Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

vanilla κακοποίηση και υγειής slave

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος lina, στις 26 Φεβρουαρίου 2008.

  1. Emma

    Emma Contributor

    Re: Απάντηση: vanilla κακοποίηση και υγειής slave

    Δηλαδή, αν είχες ερωτηθεί, θα έμενες μαζί του και θα γούσταρες τον πόνο/την όλη φάση, όπως γίνεται στην τωρινή σου σχέση;

    Υ.Γ. Ούτε παρεξηγείσαι, ούτε κουράζεις  
     
  2. lina

    lina Regular Member

    Απάντηση: vanilla κακοποίηση και υγειής slave

    Εννοώ ότι δεν είχε καμία σχέση με τον χώρο ούτε και σαν vanilla άτομο στο κρεβάτι είχε τέτοιες τάσεις καθόλου.
    Η διαφορά είναι ότι τώρα στην σχέση μου δεν κακοποιούμαι καθόλου αλλά υπάρχει το bdsm κυρίως στο κρεβάτι αλλά και σε πολλές φάσεις της καθημερινότητας με τρόπο τέτοιο στην δεύτερη περίπτωση που με κάνει να νιώθω ασφάλεια να μαθαίνω χιλιάδες πράγματα για τον κόσμο και κυρίως για τον εαυτό μου αλλά πάνω από όλα εδώ που είμαι τώρα αποδέχτηκα φωναχτα και χωρίς καμιά αναστολή το πώς λειτουργώ και την προτίμησή μου στο bdsm χωρίς αυτό να εκληφθεί σαν βαράτε τον σάκο του μποξ αλλά σαν το υπέροχο παιχνίδι αισθήσεων ακόμα και σε ένα απλό λάθος κατά την διάρκεια της μέρας.
    Δεν είναι απαραίτητο να σε μαυρίζει ο Αλλος για να είναι παιχνίδι του "χώρου" πολλές φορές αρκεί ένα υποτιμητικό βλέμμα ή ένα πολύ καυστικό σχόλιο για να σε κάνειο να προτιμάς ένα μαστίγωμα τελετουργικό από την ντροπή σου.
     
  3. Emma

    Emma Contributor

    Re: Απάντηση: vanilla κακοποίηση και υγειής slave

    Αχμμ.. ναι οκ, σωστά και καλά όλα αυτά, αλλά εγώ άλλο ρώτησα, αν και νομίζω ότι το απάντησες εμμέσως και άθελα σου.

    Είμαι σίγουρη πώς πέρα από αυτό που ονομάζεις σωματική κακοποίηση, υπήρχαν κι άλλα πράγματα, κοινά με αυτά που αναφέρεις πιο πάνω, π.χ. "ένα υποτιμητικό βλέμμα ή ένα πολύ καυστικό σχόλιο", τα οποία σε καμία απ τις δύο σχέσεις γινόταν/γίνονται με "συναίνεση".
    Αν ο πρώην σου ήταν "του bdsm", θα συνέχιζες τη σχέση δηλαδή; Αυτό είναι που σε "κολλάει";
     
  4. female

    female Contributor

    Re: Απάντηση: vanilla κακοποίηση και υγειής slave






    Που βασίζεις αυτό το επιχείρημα; Ασφαλώς δεν γνωρίζουμε ολόκληρη την εικόνα και δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος να τη μάθουμε.




    Ενδεικτικά, μερικά στοιχεία και για τους λόγους που, όσο κι αν φαίνεται παράλογο, οι κακοποιημένες γυναίκες παραμένουν στη σχέση.




    " (...) Γυναίκες κάθε ηλικίας, από όλα τα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα. Άλλες περισσότερο, άλλες λιγότερο δυνατές. Όλες τους τρομαγμένες, απελπισμένες, κακοποιημένες.


    (...) Ο κύκλος της βίας

    Επίθεση = Μετάνοια = Φροντίδα του θύματος = Υποσχέσεις ότι δεν θα επαναληφθεί = Περίοδος συμφιλίωσης και εξιλέωσης = Επίθεση.


    Το φράγμα της σιωπής

    Υπάρχουν πολλοί και σοβαροί λόγοι για τους οποίους μια κακοποιημένη γυναίκα διστάζει να αποκαλύψει όσα βιώνει κάθε φορά που κλείνει η πόρτα του σπιτιού της. Η ντροπή, οι ενοχές ότι το λάθος είναι δικό της, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, ο φόβος για το μέλλον και η έλλειψη χρημάτων λειτουργούν αποτρεπτικά.

    Πολλές γυναίκες ωστόσο παραμένουν δίπλα σε αυτόν που τις κακοποιεί επειδή τον αγαπούν και πιστεύουν ότι κάποια στιγμή θα αλλάξει. Και φυσικά ο πιο σημαντικός λόγος που κρατά εγκλωβισμένες τις περισσότερες γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας είναι το «καλό» των παιδιών.

    Πάντως, η πλειοψηφία των γυναικών που θα ζητήσουν τελικά βοήθεια είναι μητέρες οι οποίες αντιλαμβάνονται, έστω και καθυστερημένα, τον καταστροφικό αντίκτυπο που έχει η δική τους κακοποίηση στα παιδιά τους.


    "Έτσι είναι οι άντρες"

    Σε μια κοινωνία που έχει δομηθεί με βάση την ανισότητα και την αντρική κυριαρχία, οι γυναίκες εκπαιδεύονται από νωρίς να αποδέχονται τη βία ως κάτι το φυσιολογικό. Ξύλο από τα χέρια του πατέρα ή του αδελφού, γιατί όχι και από του συζύγου; Εξάλλου στις περισσότερες περιπτώσεις είναι οι μητέρες εκείνες που αποτρέπουν τις κόρες τους που έπεσαν θύματα κακοποίησης να αναφέρουν το πρόβλημα. Όπως ακριβώς έκαναν -ή δυστυχώς εξακολουθούν να κάνουν- και εκείνες.



    Το σύνδρομο της Στοκχόλμης: μια φυσιολογική αντίδραση σε μια αφύσικη κατάσταση

    Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη παρακολούθησε το περασμένο καλοκαίρι την ιστορία της Νατάσα Κάμπους, της νεαρής κοπέλας από την Αυστρία που κρατήθηκε όμηρος επί οκτώ ολόκληρα χρόνια και κατάφερε τελικά να ξεφύγει. Το σοκ ήταν μεγαλύτερο όταν εξέφρασε τη θλίψη της για το θάνατο του απαγωγέα της.

    Αλήθεια, πώς γίνεται να νιώθει κανείς θετικά συναισθήματα γι' αυτόν που τον κακοποιεί; Πρόκειται για μια ψυχολογική αντίδραση που παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το 1973 κατά τη διάρκεια μιας υπόθεσης ομηρίας σε τράπεζα της Στοκχόλμης.

    Οι όμηροι ανέπτυξαν τόσο δυνατούς συναισθηματικούς δεσμούς με τους απαγωγείς τους ώστε στο τέλος προέβαλαν αντίσταση στις προσπάθειες των αστυνομικών να τους απελευθερώσουν, ενώ αρνήθηκαν να καταθέσουν εναντίον τους.

    Σύμφωνα με την επιστήμη της ψυχολογίας, πρόκειται για μια φυσιολογική αντίδραση της ψυχής απέναντι σε μια μη φυσιολογική κατάσταση. Η σχέση φόβου και εξουσίας που αναπτύσσεται ανάμεσα στον θύτη και το θύμα ενισχύει την ανάγκη του τελευταίου να επιβιώσει.

    Έτσι ακολουθεί υποσυνείδητα την «τακτική» των μωρών, τα οποία αναπτύσσουν ψυχικούς και συναισθηματικούς δεσμούς με τους γονείς τους για να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους."

    (http://www.myworld.gr/browse/26750)




     
  5. lina

    lina Regular Member

    Απάντηση: vanilla κακοποίηση και υγειής slave

    Demoness Αν ο πρώην μου ήταν ένας bdsm Κυρίαρχος είμαι σίγουρη ότι θα ήξερε τί του συμβάινει και άν αυτό που ήθελε ήταν η κυριαρχία θα το έκανε με τρόπο που να είναι bdsm δηλαδή θα γνώριζε το πότε και το πώς αλλά κυρίως θα φρόντιζε την υποτακτική του.
    Λογικό λοιπόν το ερώτημα σου και νομίζω ότι απαντώ παραπάνω αλλά αν το θές και ορθα κοφτά ναι πιστέυω ότι αν ήξερε τι του γινεται και ήταν αληθινός κυρίαρχος με αποδοχή του είναι του φυσικά και θα προχωρούσε και θα ήταν κάτι διαφορετικό απο αυτό που υπήρξε.

    Και μετα από αυτό @female να θυμήσω ότι αυτό ήταν το αρχικό ερώτημα...  




     
    Last edited: 27 Φεβρουαρίου 2008
  6. Emma

    Emma Contributor

    Re: Απάντηση: vanilla κακοποίηση και υγειής slave

    (Το bold δικό μου).
    Δεν θά ΄παιρνα και όρκο...  

    Όσο για την δεύτερη παράγραφο, κάπως έτσι το είχα φανταστεί, οπότε με κάλυψες. Ευχαριστώ  
     
  7. lina

    lina Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: vanilla κακοποίηση και υγειής slave

    Εδώ διόρθωση: τώρα όλα γίνονται με συναίνεση
     
  8. Emma

    Emma Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: vanilla κακοποίηση και υγειής slave

    Λάθος δική μου επιλογή λέξεων.
    Όπου "συναίνεση", μιλώντας για τα συγκεκριμένα, εννοούσα κάτι σαν "ερώτηση". Δεν σε ρωτάει πριν σε βρίσει "να σε βρίσω τώρα;" ή πριν σε κοιτάξει υποτιμητικά "να σε κοιτάξω στραβά;", έτσι δεν είναι;  
    Εκτός αν του έχεις δώσει το "ελεύθερο" για τα πάντα εξ'αρχής, ακριβώς επειδή πληρεί την απαραίτητη προϋπόθεση για σένα, ότι δηλαδή ασχολείται με το bdsm.
    Και μία ακόμη ερώτηση: Ευχαριστιέσαι τον πόνο τώρα ως τον πόνο αυτό καθεαυτό ή επειδή υπάρχει συναίνεση για την πρόκλησή του;

    (Τελευταία "ψιλό-offtopic" ερώτηση. I promise!)
     
  9. lina

    lina Regular Member

    Απάντηση: vanilla κακοποίηση και υγειής slave

    Επειδή υπάρχει συναίνεση, επειδή υπάρχει έλεγχος, επειδή υπάρχει γνώση του τί κάνει, επειδή από την αρχή παραχώρησα όλα αυτά στην κρίση Του, επειδή ποτέ δεν ένιωσα να απειλούμαι ή να είμαι χαμένη στο διάστημα, επειδή θέλει πάντα μόνο την εξέλιξή μου σαν άτομο μέσα στον κόσμο.
    Σε κάλυψα???
     
  10. Emma

    Emma Contributor

  11. lina

    lina Regular Member

    Απάντηση: vanilla κακοποίηση και υγειής slave

         
     
  12. Lady_in_Black

    Lady_in_Black MindGames

    Εμένα γιατί όλο αυτό μου ακούγετε κάπως..  
    Eκτός από το ότι δεν κατάλαβα το ερώτημα,μου έδωσες μια εικόνα ότι σε κακοποιεί και το γουστάρεις κιόλας.. are you ok ? Έχειs έννοια τι εστί κακοποίηση? Κακοποίηση και bdsm δεν νομίζω ότι συμπίπτουν! Συμφωνώ με την zinnia η έκφραση «για το καλό σου» σε τέτοιες σχέσεις έχουν την έννοια ‘Για το δικό μου καλό και το κακό το δικό σου’ και αυτό είναι Big problem my dear.. Τι να πω μάλλον έχουμε ξεφύγει τελικά