Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Δύσκολα αυτό?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Φετιχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος ballbusting, στις 9 Φεβρουαρίου 2008.

  1. Syrah

    Syrah Contributor

    Αγαπητέ Heinrich von Kleist, καλό είναι να δείχνει κανείς μία συνέπεια στο πώς αξιολογεί παρόμοιες καταστάσεις όπως για παράδειγμα το σεξουαλικό προσανατολισμό. Κάποιοι αξιολογούν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις σε συμβολικό επίπεδο (η MsAliki είναι Mistress επειδή είναι υπέρμαχος της ιδέας της γυναικείας ανωτερότητας), τις υποστηρίζουν μέσα από το φιλοσοφικό τους υπόβαθρο (ο LordDragonal είναι εκ πεποιθήσεως σαδιστής). Κάποιοι δεν κάνουν συμβολισμούς (η kali krow δεν βλέπει τον εαυτό της ή οποιονδήποτε υποτακτικό ως εξ ορισμού κατώτερο κανενός), δεν έχουν το απαιτούμενο φιλοσοφικό υπόβαθρο ώστε να υποστηρίξουν τις αρέσκειές τους (η Syrah είναι ενοχική). Κάθε προσέγγιση μέσα από το πρίσμα της ιδιοσυγκρασίας εκείνου που την διεξάγει φαίνεται σωστή, και σίγουρα καθένας θα την υποστηρίζει με τα δικά του επιχειρήματα.

    Σε νήματα περί γυναικείας ανωτερότητας, όπως αυτή υποτιθέμενα γίνεται αντιληπτή μέσα από ένα session με στοιχεία ποδολαγνίας λ.χ., πολλοί αντέδρασαν διατεινόμενοι πως είναι αφελές εκ μέρους μίας γυναίκας να συμπεραίνει πως αποτελεί κάποιου είδους θεότητα επειδή κάποιος πέφτει γονυπετής εμπρός της και προσκυνά. Συμφωνώ με αυτο. Χειρονομίες και δηλώσεις υποτακτικών με το πέος ανά χείρας δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τοις μετρητοίς. Ένας υποτακτικός άνδρας μπορεί να αποκαλεί κατά τη διάρκεια μιας συνεύρεσης, "θεά μου" μία γυναίκα που γνώρισε προ ολίγων ημερών, όπως ένας vanilla μπορεί να αποκαλεί κατά τη διάρκεια μιας συνεύρεσης, "μωρό μου" μία γυναίκα που γνώρισε προ ολίγων ημερών. Ούτε ο πρώτος τη θεωρεί θεά, ούτε ο δεύτερος τη βλέπει πατρικά. Αυτό τον ερεθίζει να ακούει, αυτό λέει. Τόσο απλά. Χωρίς συμβολισμούς. Σε τέτοια νήματα ομοίως εσύ συμφωνείς ότι οι συμβολισμοί είναι δείγμα αφέλειας. Έχεις εκφράσει και την άποψη ότι οι αυτοπροσδιορισμοί Master, slave κλπ εκτός κρεβατοκάμαρας είναι φαιδροί.

    Από την άλλη πλευρά, και αν αποδεχτεί κανείς πως προτιμάς να θεωρείς τα πράγματα νηφάλια και με γνώμονα την κυριολεξία, είναι παράδοξο πως καταλήγεις να ανάγεις εν προκειμένω τις σεξουαλικές προτιμήσεις των υποτακτικών σε στάση ζωής. Δεν συνάδει με τις απόψεις που διατυπώνεις στα νήματα που ανέφερα παραπάνω. Όσο η τάδε Mistress που της φιλούν τα πόδια, εξακολουθεί να είναι μία απλη γυναίκα που δεν αποκτά προστιθέμενη αξία λόγω του γεγονότος πως ο φίλος της είναι ποδολάγνος, άλλο τόσο θα πρέπει και ο τάδε υποτακτικός να εξακολουθεί να είναι ένας απλός άνδρας που δεν υστερεί σε κάτι έναντι των υπόλοιπων ανδρών λόγω της σεξουαλικής του ιδιαιτερότητας. Αν δηλαδή, θέλουμε να θεωρήσουμε τις δύο καταστάσεις μέσα από το ίδιο πρίσμα (αυτό που βδελύσσεται τους συμβολισμούς) θα πρέπει να καταλήξουμε σε παρόμοια συμπεράσματα. Σε διαφορετική περίπτωση, για να διαταθούμε πως η υποτακτικότητα δεν συνάδει με ένα σύνολο αξιών που εσύ, ή οποιοσδήποτε άλλος αποδίδει στον άνδρα, όχι ως φέροντα πέος, αλλά ως κοινωνικό status, θα πρέπει να υιοθετήσουμε και μία ανάλογη θεωρία μέσα από την οποία θα αξιολογούμε όλους τους ανθρώπους με κριτήριο τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, και όχι μόνο μερικούς εξ αυτών. Και βέβαια να μπορούμε να ορίσουμε, ποιες είναι αυτές οι αξίες, πώς επηρεάζουν τη σεξουαλικότητά μας, κλπ.

    Η θεωρία λοιπόν που πρεσβεύεις, χωλαίνει στο βαθμό που καταλήγει σε αντιφάσεις.

    Την αντίφαση στη δική σου θεώρηση δεν την υπογραμμίζω προκειμένου να καταρρίψω μία εκ των δύο απόψεών σου -είμαι βέβαιη πως και οι δύο είναι ειλικρινώς δικές σου-, αλλά για να καταδείξω, σε συνέχεια της τελευταίας παραγράφου του προηγούμενου σχολίου μου, ότι το πώς κανείς προσεγγίζει και αξιολογεί το BDSM σε επίπεδο ανθρώπινων αξιών είναι ένα θέμα πολυσύνθετο και χρειάζεται ενδελεχέστερη σκέψη. Η συνειδητοποίηση της αντίφασης είναι μία καλή αρχή.

    Ο Πατέρας μου λέει ότι είναι λογικό να αντιφάσκει κανείς, και ανώδυνο όταν του συμβαίνει χωρίς να το αντιλαμβάνεται. Όταν οι δύο αλληλοαποκλειόμενες θεωρίες του όμως, κοιτάξουν του η μία την άλλη στα ματιά, αρχίζει να προβληματίζεται.

    Τα παραπάνω δεν συνιστούν παραίνεση για να προσβληματιστείς φυσικά. Είναι καθόλα σεβαστοί οι λόγοι της συμμετοχής σου εδώ. Στοχεύουν κυρίως σε ανθρώπους που ενδεχομένως νιώθουν προσβεβλημένοι από τις απόψεις, τις δικές σου ή άλλων. Όλοι είναι εδώ για να εκφέρουν μία γνώμη, αλλά η βαρύτητά της θα πρέπει να αξιολογείται αφότου συνυπολογιστούν οι παράγοντες που την έδωσαν ως τελικό αποτέλεσμα. Κακώς, πολύ κακώς, ο Fanshaw προσεβλήθη από την άποψή σου.
     
  2. Guest05

    Guest05 Guest

    Εξακολουθείς να αγνοείς Συρα ότι τα συμπεράσματά μου δεν βγαίνουν με γνώμονα το τι λένε οι σούμπηδες στο συγκεκριμένο φόρουμ. Οι απόψεις μου στις περιπτώσεις που πραγματευόμαστε γυναικεία ή άλλη κυριαρχία είναι σαφώς ακαδημαϊκές. Η αντίφαση που βλέπεις δεν είναι ακαδημαϊκή μα εμπειρική.

    Το πρόβλημα Συρα είναι πως δυστυχώς δεν μπορώ να αναφερθώ σε γεγονότα, πρόσωπα, εμπειρίες ώστε να την στηρίξω. Λυπούμε που δεν μπορούμε να έχουμε όλοι τις ίδιες εμπειρίες μα δεν μπορώ να κάνω τίποτε για αυτό.
    Όποιος προσεβλήθη από την άποψη μου καλό θα είναι να μας εξηγήσει γιατί τον προσβάλει αυτή κι όχι (ο δημόσιος κι όχι στην κρεβατοκάμαρα) ο αυτοπροσδιορισμός του ως σκυλάκι, χαλάκι, σφουγκαρίστρα κλπ.
     
  3. Syrah

    Syrah Contributor

    α) Όσο πιστεύεις εσύ ότι είσαι ο Heinrich von Kleist, και όσο πιστεύω εγώ ότι είμαι κρασί, άλλο τόσο πιστεύει και ο χρήστης με το ψευδώνυμο ipakouo_skilaki ότι είναι pequinois. Θα σε παραπέμψω συνεπώς στην παράγραφό μου περί συνέπειας στο πώς κανείς αξιολογεί παρόμοια πράγματα.

    β) Κάποια από τα ψευδώνυμα που περιγράφεις περιέχουν ερωτική πληροφορία για μία μερίδα ανθρώπων - καθένας με την αισθητική του.  

    γ) Καθώς τα αισθητικά κριτήρια του καθενός δεν στέκει να τα αξιολογούμε ως ορθά/λανθασμένα, στο μόνο που μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου, είναι πως ο δημόσιος αυτοπροσδιορισμός κάποιου ως οτιδήποτε σχετιζόμενο με τη σεξουαλική του ζωή (είτε είναι "xalaki", είτε είναι "MasterJp"), κατ εμέ είναι λανθασμένος, σύμφωνα με το προσωπικό μου κριτήριο περί διακριτικότητας και οριοθέτησης του ιδιωτικού από το δημόσιο βίο. Το λάθος συνεπώς δεν έγκειται στο περιεχόμενο της ερωτικής πληροφορίας, αλλά στο γεγονός ότι αυτή επικοινωνείται σε ακατάλληλους χώρους και ακατάλληλους ανθρώπους. Αυτά στην περίπτωση όπου το "δημόσιος" δεν αναφέρονταν σε σχετικής με BDSM θεματολογίας fora ή κανάλια στο IRC αλλά σε άλλους, μη προσκείμενους στο BDSM τομείς, όπως λ.χ. η εργασία κάποιου.
     
  4. Guest05

    Guest05 Guest

    Συρα αν συνεχίσεις να αγνοείς την ουσία αυτών που λέω, μάλλον δεν θα συνεννοηθούμε. Και μιας και με «φουρκίζεις» θα το κάνω πενηνταράκια. Η άποψή μου ΞΑΝΑΛΕΩ δεν οφείλεται στην στάση των σούμπιδων εδώ, ή στα διάφορα τσατ κλπ. Το bdsm είναι εκεί έξω. Κι εκεί το γνώρισα. Ούτε στα βιβλία το βρήκα, ούτε στο διαδίκτυο ούτε στα περιοδικά του Κωστόπουλου. Η εμπειρία μου λοιπόν ( που βέβαια δεν είναι απαραίτητο να την σεβαστείς) μου λέει ότι: όποιος αρέσκεται να «του κλωτσάνε τα αρχίδια» δεν είναι κατά την γνώμη μου άντρας. Γνώμη μου είναι. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να ισχύει και να πιστεύουν όλοι το ίδιο.

    Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι πως όταν εκφράζω αυτή την γνώμη η διαφωνία που εισπράτω από τους σούμπηδες δεν είναι διαφωνία για το τι λέω αλλά για το πως ενεργεί η γνώμη μου πάνω τους.

    Γιατί να πονάει άραγε ο σούμπης Συρα; Ξέρεις;
     
  5. zinnia

    zinnia Contributor

    γιατί ίσως του ακυρώνεις τον ανδρισμό;
     
  6. Guest05

    Guest05 Guest

    Μα γιατί να έχει ανάγκη την δική μου επιβεβαίωση στον ανδρισμό του; Αν αυτός πιστεύει πως είναι άντρας ότι και να λέω εγώ δεν έχει καμία σημασία.

    Ξαναρωτώ λοιπόν, άλλος λόγος να πονά;
     
  7. zinnia

    zinnia Contributor

    Κακά τα ψέματα.. Δεν υπάρχει χειρότερο χτύπημα για έναν άνδρα απο το να τον αμφισβητήσεις (ακυρωνοντας τον στην ουσία) χτυπώντας τον (λεκτικά ή κυριολεκτικά) στ' αρχίδια. Θα έχεις ακούσει γυναίκες θυμωμένες με τον (πρώην) εραστη τους, να τον χαρακτηρίζουν απαξιωτικά "μικροτσούτσουνο".. Τι κάνουν στην πραγματικότητα στην προσπάθεια τους να εκτονώσουν την απογοήτευση τους; Τον καθιστούν μη άνδρα, άρα δεν κάνει γι αυτές και καλώς που χώρισαν.. Τώρα γιατί καθονταν όσο καθονταν μ έναν "λίγο" είναι ψιλά γράμματα..
     
  8. Guest05

    Guest05 Guest

    Ζίννια, συμβατικά θα αναφέρω αριθμούς για την οικονομία της κουβέντας.
    Αν πεις σε κάποιον που έχει πουλί, ξέρω γω, 30 εκατοστά πως είναι μικροτσούτσουνος το πιο πιθανό είναι να γυρίσει πλευρό και να κοιμηθεί.
    Αν πω εγώ σε κάποιον που νοιώθει άντρας πως δεν είναι το πιο πιθανό είναι να ξύσει τα αρχίδια του και να φύγει.

    Εδώ όμως κάποιος πονάει. Σαν σαδιστής, δεν λέω, με ικανοποιεί αυτό αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πονάει.

    Αν κάποιος ξέρει ας μας πει.
     
  9. zinnia

    zinnia Contributor

    ξέρω που το πας..απο την αρχή ηξερα..
     
  10. leuko25

    leuko25 Regular Member

    Το σχόλιο του Μανου δεν με προσβάλει επειδή δεν απευθύνετε σε μένα
    Αγαπητέ μου Φανσαου. Δεν νιώθω ότι ανήκω σε κάποια ομάδα η οποία
    εκφράζει τις ιδέες μου η την σεξουαλικότητα μου. Δεν είμαι ίδιος με κανέναν
    Το κακό με όσους αναγνωρίζουν τον εαυτό τους , στην οποιαδήποτε γενικά
    διατυπωμένη ιδέα , και προσβάλλονται η απαντούν με προσωπικές επιθέσεις
    εχει παραγίνει. Η οποιαδήποτε ιδέα η οποιαδήποτε εικόνα δεν με αγγίζει
    Δεν ανήκω σε θρησκευτική οργάνωση , δεν ανήκω σε πολιτική οργάνωση
    και δεν είμαι μουτσαχεντιν για να με προσβάλουν οι εικόνες του Μωάμεθ
    Ούτε και έχω την παραμικρή διάθεση να δείξω κατανόηση σ’ αυτό το σκεπτικό.
    ΑΝ είχα και εγώ την ίδια νοοτροπία όμως θα σου πω τι θα με είχε προσβάλει
    Θα με είχαν προσβάλει οι φωτογραφίες μερικών «σκλάβων» που είδα πρόσφατα
    στις γκαλερι αυτού του σαιτ. Κακοτραβηγμενες κακοφωτισμενες μιζερες σε
    τρισαθλια ακαταστατα και βρώμικα δωμάτια. Το όλο κονσεπτ
    του «καλλιτέχνη» «μυρίζει» μοναξιά και απόγνωση και ασφαλώς αναρωτιέμαι
    τα πρόσωπα στις φωτογραφίες τι ακριβώς παριστάνουν και γιατί μας δείχνουν
    τον εαυτό τους σε αυτό το χάλι. Θέλουν άραγε να δείξουν πόσο απενοχοποιημενοι
    είναι? Ελπίζουν ότι θα τους δουν οι «αφέντρες» θα ερεθιστούν και θα τρέξουν?
    Τις φωτο ενός event άντε να τις καταλάβω.(δείτε πως περάσαμε σ’ ένα δημόσιο χώρο!!!)
    την αθλιότητα αυτή όμως δεν την καταλαβαίνω αλλά ΔΕΝ με προσβάλει
    επειδή από κάτω δεν γράφει Κορνηλιος
    Ασφαλως υποστηρίζω το δικαίωμα τους να κάνουν ότι θέλουν και να ανεβάζουν
    οτι εικόνες του εαυτού τους θέλουν. Ο καθένας έχει δικαίωμα ακόμα και στην
    μεγαλύτερη ξεφτίλα με την διαφορά ότι είναι όλη δική του και εμένα δεν με
    αγγίζει δεν ταυτίζομαι με αυτήν όποιο κι’ αν είναι το «στάτους» που υποτίθεται
    οτι με περιγράφει
    Η φράση «οι σουμπιδες δεν είναι άντρες» έχει τεράστια διαφορά από την
    φράση «ο Κορνηλιος δεν είναι άντρας» Ίσως η πρώτη φράση θα με προσβάλει
    (που και αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο)
    αν θεωρήσω ότι υπάρχει κάποια οργάνωση-ομάδα που λέγετε «σουμπιδες» και
    ότι εγώ ανήκω σ’ αυτήν. (Οι σουμπιδες δεν είναι άντρες. Ανήκω στους σουμπιδες
    άρα δεν είμαι άντρας)
    Στην τελική αγαπητέ μου Φανσαου ότι και να πει ο Μανος, όποιος έχει τη μύγα
    να τη φέρει πίσω.
     
  11. Guest05

    Guest05 Guest

    Δεν αμφέβαλα πως γνώριζες. Φαντάζομαι τώρα πως δεν μου χρεώνεις ταπεινά κίνητρα.
     
  12. Syrah

    Syrah Contributor

    Δεν έχω καταπιαστεί με το περιεχόμενο της προκείμενης άποψής σου Heinrich von Kleist, για τούτο και δεν προχωρώ στη διαδικασία να το σχολιάσω, ή να διαφωνήσω (αν είχα τέτοιο σκοπό θα ζητούσα να εκθέσεις τα επιχειρήματά σου). Αρκέστηκα στην παρατήρηση πως έρχεται σε αντίφαση με άλλες απόψεις σου επί παρόμοιου θέματος και επ αυτού παρέθεσα τις παραπάνω σκέψεις μου.

    (Την εμπειρία σου, την οποία επικαλείσαι ενίοτε, δεν δύναμαι να την αξιολογήσω καθώς δεν τη γνωρίζω. Οποιοσδήποτε δύναται να παραθέσει απόψεις και εντυπώσεις παρουσιάζοντάς τις ως εμπειρικώς απορρέοντα συμπεράσματα, αλλά το δύσκολο σκέλος έγκεται στο να επεξηγήσει γιατί η εμπειρική του γνώση έχει καθολική ισχύ, γιατί το δείγμα του είναι αντιπροσωπευτικό, γιατί δηλαδή η εμπειρία του θα πρέπει εν τέλει να συνιστά επιχείρημα για τους συνομιλητές του. Επίτρεψε λοιπόν να την εξαιρέσω από τη συζήτηση, όπως εξαιρώ και τη δική μου που οδηγεί σε διαμετρικά αντίθετα συμπεράσματα από τη δική σου.)

    Σχετικά με την ερώτησή σου, η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως α) αναφέρεται σε περιπτώσεις όπου κάποιος αντιμετωπίζει με ενοχικότητα την σεξουαλική του ταυτότητα, και κατά συνέπεια απαξιωτικές γνώμες όπως αυτές που εκφράζονται ενίοτε τις αντιλαμβάνεται ως προσβολές*, β) αναφέρεται σε περιπτώσεις όπου κάποιος δεν είναι ενοχικός αλλά η μεγάλη επαναληψιμότητα αρνητικών αναφορών στη σεξουαλικότητά του, γίνεται από ένα σημείο και έπειτα εξαντλητική. Αλλά για ασφαλή απάντηση, καλό θα είναι να ρωτήσεις τον ίδιο.

    * Όπως ως προσβολή αντιλαμβάνεται μία γυναίκα τον χαρακτηρισμό "χοντρή" αν η ίδια πιστεύει ότι πράγματι είναι παχύσαρκη (ιδέα που ενδεχομένως έχει ακόμη και αν είναι αντικειμενικά λεπτή).

    ΥΓ. Καλό θα ήταν να μην αναρωτιέσαι μονάχα γιατί οι άλλοι προσβάλλονται από τα λεγόμενά σου, αλλά και ποια η δική σου ανάγκη να προσβάλλεις. Γιατί ασφαλώς αν η προσβολή δεν είναι στις προθέσεις σου, έχεις την απαιτούμενη εκφραστική δεινότητα να παραθέσεις τις όποιες μη ευνοϊκές απόψεις σου με μακράν διακριτικότερο τρόπο. Αν αφορά στο σαδισμό σου, όπως αναφέρεις, καλό θα είναι, για να είσαι συνεπής και με τις απόψεις σου, να τον εκτονώνεις στην κρεβατοκάμαρά σου.