Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το crossdressing δεν είναι θηλυκοποίηση, είναι ανδροπρεπές φετίχ!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Φετιχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος El_Gato, στις 13 Ιουλίου 2008.

  1. Re: Απάντηση: Το crossdressing δεν είναι θηλυκοποίηση, είναι ανδροπρεπές φετίχ!!!

    Λες ότι έτσι θα κατακτήσεις τον κόσμο? Αμφιβάλω.
    Κάνεις ότι γουστάρεις και τέλος. Ούτε τον κόσμο
    κατακτάς ούτε τίποτα. Το πολύ πολύ να κατακτήσεις
    τον Βαγγέλη εκτελούνται μεταφορές που είναι καλό παιδί
    και μερακλης

    Εεε ναι…για να λέμε και του στραβού το δίκιο αυτό όπως και να το
    κάνουμε είναι ένα από τα εκατό
    πράγματα που πρέπει να κάνει ένας σωστός άντρας μέχρι τα 45 του
    Δεν θυμάμαι αν το έγραφε και το «ΚΛΙΚ» παλιά



    Τους «βολεύει» να κάνεις αυτό η το άλλο ε? Και «εξοργίζονται» κιόλας και
    επίσης «τρελαίνονται» με τις «ριζοσπαστικές» σου κινήσεις.
    Να δεις που αυτό σκεφτόμουν. Έλεγα θα το βάλει το κιλοτακι δεν θα το βάλει
    Το βάλε τελικά. Πολύ επαναστάτης ο μπαγάσας ριζοσπάστης σκέτος
    Κοίτα …αν σε δει κανείς στο δρόμο είναι πολύ πιθανό να σε κοιτάζει
    κάπως επίμονα μερικές φορές. Άλλος κοιτάζει από περιέργεια , άλλος
    από ξάφνιασμα , άλλος για να κράξει αλλά νομίζω ότι δεν έχουν στην
    πραγματικότητα όλα αυτά τα έντονα συναισθήματα που αναφέρεις
    ούτε σκέφτονται όλα αυτά που νομίζεις. Πιο πολύ αδιαφορία είναι
    ανάμικτη με ολίγο κουτσομπολιό και μια δόση κράξιμο μερικές φορές
    Προσωπικά αν σ’ έβλεπα το πολύ πολύ να αναρωτιόμουν αν άνοιξε το τριώδιο
    αλλά από κει και πέρα ότι σ’ αρέσει να κάνεις. Δική σου είναι η ζωή και
    δεν σε κρίνω καν. Οι σκέψεις που μπορεί να κάνω εγώ για σένα τι σε νοιαζουν?
    Δεν χρειάζεται όλη αυτή η ιδεολογικοποιηση. Δεν χρειάζεται να με πείσεις για τίποτα
    Αυτό που είσαι δεν σε κάνει αυτόματα καλύτερο η χειρότερο από κανέναν
    Σε αυτό το φόρουμ ο συνδικαλισμός
    της λιμπιντο είναι κάτι συνηθισμένο αλλά περιττό και βαρετό επίσης .Αν κάποιος
    μου πει ότι δεν είμαι άντρας θα του απαντήσω Οκ ότι πεις. Γνώμη σου είναι
    και δεν με νοιάζει ρε φίλε δε ενδιαφέρομαι να σε πείσω για κάτι που είμαι η κάτι
    που δεν είμαι. Άλλωστε το να είσαι άντρας γυναίκα τρανς η ότι άλλο δεν είναι
    δα και κανένα κατόρθωμα
    Σε θέματα φύλλου και σεξουαλικότητας το επιχείρημα «εγώ έτσι
    γουστάρω» είναι αρκετό. ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΙΜΠΙΝΤΟ
    ΦΤΑΝΕΙ
     
  2. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Το crossdressing δεν είναι θηλυκοποίηση, είναι ανδροπρεπές φετίχ!!!

    Διακρίνω πάλι μια σύγχυση ανάμεσα στην περιγραφή και την αξιολόγηση. Αν μείνουμε στη πρώτη, έχει δίκιο ο Mind Master. Με βάση την κυρίαρχη, οιονεί 'αυτονόητη', πρόσληψη της 'ανδροπρέπειας', όποιος αρσενικός υιοθετεί και μιμείται γυναικεία στερεότυπα εμφάνισης και συμπεριφοράς, είναι θηλυπρεπής και, ομολογημένα ή όχι, κίναιδος ή κρυπτοκίναιδος. Δια της απεικόνισης του υπαρκτού, ωστόσο, επιτελείται λογικό άλμα όταν συμπεραίνεται πως αφού τα πράγματα είναι έτσι, πρέπει να παραμείνουν έτσι (εν προκειμένω, η λογική κατάχρηση διευκολύνεται από την παραγνώριση του γεγονότος πως δεν υπάρχουν ανδρικά και γυναικεία ρούχα, αλλά σύμφωνα με τις αισθητικές και λειτουργικές ανάγκες μιας ιστορικής εποχής, ρούχα που φορούν κυρίως γυναίκες ή κυρίως άνδρες).
    Στο σημείο αυτό εμφιλοχωρεί η δεύτερη παρανόηση, εκείνη του Ζιζέλ, ο οποίος διατείνεται πως η γυναικεία ένδυση, αρκούντως προσαρμοσμένη στο προσωπικό του γούστο, ταιριάζει απολύτως σε έναν άνδρα και μάλιστα αναδεικνύει την ανδρική του σαγήνη περισσότερο από τις γκρίζες φορεσιές των γραβατωμένων ή τις σπορ τσουβαλίδες των ατσούμπαλων. Πρέπει, λοιπόν, η ενδυματολογική του κλίση να αναχθεί σε αισθητικό κανόνα, ενάντια στις καθηλώσεις του μικροαστισμού και να τολμήσει ο ψωλορούφας οικογενειάρχης πούχει τυράδικο στην Ευρυπίδου, να βρεί τον αυθεντικό του εαυτό πηγαίνοντας στο μαγαζί με ψηλοτάκουνα και στράπλες. Και πάλι, το υποκειμενικό δέον τείνει να αγνοήσει πλήρως, δίκην ουτοπίας, τους ριζωμένους περιορισμούς της πραγματικότητας.
    Υποψιάζομαι ότι η θεματική της παρένδυσης συσκοτίζει το ουσιώδες ζήτημα της συζήτησης: Υφίστανται άραγε, ορισμένα εγγενή στο φύλο χαρακτηριστικά, πέραν των αναπαραγωγικών ιδιοτήτων; Ή μήπως η κατασκευή της βιολογικής διχοτομίας αρσενικού-θηλυκού, επικαθορίζεται απολύτως από τις ανάγκες καταμερισμού κοινωνικών ρόλων εντός των εκάστοτε συγκεκριμένων ιστορικοκοινωνικών μορφωμάτων; Ποιός, τέλος, και με ποιό σκοπό διαχειρίζεται τον επινεμητικό μηχανισμό απόδοσης στερεοτυπικών γνωρισμάτων σε βιολογικές οντότητες;
    Είναι η παρένδυση, αυτοτελώς, ικανό εκρηκτικό υλικό για την πυροδότηση ιδεολογικοπολιτικών και κοινωνικών ανατροπών;
    Σημειώνω, παρενθετικώς, σε σχέση με νήμα που έκλεισε ότι η παρούσα συζήτηση είναι από τις βαθύτερα πολιτικές, ανάμεσα σε όσες έχουν διεξαχθεί. Είναι πολιτική αντιπαράθεση με την πιό άμεση και καθαρή σημασία του όρου.
     
    Last edited: 14 Ιουλίου 2008
  3. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Το crossdressing δεν είναι θηλυκοποίηση, είναι ανδροπρεπές φετίχ!!!

    +1
     
  4. Προς Κον Ντολμανσε

    http://socialpsychology.wordpress.com

    Η ζωή μας επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το επάγγελμα που διαλέγουμε, από τον περίγυρό μας ,τις στάσεις που διαμορφώνουμε και τις αξίες που υιοθετούμε. Οι επιλογές αυτές επηρεάζονται από τον κοινωνικό ρόλο του φύλου, δηλαδή τρόπους συμπεριφοράς που προδιαγράφει, χωριστά για τους άνδρες και τις γυναίκες, μια δεδομένη κοινωνία σε μια δεδομένη χρονική στιγμή.

    Οι έρευνες σε σχέση με τη διαμόρφωση του κοινωνικού ρόλου του φύλου επηρεάζουν και επηρεάζονται από τις αντιφατικές απόψεις της κοινωνίας για τον κοινωνικό ρόλο του φύλου. Για παράδειγμα, σε προηγούμενες δεκαετίες, ο αυστηρός διαχωρισμός μεταξύ των δύο φύλων θεωρούνταν από τους περισσότερους ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς και γονείς ένας επιθυμητός στόχος της κοινωνικοποίησης του παιδιού. Έτσι, οι γυναίκες μάθαιναν δεξιότητες για να ανταποκριθούν στους ρόλους της νοικοκυράς ενώ οι άνδρες διαπαιδαγωγούνταν ώστε να παίξουν το ρόλο του κουβαλητή. Ο στόχος αυτής της κοινωνικοποίησης αμφισβητήθηκε, κυρίως διότι η διαμόρφωση του κοινωνικού ρόλου του φύλου θεωρείται μέσον διάκρισης σε βάρος των γυναικών και περιοριστικός παράγοντας στην ανάπτυξη τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

    Βιολογικό και κοινωνικό φύλο

    Σε γενικές γραμμές, ο όρος βιολογικό φύλο χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις βιολογικές κατηγορίες του άνδρα και της γυναίκας ενώ ο όρος κοινωνικό φύλο χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις κοινωνικές κατηγορίες της αρρενωπότητας και της θηλυκότητας, δηλαδή τα χαρακτηριστικά και τη συμπεριφορά που αποδίδονται στο καθένα από τα δύο φύλα. Το κοινωνικό φύλο προσδιορίζεται από κοινωνικούς παράγοντες. Ο κοινωνικός ρόλος του φύλου αναφέρεται σε συμπεριφορές, ενδιαφέροντα και υποχρεώσεις που ορίζονται από την κοινωνία ως κατάλληλα αρμόζοντα για άνδρες και γυναίκες. Η διάκριση του βιολογικού και κοινωνικού φύλου δε χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει τον παράγοντα που ευθύνεται για την εμφάνιση συγκεκριμένων χαρακτηριστικών σε άτομα διαφορετικού φύλου (μια διαμάχη του τύπου κληρονομικότητα ή περιβάλλον) αλλά για να αναδείξει πως αυτά τα χαρακτηριστικά ή συμπεριφορές αποτελούν το αποτέλεσμα της κοινωνικής διαμεσολάβησης στη βάση μιας βιολογικής διαφοράς.

    Το περιεχόμενο των ρόλων του κοινωνικού φύλου

    Το περιεχόμενο των ρόλων των δύο φύλων περιλαμβάνει πεποιθήσεις για τους άνδρες και τις γυναίκες (οι άνδρες είναι πιο διεκδικητικοί, οι γραμματείς θα έπρεπε να είναι γυναίκες και οι μηχανικοί άνδρες), προτιμήσεις (για παράδειγμα η επιθυμία να είναι κανείς διεκδικητικός ή να γίνει μηχανικός) και υιοθέτηση ορισμένων τρόπων συμπεριφοράς (το να συμπεριφέρεται κανείς με τρόπο διεκδικητικό ή το να γίνει μηχανικός).

    Θα μπορούσαμε να διερευνήσουμε τη διαμόρφωση του κοινωνικού ρόλου του φύλου μέσα από τις δραστηριότητες των παιδιών. Να καταγράψουμε με τι παιχνίδια παίζουν, ποια παιχνίδια θεωρούν ανδρικά ή γυναικεία (πεποιθήσεις) και με ποια παιχνίδια θέλουν να παίζουν τα ίδια (προτιμήσεις).

    Ερμηνεία των εμπειρικών δεδομένων σε σχέση με τις διαφορές φύλου

    Οι διαφορές φύλου αναφέρονται σε διαφορές μέσων όρων μεταξύ ομάδων αγοριών και ομάδων κοριτσιών. Υπάρχουν πάντα μεγάλες διαφορές στα άτομα του ίδιου φύλου (ενδοφυλική διακύμανση) αλλά και αξιοσημείωτη επικάλυψη ανάμεσα στα δύο φύλα. Για παράδειγμα, κατά μέσο όρο, τα αγόρια παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά σε μεγαλύτερο βαθμό συγκριτικά με τα κορίτσια, αλλά πολλά αγόρια βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο επιθετικότητας με τα κορίτσια, ενώ ορισμένα κορίτσια είναι πιο επιθετικά από ό,τι πολλά αγόρια.

    Στερεότυπες αντιλήψεις για το φύλο

    Στις δυτικές κοινωνίες οι άνδρες θεωρούνται ικανοί, λογικοί, διεκδικητικοί, επιθετικοί, έξυπνοι, ανταγωνιστικοί, καλοί στις θετικές επιστήμες ενώ οι γυναίκες πιστεύεται πως είναι αδύναμες, φλύαρες, ευγενικές, παθητικές, εξαρτημένες, θερμές, εκφραστικές και με κλίση στη λογοτεχνία και την τέχνη. Τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας που εμπεριέχονται στο ανδρικό στερεότυπο αξιολογούνται θετικά συχνότερα από εκείνα του γυναικείου στερεότυπου. Διαβάστε το σχετικό κείμενο για τη διπλή φύση των στερεοτύπων. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν ενσωματώσει στην αυτοαντίληψή τους τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που εμπεριέχονται στο στερεότυπο του φύλου τους.

    Η κατανόηση από το παιδί της έννοιας του φύλου

    Ήδη στην ηλικία των δύο ετών το παιδί μπορεί να διακρίνει το φύλο σε εικόνες παραδοσιακών ανδρών και γυναικών. Παρόλα αυτά δεν κατανοεί ακόμη ότι το φύλο είναι ένα σταθερό και μόνιμο στοιχείο της ταυτότητας. Η σταθερότητα του φύλου και η μονιμότητα του φύλου έρχεται αργότερα. Από το τρίτο ή τέταρτο έτος της ηλικίας τους, πολλά παιδιά έχουν επίγνωση των στερεοτύπων του φύλου σε ότι αφορά τα παιχνίδια και τις δραστηριότητες των παιδιών. Τι φορούν άνδρες και γυναίκες, πως χρησιμοποιούν διαφορετικά πράγματα, ασχολούνται με διαφορετικά πράγματα. Παιδιά οκτώ ετών είχαν επίγνωση των στερεοτύπων παρόμοια με αυτά των ενηλίκων.

    Διαμόρφωση του ρόλου του φύλου

    Σύμφωνα με τη θεωρία της κοινωνικής μάθησης (Bandura, 1977), η συμπεριφορά του παιδιού διαμορφώνεται από τη συμπεριφορά των άλλων, ιδιαίτερα των γονέων. Αυτή η συμπεριφορά περιλαμβάνει τις διαφορές φύλου στη συμπεριφορά και τις στάσεις. Ο γονείς και άλλα σημαντικά πρόσωπα ενισχύουν συγκεκριμένες συμπεριφορές και αποθαρρύνουν ή αποδοκιμάζουν άλλες. Επιπλέον, τα παιδιά μιμούνται παρατηρώντας τη συμπεριφορά άλλων.

    Οι γονείς ενισχύουν δραστηριότητες και επιλογές παιχνιδιού που αρμόζουν στο φύλο του παιδιού. Από πολύ νωρίς οι γονείς δίνουν στα μικρά παιδιά, αγόρια και κορίτσια, διαφορετικά παιχνίδια. Κούκλες και οικιακά παιχνίδια για τα κορίτσια, αυτοκίνητα και αθλητικά παιχνίδια για τα αγόρια.

    Ο τρόπος που οι πατέρες φέρονται στα παιδιά διέφερε σημαντικά από αυτόν των μητέρων. Βρέθηκε (Siegal, 1987) πως οι πατέρες θεωρούσαν πως τα αγόρια ήταν πιο δυνατά και σκληρά από τα κορίτσια και τα ενθάρρυναν στο σκληρό παιχνίδι ενώ συγχρόνως αντιδρούσαν πιο αρνητικά στο παιχνίδι με κούκλες.

    Η γνωστική αναπτυξιακή θεωρία της διαμόρφωσης ρόλου φύλου έχει τις βάσεις της στα κείμενα του Kohlberg. Ο Kohlberg θεωρούσε πως το παιδί είναι ένα ενεργό υποκείμενο που επιδιώκει να δώσει περιεχόμενο και να κατανοήσει το κοινωνικό περιβάλλον. Οι στάσεις και οι πεποιθήσεις του ίδιου του παιδιού για τους ρόλους των δύο φύλων θεωρούνται πρωταρχικής σημασίας γιατί καθοδηγούν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρά με το περιβάλλον. Υποστήριζε πως η αυξανόμενη επίγνωση που έχει το παιδί για την ταυτότητα φύλου του αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την περεταίρω διαμόρφωση του φύλου. Οι άλλοι λειτουργούν ως πρότυπα για μίμηση αλλά αυτό γίνεται λόγω της αυτοκοινωνικοποίησης, της επίγνωσης δηλαδή πως το άτομο ανήκει σε ένα φύλο και πως τα άτομα που ανήκουν στο ίδιο φύλο κάνουν το ίδιο.

    Βιβλιογραφία

    Bandura, A. (1977) Social learning theory. N.J.: Prentice Hill

    Siegal, M. (1987) Are sons and daughters treated more differently by fathers than by mothers? Developmental Review, 7, 183-209

    Turner, P.J. (199 8) Βιολογικό φύλο, κοινωνικό φύλο και ταυτότητα του Εγώ. Ελληνικά Γράμματα

    http://socialpsychology.wordpress.com
     
  5. El_Gato

    El_Gato Regular Member

    Εύστοχες οι διατυπώσεις σου σχετικά με τους crossdressers. Μου δίνουν την ευκαιρία να ανοίξω το ζήτημα και από κοινωνική / πολιτική πλευρά, για να επιβεβαιώσουμε και την εξίσου εύστοχη παρατήρηση του Dolmance περί πολιτικού υπόβραθου.

    Καταρχήν σε καμία περίπτωση οι crossdressers δεν αποτελούν επαναστατικό υποκείμενο και δεν θα μπορούσαν να είναι έτσι διότι δεν υπάρχουν επαναστατικά υποκείμενα, πλην ενός: Του Εξεγερμένου Άνθρωπου. Διακρίνω στα γραφόμενα σου την αριστερόστροφη αντίληψη που ψάχνει για επαναστατικά υποκείμενα στους "κολασμένους" σύμφωνα με την θέση τους στο κοινωνικό - ταξικό στερέωμα. Εργάτες, λούμπεν, πρόσφυγες, μετανάστες, ομοφυλόφιλοι κτλ Ενδεχόμενος κάποιοι από αυτούς να περνούν σε μία πιο ριζοσπαστική αντίληψη, όμως δεν συμβαίνει αναγκαστικά αυτό. Κάποιος "κολασμένος" συνήθως ψάχνει για μία καλλίτερη θέση στο υπάρχον, παρά για μία συνολική ανατροπή του υπάρχον και ένα άνοιγμα νέων δρόμων. Δεν ήταν άλλωστε η εργατική τάξη της Γερμανίας, που αντί να γίνει ο νεκροθάφτης του καπιταλισμού σύμφωνα με τον Μαρξ, έγινε ο σύμμαχος του ναζισμού; Οι μετανάστες δεν ψάχνουν για μία καλλίτερη θέση στο σύστημα; Δεν θέλουν να γίνουν και αυτοί μικρο-αστοί; Επομένως μην έχεις ανατρεπτικές προσδοκίες από τους crossdressers και από κανέναν, εκτός από αυτούς που έχουν συνείδηση και θέλουν να βαδίσουν εκτός τειχών. Και αυτοί μπορεί να προέρχονται από οποιαδήποτε κατηγορία.

    Η ένδυση και το παιχνίδι με τα ρούχα δεν είναι αναγκαστικά υποταγή στις επιταγές της μόδας. Αν και συμφωνώ μαζί σου ότι το γυμνό σώμα και η ανάσα και ότι άλλο περιγράφεις αξίζει πολύ περισσότερο από μερικά κομμάτια πανί. Για εμένα είναι τέχνη. Τέχνη με την νιτσεϊκή έννοια που όπως περιγράφεται στην Γένεση της Τραγωδίας "Ο διονυσιακός καλλιτέχνης, δεν παράγει έργα τέχνης, επιδιώκει να γίνει ο ίδιος έργο τέχνης". Βέβαια εδώ δεν μιλάμε μόνο για την ένδυση αλλά για τον συνολικό βίο, του οποίου η ένδυση αποτελεί κομμάτι. Αυτή η νιτσεϊκή διατύπωση πέρασε μέσω του Dada και του εξπρεσιονισμού σε διάφορες αντι-συμβατικές κουλτούρες. Ιδιαίτερα στο punk και στο goth. Το να δούμε την ένδυση όχι ως μία ανάγκη για τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, αλλά ως τέχνη. Και φυσικά όπως είπε πάλι ο Νίτσε "Η μόνη σοβαρή αποστολή της τέχνης συνίσταται στο να λευτερώνει το μάτι από τους φόβους της νύχτας" και μετά από αρκετά χρόνια η Καταστασιακή Διεθνής, στην απόπειρα για πραγμάτωση της τέχνης στην καθημερινότητας διατύπωσε:

    "Οι τέχνες του μέλλοντος, δεν μπορούν παρά να είναι αναστατώσεις καταστάσεων ή τίποτα"

    Μόνο υπό αυτό το πρίσμα μπορεί η ένδυση να πυροδοτήσει κάτι αξιόλογο!!!
     
  6. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Re: Το crossdressing δεν είναι θηλυκοποίηση, είναι ανδροπρεπές φετίχ!!!

    Τελικά οι τέχνες του μέλλοντος των καταστασιαστών δεν είναι παρά τα ιδεωδέστερα εμπορεύματα.

    Ζιζέλ είδα με συμπάθεια την προσωπική σου αγωνία να δεις το cross-dressing σα μια στιγμή του ανδρισμού. Τώρα διαπιστώνω και την προσπάθεια να το δεις σα μια στιγμή της επανάστασης. Ελπίζω πως κλέβεις τα ρούχα που φοράς γιατί σε μια κοινωνία του θεάματος όπου τα μονα που βλέπεις είναι τα πράγματα και τις τιμές τους, η μόνη ελεύθερη επιλογή είναι η άρνηση να πληρώσεις.

    Με άλλα λόγια. Δεν πήγες πολύ μακριά τη θεωρητικοποίηση του βίτσιου σου?
     
  7. El_Gato

    El_Gato Regular Member

    Μάλλον η συζήτηση έχει βγει εκτός θέματος!!!

    Το ζήτημα που έθεσα προς συζήτηση ήταν το εξής:

    Ο άνδρας που αυτοβούλως κάνει crossdresing ή τέλος πάντων θα βάλει κάποια ρούχα που θεωρούνται γυναικεία, έχει ως κίνητρο:

    1)Να αισθανθεί γυναίκα, οπότε μιλάμε για θηλυκοποίηση;
    2) Θέλει να εκφράσει μία αισθησιακή του πλευρά την οποία, ο κοινωνικός του ρόλος ως άνδρας εμποδίζει, με αποτέλεσμα να έχει την ψευδαίσθηση ότι περνάει στο γυναικείο φύλο όταν κροσντρεσάρει. Ενώ στην πραγματικότητα εκφράζει μία καταπιεσμένη και παρανοημένη πλευρά της ανδρική του φύσης;
    3)Κάτι άλλο;


    Σας παρακαλώ να δείξετε σοβαρότητα και να διαβάζεται με προσοχή. Δεν μου αρέσει να μιλάω σε δηκτικό τόνο, αλλά αναγκαστικά πρέπει να το κάνω!!!

    Υ.Γ. Παρ' όλα αυτά θα απαντήσω σε όλες τις τοποθετήσεις σε μία διάθεση επικοινωνίας, αν και οι περισσότερες τοποθετήσεις έχουν βρει εκτός θέματος. Χρειάζομαι και λίγο χρόνο.

    Περιμένω τοποθετήσεις μέσα στο θέμα και ελπίζω να επιδειχθεί ωριμότητα!!!
     
  8. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Το crossdressing δεν είναι θηλυκοποίηση, είναι ανδροπρεπές φετίχ!!!

    @Zizel_X: Νομίζω πως εστιάζεις στο αποτέλεσμα (ορισμένα των αποτελεσμάτων) και όχι στα αιτια, χωρις διάθεση υποδείξεων θα πρότεινα να αφιερωσεις λίγο χρόνο στην παρένθεση του Dolmance

    με την οποία συμφωνω και βρίσκω ιδιαίτερως καίρια
     
  9. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουμε δείξει όλοι υπερβολική σοβαρότητα
    Πράγμα εντελώς ασυνήθιστο
     
  10. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Δεν διάβασα πολλά από τα κατεβατά του νήματος, ούτε καν την αρχική δημοσίευση παρά μόνο ορισμένα παρένθετα. Αλλά αυτό που ειπώθηκε εδώ:

    όχι απλά δεν στέκει αλλά είναι και παντελώς ανεδαφικό. Δηλαδή θεωρείς πως το να βάλει ένας άντρας ζαρτιέρες μέχρι τα 45 αποτελεί κοινή πρακτική, σύνηθες, πρέπον, τί ακριβώς?

    Ένα έτσι σαν αξεσουάρ της γυναίκας, μου αρέσει να βλέπω πάνω μου ναι. Και αυτό είναι το κραγιόν της στα μάγουλα και τον λαιμό μου όταν με φιλάει (άσχετα που ασυναίσθητα πάει το χερι μου εκεί για να το βγάλει). Τα αξεσουάρ της γυναίκας είναι άκρως φετιχιστικά και με ιντριγκάρουν. Όχι να τα φορέσω ( κάντο όπως ο Μπέκαμ     )αλλά να τα αγγίξω, να τα επεξεργαστώ, να τα μυρίσω ενώ τα φοράει ή τα έχει μόλις βγάλει (ή της τα έχω μόλις βγάλει   ). Τώρα από εκεί και έπειτα για το θέμα του νήματος δεν έχω να πω πολλά. Ο καθένας πράττει όπως θέλει χωρίς να υπολογίζει την έξωθεν μαρτυρία. Αλλά είναι ανδροπρεπής η συστηματική χρήση κιόλας θυληκών αξεσουάρ? Δεν στέκει κατ' εμένα η ερώτηση εν τη γενέσει της και μία μονολεκτική απάντηση αυθόρμητα μου προκαλεί.
     
    Last edited: 15 Ιουλίου 2008
  11. cider

    cider Kitchen master

    Επί του ιδίου:

    Ζιζέλ, μέχρι τώρα δεν έχω βάλει ποτέ σταυροκουμπωτό πουκάμισο, θηριώδες μπότες α λα δικαστή Ντρεντ, σκουλαρίκι (απ' αυτό που φοράν οι άντρες), σανδάλια, αμάνικο μπλουζάκι, σμόκιν, και ένα σωρό άλλα πράματα που φοράν οι άντρες και ίσως μου διαφεύγουν.

    Γιατί πρέπει να βάλω ζαρτιέρες;
     
  12. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Re: Το crossdressing δεν είναι θηλυκοποίηση, είναι ανδροπρεπές φετίχ!!!

    Δυο λογους μπορω να σκεφτω.
    Ο ενας ειναι για να φουσκωσει η ανδρισμος σου και ο δευτερος για να κανεις αβαντα σε οσους ηδη τις φορανε.