Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Elysium, στις 1 Ιουνίου 2008.

?

Είναι οι Κυρίαρχοι πνευματικά ανώτεροι από τους υποτακτικούς;

  1. ΝΑΙ

    12 vote(s)
    18,8%
  2. ΟΧΙ

    52 vote(s)
    81,3%
  1. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    Ολοι πνευματικα ανωτεροι μπορούν να ειναι αφου πάντα θα υπαρχει κατι λιγοτερο.
     
    Last edited: 12 Ιουνίου 2008
  2. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Re: Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    Δεν έχεις κι άδικο.

    Προσωπικά βρίσκω δύσκολο προσωπικά τον ορισμό με λόγια του πνευματικά ανώτερου. Είναι από τις έννοιες που "νιώθω" χωρίς να έχω αρκετές λέξεις να ορίσω.
    Μπορεί κάποιος να βοηθήσει με αυτό?
     
  3. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    Αφορά στο γνωσιακό υπόβαθρο κάποιου ή στην ευφυία του;
     
  4. Vermilion

    Vermilion Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    Όπως αντιλαμβάνομαι εγώ τον όρο, αποτελεί συνδιασμό και των δύο. Ουσιαστικά ως πνευματική ανωτερότητα του Α έναντι του Β, θεωρώ πως χαρακτηρίζεται η ικανότητα του Α να έχει κριτική και σφαιρική σκέψη και αντίληψη ώστε να μπορεί να διακρίνει με μεγαλύτερη ευκολία τα λιγότερο προφανή, κάτι που ο Β δεν δύναται να κάνει η δύναται σε μικρότερο βαθμό. Με άλλα λόγια, ο Α βρίσκεται σε διαφορετικό brain wavelength από τον Β, μήκος κύματος που χαρακτηρίζεται από αυξημένη πολυπλοκότητα έναντι του εγγεφαλικού μήκους κύματος του Β. Το παράδειγμά μου σε κάθε περίπτωση μπορεί να είναι άστοχο και ο όρος να σημαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό. Κι εγώ το "νιώθω" κάπως και προσπάθησα έστω και αποτυχημένα να το εκφράσω. Σε κάθε περίπτωση, το καλύτερο είναι να πει ο νηματοθέτης πως το αντιλαμβάνεται ώστε να δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις.
     
  5. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    Περιττή κούραση. Αν είναι επιτυχημένος κυρίαρχος επί ικανό διάστημα είναι και ανώτερος παντοιοτρόπως, γιατί αν δεν ήταν δεν θα ήταν κυρίαρχος.
    Ακόμα ρεαλιστικότερα: Η αξία κάθε ανθρώπου, σε κεφαλαιοκρατικό καθεστώς, ισούται με το πόσα θα πλήρωνε κανείς για να μισθώσει τις υπηρεσίες του. Στην αγορά, οι (δυνητικά ή εν τοις πράγμασι) κυρίαρχοι έχουν ψηλότερη τιμή αγοράς και πώλησης. Συνεπώς, λογίζονται και πνευματικά ανώτεροι, στον τομέα ειδίκευσης τους.
     
  6. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Νομιζω οτι ειναι ανωτερος στην ικανοτητα του να κυριαρχει πανω στο αλλο ατομο και οχι στην ευφυια ή στο γνωσιακο υποβαθρο του.Σε αυτο το κομματι ναι αλλα οχι γενικοτερα ως ανθρωπος
     
  7. Atroce_Libertina

    Atroce_Libertina Regular Member

    Re: Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.


    Πράγματι ! Ιδίως εάν παρεκταθεί και σε τετραήμερο ! Κατόπιν των προηγηθεισών εκτενών αναφορών και αναλύσεων, θεώρησα χρέος μου να το βιώσω εκ του σύνεγγυς. Με προβληματίζει ωστόσο, καθώς εξακολουθώ να χαλκιδικιάζομαι, το έντονο ρωσικό στοιχείο .. Σχεδόν κάθε ελληνική επιγραφή συνοδεύεται και από την αντίστοιχη ρωσική, σερβιτόροι και υπάλληλοι την ομιλούν απταίστως κλπ.

    Τζάμπα τα γαλλικά και το πιάνο ??
     
  8. Guest05

    Guest05 Guest

    Και με ποιο μέσο θα κυριαρχήσει αν όχι με την ευφυΐα, το γνωσιακό του υπόβαθρο , τον συναισθηματικό του κόσμο, την κουλτούρα του; Με τα μούσκουλα;
     
  9. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    Αχ !!! αυτόν τον πνευματικά ανώτερό μου ψαχνω ........ 
     
  10. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    Είναι τόσο δύσκολο να ευρεθεί;
     
  11. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Ναι είναι δύσκολο να βρεθεί ένα ανώτερο πνευματικά Κυριαρχικό άτομο....

    Πολλές όμως από αυτές της σπάνιες ανθρώπινες υπάρξεις, όταν συναντήσουν μια δυναμική και ανώτερη Θηλυκή παρουσία, η πνευματική τους ανωτερότητα τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια, στο να υποταχθούν σε Αυτήν (Θυμήσου Σικελιανός και Άννα).
    Τότε έρχεται η λύτρωση και η εξιλέωση τους, εφησυχάζοντας. Αυτό συμβαίνει διότι είναι αυτοί οι ίδιοι που διψούν για την πνευματική ανάταση τους, που την εισπράττουν μέσα από την υποταγή τους και την εξουσία που τους ασκείτε. Αυτό λειτουργεί ως αντίδραση, στην δική τους υποτιθέμενη ανικανότητα, που την ενδύουν με τον πλουμιστό μανδύα της πνευματικής ανωτερότητας και που η παράδοση τους, τους ωθεί να ανέβουν σε ένα υψηλότερο ακόμη επίπεδο ύπαρξης.

    Με αυτόν τον τρόπο εστιάζουν την προσοχή τους όχι στην πτώση τους, (για την οποία ίσως μετανοούν ίσως και όχι), αλλά στην γεμάτη αγάπη προς την "σωτήρα" τους, ευτυχισμένοι για την πτώση τους, νιώθοντας τη χαρά της αυτοσυγχώρεσης τους αλλά και της λύτρωσης τους.

    Ίσως κάποιοι να βρείτε αιρετική, αυτή Μου την τοποθέτηση. Το γεγονός αυτό ίσως δεν αποτελεί φαινόμενο, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις και που σε αυτές αναφέρομαι.
     
    Last edited: 15 Ιουνίου 2008
  12. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Αν και το βλεπω να συμβαινει παντου γυρω μου οχι δεν συμφωνω με τα μουσκουλα.Προφανως δεν καταλαβες τι εννοω.Δεν εχει σχεση το οσο εξυπνος ειναι γενικα σε σχεση με την "εξυπναδα" που μπορει να χρησιμοποιησει για την Κυριαρχια του πανω σε ενα αλλο ατομο.Για να γινω πιο κατανοητος,ακομα και ενα ατομο με οχι τοσο ψηλο IQ,εαν εχει την ηλικια των 40 χρονων και την εμπειρια τους(τυχαιο παραδειγμα) μια υποτακτικη που βρισκεται στην ηλικια των 25 θα τον βλεπει Θεο ακριβως επειδη θα της λειπει η εμπειρια.Γενικοτερα πιστευω οτι παιζουν τεραστιο ρολο οι εξωτερικοι παραγοντες και σαφεστατα και το ποσο καλλιεργημενο ειναι ενα ατομο που θελει να λεγεται Κυριαρχο.