Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Στην Τήλο ο πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Incomplete_, στις 30 Μαϊου 2008.

  1. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Στην Τήλο ο πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων

    Oτι θα υπηρχαν αντιδρασεις το περιμενα, ειναι γνωστο αλλωστε οτι ακομα και στις πιο προοδευτικες κοινωνιες (ποσω μαλλον στη δικη μας) υπαρχουν θυλακοι συντηρητισμου που δεν εννοουν να αντιληφθουν οτι η υποκκρισια και η εμονη σε ιδεοληψιες του παρελθοντος οχι μονο δεν λυνουν προβληματα, αλλα απο καποια στιγμη και περα χανουν και την αισθηση του γελοιου.

    Νομιζω μαλιστα οτι σε αυτο ακριβως το επιπεδο θα ειχαμε μεινει αν δεν υπηρχε η μεσολαβηση του εισαγγελεα του Αρειου Παγου, που για λογους τους οποιους προσωπικα αδυνατω να καταλαβω, θεωρησε οτι ειναι καθ' υλην αρμοδιος να αποφαινεται αν μπορουν να γινονται η οχι πολιτικοι γαμοι ομοφυλων ζευγαριων,θα εβγαιναν, οπως βγαινουν αλλωστε , στα "παραθυρα" οι μονιμοι σε τετοιες η παρομοιες περιπτωσεις ιερωμενοι,αντε και καποιοι λαiκοι που δεν εννοουν να αντιληφθουν οτι ξεκολλησαμε απο τις δεκαετιες του 50 η του 60, θα ξεστομιζαν τις γνωστες αφοριστικες μεγαλοστομιες τους και θα τελειωναμε.

    Κατι παντως, που ουτως η αλλως θα συμβει, ισως να γινει λιγος θορυβος παραπανω, ισως υπαρξουν καποια γραφειοκρατικα η αλλα μπλεξιματα που θα δημιουργησουν ορισμενες εκκρεμοτητες, αλλα η πραγματικοτητα δεν θα αλαξει, οπως δεν αλλαξε και σε αλλες χωρες που χρειαστηκε να αντιμετωπισουν και να λυσουν το ιδιο προβλημα, προσαρμοστηκαν, και αργα η γρηγορα, θα προσαρμοστουμε και εμεις.

    Στα τυπικα, γιατι ουσιαστικα εχουμε ηδη προσαρμοστει, οι διαχωριστικες γραμμες εχουν υποχωρησει, οι απαξιωτικες συμπεριφορες εχουν αμβλυνθει, δεν προκαλει ουτε και σκανδαλιζει η θεα ενος ομοφυλου ζευγαριου, ακομη και οι περιπτωσεις συμβιωσης θα φτασουν καποια στιγμη να ειναι καματι της καθημερινοτητας μας.

    Για ποιον λογο, λοιπον, να μη συνοδευεται μια τετοια συμβιωση απο νομικα και αστικα δικαιωματα μιας συμβιωσης ετεροφυλων? Γιατι δεν θα πρεπει να απολαμβανουν τα συνταξιοδοτικα και ασφαλιστικα δικαιωματα που απολαμβανουμε ολοι οι αλλοι? Γιατι η διαφορετικη σεξουαλικη επιλογη τους θα πρεπει να τους στερει αναφαιρετα πολιτικα και ατομικα κεκτημενα?

    Οι εποχες αλλαζουν, και μαζι αλλαζουν και οι κοινωνιες, δεν γινεται να αποτελεσει εξαιρεση η δικη μας.

    Υ. Γ. Προς Lady in Black, και Incomplete, αν οι πολυγαμικοι Αντρες απαιτησουν αυριο να καθιερωθει και να νομιμοποηθει ο γαμος ενος Αντρα με περισσοτερες απο μια γυναικες και εδω στην Ελλαδα...... (βλεπε Αραβες...), θα βγειτε μαζι μας να υποστηριξετε τους αγωνες που θα κανουμε για το δικαιο αιτημα μας.........?  
     
    Last edited: 4 Ιουνίου 2008
  2. Afrodyte

    Afrodyte Regular Member

    Απάντηση: Στην Τήλο ο πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων

    Perri μου δεν ξερω τι θα εκαναν αυτοι αλλα εγω σιγουρα θα ερχομουνα να σας υποστηριξω μαζι βεβαια με ολες τις Γυναικες που θα αγωνιζονταν για το ιδιο.(γαμος με πολλους αντρες) 
     
  3. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Re: Απάντηση: Στην Τήλο ο πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων


    Όπως έχει καταλάβει συμφωνώ στο να γίνουν γάμοι μεταξύ ομοφιλόφυλων. Όμως Αν σκεφτούμε λίγο ψύχραιμα το θέμα του γάμου, τότε θα καταλήξουμε ότι έχει δύο συνιστώσες: Πρώτον, την εξασφάλιση του ενός από τον άλλον (σύνταξη, παροχές κ.λπ.), δεύτερον, την δόμηση της οικογένειας και την εξασφάλιση των παιδιών. Εδώ λοιπόν ο Σανιδάς έκανε πολύ καλά που παρενέβη. Έβαλε το θέμα σε θεσμικό επίπεδο, άρα έχει ήδη αρχίσει μια κουβέντα στους νομικούς κύκλους που θα οδηγήσει σε μια τακτοποίηση του θέματος, δηλαδή τη νομιμοποίηση του γάμου για εκπληρωθούν οι δύο συνιστώσες που ανέφερα πιο πάνω. Αυτό ΔΕΝ το θέλει η εκκλησία γιατί ανοίγει πρώτα το παράθυρο και μετά την πόρτα για να φύγει ο κόσμος από αυτή σε αυτό το θέμα από το οποίο απομυζούν πολλά λεφτά. Η κοινωνική καταξίωση, κατανόηση ή ανοχή θα αργήσει να έρθει, γιατί στην Ελλάδα, όπως σε όλους τους καθυστερημένους τόπους, οι εξελίξεις έρχονται μετά από 100 χρόνια (δηλ. το 1/4 της τουρκοκρατίας   ). Έτσι σαν σχολιασμό και προβληματισμό αυτά που αναφέρω.
     
  4. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Re: Απάντηση: Στην Τήλο ο πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων

    Νομίζω πως είναι υπερβολικός ο όρος. Να το έλεγες για ισλαμικά καθεστώτα θα συμφωνούσα. Και ναι η τουρκοκρατία μας πήγε αρκετά πίσω, κοίτα όμως πού είμαστε εμείς και πού είναι τώρα οι τότε κατακτητές μας.
     
  5. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    με εξαιρεση καποιους χαρακτηρισμους οπως (λουγκρες , πρασινη νυφη κτλ) που απευθυνονται στους ομοφυλλοφιλους και τους καταδικαζω πληρως , το αρθρο αυτο αποκαλυπτει ακρως ενδιαφεροντα στοιχεια που συνοδευουν το γεγονος της Τηλου ...
    ενα κομματι του αρθρου :
    "Ο πολύς κύριος Βαλιανάτος, κατά δήλωση του δημοσιογράφος, γνωστή πράσινη νύφη, σύμβουλος του ΓΑΠ στο Παιδείας και Θρησκευμάτων (sic), στα χρόνια της πράσινης κυριαρχίας αγόρασε μία σημαντική έκταση στο νησί της Τήλου.
    Στην συνέχεια ήλθε σε εταιρική συμφωνία με τοπικό πράσινο παράγοντα, τον Δήμαρχο κύριο ? κυρία ? (αυτό το ερώτημα θέλει απάντηση) Αναστάσιο Αλιφέρη ως επίσης και με ένα από τα δύο ζευγάρια, που τέλεσαν το «μυστήριο» σήμερα το πρωί ,και ανήγειραν ξενοδοχειακή μονάδα. "

    ολοκληρη η σελιδα :
    http://press-gr.blogspot.com/2008/06/blog-post_820.html?showComment=1212533520000


    τιποτα .. μα τιποτα σε αυτη την γαμημενη χωρα δεν γινεται για τον λογο για τον οποιο δειχνει οτι γινεται ... πρωτοι απο ολους οι γκεϊ θα επρεπε να τους ειχαν περιθωριοποιησει και απομακρυνει απο τον χωρο τους
    Τωρα θα μου πει καποιος , ευλογα μαλιστα : .. "μα και εσεις , εκει στην Μυτιληνη , στην Ερεσσο το ιδιο δεν κανατε ?.."
    και απαντω κατηγοριματικα ΟΧΙ ... αυτο που εγινε εδω δεν στηθηκε απο το πουθενα , δεν στηριχτηκε απο κανεναν και ουδεποτε προβληθηκε κατα τροπο κερδοσκοπικο ...
    Στην Ερεσσο υπηρχε η ιστορια της Σαπφους και ενα πολυ ομορφο γαληνιο τοπιο . Στην Ερεσσο απλα ωριμασε και ευδοκημισε μια αναγκη των γυναικιων ζευγαριων , που ηδη επισκεπτονταν τον παραθαλασιο οικισμο να εχουν τα δικα τους στεκια ειτε για υπνο , ειτε για φαϊ , ειτε για καφε/ποτο , τα οποια θα προστατευαν την προσωπικη τους ιδιατεροτητα , στην περιπτωση που δεν επιθυμουσαν να βρισκονται μεσα στον υπολοιπο κοσμο ... και μην φανταστειτε τιποτα εξτριμ ξενοδοχειο και μπαρ ...
    μιλαμε για λιγα δωματια και ενα εστιατοριο που τις υπολοιπες ωρες λειτουργει σαν μπαρ/καφε
     
    Last edited: 5 Ιουνίου 2008
  6. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    If you tell a lie big enough and keep repeating it, people will eventually come to believe it. - Joseph Goebbels
     
  7. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Re: Στην Τήλο ο πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων


    Και τι πειραζει για ποιους λογους εγινε οτι εγινε?
    Σημασια εχει οτι ολοι κερδισμενοι θα βγουν. Απο τον παπα της ενοριας, το ψαρα, το καφετζη, τους κατοικους...... μεχρι το ζευγαρι που παντρευτηκε.

    Στην Μυκονο καποτε πηγαιναν με λαντζες......
     
  8. aberel

    aberel New Member

    8a travixi poli auth h po8esi,krima gia ta zeygaria twn omofilofolwn
     
  9. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Re: Στην Τήλο ο πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων

    +1

    και που δεν αφορά κανένα πλην των εμπλεκομένων ..
    Αυτη η μανια μας με την ζωη των άλλων στο τι θα κάνουν κ τι δεν θα κάνουν ακόμα κ στα προσωπικά τους.. εντυπωσιακή !!
     
  10. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Στην Τήλο ο πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων


    ποτε δεν εισαι κερδισμενος οταν πουλας τις αντιληψεις και τα οσα θεωρεις αξιες ....
     
  11. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στην Τήλο ο πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων

    Μην υπερβαλλουμε κιολας!!! Δεν βλεπω να πουληθηκε τιποτα εκτος απο κατι οικοπεδα.
    Ωφελιμενος θα βγει ο κοσμος του νησιου απο την διαφημιση. Μην ξεχνας οτι σαν την Τηλο υπαρχουν πολλα νησια που διαβαζεις την ιδια εφημεριδα επι 10 μερες γιατι δεν πιανει καραβι και πλενεσαι με εμφιαλωμενο νερο.
    Μην ψαχνουμε μονο το κακο πισω απο ολα, αλλα τα καλα που πιθανον να φερει.
     
  12. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Εγω παντως γελασα πολυ με την αντιδραση ενος κυριου υψους ταπέ που κατι απο στρουμφοχωριο μου εκανε, που απειλουσε τον νομαρχη, τους παρευρισκομενους σε μια πλατεια, και που ολοι τον κοιτουσαν απο ψηλα σαν να ελεγαν, "καλε απο που ξεφυγε αυτο το πορδοβουλωμα?"