Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Διαφορετικότητα - Δίδυμα σ' ένα σώμα - Abigail & Brittany Hensel

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος female, στις 14 Μαϊου 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Georgia: σου προτεινα τις ταινιες γιατί το θέμα που πραγματεύονται αποτελεί, όπως σωστά ανέφερε ο blindfold, οχι αναλογία αλλά προέκταση της ιδεολογίας σου.

    Με την θεση που εκφραζεις αποδικνυεις πριν από ολα πως θεωρεις το παιδί σου κτήμα σου με δικαιώματα ζωής και θανάτου επ' αυτου όχι σε επίπεδο οαρίου αλλα σε επίπεπεδο πληρως ανεπτυγμενου οργανισμου. Τι σου δίνει, πιστεύεις αυτό το δικαίωμα;

    Στο αρχικό μου σχόλιο σου ανέφερα πως "το κάνεις πείθοντας τον εαυτό σου πως τα προστατεύεις από τον κακό κοσμο στο μέλλον", προβάλεις δηλαδή πάνω τους τις δικές σου ανασφάλειες κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια (λες: θυμαμαι την εποχη που ημουν εφηβη κλπ) και αναλαμβάνεις τον ρόλο του κριτή και του εκτελεστή ταυτόχρονα.

    Το "λαθος", που προσπαθείς να διορθώσεις με την προσέγγιση, που ακλουθεις είναι των διδύμων που γενήθηκαν με ενα μόνον ζευγάρι πόδια ή της κονωνίας που δεν μπορεί να το αποδεχθεί; Διορθώνεις πραγματικά το "λάθος" ή το διαίωνίζεις;
     
  2. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    @georgia, ευχαριστώ για την απάντηση. Είναι δίκοπο μαχαίρι αυτά τα θέματα. Απάντησα ότι θα προτιμούσα την ευθανασία σε περιπτώσεις βαριάς αναπηρίας, αλλά δεν τολμώ καν να ορίσω πόσο βαριάς. Να φέρω στον κόσμο ένα παιδί που θα βασανίζεται με πόνους ή θα φυτοζωεί χωρίς καμία συναίσθηση του εαυτού του; Γιατί άραγε να θέλω να το κάνω αυτό; Από την άλλη ποιος μου δίνει το δικαίωμα να το σκοτώσω ή να το αφήσω να πεθάνει;

    Κανένας. Δεν έχουμε το δικαίωμα, νομίζω. Θα το έκανα όμως, γνωρίζοντας ότι δεν έχω το δικαίωμα αλλά θεωρώντας ότι αυτό που κάνω είναι σωστό. Θα επωμιζόμουν την ευθύνη και τις τυχόν τύψεις, αυτή θα ήταν η επιλογή μου.

    Όσον αφορά το θέμα της ευθανασίας που έθιξες, είμαι υπέρ. Προτείνω σε όλους να δείτε το έργο "Η θάλασσα μέσα μου".
     
  3. Georgia

    Georgia Owned Contributor

    το να σου ξαναπώ να ξαναδιαβάσεις τα ποστ μου είναι κουραστικό. ας ξαναπώ τουλάχιστον οτι αναφερόμουν αποκλειστικά στα κορίτσια του νήματος. δεν έχω κάποια δομημένη ιδεολογία όσον αφορά στην επιβολή ευθανασίας σε άτομα με ειδικές ανάγκες.  

    έχεις κάποιο παράδειγμα? η ταινία δεν μου λέει κάτι εκτός αν πρόκειται για κάποιου είδους ντοκυμανταίρ.

    μπορεί αυτή η απάντηση να μην σας ικανοποιήσει από άποψη αιτιολόγησης, αλλά η θέση μου,η αιτιολογία κλπ έχουν αναλυθεί πιστεύω ικανοποιητικά και στα προηγούμενα ποστ.
     
  4. blindfold

    blindfold Contributor

    αυτό είναι το θέμα ,κάθε φορά που εκφέρεις μία άποψη είναι να έχεις την ευθήνη και να την περιορίζεις ,γιατί εγώ ανώμαλος και συνέχισα εκεί που συνέχισα ,η dora_salonica άρχισε να μιλά για ευθανασίες κ.ο.κ.

    ξεκίνα σε μία εφημερίδα και γενικά ξεκίνα να ψάχνεις για τις ζωές των εκάστοτε σιαμαίων ... δεν θα καθήσω να δικαιολόγησσω την άποψη μου ,απλά σου προσφέρω έναυσμα να ξεκολήσεις από αυτή την ματαιοδοξία που σε περιβάλει  
     
  5. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Georgia: χρειάζεται πιο φαρδύ δάχτυλο <χ>
     
  6. Georgia

    Georgia Owned Contributor

    πιστεύεις οτι είμαι ματαιόδοξη?και αν ναι,από που έβγαλες το συμπέρασμα αυτό?


    δεν κατάλαβα τι εννοείτε.
     
    Last edited: 23 Μαϊου 2008
Thread Status:
Not open for further replies.