Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κίνητρα του Εκπαιδευτή και όρια της εκπαίδευσης σκλάβας

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 18 Αυγούστου 2008.

  1. she_Dragon

    she_Dragon Regular Member

    Κινητρα εκπαιδευομενης χωρις ορια σκλαβας

     

     

     


    κ ενα δωρο για τον εκπαιδευτη 


     
     
  2. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    εχει κορη ο Dolmance; Δεν μας τα'χες πει αυτα κατεργαρακο!!
     
  3. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Κι άλλοι έχουν κόρες αλλά δεν το κάνουν βούκινο... 
     
  4. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

     

    ενα κοπλιμεντο εκανα για το χιουμορ της she-dragon, τι καταλαβες;
     
  5. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    [me]* MasterJp smiles[/me]
     
  6. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    /me stands with fists
     
  7. Elvira

    Elvira Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Κίνητρα του Εκπαιδευτή και όρια της εκπαίδευσης σκλάβας

    Κατοπιν Αδειας Του Αφεντη μου



    Αγαπητη female

    η αληθεια ειναι πως εκανα τοσες μερες να απαντησω γιατι κοιτουσα και ξανακοιτουσα τα διπλωματα μου. Και ενω βρηκα πολλα, τα γνωστα απολυτηρια ολων των σχολικων ταξεων και βαθμιδων οπως επισης ενα διπλωμα διακοσμησης εσωτερικων χωρων απο το Berufskoleg Düsseldorf, ενα της Γερμανικης απο το Ludwig Maximilian του Μοναχου για το οποιο ειμαι και παρα πολυ περηφανη οπως και καμποσα αλλα απο τις διαφορες γλωσσες που μιλαω δεν βρηκα κανενα εξιτηριο παρθεναγωγειου. Ετσι εφτασα στο συμπερασμα πως δεν με απατα η μνημη μου, αλλα δεν εχω κανει σε παρθενογωγειο.

    Αγαπητη η ομορφια ειναι παρα πολυ υποκειμενικη και υποθετω πως αυτο το γνωριζεις. Εκει που εσυ κατα πασα πιθανοτητα με την βανιλα λογικη σου στην συναισθηματικη ομορφια βλεπεις ροζ καρδουλες και τον πριγγηπα στο λευκο ατι. Εγω παλι εχω μια εικονα στο μυαλο μου με εμενα χυμενη,κατουρημενη,ξεφτυλισμενη,κατακοκκινη, κατακαμενη και επισης με δεκαδες βελονες στο κορμι μου να καθαριζω τα παπουτσια του Αφεντη μου με την γλωσσα μου. Α ξεχασα να πω ο πριγγηπας μου δεν ηρθε με το λευκο Του ατι αλλα με τα ποδια να κραταει κατι στο Χερι Του κατι σαν paddel γεματο πινεζες. Αν παλι κρατουσα ημερολογιο αυτο που θα εγραφα ειναι ποσο υπεροχα ακουγεται η ανασα Του την ωρα που με μαστιγωνει και ποσο τρελενομαι να Του αφηνομαι εκεινες για τους Δ/δυο μας μαγικες ωρες. Ελπιζω να εγινα αρκετα κατανοητη και κυνικη για τα γουστα σου.

    Τωρα οσο για την εκπαιδευση που ηταν και το θεμα μας. Η γνωμη μου ειναι πως η ουσια και η αρχη της εκπαιδευσης ειναι παντα ιδια. Και μοιαζει στην αρχη πολυ με εκεινη του σκυλου. Κανεις κατι κακο,τιμωρεισαι, κανεις κατι καλο, ανταμειβεσαι. Ετσι με τον καιρο μαθενεις να κανεις μονο καλα. Ολα τα ενδειαμεσα και οι τροποι ειναι τοσες χιλιαδες οσοι και οι ανθρωποι που ασχολουνται με το S/m, μιας και αλλες ειναι οι iδιοσυγκρασιες, αλλοι οι ανθρωποι, αλλα τα θελω τους, αλλες οι δρασεις και αντιδρασεις. Δεν ειναι πατεντα η εκπαιδευση. Οσο για μενα δεν ειμαι Κυριαρχη ουτε προκειται να εκπαιδευσω ποτε υποτακτικο για να σου πω τις συνταγες. Μιλαω μεσα απο την 2χρονη εκπαιδευση μου και εμπειρια μου με τον Αφεντη μου.

    Και οσο για τις ερωτησεις της Ντορας. Η εκπαιδευση εχει ενοειται εγωιστικα και ιδιοτελη κινητρα. Ο Κυριαρχος δεν εκπαιδευει μια υπο για να κανει τον κοσμο μας καλυτερο. Για την ευχαριστηση Του το κανει, και η υπο πανω κατω στην αρχη τα ιδια κινητρα εχει. Με αυτη τη λογικη Ενας Κυριαρχος μπορει να εκπαιδευει τοσες υπο οσες και εχει χρονο. Αν μιλαμε για καποια επιφανειακα ατομα.

    Γνωριζοντας μετα απο καποιον καιρο μερικα πραγματα (επιτρεψε μου να τα γνωριζω) μεσα απο την δικια μου εκπαιδευση μπορω να εχω σχηματισει και την προσωπικη αποψη πως οταν η εκπαιδευση της υπο μεταμορφωνεται σε εκπαιδευση σκλαβας (εχει μεγαλη διαφορα πιστεψε με) δεν μπορουν να εκπαιδευονται πολλες ταυτοχρονα, ουτε υπαρχουν ορια, ουτε υπαρχουν κανονες, ουτε υπαρχουν συνενεσεις. Αυτα ειναι για το bdsm με τις χειροπεδες με τα ροζ γουνακια. Και επισης οταν μια εκπαιδευση μεταμορφωνεται σε σχεση τοτε ναι ειναι αμφιδρομη. Και τα κινητρα ειναι αλλα. Στο S/m, το δικο μου, υπαρχει συναισθημα, ενα καρο συναισθηματα. Οταν τα κινητρα μιας σκλαβας ειναι αλλα απο την αληθινη απλη και ανιδιοτελη Αγαπη προς Τον Αφεντη της, μαλλον καποιο λαθος υπαρχει στην ολη ιστορια και πρεπει να το ξανασκεφτουν και οι δυο.

    Οσο για την απλοτητα. Ειναι απλο. Το S/m ισως να ειναι το πιο απλο πραγμα του κοσμου. Εκεινος Λεει, εκεινη υπακουει. Τι πιο ομορφο και απλο; Το ενδειαμεσο, μεχρι που να υπακουει παντα, απολυτα, με καθε τροπο. Ειναι αυτη η επιτελους περιφημη εκπαιδευση.

    Ελπιζω να σε καλυψα, αν οχι λυπαμαι.

    Υ.Γ. Για οσους ελειψε το περηφημο πια "Κατοπιν Αδειας Του Αφεντη μου" , τις Αδειες δεν τις επερνα ποτε απο την σημαια. Μονο που ακομα και η παραπανω φρασουλα γραφεται παντα κατοπιν Εντολης και Κρισης Του και οπου το Θεωρει απαραιτητο.
     
  8. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Κίνητρα του Εκπαιδευτή και όρια της εκπαίδευσης σκλάβας

    Με έχει ταλανύσει πολύ αυτό το θέμα, από τη μέρα που ανοίχτηκε.
    Η πρώτη μου απορία, ήταν «γιατί άραγε ανοίχτηκε;» Απορία που, γιά την ιστορία αναφέρω, ουδέποτε απαντήθηκε (η εισήγηση δεν βοηθά σ’ αυτό, και οι όποιες εξηγήσεις δόθηκαν στην πορεία, δεν μου φάνηκαν πειστικές).

    Δεν έμεινα πολύ εκεί όμως, έτσι κι αλλοιώς το «γιατί» δεν με αφορά, όπως, αποφάσισα άμεσα σχεδόν, δεν με αφορά και το ίδιο το θέμα. Και πράγματι, κατ’ ουσίαν, δεν με αφορά.

    Παρ’ όλ’ αυτά, μιά και είμαστε πιστεύω more or less εδώ όχι μόνον γιά λόγους επιμόρφωσης, αλλά και κοινωνικότητος, περνούσα κάπου κάπου, γιά να δω «τι παίζει»...

    Ομολογώ, ότι δεν με «τράβηξε» καθόλου το ερώτημα περί των κινήτρων του Εκπαιδευτή. Σίγουρα είναι εγωιστικά (προ πάντων με την έννοια ότι όλο και κάτι αποκομίζουμε από την κάθε μας πράξη), μπορεί κατά μία έννοια να είναι και (με ή χωρίς εισαγωγικά, εξαρτάται από τό κατά πόσο θεωρεί κάποιος ότι η εκπαίδευση μπορεί να είναι ουσιαστικά θετική γιά τον εκπαιδευόμενο) αλτρουιστικά. Μπορεί να είναι αυτά που περιγράφει η dora (με τον έναν άνθρωπο που γνωρίζω εγώ, ο οποίος θα μπορούσε να παίξει αυτό το ρόλο –και απ’ όσο ξέρω το έχει κάνει-, δεν έτυχε να το συζητήσουμε), μπορεί και κάποια άλλα, είτε διαφορετικά, είτε λιγότερα ή περισσότερα (άλλωστε, όπως γράφτηκε, δεν έχουν βγει όλοι από την ίδια «σχολή»...).

    Με ξένισε όμως ιδιαίτερα, στην εξέλιξη του νήματος, η αδυναμία κατανόησης της πιθανής χρησιμότητας ανάθεσης από κάποιον, της εκπαίδευσης της σκλάβας του σε κάποιον τρίτο. Πράγμα που σε μένα φαινόταν τόσο εύλογο, τόσο στοιχειώδες, τόσο “elementary, my dear Watson”, που συνεχώς σκεπτόμουν: «Μα καλά, είναι δυνατόν, κανείς να μην έχει διαβάσει –ή έστω δει- την «ιστορία της Ο»; Ή κανείς να μην τη θυμάται;». Υπάρχουν εκεί, άριστα παραδείγματα του γιατί θα μπορούσε να εμπιστευτεί κάποιος τη σκλάβα του (ή την εκκολαπτόμενη σκλάβα) σε κάποιον τρίτο (ή τρίτους) γιά εκπαίδευση: ο Ρενέ, πάει την Ο στο Ρουασί γιατί δεν έχει τα φόντα να την εκπαιδεύσει μόνος του, την παραχωρεί αργότερα στον Σερ Στεφέν, που έχει τα φόντα, αλλά παρ’ όλ’ αυτά την παραδίδει γιά «ανώτερη» εκπαίδευση στην Μαντάμ Τάδε – μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή- στο Σαμουά, επειδή δεν θέλει να υπάρχει συναισθηματική εμπλοκή –εκατέρωθεν- κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης... Δεν είναι αυτά πολύ καλύτερα παραδείγματα, από αυτό που χρησιμοποιήθηκε, με την εγωίστρια εκπαιδευόμενη σκλάβα, που θα παρατούσε τον Κ. αν νόμιζε ότι τον τούμπαρε;

    Βεβαίως, σκεφτόμουν έτσι διότι είχα συνεχώς κατα νου το dressage, το conditioning της εκπαιδευόμενης (ίσως δεν είχα διαβάσει και πολύ προσεκτικά) και όχι το deep slavery… Πάντως, και όσοι απόρησαν με την σκοπιμότητα της εκπαίδευσης από τρίτο, δεν φαντάζομαι να είχαν το deer slavery στο μυαλό τους, τουλάχιστον όπως αυτό ορίστηκε...

    Ο ορισμός του deep slavery, μπέρδεψε κι εμένα πολύ. Κατανοώ απόλυτα το «η συναισθηματική αποστασιοποίηση συμβάλλει στο καλύτερο «ντρεσάρισμα» της σκλάβας, έτσι ώστε να δύναται να αποτελέσει ένα εύχρηστο «αντικείμενο απόλαυσης» (με την πολύ χαλαρή έννοια ενός ερωτικού παρτενέρ), για τον οιονδήποτε της οριστεί», αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω το πως θα μπορούσε να συμβάλλει ευεργετικά η εκπαίδευση από τρίτο, στην προσπάθεια γιά βίωση αυτού:
    «Ταύτιση βούλησης και θέλησης της σκλάβας και του Κυρίαρχου, στον μέγιστο εφικτό βαθμό, με ταυτόχρονη παθιασμένη προσήλωση του ενός προς τον άλλον. Αέναη αναζήτηση της ελευθερίας και των δύο με την καθοδήγηση του Κυρίαρχου και την ανάκλαση αυτής στην σκλάβα και την εκ νέου ανάκλαση αυτής στον Κυρίαρχο. Ιδεωδώς, σε μία τέτοια σχέση, το αίτιο και το αποτέλεσμα σχεδόν συμπίπτουν, δεν προηγείται το ένα του άλλου, εξ ού και η ισοτιμία. Σαν δύο σωματίδια, τα οποία επηρεάζουν το ένα το άλλο θετικά, ορμώμενα όμως από δύο διαφορετικά σημεία του ορίζοντα, εξ ου και η ασυμμετρία»...
    Δεν νομίζω ότι σ’ αυτό χωράει τρίτος, ή ότι έστω, μπορεί να βοηθήσει τρίτος. Παίρνοντας βέβαια ως δεδομένο ότι ο Κ., όπως ειπώθηκε, θέλει και μπορεί. Αν ναι, και στοχεύει σε μιά τέτοια σχέση, αμφισβητώ το κατά πόσο θα ανέθετε ποτέ την εκπαίδευση της σκλάβας σε άλλον. Αν βέβαια δεν μπορεί, τότε πιθανότατα δεν θα έχει περάσει καν από το μυαλό του μιά τόσο deep M/s σχέση (όπως –ομολογώ- δεν είχε περάσει ούτε απ’ το δικό μου, μ’ αυτή τη μορφή και το βάθος τουλάχιστον). Άρα μιλάμε γιά κάτι τελείως διαφορετικό...


    Ασύνδετα, θα πω ότι είμαι κομματάκι concerned μ’ αυτό το deep slavery…
    Συνυπολογίζοντας το ότι δεν ζούμε σ’ ένα κόσμο ιδανικό (και δη bdsmικά ιδανικό), εάν κάποια καταφέρει τελικά να μπει σε αυτή την ιδεώδη (γιά την οικονομία τουλάχιστον της κουβέντας) σχέση – κατάσταση, αν δηλαδή κάποια στιγμή όντως έχει φτάσει να «διαθέτει ένα εγώ το οποίο εναρμονίζεται με το εγώ του Κυρίαρχου, εξαρτάται από αυτό, όπως εξαρτιόμαστε από το φως και τη ζεστασιά του ήλιου, και νιώθει ένα είδος λατρείας μεγαλύτερο από αυτό της ανθρώπινης αγάπης προς εαυτόν», αν χρειαστεί να βγεί, πώς βγαίνει;
     
  9. elfcat

    elfcat . Contributor

    Re: Απάντηση: Κίνητρα του Εκπαιδευτή και όρια της εκπαίδευσης σκλάβας

    Ορθώς απορείς, αλλά λάβε υπό όψιν σου ότι ο καθένας μας έχει τελείως διαφορετικά βιώματα από τον άλλον. Προσωπικά στα βιώματα της dora-salonica, δεν μπορώ να αναγνωρίσω τα δικά μου (ίσως κάποια ψήγματα). Υποθέτω ότι αυτό μάλλον θα ισχύει και αντιστρόφως. Το γιατί η dora salonica ξεκίνησε την κουβέντα δεν μας αφορά. Θα έχει τους λόγους της και καλά κάνει. Ναι προσωπικά ανήκω σε εκείνη την κατηγορία που δεν μπορώ να "νιώσω" και με "ξενίζει" τα περί εκπαίδευσης από τρίτον. Θέτω όμως ερωτήματα για να καταλάβω. Γιατί τα δικά μου βιώματα είναι άλλα. Γιατί, πιθανόν ο Άλλος μου να είναι ένας πολύ καλός εκπαιδευτής. Γιατί επίσης πιθανόν να είμαι μια άριστη μαθήτρια που ένα της λένε, δέκα καταλαβαίνει, οπότε ο Άλλος μου και να μην είναι τζιμάνι στην εκπαίδευση, το αναπληρώνω εγώ, γιατί μπορεί να είμαι παντελώς ηλίθια, οπότε ο τρίτος δε σώζει την κατάσταση.... γιατί... γιατί... Γι αυότ ρωτώ και ΔΕΝ κρίνω. Ο καθένας όπως νιώθει. Πιθανόν να είναι και χρήσιμο, ή πιθανόν να κρύβει ελλείψεις. Κάθε περίπτωση είναι ιδιαίτερη και μοναδική.
     
  10. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Κίνητρα του Εκπαιδευτή και όρια της εκπαίδευσης σκλάβας

    Διέβλεψες κάποια κριτική διάθεση στα όσα έγραψα; Δεν είχα τέτοια πρόθεση...
     
  11. elfcat

    elfcat . Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κίνητρα του Εκπαιδευτή και όρια της εκπαίδευσης σκλάβας

    Σαφώς δεν διέκρινα. Το 'δεν κρίνω" το έγραψα για εμένα γιατί παρ' όλο που με ξενίζει αυτό το περί εκπαίδευσης από τρίτο, ωστόσο δεν κρίνω. (Δεν εννόησα, ούτε υπονόησα εσένα. Συγνώμη αν φάνηκε κάτι τέτοιο. Δεν ήταν στην πρόθεσή μου. 
     
  12. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κίνητρα του Εκπαιδευτή και όρια της εκπαίδευσης

    Good. Όλοι έχουμε τις αγνότερες των προθέσεων λοιπόν εδώ, πλην των εγωιστών και ματαιόδοξων Εκπαιδευτών...