Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τιμωρίες εκτός role play

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 27 Μαϊου 2008.

  1. Guest05

    Guest05 Guest

    Γιατί είμαστε εκτός θέματος;
     
  2. gaby

    gaby Guest

    σε μία βανίλλα σχέση δεν υπάρχει τιμωρία εκτός σεξουαλικού παιχνιδιου και αν υπάρξει, η nasmar έχει απόλυτο δίκιο, το άτομο που ξαφνικά βρέθηκε στη θέση του υποτακτικού στοιχείου όχι από αποδοχή αλλά λόγω συσχετισμών, πιθανότατα θα ξενερώσει και θα φύγει ή θα πάρει άλλο μήνυμα από το σκοπούμενο και σε επόμενο γύρο, απλουστατα, θα "τηγανίσει" και αυτό τον σύντροφό του μη σηκώνοντας τηλέφωνα  

    αντίθετα, σε μια δομημένη σχέση Κυρίαρχου / υποτακτικού, που το υ είναι εκεί επειδή το θέλει, εν πλήρει συνειδήσει ότι είναι υ και και εν γνώσει του ότι μπορεί να τιμωρηθεί σκληρά - στην τιμωρία τα όρια είναι στην κρίση του Τιμωρούντος - η τιμωρία το κάνει να έχει πολύ καλύτερη συναίσθηση της θέσης του και να αφήνεται να μάθει από αυτήν. σε καμμία περίπτωση δε φαντάζομαι να ξενερώνει και να φεύγει.

    αντιστρέφοντας τα της πρώτης παραγράφου, αν τυχόν σε βανίλλα σχέση λειτουργήσει η τιμωρία με τα τηλέφωνα και μάλιστα με οριστικά διορθωτικά αποτελέσματα, τότε, η σχέση αυτή, μάλλον δεν είναι βανίλλα  
     
    Last edited by a moderator: 2 Ιουνίου 2008
  3. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Γιατί είμαστε πεισματάρηδες και επιμένουμε να σκεφτόμαστε ελεύθερα αντί να απαντούμε τεκμηριωμένα στις ερωτήσεις του νήματος, όπως κληθήκαμε να κάνουμε. Είναι νομίζω ένα παράδειγμα αναζήτησης της εσωτερικής αλήθειας αντί της συμμόρφωσης σε εξωτερικές πιέσεις. Θα το φέρω όμως πίσω στο θέμα, γιατί μπορώ. Για προσπάθησε να τιμωρήσεις κάποιον που ζει κατ' αυτόν τον τρόπο και θα καταλάβεις το μάταιο της τιμωρίας. Παρέθεσα ήδη τις περιπτώσεις όπου μία τιμωρία ίσως λειτουργήσει, σε άτομα που ακόμη δεν έχουν μάθει να το κάνουν αυτό, σε ένα τυχόν μη λεκτικό επίπεδο επικοινωνίας και σε μία προσπάθεια απαλειφής των ενοχών.

    Πιστεύω πως στα άτομα που ψάχνονται από μόνα τους, οι όποιες αλλαγές επέρχονται κατόπιν ενδοσκόπησης. Ειδάλλως, και το πολύ καλό πράγματι satiation principle συνήθως λειτουργεί, όταν το άτομο μπουχτίζει από την ίδια την δική του λανθασμένη συμπεριφορά, φασκελώνει μόνο του τον εαυτό του και εκλείπει πλέον πλήρως η ανάγκη της τιμωρίας. Ενοχές δεν μπορεί να υφίστανται σε τέτοιου είδους διεργασίες.
     
  4. Guest05

    Guest05 Guest

    Τι είναι satiation principle;
     
  5. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Η αρχή του μπουχτίσματος. Ας πούμε ότι ένα παιδάκι θέλει να τρώει συνέχεια μερέντα. Δεν το τιμωρείς. Του δίνεις συνέχεια μερέντα. Το αφήνεις να φάει όση μερέντα θέλει. Στο τέλος θα βλέπει μερέντα και θα ξερνάει. Άσε που θα χεστεί κι απάνω του. Μικρό το κακό στο συγκεκριμένο παράδειγμα. Αν βέβαια το αποτέλεσμα της συμπεριφοράς ήταν μοιραίο, δεν θα ασπαζόσουν τη συγκεκριμένη αρχή στο conditioning της συμπεριφοράς του. Περισσότερες πληροφορίες στο νήμα "Υπάρχει ελευθερία άποψης στο φόρουμ;" όπου βγήκα μεγαλειωδώς και ατίθασα εκτός θέματος και πάλι. 
     
  6. Guest05

    Guest05 Guest

    Δηλαδή, ας πουμε πως ένας σούμπης θέλει μια αφέντρα κι εσύ του δώσεις δέκα αφέντρες, θα μπουχτίσει;
     
  7. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Μία αρκεί. 
     
  8. Guest05

    Guest05 Guest

    Για να μπουχτίσει;
     
  9. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Θα φύγει τρέχοντας. Είναι βέβαιο. 
     
  10. Guest05

    Guest05 Guest

    Θα ήθελα να μας απαντήσει ένας σούμπης αλλά σε πιστεύω.
     
  11. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Ετσι ειναι, θα συμφωνησω απολυτα! 
     
  12. Syrah

    Syrah Contributor

    Η προσωπική μου άποψη είναι πως δικαίωμα στο penalty έχουν όλοι. Μπορώ να τιμωρήσω τον υποτακτικό μου, μπορώ να τιμωρήσω και τον εργοδότη μου. Και τούτο επειδή η αναγκαιότητα των τιμωριών μου είναι ορθολογιστικά τεκμηριωμένη. Είμαι δίκαιη και λογική.