εάν φοβάται το ψέμα, εκτιμώ πως δεν είναι ανασφαλής ως προς τον ίδιο ή την sub του, αλλά ως προς την βάση και την αξία της σχέσης τους.

    Συμφωνώ με την θέση του Mavrobasilis, ειδικά στα σημεία που μάρκαρα έντονα.

    Εν κατακλείδι

    Ένας Κυρίαρχος μπορεί να έχει ανασφάλειες ανθρώπινα, ασχολείται με αυτές ώστε να τις ξεπεράσει, χωρίς να επιτρέπει να σχετίζονται με κινήσεις του προς την υποτακτική ή την επηρεάζουν (άμεσα ή έμμεσα).
     
    Last edited: 15 Νοεμβρίου 2007
  8. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Αρκείται σε αυτό που τον διεγείρει (την σεξουαλική διαχείρηση) και δεν επιχειρεί την διαχείρηση της πρσωπικότητας της υποτακτικής.
     
  9. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Και όταν τους πλασάρεται ότι η σεξουαλική διαχείριση απαιτεί και την διαχείριση της προσωπικότητας;
     
  10. blindfold

    blindfold Contributor

    οι Κυρίαρχοι δεν είναι κοινοί θνητοί είναι ημίθεοι ανώτερα πλάσματα ... δεν πάσχουν από τέτοιες αδυναμίες ... !
     
  11. BaD_HabitS

    BaD_HabitS Regular Member

    οι ανασφαλειες ειναι ανθρωπινο χαρακτηρηστικο!και συνηθως βγαινουν προς τα εξω σε περιοδους κρισεων!και οπως στα παντα σε αυτη τη ζωη ο ηγετης σε περιοδο κρισεων φαινεται!δηλαδη το θεμα δεν ειναι τη ανασφαλειες εχεις αλλα πως τις χειριζεσαι!
     
  12. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Επαναλαμβάνω:
    Το να προσπαθεί κάποιος να διαχειριστεί έναν άνθρωπο (την στιγμή που ο ίδιος δεν το θέλει), προσφέρει μεγαλύτερη πίεση και δυσφορία από την σεξουαλική ευχαρίστηση που θα λάβει.
    Το ότι κάτι πλασάρεται ως τέτοιο δεν σημαίνει πως αποτελεί γενικό status quo και κακώς ερμηνεύεται έτσι. Η επιθυμία διαχείρισης και της προσωπικότητας (πέραν του σεξουαλικού κοματιού) δεν έχει στόχο τον εξευγενισμό του ερωτικού σαδομαζοχισμού ή να του παρέχει άλλοθι για να εκφραστεί (δεν χρειάζεται άλλωστε), ώστε να απενοχοποηθεί αυτός που τον επιθυμεί. Είναι μια αυτούσια επιθυμία/ διάθεση/ ικανότητα και τίποτε άλλο.

    Υ.Γ. Καλό είναι να μην ξεφεύγουμε από το θέμα του thread.