Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποια έκφραση σαδισμού θεωρείται άρρωστη και γιατί;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 30 Ιανουαρίου 2008.

  1. female

    female Contributor




    Αγαπητή Syrah,

    Όσον αφορά το (1) –
    Ξέρεις καλά πως οι αλγόριθμοι δεν είναι το φόρτε μου, πόσο μάλλον να καταλάβω τόσο πολύπλοκες διαδικασίες με μέσον το οποίο γνωρίζω μόνο ως λέξη. (Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν σοβαροί θεωρητικοί που ερμηνεύουν επαρκώς και ικανοποιητικά ψυχοκοινωνικές διαδικασίες με αλγορίθμους; Αν ναι, άξιοι, τους βγάζω το καπέλο.) Επιπλέον δεν θεωρώ πως οφείλονται στο τυχαίο.
    Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ειδικό στο θέμα ασφαλώς – ούτε κατά διάνοια, όπως εξ’ άλλου ούτε στα άλλα 4,576 θέματα και προβληματισμούς που συζητώνται εδώ. Υπάρχουν διάφορες διαδρομές προς την κατανόηση – σπουδές, διάβασμα, συζήτηση, διαφωνίες, συναίσθηση, empathy, ενδοσκόπηση, εύρος εμπειριών, διαρκής έρευνα, ανοιχτό μυαλό και ευαίσθητα αισθητήρια. «Καταλαβαίνω», όμως δεν ισχυρίζομαι πως «έχω καταλάβει», πράγμα που πιθανότατα να μην καταφέρω ποτέ.



    (2) Δεν παίζω τον παντογνώστη, το σωτήρα ή την κλινική ψυχολόγο. Όποιος νομίζει ότι έχει πρόβλημα λειτουργικότητας ψάχνει να βρει την κατάλληλη βοήθεια, όπου και όπως νομίζει ότι θα βοηθηθεί. Όταν βγει από κάποια όρια, δυστυχώς ή ευτυχώς αναλαμβάνει η πολιτεία, όπως θύμισα στο φίλο μου που ανέφερα παραπάνω, και μάλιστα αρκετά άγαρμπα.



    (3) sublimation - Δεν έχω δει τον όρο μεταφρασμένο. Αν και δεν με καλύπτει απόλυτα στο επιχείρημα, προτίμησα έναν Φροϋδικό όρο, παρά να αναπτύξω, χάριν συντομίας, ευρύτερες θεωρίες για την ενεργειακή διαχείριση. Είμαι βέβαιη πως εμπειρικά είναι γνωστές, λίγο πολύ σε όλους.

    Αν σε ενδιαφέρει δες

    http://changingminds.org/explanations/behaviors/coping/sublimation.htm
    http://en.wikipedia.org/wiki/Sublimation_(psychology)
    http://www.britannica.com/eb/topic-570774/sublimation



    (4) Φυσικά αν κόψεις το λαιμό έχει διαφορά από το να κόψεις το χέρι, ένα κομμάτι από κάποιο μυ, να αχρηστέψεις τη λειτουργία του στήθους από το πολύ και τακτικό μελάνιασμα, των όρχεων, κλπ. Οποιαδήποτε βλάβη μη αναστρέψιμη είναι απαράδεκτη για τη δική μου λογική. Το αν το επιζητά κάποιος μαζοχιστής είναι συζήτηση άλλου νήματος.


    Δεν φανταζόμουν ότι θεωρείς sm το πάτημα των μυρμηγκιών. Υποθέτω ότι το συνδέεις επειδή διδάχτηκες από μικρή να σου δίνει παγωτό και ικανοποίηση. Η δική μου αδαής, βανίλλα λογική λέει πως όταν περπατάω στη εξοχή είναι μοιραίο να συμβεί αλλά σέβομαι, στο βαθμό που δύναμαι, ότι είναι ζωντανό. Δεν βρίσκω κανένα λόγο ή ικανοποίηση να καταστρέψω μια μυρμηγκοφωλιά στην εξοχή. (Παρακαλώ αν βρεις ένα καλό λόγο να μου τον πεις.) Τη ζωή την αγαπάς, τη σέβεσαι ή όχι -- και σε όλες της τις μορφές. Η άποψη για το σεβασμό της ζωής και της φύσης των πρωτόγονων πολιτισμών είναι πλησιέστερη και στη δική μου, πρωτόγονη, ηθική για το σεβασμό της ζωής: «Μη βλάπτεις και μη σκοτώνεις παρά όταν είναι άκρως απαραίτητο και σεβάσου ακόμα και το ζώο που σκότωσες και θα σε θρέψει.» Τα έχουμε ξαναπεί αυτά, αξιολογότατη Syrah και στο εξωτερικό forum σε δυο, τουλάχιστον, νήματα. Η απόλυτη διάσταση των απόψεών μας επί του θέματος είναι επίσης γνωστή.



    (5) Οι ενστάσεις μου ασφαλώς δεν αφορούν ηθικά αλλά νομικά ζητήματα καθώς και θέματα κανονισμού του site, εκτός αν οι κανονισμοί αφορούν μόνο το εξωτερικό φόρουμ και κατά συνέπεια μπορούμε να συζητάμε εδώ και Παιδοφιλία, Ζωοφιλία, Νεκροφιλία, Αιμομιξία και Βιασμούς. Δεν απαγορεύεται κάθε είδους περιεχόμενο τo οποίο είναι Εσκεμμένα ψεύτικο, Ανακριβές, Καταχρηστικό, Ενοχλητικό, Προσβλητικό, Ρατσιστικό, Απειλητικό, Διαφημιστικό και Κερδοσκοπικό, καθώς και περιεχόμενο που σχετίζεται με την παραβίαση των προσωπικών δικαιωμάτων ενός προσώπου, ή οτιδήποτε άλλο υλικό το οποίο είναι παράνομο; Δεν απαγορεύεται η οποιαδήποτε ανταλλαγή/διακίνηση πορνογραφικού υλικού; Σ’ αυτή την περίπτωση έκανα λάθος που έκανα αίτηση. Αν είναι έτσι, παρακαλώ ενημερώστε με σχετικώς. (Σε προσωπική συζήτηση μπορεί κανείς να αναφερθεί σε οτιδήποτε, στο βαθμό που ο συνομιλητής του δεν είναι ο… Makis.) Η ευθύνη είναι κυρίως των αξιότιμων moderators, αλλά οι συνέπειες αγνοώ ποιους ακριβώς μπορεί να βαρύνουν.




     
  2. Syrah

    Syrah Contributor

    Παγωτό Vanilla, ας μην το ξεχνάμε. Πιθανώς ο συνειρμός σου είναι σωστότατος. Οποιαδήποτε διαδικασία διαχειρίζεται πόνο και χαρά συνάμα, για εμένα αφορά σε s/m. Όχι στο πλαίσιο του σαδισμού που πραγματεύεται το BDSM πάντα, καθώς όπως έχω ξαναπεί μέχρι στιγμής ερεθίζομαι μόνο με άνδρες και δη συγκεκριμένων αισθητικών κριτηρίων. Αλλά δεν ταυτίζω το σαδισμό με ό,τι είθισται να βαπτίζεται "s" στο BDSM.

    Και εγώ. Θεωρώ τον εαυτό μου φιλόζωο. Και φιλάνθρωπο.

    Υποθέτω ότι δεν βρίσκεις αντίστοιχα καμία ικανοποίηση στο να μαστιγώνεις έναν άνδρα. Ούτε και γι αυτό μπορώ να δώσω κίνητρο. Άλλωστε τι κίνητρο θα είχα να σου δώσω κίνητρο; Προσηλυτιστική διάθεση δεν έχω σε καμία περίπτωση, όπως σε καμία περίπτωση δεν αρέσκομαι σε νουθετήσεις.

    Ενδέχεται για εμένα ο βασανισμός και ο ακρωτηριασμός ενός μυρμηγκιού να είναι πιο απαραίτητος από τη σφαγή ενός κοτόπουλου για να φάω 4 μερίδες κρέας. Οι ανάγκες των ανθρώπων διαφέρουν.

    Όντως τα έχουμε πραγματευτεί στο παρελθόν αυτά και σίγουρα η άποψή μου πόρρω διαφέρει από τη δική σου, αναφορικά με το τί είναι "απαραίτητο" και το κατά πόσο απαραίτητο είναι μονάχα ό,τι τρώγεται και ό,τι δίνει το δέρμα του για να προστατευτούμε από το ψύχος.

    Εξάλλου πρέπει να καταναλώνω ετησίως γύρω τα 45kg κρέας (περίπου 65% του συνολικού μου βάρους), δεν με παίρνει να υιοθετώ τέτοιες θεωρίες λιτότητας ένεκα σεβασμού στη ζωή...

    Αναρωτιέμαι αν τελικά ο σαδισμός έχει να κάνει με τη νοοτροπία του καθενός αναφορικά με το πώς δικαιούται να χρησιμοποιεί (ή να σπάταλά) τους όποιους πόρους του.
     
  3. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Δεν αναφέρθηκα πουθενά στη δημοκρατία. Αναφέρθηκα σε φασισμό επί κάποιας μερίδας ατόμων.Θα μπορούσα να αντικαταστήσω την λέξη φασισμός με την λέξη καταπάτηση των δικαιωμάτων εκείνων για τους οποίους δημιουργήθηκε αρχικά αυτό το φόρουμ. Δεν θεωρώ λογικό να μπω σε ένα φόρουμ που ασχολείται με κάτι με το οποίο δεν συμφωνώ, δεν κατανοώ ή δεν επικροτώ - και να απαιτώ να αποσύρουν όλα όσα προσβάλουν την ηθική ή την αισθητική ή τον όποιο καθωσπρεπισμό μου.

    Το να μην δικαιούται κάποιος να μιλά και να εκφέρει άποψη από το να απαιτεί να λογοκριθούν όσα ο ίδιος θεωρεί άπρεπα σε ένα χώρο που δημιουργήθηκε για να μπορεί να εκφράζεται εκείνη η μερίδα στην οποία ο ίδιος δεν ανήκει δεν είναι ένα και το αυτό στο δικό μου -επίσης- όχι ιδιαίτερα φωτισμένο μυαλό.
    Για κάποιον εκτός του bdsm οι εικόνες και περιγραφές πολλών πρακτικών Sm π.χ. φαντάζουν από τρομακτικές μέχρι απάνθρωπες και είναι κατανοητό να εκφράσει χωρίς να προσβάλλει την άποψη του. Το να ζητήσει να αποσυρθούν όμως προσωπικά δεν το θεωρώ λογικό.
    Αυτή είναι η άποψη μου, οπότε η απάντηση στην ερώτηση σου είναι - ¨οχι δεν νομίζω.

    Δεν είμαι βέβαιη πως κατάλαβα τι εννοείς. Εννοείς πως ο Ηλίας αρχικά, εγώ στη συνέχεια και όλοι όσοι μέσα από τα γραπτά του Ηλία ή άλλων "ψαχουλεύουμε" αυτά που δεν βρίσκονται στην επιφάνεια χρήζουμε βοήθεια ειδικών και έχουμε ανάγκη από "ψυχολυτρωτικα" νουμερακια ή έκθεσης "υπο τυπον παρηγορειας: "αααα κοιτα δεν ειμαι ο μονος ζαβος υπαρχουν κι αλλοι"?
     
  4. female

    female Contributor

    Αγαπητή lara[E-p],

    προφανώς αναφέρεσαι σε μένα. Δεν ξέρω γιατί δεν το κάνεις ονομαστικά, αφού κανείς άλλος δεν υπάρχει εδώ με αυτές τις ενστάσεις εκτός από μένα.

    Το αν κατανοώ ή όχι δεν μπορείς να το γνωρίζεις. Ασφαλώς δεν διαφωνώ, ούτε συμφωνώ, ούτε επικροτώ ούτε απορρίπτω το sm ή το bdsm γενικά ή ειδικά. Το σέβομαι όμως απόλυτα. Το οτι δεν αποτελεί το δικό μου τρόπο ζωής είναι κάτι που σε θίγει, ως παρουσία μου εδώ. Αν άλλαζα το status μου σε υποτακτική ή σκλάβα, αν πόσταρα μια εμπειρία μου σε κάποιο session ίσως να σου ήταν ευκολότερο να δεχτείς τις απόψεις μου. Εσφαλμένα, όμως, θεωρείς πως όταν εκθέτεις τον εαυτό σου και μοιράζεσαι τις πιο δύσκολες και μύχιες σκέψεις σου σε θεωρώ σαν κάτι αλλότριο. Αντιθέτως - διαβάζω τις απόψεις και τις εμπειρίες όλων με σεβασμό. Πόσο μάλλον, ανθρώπων με δυνατές απόψεις και εμπειρίες βαθιές και ετών. Πιστεύω πως έχω κερδίσει πολλά από την παρουσία μου σ΄αυτό το forum σαν άνθρωπος και όσο και να φαίνεται δύσκολα κατανοητό, είμαι ευγνώμων για τα όσα μύχια μοιράζονται οι άνθρωποι εδώ και μαζί μου.


    Ασφαλώς δεν κατάλαβες το νόημα των ενστάσεών μου. Δεν βασίζονται στις δικές μου, αήθεις, αρχές. Ούτε αφορούν την αισθητική μου. Δεν με αφορά προσωπικά αν κάποιος έχει φαντασιώσεις ή κάνει πράξη στον ιδιωτικό του χώρο, για παράδειγμα ζωοφιλία με το κατοικίδιό του. Επαναλαμβάνω - οι ενστάσεις μου έχουν καθαρά νομικό και όχι ηθικό ή αισθητικό χαρακτήρα μέσα στο ΔΗΜΟΣΙΟ χαρακτήρα του site, καθώς και χαρακτήρα της τήρησης των κανονισμών του φόρουμ.

    Εκτός αν πιστεύεις πως η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος που ερευνά κυρίως θέματα παιδεραστείας και διακίνησης πορνογραφικού υλικού δεν έχει πρόσβαση στο inner. Και, επαναλαμβάνω, εκτός αν οι κανονισμοί του site δεν ισχύουν και εδώ.



     
  5. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Παθιασμένοι στις ενστάσεις σας

    1ο Δεν βλέπω πουθενά νήμα που να μιλάει υπέρ της παιδεραστίας. Το νήμα μου διαπραγματεύεται το ερώτημά μου, αν κάποιος ωθείται προς αυτήν αναζητώντας την εκπλήρωση της φαντασίωσής του για αδύναμα υποτακτικά άτομα. Αν έχω δίκιο, θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε, ώστε να τεθεί μία βάση που θα απογυμνώσει αυτού του είδους την πλάνη.

    2ο Σκίτσα, όπως και αναπαραστάσεις με την ζωοφιλία, μας συντροφεύουν ως ανθρώπους από την αρχαιότητα. Μην ξεχνούμε ότι συμβολικά είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε ότι υποσημειώνουν την ανάγκη για την προθυμία, θηλυκών συνήθως, πλασμάτων. Ένας συμβολισμός, που αν μη τι άλλο προσπαθεί να φουντώσει το ερωτικό πάθος, με στόχο την γονιμότητα και την αναπαραγωγή.

    3ο Τα σκληρά και αιματοβαμμένα κόμικς. Προφανώς δεν έχετε παρακολουθήσει μία ολόκληρη γενιά, ίσως και δύο γενιές τέτοιων ρευμάτων που οι συμβολισμοί τους ποικίλλουν. Από το να θέλουν να τονίσουν τον κανιβαλισμό των σύγχρονων κοινωνιών και πολιτισμικών προθέσεων, έως την ανάγκη του ίδιου του σκιτσογράφου, να προκαλέσει με αυτά του τα έργα το όποιο κοινωνικό συναίσθημα και να νιώσει έστω και για λίγο στο κέντρο της προσοχής ή την γεύση της ψευδαίσθησης, της εκφραστικής του ελευθερίας.

    Δεν χρειάζεται να αναφέρω τα έργα του αμερικάνικου κινηματογράφου που πραγματεύονται τέτοιες ή ανάλογες εκφράσεις, νομίζω. Μεγάλα παιδιά είστε. Τώρα αν μας κυνηγήσουν για τα κόμικς, ενώ η «Σιωπή των Αμνών» στιγμάτισε μία ολόκληρη δεκαετία, θα είναι καθαρά υποκριτικό και με την ίδια λογική θα μπορούσαν να μας κυνηγήσουν και για τον σοδομισμό ή την πολυπληθή σεξουαλική συνεύρεση που πραγματευόμαστε σε διάφορα νήματα και η οποία αν δεν κάνω λάθος στη χώρα μας δεν είναι καθόλου νόμιμη.
     
  6. Syrah

    Syrah Contributor

    Δεν ξέρω αν η παρέμβασή μου σε βοηθά καθόλου αλλά θα ήθελα να σου υπενθυμίσω ότι το θέμα του παρόντος νήματος είναι:

    Και όχι, "Αναφέρετε θέματα ή posts με περιεχόμενο που κρίνετε ότι αντιτίθεται στους κανόνες του forum ή περιεχόμενο επικίνδυνο από κάθε άποψη". Οι ενστάσεις σου -και σύμφωνα με τους κανόνες του forum που προφανώς ασπάζεσαι- θα πρέπει να κατατεθούν είτε στο Suggestions and Request Section, είτε μέσω Report Action επιμεριστικά, αν επιθυμείς να συνδράμεις επικουρικά στο έργο των Moderators.

    Το τί είναι υγιές/σωστό/ηθικό/ομαλό (το ζητούμενο του Ηλία) για καθένα εξ ημών, προφανώς δεν ταυτίζεται με το τί επιτρέπεται εδώ ή σε άλλα fora. Αν ταυτίζονταν, ο Ηλίας δεν θα έθετε το εν λόγω ερώτημα ζητώντας την προσωπική μας άποψη, αλλά θα διάβαζε τους κανόνες του forum. Θα χαρώ πολύ, πέρα από τις ορθολογικά τεκμηριωμένης αναγκαιότητας -αν και σε λανθασμένο νήμα- συστάσεις σου, να διαβάσω και την αμιγώς προσωπική σου άποψη. Αυτή που απορρέει από τη δική σου ηθική, και τη δική σου αισθητική, και αυτής της οποίας το βάρος θα στηρίξεις εσύ προσωπικά, με δικά σου επιχειρήματα, και όχι επικαλούμενη κάποιους τυποποιημένους Κώδικες (κανόνες του forum, νομοθεσία, αγία γραφή κ.α.)
     
  7. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Αν και εκτός θέματος θα ήθελα να απαντήσω. Δεν θα είχε σημασία για μένα αν έβαζες μια ταμπέλα σκλάβα ή Αφέντρα πάλι θα αντιδρούσα το ίδιο. Την συμβολή σου στο φόρουμ την εκτιμώ και όχι δεν με θίγει η παρουσία σου, αντίθετα συμφωνώ και το έχω εκφράσει με κάποιες απόψεις σου. Ακόμη και σε αυτό το νήμα πιστεύω πως συμπίπτουν οι απόψεις μας όσον αφορά τα προσωπικά μας όρια στο Σαδισμό. Οπότε η ένσταση μου δεν αφορούσε την έκφραση των απόψεων σου αλλά την "απαίτηση" σου να αποσυρθούν κάποια κείμενα. Και επαναλαμβάνω θα αντιδρούσα σ αυτό άσχετα με το τι δηλώνεις. Το στατους σου απλά στα δικά μου μάτια κάνει ακόμη πιο παράλογη την απαίτηση σου. {φίλες μου σε φωτογραφίες με sm έτυχε να κλάψουν- και είναι κατανοητό πως δεν είναι δυνατό ότι εξιτάρει εμένα να εξιτάρει τους πάντες και δεν είμαι τόσο κομπλεξική (στο συγκεκριμένο τουλάχιστο) ώστε να θίγομαι από την παρουσία ατόμων που δεν ανήκουν στο χώρο ή δεν συμφωνούν με τις δικές μου απόψεις. Με θίγει η προσπάθεια να μου επιβάλουν τις δικές τους όμως.}

    Το ίννερ ήταν κάτι που ονειρευόμουν αρκετά πριν δημιουργηθεί και είχα σκοπό να ανοίξω εδώ τέτοιου είδους θέματα που έξω μου είναι αδιανόητο να ανοίξω, για πέραν του ενός λόγου, με την βεβαιότητα πως αν μη τι άλλο εδώ θα μπορώ να εκφράσω και να μάθω και να ρωτήσω χωρίς να με κατηγορήσουν για διάφορα, χωρίς να δέχομαι περιφρονητικά και επιθετικά σχόλια. (το αν απογοητευτηκα -εξού και έσκασα-δεν αλλάζει το γεγονός πως ακόμη ελπίζω.)

    Οπότε η αντίδραση μου δεν αφορούσε καν το συγκεκριμένο και δεν αφορούσε μόνο εσένα γιαυτό και αν και ήσουν η αφορμή στο συγκεκριμένο, δεν ήσουν η αιτία και μίλησα πιο γενικά, φοβούμενη πως τελικά τι μέσα τι έξω καλύτερα να προσέχουμε κάθε μας λέξη και έκφραση και ας μην μιλάμε ανοιχτά γιατί κάποιοι θα αντιδράσουν με τον όποιο τρόπο σε ότι δεν τους αρέσει άσχετα με τι ρούχα θα φορέσουν στις αντιδράσεις τους.

    Ζητω΄συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου στο συγκεκριμένο νήμα απλά ήθελα να ξεκαθαρίσω τη θέση μου.
    female πραγματικά τίποτα προσωπικό επαναλαμβάνω δεν με θίγει η παρουσία σου και προσωπικά σε θεωρώ πολύ πιο σχετική με το χώρο από πολλούς που δηλώνουν bdsm στατους.
     
  8. female

    female Contributor



    Οι απόψεις μου επί του θέματος βρίσκονται στο ποστ #6 του νήματος, στις δύο πρώτες παραγράφους, πλην της παρενθέσεως. Αν πιστεύεις πως χρειάζονται περισσότερες διευκρινήσεις, ευχαρίστως να επεκταθώ σε ό,τι δεν σε κάλυψε το κείμενο.


     
  9. Syrah

    Syrah Contributor

    Αυτό είχα υποθέσει πριν την αντίφασή σου στην προτελευταία παράγραφο του Post No 17 προς τη lara[E-p]. Τέλος πάντων, πολύ χονδρικά σε έχω καταλάβει, οπότε ας μην υπερθεματίζουμε.
     
  10. Syrah

    Syrah Contributor

    Δεν αναγνωρίζω καμία έκφραση σαδισμού ως υγιή.
     
  11. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Παρόλα αυτά, μπορείς να δεχθείς πως η έκφραση του σαδισμού συμβάλλει στην πνευματική υγεία του Σαδιστή; Δεδομένου ότι απεμπολεί τα ηθικά - ή μάλλον ηθικιστικά - συρματοπλέγματα, μπορεί και θωρακίζει την ψυχική του υγεία (δεν καταπιέζεται), κάνοντας ταυτόχρονα πράξη τις επιθυμίες του και λαμβάνοντας έτσι ψυχική ανάταση; Εάν ναι, παρατηρείται το οξύμωρο της χρήσης "χαλασμένων φαρμάκων" προς "εξυγίανση" του ασθενούς. Ακόμα μακρύτερα, χαρακτιρίζεται ο Σαδιστής ως "μη υγιής", καθώς οι πράξεις μας είναι αυτές (συνήθως) που μας χαρακτιρίζουν.
     
  12. Syrah

    Syrah Contributor

    Μάλλον η ερώτηση θα πρέπει να απαντηθεί συναρτήσει του πώς βιώνει κανείς το σαδισμό του. Εγώ έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά σε εμένα προσωπικά, πρόκειται για μία αμιγώς αισθητικής φύσεως προτίμηση, για την οποία δεν έχω καν αναπτύξει το αντίστοιχο φιλοσοφικό και ηθικό υπόβαθρο που θα τη νομιμοποιήσει. Και γνωρίζω με βεβαιότητα πως από εκεί απορρέει και η όποια ενοχικότητα, όχι τόσο αναφορικά με το πώς και πόσο τον εκφράζω και ικανοποιώ, αλλά αναφορικά με το γεγονός πως τον αισθάνομαι ως πηγαία επιθυμία ούτως ή αλλιώς.

    Η έκφρασή του συμβάλλει στην ψυχοπνευματική μου υγεία; Ναι και όχι. Βραχυπρόθεσμα ασφαλώς μου δίνει αίσθημα ικανοποίησης αλλά σε βάθος χρόνο επιβαρύνει πάρα πολύ την ηθική εικόνα του εαυτού μου, όπως αυτή γίνεται από εμένα αντιληπτή. Οπωσδήποτε όμως διασφαλίζει τη σωματική μου υγεία.
     
    Last edited: 27 Μαρτίου 2008