Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Γιατι ημαστε τοσο ευαξαπτοι?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Tropical_Storm, στις 18 Μαϊου 2008.

  1. Syrah

    Syrah Contributor

    Δεν διαφωνώ καθόλου με όσα γράφεις στο σημείο που έχω απομονώσει. Η μόνη παρατήρηση που θα ήθελα να κάνω, είναι πώς το ποιοι είναι οι φόβοι και ποιες οι επιθυμίες μας (ποιο το περιεχόμενό τους δηλαδή) δεν σηματοδοτούν το πώς και πόσο βαθιά θα τους αναλύσουμε, ούτε το πώς θα τους διαχειριστούμε. Η λύση του προβλήματος λίγο αφορά στο περιεχόμενο του προβλήματος και πολύ στη μεθοδικότητα εκείνου που το λύνει.

    Για τούτο και οι αντιδράσεις μας απέναντι σε ένα ερέθισμα-αφορμή δεν αντιστοιχούν απαραίτητα στο ερέθισμα αυτό, μα πάντα, πάντα, είναι αυτοαναφορικές. Κάποιοι θεωρούν το μαζοχισμό τους ανυπέρβλητο πρόσκομμα στην ευτυχία τους, και κάποιοι έχουν καταφέρει να υιοθετήσουν ένα βιώσιμο μοντέλο σεξουαλικής έκφρασης. Τείνω για τους λόγους αυτούς να πιστεύω πως η τελική έκβαση δεν καθορίζεται από τη φύση του προβλήματος, αλλά από το ποιος το πραγματεύεται.

    Δεν αποκλείεται η επιθετικότητα να προκύπτει από ενοχικότητα ή αμηχανία. Αλλά δεν αποδεικνύεται πως αυτή η ενοχικότητα και η αίσθηση πως το υποκείμενο βρίσκεται σε μειονεκτική θέση απορρέουν από τη σεξουαλικότητά του και όχι από άλλες πτυχές της ιδιοσυγκρασίας του, που δεν αφορούν μεν στο forum πλην όμως είναι αδύνατο να μην εκφραστούν και σε αυτό. Υπάρχουν παραδείγματα επιθετικών συνομιλητών που δεν πάσχουν από ενοχικά σύνδρομα αναφορικά με την ερωτική τους ταυτότητα αλλά και ευγενικών συνομιλητών που βασανίζονται από αυτά.

    Σαν κάθαρση, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετούν οι δημόσιοι διαπληκτισμοί, και τούτο επειδή οι επιθετικοί άνθρωποι δεν γίνονται λιγότερο επιθετικοί όταν εκτονώνονται. Σε αντίθεση με τις παιδικές ασθένειες, οι παθήσεις της ψυχής δεν αφήνουν ανοσία αλλά ισχυρές τάσεις υποτροπής.

    Δεν γίνεται να αποφύγει κάποιος το στοιχείο της σύγκρισης, εφόσον δύναται να διαβάζει εκτός από το θέμα κάθε νήματος, και τις απαντήσεις των συνομιλητών του. Πώς θα οριστεί αν ο τάδε συνομιλητής θέλει να επισκιάζει τους λοιπούς, ή αν ο δείνα συνομιλητής αντιμετωπίζει κάθε σχόλιο ως συγκαλυμμένη επίθεση εναντίον του επειδή είναι συμπλεγματικός;
     
  2. HiSasori

    HiSasori Regular Member

    Αυτό μου θύμισε αυτό που ακούω από μικρός για τους Έλληνες: "Στην Ελλάδα ότι δηλώνεις είσαι"
    Παρομοίως και αυτό με τους πρόεδρους!
     
  3. Guest05

    Guest05 Guest

    Εβρυ μπόντι ιν δις τάουν φάξ εξέπτ του μι. (Νομίζω Βαρδακαστάνης)
     
  4. trampledgr

    trampledgr Regular Member

    Όχι....ο Βαρδακαστάνης ήταν εκείνος που κρεμάστηκε από τη δαμάλα. Αυτό το είπε ο detective-δορυφορικά συστήματα-εγκαταστάσεις κεραιών-Ρόμπα TV-Καλογερόπουλος.

    Μην θίγουμε και τα ιερά και τα όσια....
    [nomedia=""]YouTube - Broadcast Yourself.[/nomedia]
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  5. Guest05

    Guest05 Guest

    Αψογος
     
  6. Tropical_Storm

    Tropical_Storm Regular Member

    Τελικα σε παω παρα πολυ Χαινριχ.  
     
  7. Caesar

    Caesar New Member

    Οι διασκεδαστικές αντιφάσεις της καθημερινότητάς μας και η αποκλίνουσα, από το κοινωνικό «εγώ» του συστήματός μας, συμπεριφορά μας, καταλήγει να χαρακτηρίζει εμμέσως την υγιή αντίδραση και την «κόντρα», με ερωτήματα τύπου «γιατί είμαστε τόσο ευέξαπτοι?». Αλίμονό μας αν δεν ήμασταν.
    Η μόνη εκτίμηση που τρέφω σε έναν υποτακτικό είναι η συνειδητοποιημένη αποδοχή του ιδιάζοντος χαρακτήρα του και η αυταπάρνηση της προσωπικότητάς του. Η μόνη εκτίμηση που τρέφω σε έναν άβουλο, άχρωμο, άοσμο άνθρωπο, είναι η επίγνωση της ποταπότητάς του και η προβολή της από την καθημερινότητά του.
    Ακολούθως δε και πολύ περισσότερο, η υπερεκτίμηση του εγώ μου και η αδιαφορία μου (αν όχι παντελής άρνηση της ύπαρξης) για το εγώ του άλλου, με ωθεί στην αμφισβήτηση και στην, ιδιαίτερα αγαπημένη μου, εμμονή του «είμαι» μου θεορώντας το ως το ιδανικό δώρο του θεού προς τους ανθρώπους που συναναστρέφομαι. Υπάρχει λοιπόν πιθανότητα να μπορέσω να συμβιβαστώ συμφωνώντας με απόψεις που δεν βγήκαν από το στόμα μου και δεν ήμουν ο πρώτος που τις εξέθεσε δημοσίως? Ποτέ.
    Εν κατακλείδι, όντες ζώα με ένστικτα και ορμές, δεν μπορούμε παρά να αντιλέξουμε ακόμα και για τα αυτονόητα και να κορδωνόμαστε για τις (όποιες) ιδέες και απόψεις μας, διεκδικώντας, (με σειρά προτεραιότητας), την εξουσία, τον σεβασμό, τον φόβο και (ωιμέ) την αγάπη των υπολοίπων.
     
  8. Αν σε "βαλω" εγω στα χερια μου θα σου "δειξω" ποιος ειναι αβουλος , αχρωμος και αοσμος.
    Θα κανω "προβολη" στην καθημερινοτιτα μου και θα δεις τον "ιδιαζοντα" χαρακτηρα
    μου καθως επισης και τι θα πει παρεκτροπη. Οπως λεει και το τραγουδι "....ξεφτιλα καισαρα
    να σ' ειχα μια στιγμη........"  
     
    Last edited: 20 Μαϊου 2008
  9. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Γιατι ημαστε τοσο ευαξαπτοι?

    Ειμαστε ευεξαπτοι γιατι η συμφωνια ή η διαφωνια δεν εχει σχεση με τις αποψεις που γραφονται, αλλα εξαρταται απο το ποιος γραφει τις αποψεις κι αν αυτος ειναι "δικος" μας.
    Η πλακα ειναι πως χθεσινοι αλληλοβριζομενοι με τα χειροτερα λογια, σημερα συμφωνουν απολυτα (και οχι μονο) και βριζουν μαζι τους αλλους. Αυριο θ αλλαξουν παλι στρατοπεδα.

    Βασικος λογος επισης ειναι οτι πολλοι περνουν προσωπικα τα οσα διαβαζουν (αν τα γραφουν "οι αλλοι").
    Λες και καθε γενικη αποψη που θα εκφρασει κανεις, αναφερεται αποκλειστικα στον ""ταδε".
     
  10. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Συμφωνω αλλα οταν μπαινει η ζηλεια,η αντιπαλοτητα και η εμπαθεια στη μεση αλλαζει το σκηνικο.Δυστυχως τοτε αλλαζει ο ανθρωπος και παευει να εκτιμα φιλιες,συμπεριφορες και οτι εχει ζησει με τον αλλον και τραβαει το δρομο του
     
  11. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor



    τα ονειρα σου μη τα λες,
    γιατι μια μερα κρυα
    μπορει και οι υποτακτικοι
    να'ρθουν στην εξουσια...  
     
  12. Atroce_Libertina

    Atroce_Libertina Regular Member

    Αλήθεια ?

    Όσον αφορά στο θέμα του προκείμενου νήματος :
    Το ευέξαπτο του ατόμου συναρτάται της προσωπικότητάς του, διαμορφούμενης επί τη βάσει των γενετικών του καταβολών, καλλιεργούμενων τούτων, εν καιρώ, δια των εμπειρικών συνθηκών, τις οποίες το άτομο, καθημερινά προσλαμβάνει και προκαλεί. Ως εκ τούτου, το είδος των εμπειρικών συνθηκών, κυρίως, δε, οι προσλαμβάνουσες εκάστοτε υποκειμένου, δημιουργούν και του προσδίδουν την ταυτότητά του, ούσας καταρχήν μεταβλητής και ανερχόμενης με το πέρασμα του χρόνου και στο μέτρο του δυνατού σε ολοένα και ανώτερα επίπεδα συνειδητοποίησης και αποδοχής του "είναι" και του "φαίνεσθαι". Κατά συνέπεια και εφόσον, σύμφωνα και με την αγαπημένη Syrah, δεν υφίσταται ο όρος του ενιαίου, ούσης κάθε προσωπικότητας μοναδικής και ποικιλόμορφης (και οπωσδήποτε όχι μόνο σε bdsm επίπεδο) δεν είναι δυνατόν να ανευρεθεί και να αποδοθεί μονοσήμαντη ερμηνεία (με τη συσταλτική έννοια του όρου) στην όποια συμπεριφορά και αντίδραση και δη στο εκδηλούμενο κάθε φορά "ευέξαπτο".

    Προσωπική άποψη και συμβουλή : Παραμείνατε ευέξαπτοι ! Συνδράμει στην εγκεφαλική και καρδιακή λειτουργία ..
     
    Last edited: 20 Μαϊου 2008