Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υπάρχει ελευθερία άποψης στο forum?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος latexduck, στις 8 Μαϊου 2008.

?

Υπάρχει ελευθερία άποψης στο forum?

Poll closed 20 Σεπτεμβρίου 2009.
  1. Ναί

    56,1%
  2. Όχι

    26,8%
  3. ΔΞ/ΔΑ

    17,1%
  1. Syrah

    Syrah Contributor

    underherfeet: Συμφωνώ πως οι κανόνες πρέπει να εφαρμόζονται για όλους. Διαφωνώ με το επιχείρημα κάποιων "Αφού ο τάδε εκτρέπεται, γιατί να μην εκτραπώ και εγώ;". Την παραβολή με τον Ιησού και τους αμοιβόμενους εργάτες πιστεύω τη θυμούνται όλοι.

    cornilios: α) Δες το σχόλιο προς underfeet. Αν μου επιβληθεί χρηματική ποινή από την τροχαία για υπέρβαση ορίου ταχύτητας δεν δικαιολογούμαι επικαλούμενη τις υπερβάσεις των άλλων. Τα λάθη των άλλων, δεν κάνουν τα δικά μου λάθη να φαίνονται λιγότερο σημαντικά γιατί ο πήχης μου δεν προσδιορίζεται από τον πήχη των άλλων. β) Έχω πολλάκις δηλώσει απερίστροφα ότι δεν σε αντιμετωπίζω με εμπάθεια γιατί αυτή προαπαιτεί ύπαρξη ενδιαφέροντος σε προσωπικό επίπεδο, πράγμα που στην περίπτωσή μου εκλείπει.

    Heinrich von Kleist: Ανεξάρτητα από το πώς διαχειρίζονται οι λοιποί συνομιλητές τα νήματά τους, εγώ ως νηματοθέτρια, στα δικά μου νήματα, όταν κάποιος κινείται από παραδρομή εκτός θέματος, ενημερώνω με post σχετικά με την παραδρομή, όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση του cornilios στο τελευταίο μου νήμα, και αν χρειάζεται επαναδιατυπώνω το θέμα. Αν αντιληφθώ ότι τα εκτός θέματος σχόλια εξακολουθούν, όχι λόγω παρανόησης του θέματος, αλλά για οποιοδήποτε άλλο λόγο, ζητώ είτε να διαγραφούν είτε να μετακινηθούν από το τρέχον νήμα, σε κάποιο άλλο με μεγαλύτερη συνάφεια όπου θα είναι πιο χρήσιμα.
     
  2. Guest05

    Guest05 Guest

    Συρα σου μιλώ εν τιμή, απολαμβάνω να σε διαβάζω μα το «άλλα λέει η θειά μου κι άλλα ακούν τα αυτιά μου» εδώ ταιριάζει απόλυτα.

    Ρώτησα κάτι συγκεκριμένο. Αντικειμενικά, πως περιχαρακώνεις τα θέματα που αναρτάς. Ποιοι είναι οι αντικειμενικοί όροι που πρέπει να τηρούνται; Το παραπάνω που περιγράφεις είναι η δική σου υποκειμενική θεώρηση.
     
  3. Ναι Συραχ αλλα δεν σε ειδα να τα κανεις για αλλον και εκτος αυτου
    δεν εχουμε ολοι την ιδια ιδεα για το πως πρεπει να ειναι τα πραγματα
    Το οτι μπορεις να επιβαλεις την αποψη σου με μοντερεισον αυτο δεν
    σημαινει οτι πρεπει να το αποδεχομαι κι εγω και να μην αντιδρασω.
    Οσο για τα βιντεακια ε αυτα οφειλωνται στις "παρεουλες" που λεγαμε
    κι οταν το ξερεις αυτο τα εκλαμβανεις ως απλες "εξυπναδες"
     
  4. Syrah

    Syrah Contributor

    Ακριβώς επειδή ενίοτε δεν γίνεται ασφαλής περιχαράκωση της θεματικής ενός νήματος, εξήγησα ότι κάνω ακριβώς αυτό:
    Δίνοντας ως παράδειγμα την παρατήρησή μου προς cornilios στην οποία εξήγησα με σαφήνεια πως το περιεχόμενο του σχολίου του ήταν εκτός θέματος.
    Συμφώνησα εν ολίγοις μαζί σου, υπερθεματίζοντας. Δεν σου απάντησα σε κάτι.
     
  5. Guest05

    Guest05 Guest

    Στο επόμενο θέμα σου Συρα θα περιμένω να δω περιφραστικά και με ακρίβεια τα όρια στα οποία θα πρέπει να ενταχθούν τα σχόλια κι οι ανταπαντήσεις. Παραλείψεις εκ μέρους των νηματοθετών θα θεωρούνται, από εμένα τουλάχιστον, ως σκόπιμες.
     
  6. Syrah

    Syrah Contributor

    Δεν με αφορά η θεώρησή σου αναφορικά με το αν ο εκάστοτε νηματοθέτης παραλείπει να περιχαρακώσει τη θεματική του thread του λόγω αμέλειας ή με σκοπό να υποσκελίσει τους συνομιλητές του. Προσωπικά μεταξύ αναρχίας και λεπτολογίας διακρίνω πολλά παραγωγικά στάδια εξέλιξης μίας συζήτησης.

    Απάντηση σε αυτό το σχόλιο έχεις ήδη εδώ:
    Η άποψή μου επί του θέματος του νήματος δεν έχει καν διατυπωθεί, και αυτό το βλέπεις ήδη εδώ:
    Δεν έχω υπόψη να έχει διεξαχθεί τέτοια συζήτηση μεταξύ μας.

    ΥΓ. cornilios στο νήμα αυτό συμμετέχω με σκοπό την πραγμάτευση του θέματος της ελευθερίας της άποψης στα fora, όχι για να μου καταθέσεις τις οιμωγές σου αναφορικά με την αίτησή μου να διαγραφεί σχόλιό σου από νήμα μου. Θεωρώ ότι μετά και από τις παραπάνω υπενθυμίσεις/παραπομπές μου είσαι απολύτως καλυμμένος και ότι η παρένθετη συζήτησή μας εδώ, κλείνει. (Αν πάλι δεν είσαι, είμαι στη διάθεσή σου για διευκρινίσεις μέσω ΡΜ.)
     
  7. Guest05

    Guest05 Guest

    Προφανώς και σε αφορά μιας και έχω σκοπό να μετέχω στα θέματα που αναρτάς.
    Πλην του γεγονότος να υπάρχει ρητή απαγόρευση της συμμετοχής μου.

    Γενικότερα δηλώνω πως η συμμετοχή μου σε θέματα του φόρουμ γίνεται χωρίς να λαμβάνω υπόψη κανέναν άλλον κανόνα πλην αυτών που αναφέρονται στους όρους χρήσης και της ρητής απαγόρευσης της συμμετοχής μου από τον ίδιο τον θεματοθέτη.
     
  8. Syrah

    Syrah Contributor

    Δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις καλύτερα από εμένα τί προκαλεί και τί όχι το ενδιαφέρον μου αγαπητέ Heinrich von Kleist. Όταν γράφω πως κάτι δεν με αφορά, είναι επειδή αυτόχρημα δεν με αφορά. (Μάλλον διαφωνούμε αναφορικά με το συνιστά σαφήνεια...)

    Το πώς αξιολογεί κανείς την πρόθεσή μου να αναρτήσω ένα νήμα, είναι ένα ζήτημα που δεν με ενδιαφέρει ως χρήστρια του forum διότι δεν αφορά στο θεματικό πυρήνα του νήματος. Θα με ενδιέφερε σε προσωπικό επίπεδο, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης ισχυρής επί προσωπικού συσχέτισής μου με τον εκφράζοντα την καχυποψία αναφορικά με το ευγενές/ποταπό των προθέσεών μου.
     
  9. Guest05

    Guest05 Guest

    Δεν διαφωνώ Συρα. Πιθανολογώ όμως πως θα έχουμε «προστριβές» αν ζητήσεις να διαγραφεί σχόλιό μου σε θέμα που έχεις αναρτήσει. Και μιας και μου είσαι ιδιαίτερα συμπαθής θα προτιμούσα ( αν το θεωρείς κι εσύ πιθανό) τον εκ των προτέρων αποκλεισμό μου.
     
  10. Συραχ δεν ξερω τι σημαινει η λεξη "οιμωγες"
    Αν θες ομως να εισαι ειλικρινης φοβαμαι οτι πρεπει να παραδεχτεις
    οτι απο ολα τα ατομα που ποσταρουν ασχετα μονο μ εμενα εχεις θεμα
    και οχι μονο τωρα αλλα γενικα. Το να λες οτι δεν υφιστατε θεμα και δεν
    ειναι τιποτα προσωπικο για καποιο λογω δεν σε πιστευω.
    δεν ξερω ποια ειναι η αιτια. Αυτο δεν σημαινει οτι αυτη τη φορα για
    την οποια μιλαμε ποσταρα ασχετα η τουλαχιστον οχι τοσο ασχετα
    ωστε να κανεις κατι τοσο ασχημο οπως αυτο που εκανες.(Να καταφυγεις στις "αρχες"
    και να επιβαλεις "λογοκρισια" και δεν τα εχω με την πραξη αλλα με την νοοτροπια
    που αυτη η πραξη φερνει πισω της)
    Το μονο που μπορω να υποθεσω ειναι οτι χειροτερεψε το πραγμα και τωρα δεν θελεις
    να ποσταρο καθολου. Θα ηταν πιο τιμιο να μου το πεις.
    Για τις "παρεουλες που λεγαμε" δεν ενοουσα οτι το λεγαμε μαζι

    Για πραγματα καθαρα υποκειμενικα μιλας σαν να ειναι οι παγκοσμια αποδεχτες αληθιες?
    Με πιο τροπο να συζητησει καποιος μαζι σου? στην προκειμενη περιπτωση απλα θα
    αμφισβητησεις τα αισθηματα αντιπαθειας η οποια αλλα τρεφεις προς τον "εκφραζοντα και
    θα "καθαρισεις"
     
    Last edited: 22 Μαϊου 2008
  11. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Αν και σε γενικές γραμμές το φόρουμ είναι μία παιδική χαρά, όπως ήδη διαφαίνεται σε αυτό το νήμα, αλλά και σε άλλα, και οι mods σαφώς έχουν μία πολύ δύσκολη δουλειά στα χέρια τους, και είναι επόμενο να "τα ακούνε" πολύ συχνά από τα παιδάκια, που παιδάκια είναι, πάντα εκδρομές ζητάνε, τώρα ζητάνε εκδρομή στην ελευθερία άποψης, αύριο θα ζητήσουν να γαμήσουν τους mods κ.ο.κ., δεν βγάζω την ουρά μου απ' έξω, έχω κάνει κι εγώ τις μαμουνιές μου, θα ήθελα να παρατηρήσω το εξής που μου έκανε εντύπωση.

    Έχοντας φάει 20 χρόνια μέσα σε τάξεις, όπου επέλεξα να διδάσκω με την μέθοδο του διαλόγου και της ελεύθερης συζήτησης, όπως διδάχθηκα δηλαδή (όχι στην Ελλάδα ασφαλώς όπου οι από καθ' έδρας μαϊμούδες βρίθουν στα Πανεπιστήμια), ποτέ δεν προσπάθησα να τηρήσω μία αυστηρή προσκόλληση στο θέμα. Συζητούσα με τους φοιτητές για δύσκολα και στριφνά θέματα, όπως ο οίκτος και το δέος στην τραγωδία, θέματα φιλοσοφίας της αισθητικής και άλλα συναφή. Επέτρεπα οποιαδήποτε παρέκκλιση από το θέμα, είτε για να ελαφρύνει το κλίμα με κάποιο αστείο, είτε για να χαλαρώσουν τα παιδιά και να καταλάβουν ότι μπορούν άνετα να εκφράσουν την άποψή τους, όποια κι αν ήταν αυτή, μπορούσαν να ρωτήσουν οτιδήποτε ήθελαν και οτιδήποτε δεν καταλάβαιναν, κυρίως για να αφήσω το μυαλό όλων μας να λειτουργήσει ελεύθερο, πολλές φορές συνειρμικά, ακόμη και αν μεταφερόμασταν σε άλλο θέμα. Επέλεξα να λειτουργώ ως συντονιστής της συζήτησης και όχι ως αυστηρή οριοθέτης, γιατί η σκέψη δεν έχει, και δεν πρέπει να έχει όρια και φραγμούς, πολλά θετικά μπορούν να έρθουν από την δημιουργικότητα μίας ελεύθερης σκέψης. Και εξάλλου, στο χέρι μου ήταν, ως συντονίστρια, ως θέτουσα τα ερωτήματα, να στρίψω πάλι την συζήτηση εκεί που την ήθελα, εκεί που θεωρούσα ότι θα βρίσκαμε τις απαντήσεις στα ερωτήματα, οι οποίες απαντήσεις απλά γεννούσαν νέα ερωτήματα, αν ήταν σωστές.

    Syrah, η άποψή μου είναι ότι αντιμετωπίζεις το θέμα της συζήτησης στο πλαίσιο ενός BDSM φόρουμ λανθασμένα. Φυσικά είναι δικαίωμά σου να θεωρείς ότι κάποιο μέλος λειτουργεί κακόβουλα απέναντί σου και επιθυμεί να σε αποσυντονίσει. Κι εγώ αντιμέτωπη με κάποιον κακόβουλο μαθητή μου σαφώς και έπαιρνα τα μέτρα μου. Δεν γνωρίζω αν αυτό ισχύει στην περίπτωση αυτή, γιατί δεν γνωρίζω πώς νιώθεις, αν έπεσε στην αντίληψή σου κάτι που εγώ δεν το γνωρίζω και που σίγουρα δεν με αφορά. Όμως θεωρώ ότι η αιτιολόγηση που παρέχεις για την διαφύλαξη του νήματος χωλαίνει, και βασίζω αυτή την άποψη στην πείρα μου, στα αποτελέσματα που είχε η μέθοδος της ελεύθερης συζήτησης και κυρίως στο γεγονός ότι όλοι βλέπουμε πως τα μέλη του φόρουμ έχουν αρχίσει να αντιδρούν σε αυτό το κλίμα αυστηρότητας, σοβαροφάνειας και γενικότερης ακαμψίας σκέψης, ακριβώς επειδή φοβόμαστε όλοι μας πλέον να μιλήσουμε, γιατί δεν ξέρουμε αν θα θιχτεί ο μέχρι πρότινος φίλος μας, αν θα μας δώσει ποινή ο εξουθενωμένος mod που του πρήξαμε τα ούμπαλα ή θα μας σβήσει την άποψη η νηματοθέτις, σε περίπτωση που θεωρήσει ότι λέμε άσχετη μαλακία.

    Το θέμα, όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον, δεν είναι αν υπάρχει ελευθερία άποψης στο φόρουμ. Το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε, σχεδόν κανένας από μας, να κάνουμε μια όμορφη, δημιουργική συζήτηση, σε χαλαρό κλίμα, που να παρεκτρέπεται όποτε συμβεί και να ξαναγυρίζει στο θέμα όποτε συμβεί και να δουλεύουν τα μυαλουδάκια μας όπως πρέπει. Δεν ωφελεί να είμαστε αυστηροί ή να φροντίζουμε να σβήνουμε τα ποστ με τις αστείες και χαλαρωτικές ατάκες του Κιτς, τους ξαφνικούς θυμούς της Θέλμας, τα τσουχτερά σχόλια του Χάινριχ, τις τρελίτσες του λογικότατου Κορνήλιου, τα απίθανα και θλιβερά και απελπισμένα δοκίμια του Ντολμανσέ ή τα λεκτικά γαμίσια του Ντρημ. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η σκέψη δεν μπαίνει σε κανένα καλούπι. Από τη στιγμή που σεβόμαστε και ακούμε ο ένας τον άλλον δεν χρειάζεται τίποτε άλλο. Ίσως όταν ενηλικιωθούμε;
     
  12. Syrah

    Syrah Contributor

    Είναι αδύνατο να έρθει οποιοσδήποτε σε "προστριβή" μαζί μου. Ας μην υπερθεματίζουμε επί απίθανων ενδεχόμενων.

    Αγαπητέ cornilios, έχω πολλάκις δηλώσει απερίστροφα ότι σε προσωπικό επίπεδο μου είσαι παντελώς αδιάφορος, αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω να το αποδεχτείς. Δεν είμαι ψυχολόγος.