Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Από το Ζενίθ στο Ναδίρ: Vol 0: Αντίδραση Vs Αντιφάσεων

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος SM_Art_Lady, στις 24 Ιουνίου 2008.

  1. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Η πρόληψη ποτέ δεν έβλαψε κανένα. Αντίθετα σε τέτοια δημόσια ιδιαίτερα forum όπως αυτό, προστάτευσε τα μέλη και τους υπευθύνους του, από κακοτοπιές και διάφορα άλλα ίσως, σοβαρά προβλήματα.

    Δεν είπα και πολύ περισσότερο σε καμία περίπτωση δεν ζήτησα, το άτομο που γράφει και άλλα που τις ενστερνίζονται ή ενισχύουν αυτές τις απόψεις, να απομακρυνθούν από πουθενά. Αντίθετα πιστεύω ότι το άτομο που αναφέρομαι στην συγκεκριμένη περίπτωση, έχει να προσφέρει πολλά στον χώρο και έχει γράψει και άλλα, που είναι πραγματικά πολύτιμες απόψεις για το BDSM (έστω και αν πολλές φορές διαφωνώ με κάποιες από αυτές).

    Αστυνομία σκέψης δεν υφίσταται...Είναι αδύνατον να εφαρμοστεί εδώ, αλλά και πουθενά στον κόσμο. Οπότε αυτό που έγραψες είναι άστοχο μια που σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για εκτεθειμένη άποψη, στάση και θέση από την στιγμή που η σκέψη, εκτίθεται στα μάτια Μ/μας.

    Παράνομη είναι η οποιαδήποτε εκτεθειμένη σκέψη που εμφανίζεται ως πρόκληση ή προκαλεί διέγερση με οποιονδήποτε τρόπο, σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος (184 ΠΚ),ή γίνεται εγκωμιασμός κακουργήματος (185 ΠΚ),


    «Μία σειρά διατάξεων του Ποινικού Κώδικα περιορίζουν σημαντικά την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της έκφρασης, που αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ενώ σε μία σύγχρονή φιλελεύθερη κοινωνία θα πρέπει να τιμωρούνται μόνον οι πράξεις, και όχι ο λόγος, ακόμη και αν αυτός είναι εμπρηστικός, ενοχλητικός και προκλητικός, δυστυχώς, στην Ελλάδα παραμένουν σε ισχύ αρκετές αναχρονιστικές ποινικές διατάξεις που χαρακτηρίζονται από επικίνδυνη ασάφεια. Έτσι, το άρθρο 184 τιμωρεί όποιον “με οποιονδήποτε τρόπο” προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη αδικήματος,»

    ΑΡΘΡΑ


    Μήπως αλήθεια πρέπει να τελεστεί και κάποια εγκληματική πράξη για να είμαστε και πιο ήσυχοι?

    Παίζει και η συναίνεση στην ερωτική βία που αναφέρεσαι ή μιλάμε για βία άνευ αυτής? (οξύμωρο αλλά και όμως αληθινό)

    Ο χώρος χρειάζεται "σωτήρες". Σωτήρες με την έννοια των "Μεντόρων", των ανθρώπων που έχουν κάποια εμπειρία και μυαλό και συνδυασμό όλων των άλλων που αναφέρεις...

    Κάποια άτομα με διαφορετική άποψη λοιπόν δεν κάνουν κάτι άλλο, από το να εκθέτουν τους προβληματισμούς τους στα όσα διαβάζουν αλλά τις αντιρρήσεις και τις αντιθέσεις τους...
     
    Last edited: 25 Ιουνίου 2008
  2. Tropical_Storm

    Tropical_Storm Regular Member

    Για να μη μπλεκουμε με θεματα λογοκρισιας κτλ, μηπος θα επρεπε να μπει ενα ειδος disclaimer στα νηματα που περιεχουν θεματα ακραια; Κατι που τουλαχιστον να προειδοποιει τον αναγνωστη οτι προκειται για θεμα μη καθαρα bdsm, και που δεν πρεπει να θεωρηθουν ως αντιπροσωπευτικα του φορουμ και του χωρου γενικα;
    Κατι τετοιο, ισως να ελεγε ξεκαθαρα στο τυχον νεο μελος οτι αυτο το νημα ειναι extreme, οχι προς μιμηση και θεωρητικο.
    Ετσι διατηρουμε και ελευθερια εκφρασης.
    Τι λετε;
    Θα το βαλω αυτο και στο suggestions.
     
  3. Guest05

    Guest05 Guest

    Ευα, τα παραπάνω θα ήταν καλά πριν από 60 περίπου χρόνια. Μα ξέρεις ο κόσμος άλλαξε. Πήγε μπροστά. Κι αφού καταπιάνεσαι με τα νομικά και τα άρθρα του Π.Κ. θα έπρεπε να γνωρίζεις
    Προχώρησαν οι κακούργες κενωνίες Ευα. Τρέχα να τις προλάβεις. Αλλιώς θα μείνεις εσύ κι ο Πλεύρης να ζητάτε ποινές με τα άρθρα 184 και 185 του Π.Κ.

    Καλό θα ήταν αυτό αν μέλη μας ήταν ανήλικα. Αλλά όλα ενήλικα είναι.
     
    Last edited by a moderator: 25 Ιουνίου 2008
  4. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Τα μελη μας ειτε ενηλικα ειτε οχι ειναι υπολογα απεναντι στο νομο.
     
  5. Guest05

    Guest05 Guest

    Όταν τον παραβούν. Όχι πριν.
     
  6. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Δεν μπορεις να ξερεις αν ο αλλος τον εχει παραβει ή οχι.Μπροστα δεν εισαι ποτε.Καλυτερα ομως να προσεχουμε τι λεμε.
     
  7. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Συμφωνώ. Χωρίς την πράξη παρά μόνο με την σκέψη, όσο ακραίο και αν φαίνεται αυτό σε μένα, δεν καθίσταται κανένας ένοχος. Ίσως πιο ύποπτος όμως
     
  8. Guest05

    Guest05 Guest

    Το τι λέμε, ο λόγος δηλαδή, στην Ελλάδα δεν είναι ποινικό αδίκημα.
     
  9. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Mην τα λες αυτα σε μενα Κλάιστ!!
    Ωραια ειναι αυτα που λες, αλλα διατηρω το δικαιωμα να εχω διαφορετικη αποψη και μαλιστα απο πολυ προσφατη βιωμένη προσωπικη Μου εμπειρια...
    Τα ιδια ελεγα κι Εγω και αλλοι πεντε γνωστοι δικηγοροι μαζι, για να υποστηριξω τον εαυτο Μου ως προς την ελευθερια του λογου και της εκφρασης...
    Δυστυχως αυτια δεν ειχε κανενας για να μας ακουσει!

    Μην παρασυρεστε λοιπον απο τυχον ελευθεριες ...
    Λυπαμαι αλλα δεν υπαρχουν.
     
  10. Guest05

    Guest05 Guest

    Εύα, σταμάτα να περιπτωσιολογείς και πες μας τι ακριβώς θέλεις να κάνουμε; Να μιλάμε μόνο για γόβες; Μόνο για μαστίγια; Για το αν οι μίστρες είναι χοντρές; Για το αν οι σούμπιδες είναι άντρες;
    Δεν γίνεται κάθε λίγο και λιγάκι το ένα να σου μυρίζει και το άλλο να σου βρωμάει. Προσωπικά δεν με απασχολεί αλλά βρε πουλάκι μου γεροντοκορίαση το λένε στο χωριό μου αυτό.

    Τέλος πάντων, κάνε μια λίστα με θέματα που δεν θες να κάνουμε αναφορά, κάνε και μια λίστα για το ποιοι πρέπει να κάνουν αναφορά και θα δούμε τι θα γίνει.
     
  11. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Από το Ζενίθ στο Ναδίρ: Vol 0: Αντίδραση Vs Αντιφάσεων

    Παρατηρείται τα τελευταία χρόνια μια άκρως επικίνδυνη διαστολή της έννοιας της ηθικής αυτουργίας, σε συνδυασμό με τη διολίσθηση προς την αποδοχή δικαιικών τερατουργημάτων, όπως η συλλογική ευθύνη και η υποβάθμιση της δικανικής αξίας του συγκεκριμένου πραγματολογικού υλικού.
    Η τάση είναι διεθνής και καλύπτεται συχνά υπό το μανδύα του 'αντιτρομοκρατικού αγώνα', όταν εισάγονται ακυρωτικές για το Κράτος Δικαίου διατάξεις. Πρόσφατο απεχθές παράδειγμα, η δημοσιοποίηση ονομάτων των παιδεραστών, που καταργεί βάναυσα το τεκμήριο αθωότητας.
    Υπό την έννοια αυτή, ο κίνδυνος της εμπλοκής ελλοχεύει, ακόμα και για όσους ουδέποτε διέπραξαν οτιδήποτε αξιόποινο. Αρκεί ένας ανόητος αστυνόμος κι ένας μπούφος εισαγγελέας.
    Το θέμα, βέβαια, δεν είναι να σέβεσαι αυτούς τους ελευθεροκτόνους νόμους, επειδή είναι νόμοι. Το πολιτικό ζητούμενο είναι η κατάργηση τους, όταν ο συσχετισμός δύναμης το επιτρέψει.
     
  12. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Αγαπητη Smart Lady εχει δει την τετραλογία του saw? μηπως να απαγορευαμε την κυκλοφορια της ταινιας εξαιτιας των "αρρωστημενων" σαδιστικων ιδεων και σκηνων που προωθει?
    Κηδεμονες χρειαζονται οι ανηλικοι και οχι οι ενηλικοι. Αν ενας ενηλικος δει το saw και μετα αποφασισει να γινει ο Jigsaw ο 2ος τοτε το προβλημα το ειχε ευθης εξαρχής ο ιδιος και οχι ο σεναριογραφος της ταινιας.
    Αν ο σεναρίστας δεν κανει πραξη αυτα που εκφράζει ουτε γατα ουτε ζημιά.
    Ειναι θεμα ατομικης ευθυνης.
    Η υποθεση οτι καποιος θα κανει πραξη οπωσδηποτε τις οποιες σκεψεις του αποτελει πραξη μαντική και προφανως ειναι αποτελεσμα κληρονομικου χαρισματος η αρχη του οποιου που χανεται στα βαθη της ιστοριας.