Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

vanilla κακοποίηση και υγειής slave

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος lina, στις 26 Φεβρουαρίου 2008.

  1. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Re: Απάντηση: vanilla κακοποίηση και υγειής slave

    @migraine: γνωρίζοντας καλά την επίδραση της σωματικής και όχι μόνον βίας στην ψυχοσύνθεση ενός ατόμου υποτακτικών τάσεων (ή σε ορισμένες περιπτωσεις απλά "υποτακτικής παιδείας") τολμώ να πω πως η παραμονή του σε μια σχέση σαν αυτή που αναφέρει η lina δεν μπορει να λήφθει ως ενδειξη συνειδητής συναίνεσης.

    Δεν μπορώ φυσικά να διαφωνήσω όσον αφορά πως "επί του πρακτέου" η απουσία αντίδρασης ισοδυναμει με συναίνεση, τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά όταν χρειάζεται οι σκέψεις να γίνουν πράξεις, για λόγους που έχουν ήδη αναφερθει από προλαλλήσασες.

    Χρησιμοποίησα σε προηγούμενο post την φράση "ενδεικτική για την ψυχοσύνθεσή της" (την οποία φυσικά δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, παρά μόνον να υποθέτω) αναφερόμενος ουσιαστικά στο ερώτημα της γιατί συνεχίζει κανονικά την ζωή της παρά την (κακή) εμπειρία της και γιατί δεν εχει χάσει καθόλου από την προδιάθεσή της ως υποτακτική.

    Τολμω να υποθέσω (και αυτό εξηγει εν μέρει την συνέχιση της παραμονής της στην προηγούμενή της σχέση μετά τον 2ο, όπως ανέφερε χρόνο) πως η σχέση αυτού του είδους (αναφέρομαι στην αυταρχικότητα και στην χρήση βίας και όχι στην κακοποίηση) εκφράζει την lina, δημιουργει όμως ταυτόχρονα μέσα της ερωτήματα σχετικά με την αυτοεκτίμησή της (κάτι καθόλου σπάνια σε υποτακτικών τάσεων άτομα, που βρίσκονται σε τέτοιου είδους σχέσεις). Ερωτήματα που στην νέα της σχέση έχουν απαντηθή αφ' ενός από την γνώση που πλέον διαθέτει αναφορικά μέ τον εαυτό της και την ύπαρξη σχέεων συναινετικής βίας και αφ' ετέρου από την οικειοθελη και συναινετική προσχώρησή της σε αυτήν δεδομένης της ύπαρξης της γνώσης που προανέφερα. Καθόλου λοιπόν περίεργο που πλέον "feels at home".
     
  2. lina

    lina Regular Member

    Απάντηση: vanilla κακοποίηση και υγειής slave

    Ωωωωω MasterJp, πόσο με καταλαβάινετε..............


    τί σημαίνει "feels at home"?
     
  3. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις μια bottom κακοποιημένη; Νομικά θεωρείται κακοποιημένη. Εξετάζοντάς το λογικά και αποστασιοποιημένα ως γεγονός - ενέργεια επίσης. Ηθικά όμως;
     
  4. lina

    lina Regular Member

    Απάντηση: vanilla κακοποίηση και υγειής slave

    Φτού κι απ' τήν αρχή???     
     
  5. aDDIcteD

    aDDIcteD Regular Member

    Κάθε αρχή και δύσκολη...  
     
  6. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @lina: "feels at home" = "σα στο σπίτι σου", αναλυτικότερα "αισθανεσαι να βρίσκεσαι εκει που παντα ήθελες να είσαι, ανετα, βολικά, σε ασφάλεια, κατανόηση, κοκ"
     
  7. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: vanilla κακοποίηση και υγειής slave

    Ναι φτου κ απο την αρχη..  
    Ειναι μόνο η συναινεση αυτο που τελικά κάνει την διαφορα?

    Οποιος διαταραγμένος δηλαδη αρεσκεται να δέρνει τις συντροφους του ειναι κ κυριαρχος κ το μονο του λάθος ειναι ότι ξέχασε να κάνει μια ερωτηση?

    Για να βαφτιστει -κατα την ταπεινη μου γνώμη- μια σχεση βδσμ, πρεπει πρωτιστως ο ενας εκ των 2 (τουλάχιστον) να εχει γνώση του τι ειναι βδσμ..

    Η χρήση βιας απο μόνη της δεν ειναι βδσμ - ισως διαφωνησει η φιλτατη συραχ, αλλα δεν πειραζει-

    Μια δευτερη παρατηρηση ..
    πως ξέρουμε οτι ο χαρακτηρας της φίλης λίνας ήταν ετσι κ όχι ότι εγινε στην πορεια έτσι λόγω της σχέσης αυτής? Οταν επι 6.5 χρονια ακους απαξιωτικους χαρακτηρισμους κ κακοποιησε κ σωματικα κ ψυχολογικα φυσικο επακόλουθο είναι να το πιστεψεις.. και η επομενη σχέση που θα σου κάνει κ την ξεχασμενη ερώτηση θα σου φανει παράδεισος..

    Δεν δυναμαι να πιστεψω.. ότι πιστευετε πως ο κάθε απαιδευτος, ακαλιεργητος αρσενικος (ως επι τω πλειστω)- που αρέσκεται να δέρνει γυναίκες επειδη απλως κ μόνο -τον παίρνει να το κανει- μπορει να χαρακτηριστεί ως κυριαρχος κ σχετικός με το βδσμ.. αρα κ αποδεκτός..

    Πειτε το μου κ διαγραφομαι κ απο το φορουμ κ ξεχναω κ ότι ηξερα για το βδσμ.. γιατι μάλλον λάθος τα ήξερα, αρα δεν έχω θέση εδω.
     
  8. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Re: Απάντηση: vanilla κακοποίηση και υγειής slave

    @Mikra_Psemata: τι σε κανει να πιστεύεις πως "ο κάθε απαιδευτος, ακαλιεργητος αρσενικος (ως επι τω πλειστω)- που αρέσκεται να δέρνει γυναίκες επειδη απλως κ μόνο -τον παίρνει να το κανει-" θα θυμηθει να κάνει την ερώτηση που αναφέρεις (και θα σεβαστεί την απάντηση);

    καθ' όσον η αναφορά στήν ψυχοσύνθεση (και όχι τον χαρακτήρα) της νηματοθέτιδος έγινε από εμένα, απαντώ στην ερώτηση σου που την αφορά, δεν το ξέρω (το ανέφερα ήδη), βασει (και μόνον) της εμπειρίας μου το εικάζω. Αν δεν ήταν ήδη, την στιγμή που αρχισε να το εκλαμβάνει ως κακοποίηση από τον δευτερο ήδη χρόνο, το πιθανότερο θα είχε συμβει αυτό που αναφέρει η migraine.
     
  9. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Οταν λες κακοποιηση, εννοεις εξω απο καθε bdsm εννοια??????????????
    Διοτι σε αυτην την περιπτωση οταν σε πλησιασει, ενα βαζο, ενα πορτατιφ, μια βιβλιοθηκη εν αναγκη, μπορουν να του ανακοψουν του αρχιδη καθε επιθεση!
    Αν καταλαβα καλα σε κακοποιουσε χωρις να του εχεις δηλωσει slave, απλα και μονο ο ανθρωπος ηταν γκα-γκα!!!
    Δεν γραφω κατι αλλο γιατι εξοργιζομαι οταν (και δεν μιλω ασφαλως για το bdsm),ακουω αντρες να κακοποιουν κοπελλιτσες, η γυναικες γενικα ετσι απλα και μονο για μαγκια.
    Αυτοι αγαπη μου συνηθως, οταν σκυψουν χωρις βρακι φαινονται οι αμυγδαλες τους διοτι ειναι στενοι σαν κιουπι!
     
  10. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: vanilla κακοποίηση και υγειής slave

    Oχι δεν θα σεβαστεί την απαντηση..
    Για τον ίδιο λόγο που δεν δύναμαι να ορισω αυτον τον άνθρωπο -ουτε καν- εν δυνάμει κυριαρχο..

    Οχι δεν εγινε μόνο απο σενα mjp κ δεν αναφερομουν στο δικό σου σχόλιο, καταρχήν η ίδια αυτοχαρακτηρίζεται ως υπο (κάτι θα ξέρει παραπανω λογικά) αλλά επειδή η λόγικη λίγο έχει να κάνει με τέτοιες ιστοριες θέλησα να δώσω κ άλλη μια διαστάση..
    Δεν συμφωνω οτι θα ειχε γινει αυτο που αναφερει η migraine, η αντιδράσεις αυτές έρχονται απο ατομα τελειως διαφορετικής ψυχολογίας, που ακόμα κ αυτα κατω απο μια καταδυνάστευση 6.5 χρόνων δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι.. για το πως θα αντιδρουσαν ή το ποσο θα παρεμεναν..

    Διαφωνω εντελώς με το συγκεκριμενο ποστ που αναφερεις, οι αναλυσεις κ η προσπάθεια αναζητησησης των αιτιων έρχονται μετά απο τέτοια γεγονοτα, οσο αυτα συμβαινουν κανεις δεν λεει μεινε οπως εισαι να δουμε γιατι το επιτρεπεις να σου συμβαινει..
    Τυγχάνει να μην ειναι όλοι οι άνθρωποι δυναμικοί, ή ακομα κ αυτοι καποιες στιγμές της ζωης τους να νιωσουν αδυναμοι ή απογοητευμενοι.. και για χ λόγους να εγκλωβιστουν σε καταστασεις που δεν θέλουν (συμβαινει). Δεν ειναι μαυρο - ασπρο οι προσωπικότητες ουτε και πάντα ειναι σταθερες στις αντιδράσεις τους.. ειδικοτερα στα ενδιαμεσα "χρωματα"
    Στο συγκεκριμενο νημα συζηταμε για κατι που τελειωσε κ το σχολιαζουμε προσπαθωντας να δωσουμε μια απαντηση στην απορια της λίνας και ταυτοχρονα να το δουμε κ ως γενικοτερο φαινομενο έχοντας την πολυτελεια μιας "ακαδημαικής" συζητησης..

    Η δική μου οπτική ειναι ότι η βια απο μόνη της ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ BDSM και δεν μπορουμε να δικαιολογουμε κανενα φερνοντας τον κατω απο την ομπρελα του (του βδσμ).
    Το αποτέλεσμα θα ειναι ο καθε "καφρος" να αυτοχαρακτηριζεται μαστερ, ντομ, τοπ.
     
  11. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Mikra_Psemata: Δεν γνωρίζω τις εμπειρίες σου και δεν γνωρίζεις τις δικές μου, καθένας έχει διαμορφώσει τις απόψεις του σύμφωνα με αυτές. Κανεις δεν είπε πως η βία από μόνη της είναι BDSM ούτε πως είπε κανεις κατι τέτοιο, δεν είναι αλλωστε το θέμα του νήματος, εξ ου και η αρχική μου ερώτηση προς εσένα.

    Επίσης, δεν πιστεύω πως σκοπός κανενός είναι να κρίνει ή ακόμη περισσότερο να κατακρίνει την νηματοθέτιδα. Αναφορικά δε με το post της migraine δεν βλέπω να λέμε κατι διαφορετικό.

    ΥΓ. Το nick μου εδώ μέσα είναι το όνομά μου, σε παρακαλώ λοιπόν να το γράφεις όπως το βλέπεις.
     
  12. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Re: vanilla κακοποίηση και υγειής slave

    Δεν μπορω να στο αρνηθω εφοσον τοσο ευγενικα μου το ζητας..MasterJp

    Σε ότι αφορα τα υπολοιπα σχολια σου, η ανοχη - ανέχεια σε παρομοια φαινομενα ειναι που εγω σχολιάζω στα παραπανω ποστ μου.
    Καποιες φορες δεν ειναι κακο να πουμε ξεκαθαρα οχι αυτο δεν ειναι βδσμ.
    Δεν εχω να πω κατι αλλο.. η αποψη μου σ αυτο το νημα ειπωθηκε..