Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αντίφαση Vol.1: Σαδισμός: Αισθητική vs Ηθική

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 20 Ιουνίου 2008.

  1. Elysium

    Elysium Contributor

    Η ηθική διαμορφώνεται κυρίως από εξωγενή κριτήρια (συμφωνώ εδώ με τον G_E). Κυρίως κοινωνικά. Θα έλεγα πως συχνότατα συνδέεται και με τους νόμους που έχει ορίσει το κράτος.
    Η κοινή ηθική μεταξύ των ανθρώπων είναι απαραίτητη για την κοινωνική συνοχή και συμβίωση. Γι’ αυτό και διαμορφώνεται νωρίς στο σχολείο και την οικογένεια.
    Δεν υπάρχει άλλωστε οργανωμένη και ισχυρή κοινωνία όπου ο καθένας δρα ξεχωριστά σύμφωνα με τα δικά του ηθικά κριτήρια.

    Είναι σίγουρα ιδιαίτερα δύσκολο για εμάς όταν τα αισθητικά κριτήρια και η ιδιοσυγκρασία μας δεν ταιριάζει ιδιαίτερα σε κάποιους τομείς με την κοινωνική ηθική. Δεν μπορούμε όμως να τα βάλουμε μαζί της (εφόσον επιθυμούμε να ζούμε μέσα σε αυτή). Καλώς ή κακώς η ζωή σε κάποια οργανωμένη κοινωνία έχει κάποιες προϋποθέσεις όπου τα μέλη της πρέπει να πληρούν.
    Κι αυτές έχουν να κάνουν από την υπακοή στους νόμους της, μέχρι και την επικράτηση όσο το δυνατόν κοινών αντιλήψεων και ηθικών κανόνων μεταξύ των μελών της.

    Η αντίθετη περίπτωση (κι ανάλογα με τη βαρύτητα της διαφοράς μας από την κοινή ηθική) πιθανά να οδηγήσει εμάς στην κοινωνική απομόνωση. Κι αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν αναζητεί κανείς. Γι’ αυτό και μας «πονούν» ιδιαίτερα οι επιθυμίες και οι σκέψεις που δε συμβαδίζουν με τις κοινές αντιλήψεις περί σωστού και λάθους.

    Μπορούμε να δρούμε ανεξάρτητα από την ηθική που επικρατεί χωρίς να επηρεάζουμε κανέναν;
    Πολύ δύσκολο. Τότε μόνο όμως θα ήμασταν ευτυχισμένοι μέσα σε μια ομάδα κι απενεχοποιημένοι για την οποιαδήποτε επιθυμία μας.

    Υ.Γ. Δε νομίζω πως το νήμα έχει σκοπό να κρίνουμε κάποιο συγκεκριμένο άτομο. Δε θα μου άρεσε να το βλέπω αυτό σε κανένα νήμα. Προτιμώ να κρίνω-σχολιάζω απλά τις σκέψεις αυτού.
     
  2. Συμφωνω. Νομιζω οτι η S/M Art Lady θα σβησει μονη της αυτο το ποστ  
     
  3. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Lost boy, όταν γράφει τις σκέψεις του ένα άτομο και τις διαβάζουμε, σαφώς και κρίνονται οι σκέψεις αλλά και το ίδιο πρόσωπο που τις εκθέτει...Οπότε αυτό που είπες από καλή πρόθεση, είναι άσκοπο.

    Πόσο μάλλον θα πρέπει να κριθεί ένα άτομο, όταν με τις απόψεις του δημόσια επιχειρεί να ταυτίσει το BDSM, με ένα παθολογικό σαδισμό.

    Η συσχέτιση αυτή δεν υφίσταται σε καμία περίπτωση, μια που πρόκειται για δυο διαφορετικά πράγματα.
    Αν κάποιος επιχειρεί να ακυρώσει το BDSM παιχνίδι και να το αντικαταστήσει με φόνο, αμοραλισμό και παντελή αδιαφορία για την ασφάλεια των άλλων, τοτε ακυρώνει την ουσία του forum αυτού, μια που νομίζω ότι όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτό, υπερασπίζονται το SSC.

    Θα κάνω μια ερώτηση που νομίζω ότι είναι πολύ απλή :

    Ti θα γίνει αν το άτομο που έχει τέτοιου είδους έντονες φαντασιώσεις, που φτάνει εμφανέστατα σε Ο/όλους, μας, μέχρι και να το προβληματίζουν, ξεφύγει και σε ένα ερωτικοσεξουαλίκο παιχνίδι με ένα sub τις πραγματώσει? (Lost boy καλή η ιδέα....τι λες?)

    Θα λέγαμε τότε ότι, δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω τίποτε?

    Αν θέλετε μπορείτε να κωφεύσετε ή να εθελοτυφλείτε, για την σοβαρότητα του θέματος που προκύπτει εδώ!
    Μπορείτε να πιάσετε το θέμα αν θέλετε ακόμη, μόνο φιλοσοφικά… Έχει όντως ενδιαφέρον…

    Χαίρομαι και δεν λυπάμαι καθόλου που δεν μπορώ να το κάνω και Εγώ… επειδή τo πρώτο και δυνατότερο συναίσθημα που με κατέκλισε διαβάζοντας το thrend, ήταν η φρίκη και η ανησυχία!

       


    Καλώς συμφωνείς, αλλά κακώς νομίζεις!  
     
  4. Ναι αλλά η καλή η κακή ψυχική και σωματική υγεία κάποιου
    συγκεκριμένου ατόμου μπορεί να βγαίνει στα φόρα? Αδιαφορο
    αν η κρίση σου είναι σωστή η λάθος νομίζω ότι δεν μπορείς να
    την κάνεις δημοσίως.
    Γι’ αυτό σου λέω…σβήσε το είσαι λάθος
     
  5. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Τη πρώτη φορά το δέχτηκα σαν συμβουλή και σου απάντησα.
    Επρεπε να σταματήσεις εκεί.

    Τώρα θα σου πω ότι:

    Πρώτον, εντολές δεν δέχομαι για το πως θα σκέπτομαι και θα ενεργώ.

    Δεύτερον, αφού κάποιο άτομο εξέθεσε τις σκέψεις του δημόσια θα κριθεί και θα συζητηθεί...
    Tο ίδιο αυτό το άτομο αυτό το γνωρίζει. Έτσι συμβαίνει ανεξαιρέτως, με όλων Μ/μας τις απόψεις.

    Τρίτον, δεν θέλω να έρθω σε άλλη αντιπαράθεση μαζί σου cornilie.. και παράλληλα σ' ευχαριστώ για οποία καλή πρόθεση έχεις.


    Μπορείτε τώρα, να συνεχίσετε τις φιλοσοφίες επί του θέματος ήσυχοι ....
     
  6. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Αισθητική, ηθική και οι δύο λέξεις περιέχουν το "θ". Το "θ" γενικά είναι ένα από τα γράμματα που ακούγονται γλυκά στα αυτιά. Σαν καραμελωμένες παστίλιες κατασταλτικών. Λες και οι λέξεις πλάσθηκαν για να αρέσκονται οι άνθρωποι στο να τις χρησιμοποιούν και με το καιρώ να τις οικειοποιηθούν. Άλλα μία λέξη με το "θ". Καλοφτιαγμένα κολάρα του συστήματος.

    Το πως γουστάρει να την βρίσκει κάποιος το βαφτίζει αισθητική. Ενοχές για το γεγονός ότι είναι ζώο. Και αν και αυτή η παστίλια δεν του αρκεί, καταπίνει και την πιο βαριά, σαν βόδι. Την ηθική.

    Κόκκινος.
     
  7. Elysium

    Elysium Contributor

    Πως μπορούμε να γνωρίζουμε μέσα από τα κείμενα ενός forum, πόσο κοντά είναι κάποιος στο να πραγματοποιήσει ορισμένες φαντασιώσεις του;

    Επίσης πόσες φορές έχουμε σκεφθεί ή ακόμη έχουμε κοινοποιήσει τη σκέψη να σπάσουμε το κεφάλι αυτού που μας πήρε την προτεραιότητα στο φανάρι, που πέρασε με κόκκινο, που παραλίγο να μας πατήσει, που μας προσέβαλε, μας αδίκησε, που τον θεωρούμε κλέφτη, ανθέλληνα, φασίστα, φονιά κλπ κλπ.

    Οι ηθικοί φραγμοί (εκτός των άλλων) είναι αυτοί που μας κρατούν από το να κάνουνε αυτά που έστω και για λίγο φαντασιωνόμαστε.
    Επομένως, αν δε γνωρίζουμε πόσο ισχυροί είναι αυτοί οι ηθικοί φραγμοί σε κάποιον (ίσως και ισχυρότεροι από τους δικούς μας), πως μπορούμε να τον παραπέμψουμε σε ψυχίατρο;

    Αν βέβαια δε μας αρέσουν αυτές οι σκέψεις του κι εφόσον τις κοινοποιεί σε μας, έχουμε κάθε δικαίωμα να τις σχολιάσουμε.
     
  8. Πρώτον, δεν δίνω εντολές. Ότι σου είπα είναι συμβουλή-γνώμη
    Δεύτερον ένα άτομο εκθέτει τις σκέψεις του δημόσια. Ας κριθεί
    γι’ αυτές και όχι για την κατάσταση της υγείας του. Δεν είμαστε
    ειδικοί αλλά ακόμα κι’ αν ήμασταν δεν είναι σωστό
    Τρίτον. Ούτε και εγώ έρχομαι σε αντιπαράθεση μαζί σου και σε
    ευχαριστώ που δεν αμφισβητείς τις καλές μου προθέσεις  
     
  9. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Καλά που το κατάλαβες ότι σε αυτό που έγραψες ταιριάζει το KOKKINO γιατι "θ" έχει και η λέξη "Θάνατος" που είναι πέρα από τη αισθητική αλλά και πέρα από την όποια ηθική!
     
  10. Guest05

    Guest05 Guest

    Συρα, μην ακούς κανένα. Μια χαρά είναι αυτό που νιώθεις . Όλοι μας το νιώθουμε. Το χω ξαναπεί, ένας σαδιστής που σέβεται τον εαυτό του, πράττει όπως έλεγε ο Αλάριχος στους επικεφαλής των ορδών του: «Σφάξτε τους όλους κι αν κάποιοι απ' αυτούς είναι αθώοι, θα τους συγχωρέσει ο Θεός...».
    Ο Αλάριχος βέβαια το έλεγε για το κέρδος της κατάκτησης, εμείς για την απόλαυση.
     
  11. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Είδες μέχρι και στο Θάνατο έχωσαν το θ. Για να μην τον φοβούνται τα βόδια.
    Σε τι άλλο άραγε μας εθίζουν;
     
  12. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Αν κάποιοι θέλουν να κατατάσσουν τον εαυτό τους στα "βόδια" ή αλλά συμπαθέστατα τετράποδα άνευ ανθρώπινης λογικής, είναι δικαίωμα τους…

    Θα μου επιτρέψετε, να εξαιρούμαι, από την όποια συνομοταξία και αγέλη ζώων.
    Η αισθητική Μου, έχει άμεση σχέση με την ηθική Μου, σχεδόν ταυτίζονται και ενεργώ πάντα, χωρίς να με κατακλύζουν οι ντροπές και οι ενοχές. Γι αυτόν τον λόγο και κατά συνέπεια δεν έχω εμμονές και ψυχώσεις.

    * * Η αλήθεια ότι μια νεύρωση στομάχου με ταλαιπωρεί τελευταία, αλλά δεν νομίζω να έχει σχέση με την αισθητική του "πράττω", αλλά του "διαβάζω" και του "ακούω"!