Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

"Τι να κάνουμε; Τα φλέγοντα ζητήματα του BDSM κινήματός μας"

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος G_E, στις 20 Μαϊου 2008.

  1. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Re: Απάντηση: "Τι να κάνουμε; Τα φλέγοντα ζητήματα του BDSM κινήματός μας"

    Και γιατί η βιομηχανία να μην εκμεταλλεύεται τις εκρήξεις της εκτόνωσης για αναζήτηση σεξουαλικής ελευθερίας; Που στην πραγματικότητα που θυμίζουν πιότερο κάποιες άλλες αναζητήσεις.

    Το σύστημα βρίσκει τρόπο και καπακώνει την ελεύθερη βούληση.
    Για λίγο καιρό αυτή κοιμάται δίχως να έχει συνειδητοποιήσει.
    Μέτα νιώθει μία φαγούρα και δεν μπορεί να καταλάβει το γιατί.
    Μετά νιώθει καταπίεση αλλά δεν αντιλαμβάνεται πλήρως το από που.
    Στην αρχή νομίζει ότι φταίει η καταπίεση της σεξουαλικής έκφρασης.
    Και εδώ βρισκόμαστε τώρα.

    Στο τέλος θα κλείσει ο κύκλος και ξανά πάλι τα ίδια...

    Πόσο έξω πέφτω;
     
  2. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: "Τι να κάνουμε; Τα φλέγοντα ζητήματα του BDSM κινήματός μας"


    Ηλία θα μας βαρεθεί το forum και θα είμαστε οι πρωτοι που θα φάμε ban με αιτία την πρόκληση πλήξης. Αλλά θα το διακινδυνέψω.

    Δεν πέφτεις καθόλου έξω. Η ικανότητα του «συστήματος» να απορροφά και την πιο ριζοσπαστική ιδέα και κοινωνική έκφραση, να την μετατρέπει σε προϊόν, μόδα και θέαμα, αφαιρώντας της κάθε ριζοσπαστισμό είναι γνωστή. Το σύστημα δυστυχώς δεν έχει συγκεκριμένους εκπροσώπους να τους καθαρίσουμε και να τελειώνουμε. Συμμετέχουμε όλοι. Ποιοι θα ήταν καλύτεροι από τους ίδιους τους rockers ως στελέχη ανάπτυξης της μουσικής βιομηχανίας, μόδας και θεάματος του rock. Μέχρι και στη Eurovision το βάλανε.

    Θα δανεισθώ μια φράση του αγαπητού μου (δεν είναι σχήμα λόγου) φοίνικα:
    Συμφωνώ πως οι αλλαγές θα συντελεσθούν λίγο ως πολύ ερήμην μας και η πορεία προς το πλήρως εμπορευματοποιημένο BDSM lifestyle (ίσως μέχρι της χυδαιότητας της Αννίτας Πανια) είναι προδιαγεγραμμένη, γιατί αυτή είναι η πορεία των πραγμάτων στο «σύστημα». Φυσικά θα γίνουν και τα πολυπόθητα μαγαζιά και η νυχτερινή BDSM ζωή της Αθήνας θα εμπλουτισθεί (ευπρόσδεκτα αλλά αυτό το θέμα δε με αφορά καθώς είναι δουλειά των επιχειρηματιών ,το πιθανότερο εκτός του BDSM.)

    Το ζήτημα που τίθεται για μένα είναι το τι στάση κρατάει ο καθένας μας επ’ αυτών των εξελίξεων. Εάν δεν θέλει να συμπλεύσει με την «προδιαγεγραμμένη πορεία», πώς μπορεί να αποφύγει κατά το δυνατόν να εκτεθεί και να γίνει βορά στους μηχανισμούς του συστήματος; Όχι για «να αντισταθεί για την αντίσταση», αλλά για να διατηρήσει μια στοιχειώδη δυνατότητα ατομικών επιλογών και να προστατέψει την ποιότητα της καθημερινής του και ερωτικής του ζωής, όπως αυτός την αντιλαμβάνεται και όχι όπως του την υποβάλλουν τα πάσης φύσεως μηνύματα της μόδας και των ΜΜΕ.

    Δυνατότητες συλλογικής δράσης δε βλέπω. Άρα το μόνο που μένει είναι να διαμορφώνει κανείς προσωπική άποψη για το τι συμβαίνει και να έχει συνείδηση των επιλογών του και των ενδεχομένων επιπτώσεων τους.

    Πάνω σ’ αυτά τα ερωτήματα συζητάμε (εγώ τουλάχιστον γι αυτά συζητώ εξ αρχής). Το erotica ή το κάθε erotica ήταν απλώς μια αφορμή προβληματισμού. Το μυαλό μου δεν είναι κλειδωμένο. Αντιθέτως σκέφτομαι αυτά τα ζητήματα και τα διατυπώνω προς κοινό προβληματισμό.

    Ελπίζω πως οι προβληματισμοί αυτοί συμβάλλουν και στην καλύτερη επεξεργασία των θέσεων και όσων διαφωνούν μαζί μου και κάνουν άλλες επιλογές. Ουδείς ψόγος και ενόχληση για τη διαφωνία όσο αυτή διατηρείται στα πλαίσια του διαλόγου επιχειρημάτων. Απλώς δε θα τους ψηφίσω στις επόμενες εκλογές.
     
    Last edited: 25 Μαϊου 2008
  3. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Re: Απάντηση: "Τι να κάνουμε; Τα φλέγοντα ζητήματα του BDSM κινήματός μας"

    Με κάλυψες Όμορφε, σε ευχαριστώ  
     
  4. llazouli

    llazouli Contributor

    Re: Απάντηση: "Τι να κάνουμε; Τα φλέγοντα ζητήματα του BDSM κινήματός μας"

    Αυτό που λες ότι μένει, είναι πραγματικά τρομαχτικό, αν το καλοσκεφτείς. Ουσιαστικά δηλαδή, στρέφουμε τις σκέψεις, τα συναισθήματα προς τον εαυτό μας και διαμορφώνουμε τις επιλογές έτσι ώστε να προσαρμοστούν στο μικρόκοσμό μας. Και τι γίνεται όταν αυτές προσκρούουν σε εξουσίες που γίνονται ολοένα και πιο ισχυρές; Παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω; Μάλλον ανέφικτο. Τις αντιμετωπίζω τεχνηέντως έχοντας και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο; Μπα, κάπου θα κάτσει η βάρκα. Εμείς διεκδικούμε την ελευθερία επιλογής στην ερωτική έκφραση, είναι δυνατόν ποτέ κάτι τέτοιο να επιτευχθεί ατομικά; Δεν ξέρω αν ακούγομαι γραφική, πάντως πιστεύω πως μόνο στα πλαίσια ενός ευρύτερου κοινωνικού κινήματος θα μπορούσε πραγματικά να σημαίνει κάτι.
     
  5. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: "Τι να κάνουμε; Τα φλέγοντα ζητήματα του BDSM κινήματός μας"

    Το έχω καλοσκεφτει και συμμερίζομαι τις απόψεις σου. Όμως δε μπορώ να σε παρηγορήσω ούτε εσένα ουτε εμένα.
     
    Last edited: 26 Μαϊου 2008
  6. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Re: Απάντηση: "Τι να κάνουμε; Τα φλέγοντα ζητήματα του BDSM κινήματός μας"

    Φυσικά και είναι δυνατόν. Όλα τα πρόβατα θα δραπετεύσουν από την στάνη. Είναι μία συλλογική κίνηση. Απλά το καθένα θα πάρει το δικό του δρόμο