Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM και σεξ (What's in it for you?)

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Emma, στις 9 Φεβρουαρίου 2008.

  1. Elysium

    Elysium Contributor

    Φυσικά και υπάρχει καύλα χωρίς υποταγή.
    Λογικά τη συναντάμε σε άτομα χωρίς αυτοεκτίμηση, φοβισμένα, ανεύθυνα, με ψυχολογικά προβλήματα κλπ κλπ. Μέσω της υποταγής σε κάποιον άλλο άνθρωπο, προσπαθούν να καλύψουν τις φοβίες και τις ανασφάλειές τους, φορτώνοντας τις ευθύνες τους στον άλλο. Νομίζω η σύγχρονη ψυχολογία μπορεί να γιατρέψει τέτοιες περιπτώσεις.

    Αν όμως αυτού του είδους οι «υποταγές» ανήκουν στο bdsm, υπάρχει πρόβλημα  

    Εν ολίγοις, για μένα bdsm χωρίς καύλα (πριν, μετά, αργότερα, χθες, προχθές κλπ), δεν υπάρχει...
     
  2. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Απάντηση: BDSM και σεξ (What's in it for you?)

    Μιλώντας για σεξ ας μιλήσουμε για το ζωώδες τμήμα του ανθρώπου:
    Τα ένστικτα.
    Και πως εμπλέκονται τα βασικά ένστικτα της αυτοσυντήρησης και της αναπαραγωγής στην υποταγή (και κυριαρχία) και στην καύλα που απορρέει από αυτήν (και όχι το αντίστροφο).

    Το ένστικτο της αναπαραγωγής προκαλεί την αναζήτηση, εντός του περιβάλλοντος του κάθε ενός, του ισχυρότερου δυνατού, με τον οποίο θα εξασφαλίσει την διαιώνιση του είδους του. Κατά συνέπεια το ένστικτο της αναπαραγωγής προκαλεί έλξη απέναντι στον ισχυρό.
    Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, παράγει φόβο για την τυχόν επιθετικότητα και κίνδυνο για την προσωπική επιβίωση που μπορεί να προέρχεται από τον ισχυρό εν δύναμη εχθρό. Κατά συνέπεια το ένστικτο της αυτοσυντήρησης προκαλεί απώθηση απέναντι στον ισχυρό.

    Γι αυτόν που αναγνωρίζει τον εαυτό του ως αδύναμο συγκριτικά, προκειμένου να καθησυχαστεί ο φόβος του κινδύνου που μπορεί να προέρχεται από τον ισχυρό, οι λύσεις είναι από τη μια η φυγή και από την άλλη η αναζήτηση τρόπου να γίνει ο προσεταιρισμός του ισχυρού στο πεδίο των «φίλων», εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την επιβίωση του, τη συμμαχία και την προστασία του πιθανά από άλλους ισχυρούς.

    Και επειδή το ένστικτο της αναπαραγωγής δεν παύει να υφίσταται, η πρόθεση για εξευμενισμό των προθέσεων του ισχυρού μετατρέπεται σε προσπάθεια για μετουσίωση της όποιας τυχόν επιθετικότητας του ισχυρού σε ερωτισμό.

    Αυτό που θα αναγνωριστεί αργότερα ως «υποτακτικό» σκέλος δείχνει πως δεν έχει πρόθεση για αναμετρήσεις και προσφέρει τον εαυτό του ως ερωτικό αντικείμενο.
    Υποτάσσεται.

    Όταν το ισχυρό δεχτεί αυτήν την προσφορά, επιβεβαιώνει την δύναμη και την εξουσία του απέναντι στον υποταγμένο (αμαχητί), και η ικανοποίηση του δικού του ενστίκτου αυτοσυντήρησης, σταματά γι αυτόν την έκκριση αδρεναλίνης, αναγκαίας για την ενδεχόμενη μάχη.
    Η αίσθηση της δύναμης και της εξουσίας (κυριαρχία) παράγει ενδορφίνες, δηλαδή το ισχυρό σκέλος βιώνει ηδονή.
    Για τον αδύναμο, κάθε επιβεβαίωση μη κινδύνου, δηλαδή η αναγνωρισμένη πια ερωτική διάθεση του ισχυρού, προκαλεί και γι αυτόν σταμάτημα της αδρεναλίνης και η ανακούφιση (ή η λανθάνουσα αίσθηση ισχύος), παράγει ενδορφίνες δηλαδή ηδονή, καύλα.

    Στο παιχνίδι αυτό η αδρεναλίνη ανεβοκατεβαίνει βάσει των στοιχείων του δυνατού που εξερευνά ο αδύναμος μέχρι να πειστεί για την ασφάλεια του, για το γεγονός ότι δεν κινδυνεύει απ αυτόν. Κάθε σταμάτημα της αδρεναλίνης (απομάκρυνση κινδύνου) αφήνει χώρο να παραχθεί ξανά ενδορφίνη.
    Μέσα από αυτή τη κλιμακωτή διαδικασία εξευμενισμού του δυνατού για την εξασφάλιση της επιβίωσης του αδύναμου αυξάνεται η καύλα.
    Και αντίστροφα για τον ισχυρό η καύλα έρχεται μέσα από τη κλιμακωτή διαδικασία πρόκλησης «κινδύνου» (πόνου, ταπείνωσης κλπ) και επιβεβαίωσης του μεγέθους και της πληρότητας της υποταγής, την εξουσίας του δηλαδή έναντι του αδύναμου.

    Εν κατακλείδι: Η καύλα για τον υπό προέρχεται από τη συνειδητοποίηση της μετουσίωσης της επιθετικότητας του Κ σε ερωτισμό.
    (Αυτό μπορεί να δίνει και απάντηση γιατί η τιμωρία δεν είναι καυλωτική. Δεν υφίσταται τέτοια μετουσίωση επιθετικότητας σε ερωτισμό. Και επίσης απαντά γιατί δεν καυλώνουμε στον οδοντογιατρό, στην εφορία   ή στα διόδια που ρωτούσε κάποτε η female ή σε όποια μορφή υποταγής που μπορεί να υποθέτει ο Ηλίας στο ερώτημα του στο post 20)




    Όμως:
    Για κάποιους από τους άντρες υπό, η πράξη του έρωτα (η διείσδυση) είναι μια αντιστροφή της επιθετικότητας.
    Ο άντρας επιβεβαιώνει την ισχύ του πλέον (κυριαρχεί) απέναντι σε ένα θηλυκό που ανοίγει και δέχεται (υποτάσσεται). Ο κίνδυνος αποδεικνύεται ψευδής.
    Δεν υπάρχει ανάγκη για εξευμενισμό (ενός αναγνωρισμένου ως αδύναμου πλέον πλάσματος) και η καύλα υποχωρεί.

    Υποχωρεί βεβαίως και σε κάθε άλλη περίπτωση που η ιδιότητα της ισχύος αποδόθηκε ψευδώς. Ως ένα σικέ παιχνίδι προκειμένου να βιωθεί ο κύκλος: φόβος απέναντι στο ισχυρό, ανέβασμα αδρεναλίνης, ερωτισμός του ισχυρού, ασφάλεια, σταμάτημα αδρεναλίνης, ενδορφινες, ηδονή.

    Η τυχόν, σε άλλον χρόνο, βίωση του κύκλου σε φαντασιακό επίπεδο και η μνήμη της καύλας (φαντασίωση) παράγει καύλα και επίσης επιθυμία για καύλα σε πιο «πραγματικό» επίπεδο και κατά συνέπεια προκαλεί το στήσιμο του παιχνιδιού.

    Μάλιστα για όποιον (πάλι άντρες συνήθως) η επιθυμία συμμετοχής σε αυτό το παιχνίδι, με κίνητρο τη μνήμη της καύλας, παράγει ταυτόχρονα και μια αίσθηση ανεπιθύμητης εσωτερικής αδυναμίας, κάθε που επιτυχαίνεται ο στόχος και ο υπό εκτονώνει την επιθυμία για σεξ, δηλαδή ξεκαυλώνει, ανακτά την επιθυμητή εσωτερική αίσθηση ισχύος συνοδευμένη με τον θυμό που επιτρέπει «να σε στείλει στο διάολο» (όπως αναφέρει το αρχικό ποστ) σε κάθε επιθυμία-εντολή του κυρίαρχου σαφούς δείγματος υποταγής που δεν υφίσταται.





    Σε μια αρμονική D/s σχέση η ανισότητα στους κρίσιμους τομείς αναγνώρισης ισχύος για τον υπό είναι αληθινή, δεν εφευρίσκεται ή φαντασιώνεται για να παραχθεί ηδονή. Και βέβαια η δυνατότητα εξευμενισμού υπαρκτή δηλαδή ο κ δεν θέλει τελικά να εξοντώσει τον υπό.

    Σε μια αρμονική D/s σχέση η υποταγή είναι σταθερή και κάθε συγκεκριμένη πρόκληση εκδήλωσης της (όπως και το "χόρεψε μου καρσιλαμά χτυπώντας αυγολέμονο για να καυλώσω") πάντα καυλωτική.





    Υ.Γ.1. Demoness πιστεύω ότι έχω απαντήσει στο μεγαλύτερο μέρος των ερωτημάτων σου.
    Δεν έχω πρόθεση να αγγίξω το τμήμα της «αρρώστιας» δηλαδή την σταθερή έλλειψη κάθε βασικής ενόρμησης για οποιονδήποτε λόγο, τεχνητό ή φυσικό. Γιατί ακριβώς θεωρώ οτι το πλαίσιο της αρρώστιας επικαλύπτει και καθιστά αδιάφορο οποιοδήποτε άλλο πλαίσιο bdsm ή vanilla ή οτιδήποτε άλλο.

    Υ.Γ.2. Και να συμπληρώσω απαντώντας στον Lost boy που μόλις διάβασα το post του
    Πιο ξεκάθαρα: Κυριαρχία και υποταγή υπάρχει σε κάθε μορφή sex, έστω αποσπασματικά, ακόμη και στο vanilla, μόνο που εκεί δεν είναι στο κατ ελάχιστο συνειδητοποιημένη.
     
    Last edited: 17 Φεβρουαρίου 2008
  3. zinnia

    zinnia Contributor

    άρα, η συνειδητοποιηση της ανισότητας μου στην αναγνώριση της ισχύς του ειναι αυτο που με κανει να νιωθω συμβατη μ εμενα και μ αυτο που είμαι.. ισως μ αλλα λογια αυτο που εγραψα στο προφιλ μου.. αποδοχή συνειδητή της φυσης μου..

    (μην ενοχλειστε..σκεφτομαι δυνατα)
     
  4. Emma

    Emma Contributor

    soutzoukakia, ενδιαφέρον post, as usual.

    Κάποιες ερωτήσεις όμως:

    Εξηγείς το "γιατί" υπάρχει η καύλα στις σχέσεις Κυριαρχίας/υποταγής. Με αυτό το τρόπο, συμφωνείς, στην ουσία, ότι είναι αδιάσπαστο μέρος τους; (Ακόμη κι αν εσύ το θέτεις ως αποτέλεσμα ενώ εγώ ως κινητήρια δύναμη, αν το καλοσκεφτούμε θα βρούμε ότι είναι αμφίδρομα ή και ταυτόσημα).

    Αν η απάντηση στο παραπάνω είναι όχι, μπορούν να υπάρξουν αυτές οι καταστάσεις χωρίς τον παράγοντα καύλα/σεξ/σεξουαλική διέγερση; Με άλλα λόγια δηλαδή, αυτό που ρώτησε ο Ηλίας (όπως και εγώ με άλλα λόγια νωρίτερα) - οι παρενθέσεις είναι δικά μου συμπληρώματα:

    Για να επεκτείνω και περαιτέρω:

    Διαβάζουμε για να μορφωθούμε/ενημερωθούμε.
    Γυμναζόμαστε για να διατηρήσουμε το σώμα μας σε καλή φυσική κατάσταση.
    Δουλεύουμε για να βγάλουμε τα απαραίτητα προς το ζειν.
    Ντυνόμαστε (ή γδυνόμαστε) για να μην κρυώνουμε (ή ζεσταινόμαστε) - κατά κύριο λόγο  

    κ.τ.λ. (επίτηδες δεν έβαλα τρώμε για να μην πεινάμε, πίνουμε νερό για να ξεδιψάσουμε κ.τ.λ., γιατί αυτές είναι ζωτικές ανάγκες, πράγμα το οποίο δεν νομίζω ότι είναι το bdsm ή η καύλα).

    BDSM γιατί, αν όχι για την καύλα;
     
  5. zinnia

    zinnia Contributor

    ισως για τη συνειδητοποιημενη καυλα...
     
  6. fractal

    fractal Regular Member

    Ο Αλεξέι Ιβάνοβιτς δικαιούται να ονομάζεται ποιητής, αφού αναλώνεται με τρόπο παράλογο και απόλυτο στην καύλα της απωλειας .
    Χύνει όταν χάνει στην ρουλέτα και το άδεισμα εξασφαλίζει την βεβαιότητα της ήττας.
    Το χάσιμο του εγώ.
    Η κάυλα είναι παντού αλλά λύνεται ευχάριστα.
    Η απώλεια είναι σπάνια,ιδιαιτερη και πανέμορφα επώδυνη.
    Όταν κυττάς το σιωπηλό τηλέφωνο και παρακαλάς για ένα εκνευριστικό κουδούνισμα ,δεν νοιώθεις τίποτα ,γίνεσαι ένα με την σιωπή και το σώμα μουδιάζει.
    Όταν ικετεύεις για ένα βλέμμα.
    Να ρουφήξεις μια ροχάλα με αγωνία.
    Μένεις ακίνητος, σε μια κλιμακούμενη ανατριχίλα..
    μουδιασμένος
    χωρίς να αισθάνεσαι τίποτα.
     
  7. perfect_number

    perfect_number Regular Member

    Απάντηση: BDSM και σεξ (What's in it for you?)

    Μηπως ξεχναμε τη συναισθηματικη πλευρα του θεματος?Ενας υποτακτικος θα σταματουσε να σου δινει τον ουρανο με τ'αστρα επειδη περναει ντεκαβλε φαση?Θα σταματουσε να σε προσεχει και να σε φροντιζει και να σε περιποιειται σεξουαλικα και μη?

    Για μενα το BDSM δεν οριζεται απο τις σεξουαλικες πρακτικες,αλλα απο την ανομολογητη διαθεση του (φαινομενικα) ανισου δουνε και λαβην(κι ας μην τον πονεσεις,ταπεινωσεις ή τον μαστιγωσεις ποτε).Δε ξερω αν αυτο οριζεται ως BDSM ή εστω και BDSM light..

    Με λιγα λογια,ναι,για μενα συνδεεται με το κατω κεφαλι,αλλα η πραγματικη του δυναμη βρισκεται αλλου.

    Αν του δωσεις ενα χαπι που τον καθιστα συναισθηματικα αναπηρο,τοτε ναι,ισως και να σταματουσε.
     
  8. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Απάντηση: BDSM και σεξ (What's in it for you?)

    «Εξηγώ» γιατί υπάρχει καύλα γενικώς.
    Για να κάνει κάποιος μια ερωτική σχέση μάλλον τον ενδιαφέρει και το ερωτικό κομμάτι.
    Οι bdsm σχέσεις ορίζονται ως ερωτικές σχέσεις.
    Το αδιάσπαστο μέρος της ερωτικής διέγερσης στις ερωτικές σχέσεις δεν θα το απέδιδα ποτέ ως «κατηγορία» ούτε καν ως ιδιαιτερότητα των bdsm σχέσεων.
    (Το ιδιαιτέρως καυλωτικό σεξ θα το απέδιδα ως συχνή ιδιαιτερότητα των bdsm σχέσεων.   )
    Έγραψα στο προηγούμενο μου post ότι και «η μνήμη της καύλας φέρνει καύλα».
    Μετά την πρώτη συνειδητοποίηση της καύλας από το σχήμα κυριαρχίας – υποταγής, οι περισσότεροι λένε απλά ότι δεν υπάρχει επιστροφή.
    Προσωπικά θα το έθετα έτσι: Γιατί να επιστρέψεις σε μια μη συνειδητή κατάσταση, στην τυχαιότητα ή στο φαντασιακό της καύλας όταν μπορείς να την επιδιώξεις αποτελεσματικά και συνειδητά σε μια bdsm σχέση;
    Το κλειδί φαντάζομαι στο ερώτημα σου είναι η χρήση του ρήματος «επιδιώκω».
    Και δυστυχώς επανειλημμένες ατελέσφορες επιδιώξεις υλοποίησης ικανοποιητικών σχέσεων που θα μπορούσαν να εντάξουν στους κόλπους τους την συνειδητή ηδονή προκαλούν φαντασιακές και τραβηγμένες για να ταιριάξουν στο καλούπι «πραγματικότητες» και «σχέσεις», επικεντρωμένες στην καύλα της «υποκρινόμενης» τελικά, για τις ανάγκες της καύλας (απολύτως κυκλικά), υποταγής.
    Εκπτώσεις είναι, και δυστυχώς ίσως ο κανόνας. Όχι όμως ο ορισμός.
    Η απάντηση δεν είναι όχι.
    Βρες μου μια ερωτική σχέση vanilla που μπορεί να υφίσταται ως ερωτική χωρίς τον παράγοντα καύλα/σεξ/σεξουαλική διέγερση. Η απάντηση ανεξαρτήτως πλαισίου είναι πως «δεν υπάρχει». (Εκτός αν μου διαφεύγει κάτι. Ενημερώστε με)
    Το προεκτείνω και λέω πως δεν υπάρχει καν ερωτική σχέση (με προαπαιτούμενο την ερωτική διέγερση/σεξ) χωρίς την κυριαρχία – υποταγή έστω ασυνείδητα, έστω αποσπασματικά, έστω φαντασιακά.
    Η υποταγή που δεν είναι ικανή να μετουσιώσει σε ερωτισμό την όποια επιθετικότητα του ισχυρού, δεν παράγει καύλα ούτε γι αυτόν που υποτάσσεται. (τεχνικά: αν με κάποιο τρόπο δεν σταματήσει η «αίσθηση κινδύνου» ώστε να σταματήσει η έκκριση αδρεναλίνης και να παραχθεί ενδορφίνη δεν υπάρχει ηδονή)
    Παρόλα αυτά μπορεί να υπάρχει υποταγή χωρίς καύλα και μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να αφορά - ανήκει στο bdsm. (πχ τιμωρία εντός bdsm)
    Αναφέρομαι σε «ηθελημένη» υποταγή γιατί αν αναφερθούμε σε «αθέλητη» θα μιλήσουμε για αποτέλεσμα καθαρής πράξης βίας, πάλι άσχετη με το bdsm.
    Κι όμως αν θέλεις να το επεκτείνουμε, για την ηδονή (όχι απαραίτητα ερωτική ηδονή - καύλα) τα κάνουμε όλα. Δεν είναι αυτοσκοπός κανένα από όλα (μόρφωση, καλή φυσική κατάσταση, τα απαραίτητα προς το ζην). Είναι μέσα για την κάλυψη κάποιας ανώτερης απ αυτά, επιθυμίας. Της επιθυμίας για ευ ζην.
    Κατ αντιστοιχία με μια φράση: Bdsm κάνουμε για την ηδονή αλλά όχι μόνο για την ερωτική ηδονή – καύλα.
    Ναι! Δεν θεωρώ ανάγκη το Bdsm. Είναι σαφέστατα επιλογή.
    Το bdsm που νοώ εγώ είναι πράξη ελευθερίας. Δεν μπορεί να περιέχει αναγκαιότητες.
    (Οι επικλήσεις αναγκαιοτήτων είναι δικαιολογίες απενοχοποίησης. Μπορεί να υπάρξει υποταγή και αποδοχή της υποταγής χωρίς τις «δικαιολογίες» αυτές.)
    Παρόλο που απάντησα παραπάνω θα ήθελα να ρωτήσω:
    Ερωτικές σχέσεις (γενικά) γιατί; Μόνο για τη καύλα;

    …Σε ότι απαντήσεις πρόσθεσε και την εξαιρετικής ποιότητας καύλα.
    αλλά και πάλι: όχι μόνο...


    Υπάρχει ένα νήμα με ακριβώς αυτό το ερώτημα. "Bdsm γιατί..."
    Για πιο ανεπτυγμένη προσωπική άποψη - απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα θα επανέλθω αργότερα είτε εδώ είτε στο αρχικό νήμα
     
     
  9. zinnia

    zinnia Contributor

    Αναρωτιέμαι μήπως πανω απ ολα πρεπει να απενεχοποιησουμε την καύλα.. αναγνωρίζω απο τις τοποθετησεις μια δυσκολια στην παραδοχή πως ολα για την καυλα (μας) τα κανουμε...
     
  10. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: BDSM και σεξ (What's in it for you?)

    Πολυ καυλα εχει πεσει ....


    Από την άλλη να δούμε κατά πόσο όλη αυτή η καυλα
    έχει σχέση η δύναται να έχει για μερικούς σχέση άμεση με την νυμφομανία ,
    Γιατί έχω αρχίσει να αισθάνομαι κάπως άβολα που εγώ δεν είμαι μόνιμα καυλωμενη
    κ δεν τα βλέπω πρώτα όλα από το μουνι μου η με το μουνι μου ,
    και πόσο υγρό είναι 24 ώρες το 24ωρο .

    Ήθελα να το βάλω και σαν θέμα.....
    ‘’ νυμφομανία η διαφορά , ή ποια η διαφορά από την μόνιμη και συνεχή καυλα …. κλπ’’ ,
    αλλά μια που προέκυψε εδώ ….
     
  11. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Re: Απάντηση: BDSM και σεξ (What's in it for you?)

    Πώς ορίζεται η καύλα; Είναι απλά η ερωτική διέγερση; Υπό φυσιολογικές συνθήκες παύει να υφίσταται μετά την ικανοποίηση των ερωτικών μας αναγκών; Αν τότε το BDSM είναι απλά και μόνο για την καύλα, τότε δε θα έπρεπε η Κυριαρχία ή η υποταγή να τελειώνουν μετά την ικανοποίησή της;

    Ερωτήματα που έρχονται στο μυαλό ενός ημιμαθούς...
     
  12. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: BDSM και σεξ (What's in it for you?)

    .... για να δουμε ποιος .... καυλιαρης θα σου απαντησει εδω !