Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

D/s και ερωτικό στοιχείο πάνε πάντα μαζί;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Sumisa, στις 10 Ιουλίου 2008.

  1. Kits

    Kits Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: D/s και ερωτικό στοιχείο πάνε πάντα μαζί;

    εκει που πηγες να το ''πιασεις'', καπου σου εφυγε... εισαι σε καλο δρομο ομως!
     
  2. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    L Strike wrote: "Εκτιμώ πως οι συμπεριφορές εντός μιας M/s ή D/s σχέσεις στοχεύουν (άμεσα ή έμμεσα) στην libido των μετεχόντων. Κοινώς, είναι εν δυνάμει διαρκώς ερωτικές, είτε υπάρχει άμεσα το σεξουαλικό στοιχείο μια δεδομένη στιγμή είτε όχι.
    Αυτονόητο είναι πως, για να υπάρξει ερωτισμός, θα πρέπει να υπάρχει ένα ανάλογο υπόβαθρο στην διαπροσωπική σχέση. Μια φιλική σχέση δεν θεωρώ πως μπορεί να σταθεί ως D/s, παρά το ότι εκ του αποτελέσματος φαίνεται να λειτουργεί ως τέτοια. Σε ατομικό επίπεδο μπορεί να καλύπτονται οι επιθυμίες για επιβολή/αποδοχή ελέγχου, λησμονούμε όμως ότι η πρακτική αυτή προσφέρει μια ευφορία ερωτικής φύσης. Μοιραία, αν δεν υπάρχει δυνατότητα ανάλογης ανταπόκρισης, θα φανεί ελλειπής η βάση της (όποιας) Κυριαρχικότητας."

    Νομίζω ότι μια φυλική σχέση έχει πολλές πιθανότητες (και αυτή) να γίνει D/S, αν το θέλουν και οι δύο και αν το βιώνουν έτσι. Το παιχνίδι του μυαλού τους δεν περνά από το φίλτρο της φιλίας, απαραίτητα.

    Kits wrote: "Ιδανικη σχεση θεωρω την σχεση που δεν εχει καθολου σεξ ( ασχετα αν ειναι D/s, M/s, vanilla) . Δηλαδη να ειναι μαζι τα μυαλα και οχι τα σωματα...

    Σκεφτηκατε ποτε να εισασταν με ενα συντροφο και για καποιο λογο να μην σας επετρεπαν να κανετε σεξ μαζι του( μπορουσατε να κανετε σεξ με οποιονδηποτε θελετε εκτος τον συντροφο σας ) Θα συνεχιζατε να εισασταν μαζι του η θα διακοπτατε την σχεση ???"

    Ίσα-ίσα, αυτή η σχέση έχει έναν ουσιαστικό ερωτισμό που είναι κυρίως πνευματικός.

    Η σωματική όμως επαφή είναι απαραίτητη μερικές φορές σαν επιβεβαίωση, θεωρώ, εκεί που υπάρχει ανάγκη, άρα εκεί που υπάρχουν αδυναμίες επικοινωνίας. Εκτός των άλλων, έχει τη δική της ομορφιά και, πάντα, είναι καλοδεχούμενη. Ας μην την απορρίπτουμε.
     
  3. female

    female Contributor

    Re: Απάντηση: D/s και ερωτικό στοιχείο πάνε πάντα μαζί;






    Έχετε μια μανία να κόβετε τον άνθρωπο σε κομμάτια, σαν τον χειρότερο χασάπη, οι περισσότεροι. (Και το έχω βαρεθεί... ) Το μυαλό δεν είναι εκτός σώματος. Πρόκειται για δυο αναπόσπαστα μέρη. Έχεις δει μυαλό να κυκλοφορεί μοναχό του; Έχεις δει πολλά ακέφαλα σώματα (κυριολεκτικά, όχι ...μεταφορικά) να ζουν χωρίς εγκέφαλο; Μυαλό και σώμα είναι ένα και το αυτό! Η θρησκεία και η παλιά ηθική τα διαχωρίζει, φτάνει πια!!!



    Η σωματική επαφή είναι ανθρώπινη επικοινωνία, είναι ανάγκη, είναι ζεστασιά. Ακόμα και σε μια φιλική σχέση υπάρχουν σώματα. Χτυπάς, για παράδειγμα τον κολλητό στην πλάτη. Φιλάω τις φίλες μου, τις αγκαλιάζω, χωρίς διόλου να τις ποθώ ερωτικά. Άμα έχουν πονοκέφαλο τους κάνω κανένα μασσάζ στο σβέρκο να ξεπιαστούν. Σε μια εντελώς μη ερωτική σχέση, στη σχέση με ένα παιδί, το παίρνεις αγκαλιά άμα κλαίει, το χαϊδεύεις, το φιλάς, το κάνεις κούνια στα γόνατά σου. Ακόμα και οι πίθηκοι ξεψειρίζονται μεταξύ τους για να νοιώσουν καλά, ακόμα κι ένα σκυλί που σ' αγαπάει καμιά φορά κάνει πως σε ξεψειρίζει τρυφερά με τα δόντια του, αποζητάει το να σε ακουμπάει, το να το χαϊδέψεις. Η ενέργεια που ανταλάσσεται, τα μικρά ηλεκτρικά φορτία, η αφή, είναι από τις πιο όμορφες και ουσιαστικές, αλάθητες μορφές επικοινωνίας των ζωντανών.



    Μόνο κάποιοι τρελλαμένοι δυτικοί την έχουν ανάγει σε σύγχρονη ...αμαρτία. Το να ακουμπίσεις ένα παιδί που κλαίει για να το παρηγορήσεις, όντας η νηπιαγωγός του σε νηπιαγωγείο στην Αγγλία, θεωρείται (θεοί και δαίμονες!!!) σεξουαλική παρενόχληση. Απ' ότι θυμάμαι, όταν ένα πεντάχρονο αγοράκι στας Ηνωμένας Πολιτείας έσκασε ένα φιλάκι στην πεντάχρονη φίλη του, διώχθηκε ποινικά από τους γονείς της για σεξουαλική παρενόχληση ! Έλεος...




    Και γιατί είναι καλύτερες οι σχέσεις άνευ σεξ; Είναι βρώμικο το σεξ; Κάνει κακό;




    Αν έχεις μια πολύ κοντινή ανθρώπινη σχέση χωρίς σεξ, αυτό το ονομάζουμε φιλία και είναι υπέροχο και, για μένα, απαραίτητο κομμάτι της ζωής. Η ειδοποιός διαφορά με μια σεξουαλική σχέση είναι ... το σεξ, η βαθύτερη επαφή με την ταύτιση και των σωμάτων. Κι επειδή δεν μ' αρέσει να βασανίζομαι χωρίς λόγο, αν ΔΕΝ υπάρχει λόγος να κόψουμε το σεξ με τον καλό μου, γιατί να το κάνουμε; Αν είναι απαραίτητο (π.χ. για λόγους υγείας) να απέχουμε, φυσικά και είναι αποδεκτό.




     
  4. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: D/s και ερωτικό στοιχείο πάνε πάντα μαζί;

    Κάτι τέτοιο?
     
    Last edited: 11 Ιουλίου 2008
  5. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: D/s και ερωτικό στοιχείο πάνε πάντα μαζί;

    Αν κάνει πολύ ζέστη και βράζει ο τόπος, ναι. Αυτή είναι ιδανική σχέση.

    ΥΓ. Για πλούσιες αναφορές στην "ιδανική σχέση" μπορεί κανείς να ανατρέξει στα θεολογικά κείμενα
     
    Last edited: 11 Ιουλίου 2008
  6. blindfold

    blindfold Contributor

    μα το D/s μορφή ερωτισμού είναι ...

    τι προσφέρει ο ερωτισμός ; υγρά ;
     
  7. Στον ίδιο δρόμο με σένα είναι η σκέψη μου... 
     
  8. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Εφόσον το D/s είναι μορφή ερωτισμού (κατ' εμέ εμπεριέχει τον ερωτισμό), τότε η αρχική ερώτηση αν μπορούν να διαχωριστούν είναι άτοπη  .
    Αν πάλι ως ερωτισμό αντιλαμβάνεσαι απλώς την ανταλλαγή υγρών (πρακτική εφαρμογή), τότε δεν μπορείς να περιορίζεις την μορφή μιας σχέσης μόνο από την πρακτική που ακολουθείται. Αν μη τι άλλο, το υπόβαθρο του D/s είναι η επιθυμία για ανισότητα θέσης των μετεχόντων (κάτι διάρκεια στην σχέση), όχι οι πρακτικές που εφαρμόζονται (κάτι το διακοπτόμενο και με ορισμένη χρονική διάρκεια στην σχέση).
     
  9. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Η θεώρηση ως D/s μίας οποιαδήποτε σχέσης ενέχει όπως και δήποτε το στοιχείο του ερωτισμού κατά τη δική μου άποψη. Και ερωτισμός δεν είναι απαραίτητα το φιλί στο στόμα ή το άγγιγμα και μόνο. Τα βλέμματα, ο λόγος, η γλώσσα του σώματος εμπεριέχονται στην σφαίρα του ερωτισμού. Άσχετα αν δεν καταλήγουν πάντα στο φιλί και το χάδι. Αυτά τα 2 είναι αποτελέσματα του άκρατου ερωτισμού.

    Δια της ατόπου απαγωγής στο παράδειγμα που αναφέρεις αν δεν υπήρχε έστω μία μορφή ερωτισμού να πλανάται, η μία θα είχε ξεκάθαρες τάσεις να ελέγχει την άλλη για λόγους εγωισμού ή κακοβουλίας ή υπερβολικής στοργής ή ανικανότητας της άλλης. Επίσης εκείνη που ελέγχεται θα το αποδεχόταν ή θα το επιζητούσε κιόλας αφού ή δεν θέλει να πάρει την ζωή στα δικά της χέρια (άρα ευθυνοφοβία) ή θα θεωρούσε πως είναι βολικό για την ίδια. Αυτά όλα - αν και φαινομενικά η κατάσταση έχει να κάνει με D/s - τελικά δεν καταλήγουν σε αυτό, με την απουσία του ερωτικού στοιχείου.

    Συμφωνώ απόλυτα με το πρώτο post του L_Strike, ας μην το κάνω άλλη μία φορά quote από τις τόσες που έχει γίνει. Συμφωνώ απόλυτα επίσης με το post της female. Επιτέλους νησάφι πια (από τίτλο άλλου νήματος θυμάμαι) πότε θα φτάσουμε στην απενοχοποίηση του σεξ, της αγκαλιάς, του αγγίγματος. Επηρεασμένος γαρ και από μία συζήτηση που είχα αυτές τις μέρες με μία ύπαρξη κατά τα άλλα αιθέρια.  
     
  10. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Η επιθυμία για έλεγχο κάποιου ή για καθεστώς που τον ελέγχει κάποιος δεν ισοδυναμεί με κακοβουλία ή ανευθυνότητα. Εκλαμβάνεται ενδεχομένως ως διέξοδος έκφρασης σαδομαζοχισμού, μορφή που δεν θα αργήσει (κατά την άποψή μου) να φανεί ελλειπής.
     
  11. female

    female Contributor

    Re: Απάντηση: D/s και ερωτικό στοιχείο πάνε πάντα μαζί;



    /me κυλιέται κάτω από τα γέλια...

    Πολύ εύστοχο... Ιδίως αν σκεφτούμε πόσες φορές τη μέρα βαράει προσοχή και δηλώνει κατωτερότητα ένας ένστολος στους ανώτερους. Αληθινά τραγικό σπάσιμο.

     
  12. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Re: Απάντηση: D/s και ερωτικό στοιχείο πάνε πάντα μαζί;

    female μη μου λες τέτοια. Είναι και θέμα χαρακτήρα βέβαια.Ορισμένες φορές η αδιαφορία που με διακατέχει για συγκεκριμένα πράγματα, με εκπλήσει και εμένα τον ίδιο.