Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM και σεξ (What's in it for you?)

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Emma, στις 9 Φεβρουαρίου 2008.

  1. Elysium

    Elysium Contributor

    Φυσικά κι έτσι είναι.
    Υπάρχουν ακόμη αμφιβολίες γι' αυτά;  
     
  2. nina_simon

    nina_simon Regular Member

    η σεξουαλικη διεγερση φυσικα και ειναι και το κινητρο και το ζητουμενο σε μια σχεση ειτε βδσμ ειτε βανιλα. και ειναι ανθρωπινο και θεμιτο να θελει ο καθενας να ικανοποιησει τον εαυτο του μεσα απο τις οποιες διαδικασιες. η σεξουαλικη πραξη αυτη καθαυτη δεν ειναι απαραιτητο ουτε να συμβαλλει ουτε να αποτρεπει απο τον καθαρο ερεθισμο που μπορει να φτασει σε απογειωση τους συμμετεχοντες. ολα ειναι στο μυαλο, απο εκει ξεκινουν κι απο εκει οδηγηται το σωμα στις οποιες αντιδρασεις του.
     
  3. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: BDSM και σεξ (What's in it for you?)

    Μπραβο ομοφωνια!!
    Ουτε η Κ.Ε του ΚΚΣΕ επι Σταλιν να εισασαστε! 
     
  4. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Στο υπογραμμισμενο επειδη δεν συμφωνω θα ηθελα λιγο να αναπτυχθει.Απο που και ως που κινητρο σε μια σχεση ειναι η σεξουαλικη διεγερση ?
     
  5. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Re: BDSM και σεξ (What's in it for you?)

    αν και μου θυμίζει το: "η κότα έκανε τ' αυγό ή το αυγό την κότα;" δεν παύει να είναι ένα εύστοχο -όπως πάντα MasterJp- ερώτημα...
     
  6. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Δεν είναι ένα δύσκολο ερώτημα. Ας το δούμε αναλυτικά.

    Ας πούμε ότι κάποιος πιστεύει ότι έχει μέσα του κάποιες τάσεις υποταγής. Ας πούμε ακόμη ότι βρίσκει στον δρόμο του έναν Κυρίαρχο που λειτουργεί ως το μέσο για να βιώσει αυτό το άτομο ένα - αρχικό ίσως - είδος υποταγής. Το άτομο καυλώνει. Άρα όντως είχε τάσεις υποταγής. Αλλιώς δεν θα καύλωνε.

    Αίτιο και αιτιατό.

    Ας πάρουμε την (φαινομενικά) αντίθετη περίπτωση. Ας πούμε ότι κάποιος δεν ξέρει τι είναι (τι σπάνιο!). Ας πούμε ότι ένας Κυρίαρχος δρα κυριαρχικά πάνω του. Το άτομο καυλώνει. Γουστάρει. Εθίζεται. Αυτό σημαίνει ότι θα υποταχθεί επειδή καύλωσε και του άρεσε; Μα πώς καύλωσε αν δεν είχε ήδη τάσεις υποταγής οι οποίες βιώθηκαν; Από τι καύλωσε αν όχι από την υποταγή του; Έτσι, του έκανε κούκου ξαφνικά και καύλωσε; Δεν το κατανοώ (και συγχωρείστε το κούκου, χαριτολογώ). 

    Ας σοβαρευτώ όμως. Πρέπει να πω ότι για μένα αποτελεί υποτιμητική κρίση να θεωρείται ότι ένα "υ" θα βυθιστεί σε μία τέτοια μαγική σχέση (ίσως και σχέση ζωής για μερικούς) μόνο και μόνο επειδή καυλώνει. Δεν ξέρω αν οι Κυρίαρχοι σκέφτονται με τόσο φτωχά κριτήρια για τον εαυτό τους και γι αυτό που αποκομίζουν από μία τέτοια σχέση. Έως τώρα, δεν έχω τέτοιες ενδείξεις, από τους λίγους που γνωρίζω. Τα νήματα όμως περί υπέρμετρης ηδονοληψίας των υ πάνε σύννεφο. Γιατί; Μήπως θεωρείται εν γένει ότι τα υ υποτάσσονται κατά επιφανειακό τρόπο, κάνοντας χρήση της σχέσης για την καύλα τους; Μήπως μιλάμε για απλή σεξουαλική διέγερση από kinky καταστάσεις; Ίσως η λέξη υποταγή να χρησιμοποιείται με μεγάλη ευκολία από όλους και για όλα. Δεν ξέρω.

    Εμένα προσωπικά δεν μου αρκεί να καυλώνω. Εξάλλου με καυλώνουν σχεδόν τα πάντα, θα μπορούσα να κάνω οτιδήποτε και να έχω αρκετά μεγάλα επίπεδα απόλαυσης (πλέον). Την έκσταση όμως της υποταγής (που συχνά - να το πούμε κι αυτό - αναιρεί κατά παράδοξο τρόπο την καύλα, όταν χανόμαστε εκεί που ξέρετε ότι χανόμαστε καμιά φορά) δεν θα την είχα.
     
  7. Emma

    Emma Contributor

    Όμορφο ποστ dora_salonica.
    Δεν εννοούσα όμως, εγώ τουλάχιστον, ότι αυτό συμβαίνει μόνο με τους υπό. Απλά έτυχε η συζήτηση που είχα να είναι με ένα υπό άτομο και ήταν απλά η αφορμή για τους μετέπειτα προβληματισμούς μου. Κάλλιστα θα μπορούσε να μου τα είχε πει αυτά κάποιος Κυρίαρχος για τη δικιά του πλευρά, π.χ. αν ο Κυρίαρχος είχε για κάποιο λόγο την έλειψη της σεξουαλικής ορμής, και κωλοτούμπες να έκανε ο άλλος μπροστά του, πέρα απ' το αρχικό ενδιαφέρον λόγω ίσως της Κυριαρχικής του προσωπικότητας, για πόσο θα καθόταν να τον κοιτάει πριν του πει "οκ τώρα άντε να φτιάξεις κανά κεφτεδάκι κι άσε με να δω το ποδόσφαιρο";

    Τελικά όμως, either way, η καύλα είναι αδιάσπαστο στοιχείο της Κυριαρχίας/υποταγής και, κατ' εμέ, στην πλειοψηφία η κινητήριος δύναμη.
     
  8. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Η καύλα είναι απόρροια της υποταγής ή η υποταγή της καύλας;

    Σε αυτό το χώρο και τα δύο συμβαίνουν.

    Να θέσω τα εξής ερωτήματα ως απάντηση αυτού.

    Δίχως καύλα θα είχαμε υποταγή; Και αν ναι, για ποιο λόγο; Και αυτού του είδους οι υποταγές θα άνηκαν στο Bdsm;
     
  9. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Η καυλα είναι απαραίτητα σωματική για να θεωρείται καύλα?
    Αν κάποιος δύναται να υποτάσσεται μόνο όταν είναι σε διέγερση και παραδείγματα πολλά, ιδιαίτερα ανάμεσα σε άντρες που μετά την εκσπερμάτωση κάθε ένδειξη υποτακτικότητας πάει περίπατο και οδήγησε στην παράλογη κατά την άποψη μου θεωρία στέρησης οργασμού για χάρη χρονικής επέκτασης της δήθεν υποτακτικότητας από άτομα που δεν είναι παρά φετιχιστές ή bottom.
    Και λέω δήθεν γιατί όποιος δύναται να συμπεριφερθεί ως υπο, μόνο όταν είναι καυλωμένος δεν είναι το ίδιο με εκείνον που επειδή υποτάσσεται καυλώνει - και στην οποία περίπτωση δεν μιλάμε πλέον για άρρητη και αναποσπαστη σχέση μεταξύ καύλας και υποτακτικότητας μια και δεν είναι κάτι που περνά μετά τον οργασμό.

    Ειλικρινά ενώ αντιλαμβάνομαι το πόσο ερωτικό είναι το Ds δεν μπορώ να το ορίσω σαν σεξουαλικό παιγνίδι. Το σεξ στο Ds είναι ένα κερασάκι στην τούρτα - όπως πολλάκις αναφέρθηκε- ενώ στις σχέσεις περιορισμένου ελεγχου, role-playing, kinky, φετιχιστικές κ.ο.κ. το σεξ ΕΙΝΑΙ η τουρτα.
    Οπότε για εκείνους που το σεξ είναι το κερασάκι, είναι ήδη χορτάτοι ακόμη και πριν να φάνε το κερασάκι, ενώ για όσους το σεξ είναι η τούρτα αν δεν την φάνε θα παραμείνουν πεινασμένοι. lol
     
  10. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Σεξουαλικό παιχνίδι; Ερωτικό;

    Αντιλαμβάνομαι το πάθος, τον έρωτα, την οργή, το πόθο, το χάσιμο και όποιο άλλο έντονο συναίσθημα, ως ένα σεξουαλικό ταξίδι. Και όταν το παπόρι περνάει από το Bdsm Island πετάω τα ρούχα μου, ανεβαίνω στην κουπαστή και βουτάω για να φτάσω στο νησί κολυμπώντας.
     
  11. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Γιατί να μην καυλώνει κάποιος μόνο σωματικά; Δεν το καταλαβαίνω. Το κάνω (μου συμβαίνει) σχεδόν κάθε μέρα. Χωρίς καμία απολύτως αιτία, χωρίς ερέθισμα. Και δεν θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερα σεξουαλικό άτομο, και δεν έχει σχέση με το BDSM γιατί αυτό γίνεται επί χρόνια ολόκληρα. Μπορεί να συμβεί οπουδήποτε, στο γραφείο, στο σινεμά κλπ. Το θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό. Το σώμα έχει τις ορμές του και τις ανάγκες του. Και δεν νομίζω να είναι μόνο γυναικείο προνόμιο. Αν κάποιος άντρας απέχει από την οποιαδήποτε μορφή σεξ ή αυνανισμού για ικανό χρονικό διάστημα θα πάθει ρεύση στον ύπνο του.

    Δεν λέω ότι δεν καυλώνουμε και εγκεφαλικά. Απλά ότι καυλώνουμε και σωματικά, χωρίς εγκεφαλικό ερέθισμα. Δεν νομίζω να έχει σχέση με την εφηβεία, την έχω περάσει προ πολλού. 

    Πρέπει να έχει σχέση με την συνολική κατάσταση ενός ατόμου, αν το θεωρήσουμε ένα αδιάσπαστο σύνολο πνεύματος, σώματος, συναισθημάτων. Φαντάζομαι πως είναι δύσκολο για κάποιον που πενθεί να καυλώσει. Ή για κάποιον που έχει κορεστεί, δηλαδή που χειρίζεται αλόγιστα την απόλαυσή του. Ή για κάποιον που αισθάνεται δυστυχισμένος. Όταν νοσεί η ψυχή νοσεί και το σώμα. Και το αντίθετο φυσικά. Είναι αλληλένδετα.

    Και η ψυχή και το σώμα μιλούν αν ξέρουμε να αφουγκραστούμε. Μας δίνουν τις απαραίτητες ενδείξεις ώστε να καταλάβουμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Αλλά αυτά είναι συμπτώματα. Οι αιτίες είναι λίγο πιο δύσκολο να βρεθούν.

    (Αυτό ίσως να απαντάει και το ποστ 19 της Demoness με τον Κ που δεν έχει σεξουαλικές ορμές.)
     
  12. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Τότε αυτό θα φταίει. Πενθώ για την χαμένη μου εφηβεία