Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Eμπειρια σεισμου της Παρνηθας, για να μην φοβαται ο Isnogood!

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Εμπειρίες' που ξεκίνησε από το μέλος Mirella_trans_Domme, στις 13 Ιουλίου 2008.

  1. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Eμπειρια σεισμου της Παρνηθας, για να μην φοβαται ο Isnog

    ουουουφ !!
     
  2. Geisha

    Geisha Regular Member

    Απάντηση: Eμπειρια σεισμου της Παρνηθας, για να μην φοβαται ο Isnogood!

    Εγώ εκείνη την ώρα έβλεπα το ... Καρουζέλ...!!  
     
  3. Archon

    Archon sometimes sickness has fun

    εγω baywatch !!!!
    ενα επεισοδειο με μια αλκοολικη ναυαγοσωστρια...
    και στους μετασεισμους πηδουσα απο μπαλκονι σε μπαλκονι (4ος)
    να ξεφρακαρω πορτες γειτονων.......
    ακομα εχω μια σουπερ ρωγμη στο σαλονι απο τοτε...
     
  4. Ride a Woman

    Ride a Woman Regular Member

    Απάντηση: Eμπειρια σεισμου της Παρνηθας, για να μην φοβαται ο Isnogood!

    Δεν μετρησα σωστα τα ουουφφφφ.......ποσα ειναι.....????? 
     
  5. chemical23

    chemical23 Regular Member

    O σεισμός της Πάρνηθας όπως πολύ σωστά είπε η Μιρέλλα είχε και πολύ έντονο πάνω κάτω. Δηλαδή κατακόρυφη συνιστώσα επιτάχυνσης πολύ μεγαλύτερη από άλλους σεισμούς ειδικά στις επικεντρικές περιοχές κοντά στην Πάρνηθα. Αυτό ήταν εύκολο να διακριθεί αργότερα καθώς τα υποστηλώματα των υπογείων (που φορτίζονται πιο έντονα από όλα τα υπόλοιπα) στα σπίτια που είχαν σοβαρές ζημιές, παρουσίαζαν συνθήκες σχεδόν σύνθλιψης.

    Σημειωτέον ότι οι κανονισμοί του ΕΑΚ, ΔΕΝ λαμβάνουν υπόψη την κατακόρυφη συνιστώσα. Δηλαδή τα σπίτια που κατοικούμε ως επί το πλείστον δεν έχουν μελετηθεί και για οριζόντια και για κατακόρυφη δύναμη και επιτάχυνση σεισμού παρά μόνο για την οριζόντια. Γίνεται μεγάλος διάλογος στην κοινότητα των μηχανικών και σεισμολόγων κατά πόσο θα πρέπει να μελετάται και η κατακόρυφη. Φοβάμαι πως στις συζητήσεις θα μείνουμε.

    Ο σεισμός δεν αποτελεί παρά μία αδρανειακή και δυναμική φόρτιση γι'αυτό και είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί η επενέργεια της στις κατασκευές. Αδρανειακή με την έννοια ότι πρέπει να "βρει" μάζα για να μετακινήσει, οπότε και όσο μεγαλύτερη η μάζα ενός κτιρίου τόσο μεγαλύτερη η δύναμη και καταπόνηση που δέχεται από τον σεισμό και δυναμική με την έννοια ότι είναι ανακυκλιζόμενη, δηλαδή αλλάζει φορά, μηδενίζεται και έπειτα ξανααλλάζει φορά, ωθώντας το κτίσμα είτε προς τα δεξιά είτε προς τα αριστερά και μάλιστα σε πολύ μικρούς χρόνους. Αυτά τα 2 στοιχεία προκαλούν αβεβαιότητα στον υπολογισμό της δύναμης του σεισμού, όμως η μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι χίλια τα εκατό υπἐρ της ασφαλείας, βέβαια χωρίς να υπολογίζεται η κατακόρυφη συνιστώσα. Και πάλι όμως τα στάνταρ ασφάλειας είναι πανύψηλα. Τα σπίτια που έπαθαν σοβαρές ζημιές ή κατέρρευσαν παρουσίαζαν ελλειπή όπλιση στα υποστηλώματα και μάλιστα όχι στον κατακόρυφο οπλισμό (σίδερα) αλλά στον εγκάρσιο οπλισμό (τα σίδερα σε μορφή τετραγώνου ή ορθογωνίου που δένουν τα κατακόρυφα σίδερα του υποστηλώματος, οι λεγόμενοι συνδετήρες) και οι οποίοι συνεισφέρουν αποφασιστικά στην αντοχή σε διάτμηση του υποστηλώματος. Με την επενέργεια του σεισμού κρίσιμη είναι η καταπόνηση των υποστηλωμάτων σε διάτμηση και κρίσιμος οπλισμός ο εγκάρσιος (συνδετήρες). Σίγουρα και το έδαφος έδρασης παίζει σημαντικό ρόλο.

    Αυτά επί του επιστημονικού μέρους, κάποιες γνώσεις απλώς. (όχι δεν πήρα το βιβλίο να τα αντιγράψω. Περιέργως τα θυμάμαι καλά από τότε.     ) Τα υπόλοιπα εδώ θα είμαστε να τα πούμε
     
  6. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Περα απο την Παρνηθα και το ρηγμα της που μαλλον δεν θα ζουμε οταν ξαναταρακουνησει την Αθηνα, γνωριζετε οτι στην Αττικη, καπου προς την πλευρα των Αγιων Θεοδωρων, 70χλμ απο την Αθηνα , υπαρχει μεσα σε ενα σπηλαιο ηφαιστειο ενεργο, το λεγομενο Σουσάκι το οποιο "ξερνα" ατμους με εντονη οσμη απο θειαφι, τις λεγομενες ατμίδες????
     
    Last edited: 15 Ιουλίου 2008
  7. Vermilion

    Vermilion Regular Member

    Ένα τρομπόνι για τον Ίζνο και δυο μπριζόλες στις τσέπες, να τον βρουν τα σκυλιά της ΕΜΑΚ σε περίπτωση σεισμού!  
    Ίζνο γλυκέ μου  
    Θυμάμαι στο σχολείο οι ασκήσεις σεισμού ήταν οι καλύτερές μας (όλοι κάτω από τα θρανία, μετά μας βγάζανε και έξω, χάναμε μια ώρα μάθημα) και συχνά παρακαλούσαμε να γίνει σεισμός να χάσουμε μάθημα...
     
  8. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Και αν δεν τον βρουν γρηγορα και βρωμισουν οι μπριζολες τι γινεται???????????????????????????
    Θα παιζει με το τρομπονι το, "Την γλυτωσα απ' τον σεισμο και μ' εφαγε το κρεας"????? 
     
  9. Vermilion

    Vermilion Regular Member

    Γρήγορα θα τον βρουν, δε μπορείς να φανταστείς πώς κάνουν όταν μυρίζουν νωπό κρέας ή αίμα...
    Τρία σκυλιά έχω, και όταν είμαι αδιάθετη και τα τρία κάνουν σαν αφηνιασμένα.
     
  10. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    χαχαχα!
    Στασου μακρυα διοτι σε βλεπω σκυλοτροφη!!!!
    Και εγω εχω σκυλιτσα.
    Και 5 ψιψινες!
    Και 3 παπαγαλους!
    Μην με πεις υπερβολικη! Λατρευω τα ζωακια. 
     
  11. Vermilion

    Vermilion Regular Member

    Δεν είσαι υπερβολική.... Κι εγώ τα λατρεύω τα ζώα. Όνειρό μου είναι να μένω στην εξοχή και να έχω πολλά πολλά πολλά ζωάκια... Προς το παρόν, εκτός από τα μανάρια μου (Μπλανς, Ιβάν, Κάσπερ) που τα έχω στο εξοχικό, έχω στο διαμέρισμα το κουραμπιεδάκι μου το Φρου (κάτασπρο γατί), τον αδερφό μου (18χρονο γομάρι) και το Απίστευτο Μωρό (ακόμα δεν έχω καταλήξει σε ποια συνωμοταξία ανήκει).
    Εγώ κι αν είμαι φιλόζωη.......  
     
  12. Elysium

    Elysium Contributor

    Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που σημείωσες chemical23. Να συμπληρώσουμε επίσης μιας και μίλησες για το έδαφος (υπέδαφος ίσως ειδικότερα), πως αν θέλουμε να εκτιμήσουμε πόσο ασφαλής είναι η οικοδομή μας σε περίπτωση σεισμού, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε το είδος του υπεδάφους πάνω στο οποίο έχουμε χτίσει.

    Αν π.χ. το σπίτι μας έχει θεμελιωθεί πάνω σε βραχώδη πετρώματα (βλ. περιοχή Βύρωνα στην Αθήνα) τότε υπάρχουν πολλές περισσότερες πιθανότητες να «αντέξει» σε κάποιο σεισμό ενός μεγέθους, από κάποιο άλλο σπίτι κάτω από το οποίο υπάρχουν χαλαρά και αποσαθρωμένα ιζήματα για το ίδιο μέγεθος σεισμού (βλ. περιοχές κοντά σε ποταμούς, κ.α.).


    Απ’ όσο γνωρίζω τα μακρά κύματα (L – κύματα) που αποτελούν τη σύνθεση εγκάρσιων και επιμηκών είναι τα πιο καταστρεπτικά μιας κι έχουν μεγάλο πλάτος περιόδου και υψηλή ενέργεια.
    Πίστευα πως στους κανονισμούς ασφαλείας των επιφανειακών κατασκευών λαμβάνονται ήδη υπόψη!!


    Υ.Γ. Άσχετο, αλλά μήπως έπρεπε να μεταφερθεί σε off topic section;