Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ακρωτηριασμός γυναικείων γεννητικών οργάνων (FGM)

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 5 Δεκεμβρίου 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. female

    female Contributor




    Η κλειτοριδεκτομή χρησιμοποιείται και θεωρείται απαραίτητη ακόμα και σήμερα, ουσιαστικά ακυρώνοντας σχεδόν κάθε ερωτική επιθυμία στη γυναίκα. Θεωρείται απαραίτητος ευνουχισμός για να είναι η σύζυγος πιστή λόγω έλλειψης επιθυμίας.


    Πολλά κορίτσια πεθαίνουν από μόλυνση λόγω της "επέμβασης" σε συνθήκες απερίγραπτες.



    Οι γυναίκες που επιλέγουν τελικά μια μη "παραδοσιακή" πορεία, και βρίσκονται με κάποια καριέρα, με πιο ελεύθερες επιλογές ζωής, βασανίζονται από τον ευνουχισμό τους που δεν τους επιτρέπει να βιώσουν την επιθυμία μαζί με την αγάπη για το σύντροφό τους.

    Κάπως όπως και οι εγχειρισμένοι τραβεστί, έχουν (εν μέρει; ) την ορμονική βάση για να βιώσουν την επιθυμία και τη διέγερση, αλλά όχι το βασικό μέρος του σώματος για να τη βιώσουν.



    Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν γίνεται από επιλογή, αλλά αποτελεί κοινωνικό καταναγκασμό.



    Το θέμα έχει συζητηθεί και στο παρελθόν σε σχέση μάλιστα με το bdsm, στο νήμα "Ευνουχισμός/κλειτoριδεκτομη, έσχατο μέτρο σωφρονισμού ή/και επιθυμία εσχάτης υποταγής" : https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?t=5662




    Μακριά απ' τον κώλο μας κι όπου θέλει ας είναι, ε; Με τη διαφορά οτι η θέση και της γυναίκας επηρεάζεται και διεθνώς... Ο "κώλος" μας είναι παντού... Η θεωρία του χάους, γαρ...





     
  2. sklava_epi8ymiwn

    sklava_epi8ymiwn Regular Member

    Είναι "αξιοπερίεργο" τι θεωρεί ο κάθε λαός "σωστό" "ηθικό" κλπ κλπ.... Οι Σομαλοί για παράδειγμα δεν θα σοκαριστούν στην θέα μιας γυμνόστηθης γυναίκας ( καθημερινό φαινόμενο εκεί) αλλά .... να μην φαίνονται οι αστράγαλοι της....Αυτό είναι ό,τι πιο ανήθικο μπορεί να κάνει μια γυναίκα εκεί.... θα την διαπομπέυσουν χωρίς οίκτο.... Ακολουθούν και αυτοί το έθιμο του ακρωτηριασμού....αν και υπάρχουν πολλοί ντόπιοι που έχουν μορφωθεί και προσπαθούν να αφυπνήσουν τους συμπατριώτες τους πως δεν είναι δείγμα ηθικής για μια γυναίκα να είναι ακρωτηριασμένη, γιατί γι'αυτό πρόκειται.....δύσκολο να αλλάξεις πεποιθήσεις χιλιάδων ετών .....ίσως μια μέρα....
     
  3. Afrodyte

    Afrodyte Regular Member

    Απάντηση: Ακρωτηριασμός γυναικείων γεννητικών οργάνων (FGM)

    Το πον ειναι η γνωση!!! Οσα παιδακια και να δουμε τα χριστουγεννα να πεθαινουν στις οθονες την πρωτοχρονια θα το εχουμε ξεχασει.Δεν μπορουμε να σωσουμε να σωσουμε τον κοσμο και αυτο ειναι δεδομενο,αρα απλα η κοιταμε παγωμενα και σκεφτομαστε το γιατι η κλαιμε και αναφωνουμε για θεους και αλλα τετοια τσιτατα.
     
  4. aDDIcteD

    aDDIcteD Regular Member

    Re: Απάντηση: Ακρωτηριασμός γυναικείων γεννητικών οργάνων (FGM)

    Ξεχνάει όποιος θέλει να ξεχάσει ή όποιος δεν κοιτάει ουσιαστικά.
    Πολύ εύκολο να δίνεις δύο λύσεις, την αδιαφορία ή το θαύμα... και να αποκλείσεις με τόση ευκολία την λέξη Βοήθεια.
    Αν εσύ, εγώ και ο καθένας μας είχε λίγο συνείδηση και ευαισθησία παραπάνω μέσα σου/μου/μας τότε όλα θα ήταν πιο ανθρώπινα γύρω μας και για αυτά τα παιδάκια ακόμα.
    Και αν πεις ότι πως να βοηθήσεις μπορώ να σου βρω τρόπους, αλλά το πιθανότερο είναι να μην σε ενδιαφέρει καν αφού έτσι και αλλιώς αυτά τα παιδιά θα πεθάνουν, δεν γαμιούνται μωρέ;
     
  5. royal

    royal Regular Member

    Απάντηση: Ακρωτηριασμός γυναικείων γεννητικών οργάνων (FGM)

    Η φιλοσοφία του ..." δεν θέλω να το δω για να μην στενοχωρηθώ" δεν θα έπρεπε να ταιριάζει σε αυτό το θέμα...
    Διάβασα στο βιβλίο της Γουόρις Ντίρι (πρώην μοντέλο από την Σομαλία) με την προσωπική της ιστορία, όπου η ίδια ζήτησε από τους γονείς της να της κάνουν κλειτοριδεκτομή γιατί βιαζόταν να μεγαλώσει, ήταν αρκετά τυχερή ώστε να επιζήσει και το σκάσει αργότερα από το σπίτι της. Μέχρι σήμερα δεν έχει νοιώσει την απόλαυση της ΗΔΟΝΗΣ.
    Ποιος έχει το δικαίωμα να στερεί σε ένα ον την αρτημέλιά του, και με ποιά σημαία και δικαιολογία εξακολουθεί να υφίσταται?
    Ξέρω ότι δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά αλλά μόνο η γνώση αυτού είναι μια αρχή και ως γνωστό... η αρχή είναι το ήμισι του παντός
     
  6. myid_ant

    myid_ant New Member

    Πραγματικά αναρωτιέμαι πως είναι δυνατό να μην γνωρίζατε κάποιοι από εσάς για αυτή την τακτική που ακολουθείται από συγκεκριμένες κοινωνίες. Εδώ και χρόνια η τηλεόραση δείχνει αυτά τα βίντεο και έχουν γυριστεί και προβληθεί αρκετές ενημερωτικές εκπομπές για το θέμα αυτό.
     
  7. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Οταν παρακολουθεις "Μαρια η ασχημη" και την καθε τετοιου ειδους βλακωδη σειρα δεν εχεις χρονο και επιπεδο για να ασχοληθεις με τετοια θεματα.Προσωπικη αποψη και ας με συγχωρησουν οι θιγμενοι.
     
  8. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Και εγώ δεν μπόρεσα να το δω.
     
  9. ShyMistress

    ShyMistress Regular Member

    Δυσαρεστο, αλλα αναρωτιεμαι τι ειναι αυτο το οποιο μας ενοχλει? Ο πονος που υφισταται το κοριτσι ή το οτι δεχεται αυτη την επεμβαση χωρις να εχει την επιλογη να την πραγματοποιησει ή οχι? Η΄ το οτι ειναι κατι που δεν εφαρμοζεται στις κοινωνιες που (αυτο)αποκαλουνται "πολιτισμενες"?
     
    Last edited: 4 Ιανουαρίου 2008
  10. latexduck

    latexduck Contributor

    Πιστεύω όλοι ταραζόμαστε όταν βλέπουμε τέτοια φρικιαστικά πράγματα αλλά το θέμα είναι να κάνουμε κάτι και αυτό που μπορούμε να κάνουμε έστω και απο εδώ είναι να στείλουμε μηνύματα διαμαρτυρίας στις κυβερνήσεις αυτών των χωρών, τώρα θα μου πείς και τι θα γίνει τουλάχιστον θα δείξουμε ότι το πρόβλημα υπάρχει και ίσως βρεθεί κάποιος να δώσει λύση κάποια μέρα!
     
  11. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    For fuck's sake, all of you, either quit whining or do sth about it.
     
  12. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Ο σκοπός του εν λόγω θέματος, θέλω να πιστεύω ότι είναι καθαρά ενημερωτικός και δεν εκπίπτει από κάποια πολύ αρρωστημένη φαντασίωση.
    Σαν θέμα είναι ίσως καλό να το γνωρίζουμε, επειδή αυτή η αρρωστημένη πρακτική εφαρμόζεται ακόμη και σήμερα από ορισμένους άρρωστους και ψυχασθενής κρυμμένους πίσω από μια υποτιθέμενη θρησκευτική εντολή.

    Στην προκείμενη περίπτωση όμως, θεωρώ απαράδεκτη και απάνθρωπη την παρουσίαση του video, που ακολουθεί το θέμα.
    Eκτός των άλλων, είναι κατά πάσα περίπτωση παράνομη, μια που εμφανίζεται στις εικόνες του ένα παιδί, που υπόκειται σε τέτοια βασανιστήρια. Αυτό, καταργεί αυτόματα την ενημερωτική φύση του θέματος και μετατρέπει άθελα μας όλους σε συνένοχους στο έγκλημα και ηδονοβλεψίες.


    Για τους λόγους αυτούς:

    ΑΙΤΟΥΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΥΤΟΥ
    ΤΟΥ VIDEO ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ FORUM ΤΟΥTOΥ.

    ΘΙΓΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΑΝ ΓΟΝΕΙΣ.
     
Thread Status:
Not open for further replies.