Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι θα επιλέγατε αν είχατε τη δυνατότητα;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Elysium, στις 20 Αυγούστου 2008.

?

Τι θα επιλέγατε αν είχατε τη δυνατότητα;

  1. Να αποκτήσω κοινή (normal) σεξουαλική ζωή και επιθυμίες.

    10 vote(s)
    13,0%
  2. Να συνεχίσω να έχω τις bdsm επιθυμίες και την ανάλογη σεξουαλική ζωή.

    67 vote(s)
    87,0%
  1. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι θα επιλέγατε αν είχατε τη δυνατότητα;


    elfcat αν ημουν χαρτοπαικτης θα προσπαθουσα να το κοψω γιατι στο τελος θα καταστρεφομουν οικονομικα, αν ημουν υπερβαρος θα εκανα διαιτα και γυμναστικη για να ημουν υγιης και εμφανισιμος γιατι το παχος ειναι αρωστια κατ' εμε, αν καπνιζα θα το εκοβα γιατι θα εβλαπτε την υγειαν μου,αν οδηγουσα επικινδυνα θα σταματουσα να οδηγω ετσι γιατι καποτε θα σκοτωνομουν η θα σκοτωνα αλλους, τον ερωτικο μου Σαδισμο ομως και το να μου αρεσει να Κυριαρχω στα θηλυκα γιατι να θελω να τον αλλαξω, την στιγμη που ξερω να ελεγχω τον Σαδισμο μου σε λογικα πλαισια και ειναι κατι που με κανει να περναω υπεροχα εγω και η εκαστοτε υποτακτικη μαζοχιστρια που ειναι μαζι μου κοινη συναινεση? Γιατι να το αλαξω, αφου δεν κανει κακο ουτε σε εμενα ουτε στην παρτενερ μου? Να κοψω η να αλλαξω τα ερωτικα μου "θελω" για να μην με λενε οι πολλοι οτι ειμαι διαστροφικος και ανωμαλος? Ε οχι δεν θα τους κανω την χαρη γιατι απλα μου αρεσει να ειμαι αυτο που θελω εγω και οχι αυτο που θελουν οι αλλοι, εστω και αν ειμαι με τους λιγους.

    Οχι ποτε δεν θα αλλαζα τα ερωτικα μου "θελω", μου αρεσει ο χωρος που ανηκω, μου αρεσει γιατι εχει τους δικους του ηρωες και ηρωιδες, μου αρεσει γιατι εδω ειναι πολυ απλα τα πραγματα γι' αυτους που ξερουν, εστω και αν φαινοντε πολυπλοκα σε αυτους που δεν εχουν σχεση με τον χωρο αυτο, εδω Αυτος/η αποφασιζει αυτη/ος υπακουει τοσο απλα, ασχετως αν στο Ελληνικο bdsm χωρο εχουν μπερδεψει κατα πολυ τους ρολους τους γιατι εχουν μπει πολλα ασχετα ατομα με τον χωρο αυτο, ο βανιλλας ερωτικος χωρος πιστευω οτι ειναι απο τους πιο πολυπλοκους ερωτικους χωρους (δυστυχως τον εχω ζησει σε γαμο και ξερω, ζηλιες γκρινιες κ.λ.π.)

    Υ.Γ. Εσυ elfcat τα ερωτικα σου "θελω" θα τα αλλαζες την στιγμη που αυτα σε κανουν να νιωθεις υπεροχα, σε κανουν να "χυνεις", πραγματα που δεν τα ενιωθες με βανιλλα ερωτικη ζωη και ισως μερικες φορες αναρωτιοσουν μηπως εισαι ανοργασμικη γιατι τοτε ακομα δεν μπορουσες να καταλαβεις τι "θελεις" στην ερωτικη σου ζωη ?
     
    Last edited: 25 Αυγούστου 2008
  2. blindfold

    blindfold Contributor

    μένει το παρελθόν όμως ...

    εγώ έχω την τύχη να μην νιώθω τύψεις για όσα έχω κάνει ...  
     
  3. elfcat

    elfcat . Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι θα επιλέγατε αν είχατε τη δυνατότητα


    Συμφωνούμε απολύτως.
     
  4. blindfold

    blindfold Contributor

    υπάρχουν όμως και οι αυτοκαταστροφικοί μαζοχιστές ... που αναζητουν και ποθούν οτιδήποτε τους βλάπτει ...
     
  5. elfcat

    elfcat . Contributor

    Συμφωνώ. Καλό θα ήταν να ορίζει κάποιος τα βίτσια του, να μην τον ορίζουν αυτά...
     
  6. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι θα επιλέγατε αν είχατε τη

    Βεβαίως και δεν αγνόησα τα "αν" και "δεν". Κατανοώ απόλυτα, ότι το παράδειγμά σου έχει ισχύ ΑΝ κάποιος ΔΕΝ αισθάνεται ευτυχής, ΑΝ ΔΕΝ αισθάνεται φυσιολογικός. Καμμία αντίρρηση επ' αυτού...
    Αυτό που δεν κατανοώ, είναι γιατί παίρνεις την κουβέντα προσωπικά, και υιοθετείς αυτό τον επιθετικό τόνο.
    Θα προσπαθήσω να απαντήσω, όχι οξύνοντας -ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις- ακόμη περισσότερο τον τόνο, αλλά ανταποδίδοντας απλώς τα ίσα...

    Δεν υπάρχει καμμία αυθαιρεσία στο να "πηγαίνω την κουβέντα παραπέρα". Έτσι γίνονται οι κουβέντες και μόνον έτσι έχουν ουσία: Αν μιά σκέψη σου, καταλήγει σε μιά παραδοχή που σου φαίνεται μεν λογική, αλλά έρχεται σε αντίθεση με κάτι άλλο που το θεωρείς ήδη δεδομένο, θα πρέπει μάλλον να αναθεωρήσεις κάτι από τα δύο. Αν δεν βλέπεις την αντίθεση, ή το άτοπο στο να ισχύουν ταυτοχρόνως και τα δύο αντίθετα, κάποιος που το διακρίνει δικαιούται -και πρέπει κατ' εμέ- να σου το δείξει.

    Γι' αυτό χρησιμοποίησα το -σαφέστερο- παράδειγμα της ομοφυλοφιλίας, επειδή ακριβώς ήμουν σίγουρος ότι την θεωρείς -όπως ασφαλώς και οι περισσότεροι εδώ- φυσιολογική... Από την άλλη, θεωρείς προφανώς επίσης φυσιολογικό τον σαδομαζοχισμό, μιά και βάζεις την "παραφιλία" σε εισαγωγικά. Ακόμη, λες ότι "ο σαδομαζωχισμός είναι σαν τα περιτά κιλά, το κάπνισμα κλπ. Έχεις πάντα τη δυνατότητα να τα ξεφορτωθείς, αν θεωρήσεις ότι σου κάνει κακό και δεν σε αφήνει να κάνεις αυτά που θέλεις. Αρκεί να το θελήσεις πραγματικά. Αν το καλοσκεφτείς, όλα είναι μέσα στο μυαλό μας". Πώς ακριβώς συνδυάζονται όλ' αυτά; Έχεις κάποια απόδειξη, περί του ότι ο σαδομαζοχισμός είναι "στο μυαλό" και (αν απαιτείται) μπορεί να "κοπεί", ενώ η ομοφυλοφυλία ( αυτή δεν είναι στο μυαλό; αιτιολογείται ίσως γεννετικά; ) δεν μπορεί να κοπεί; (βεβαίως η λύση του εκπατρισμού γιά τον Ιρανό ομοφυλόφιλο, είναι τόσο "λύση", όσο και η "πτώση από το μπαλκόνι" γιά τον Έλληνα παχύσαρκο ή σαδιστή)...

    Από που κι ως που λοιπόν, ενώ τα "περί ενδεδειγμένου τρόπου να πάψει κανείς να είναι ομοφυλόφιλος" είναι "φασίζουσα νοοτροπία" (είναι, συμφωνώ), τα περί "ενδεδειγμένου τρόπου" να πάψει να είναι κανείς αντίστοιχα σαδιστής, μαζοχιστής, κοπρολάγνος, ηδονοβλεψίας, παρενδυτικός κλπ κλπ κλπ, δεν είναι (εξ ίσου) φασίζουσα νοοτροπία;

    Παρακαλώ λοιπόν, να αποφευχθούν ει δυνατόν στο μέλλον παραινέσεις του τύπου "μην ... , δεν σου ταιριάζει", ακόμη και εάν ακολουθούνται από κάποιο (διφορούμενο, αν κρίνω από τα συμφραζόμενα) χαμογελάκι... Αυτό που δεν μου ταιριάζει, είναι να αποδέχομαι ως λογικά, αυθαίρετα συμπεράσματα όπως "εάν είναι ορθά τα Α, Β, Γ και Δ, μάλλον θα είναι και το Ε". Σε όλα τα τεστ λογικής, υπάρχουν "ασκήσεις" του τύπου "σημειώστε αυτό που δεν ταιριάζει με τα υπόλοιπα". Αυτό ακριβώς έκανα κι εγώ...
     
  7. elfcat

    elfcat . Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι θα επιλέγατε αν είχατε

    Το αρχικό ερώτημα ήταν "αν είχατε τη δυνατότητα...." Αρχικώς απάντησα "...ότι υπάρχει πάντα (χρονικά η δυνατότητα...". Η σκέψη μου βασίζεται σε τρεις παραδοχές, πιθανόν λανθασμένες:
    α) Το μόνο βέβαιο και αναπόφευκτο είναι ο θάνατος, β) Ο άνθρωπος διατηρεί μέσα του πάντα τη δυνατότητα να αλλάξει, αρκεί να το θελήσει πραγματικά", γ) ο μόνος σκοπός στη ζωή του ανθρώπου είναι να είναι ευτυχισμένος.

    Βάσει αυτών των παραδοχών "έχτισα" την σκέψη μου.
    (Θα ήθελα εδώ να σου διευκρινήσω ότι κατά την άποψη μου, η ομοφυλοφιλία, δεν εντάσσεται στην ίδια κατηγορία με το σαδομαζωχισμό κλπ.΄Αν λοιπόν κάτι ισχύει ή δεν ισχύει σε μια ομάδα δεν σημαίνει ότι ισχύει ή δεν ισχύει σε μια άλλη, που μάλιστα δεν είναι αντικειμενοι συζήτησης. Εννοώ ότι δεν υπάρχει σχέση. Είναι σαν να μιλάμε έχοντας θέμα τα πορτοκάλια και ξαφνικά με ένα άλμα να προσπαθούμε να εντάξουμε στην κουβέντα (πηγαίνοντας την παραπέρα,) και να επαληθεύσουμε αν ισχύουν ή όχι τα συμπεράσματά μας για τα πορτοκάλια στο θέμα "η μόδα στον εικοστό αιώνα'. (Η υπερβολή εδώ, εξυπηρετεί για να μπορέσω να απλώσω σωστά τη σκέψη μου, όχι να σε ειρωνευτώ.).). Η ομοφυλοφιλία και η ετεροφυλοφιλία αφορά στον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης, (είμαστε πρώτα άνθρωποι μετά φύλο, οι μοναδικές βασικές ιδιότητές μας) ο σαδομαζωχισμός στη συμπεριφορά. Για αυτό και δεν μπορούν να μπούν στην ίδια συζήτηση.

    Με βάση τις προαναφερόμενες τρεις παραδοχές και σε συνδυασμό της διατύπωσης του αρχικού ερωτήματος του Lost boy, (παραμένοντας πάντα στο θέμα του σαδομαζοχισμού) είπα ότι αν κάποιος είναι δυστυχής από τον τρόπο που διάγει το βίο του, γιατί οι τυχόν ερωτικές συμπεριφορές του του δημιουργούν παραπάνω προβλήματα από χαρά, δηλαδή το κόστος είναι μεγαλύτερο από το όφελος, διατηρεί πάντα (ανά πάσα στιγμή) τη δυνατότητα να αλλάξει την ερωτική πλεύση του.

    Επειδή λοιπόν πιστεύω στη δυνατότητα της ανθρώπινης ύπαρξης να αλλάζει, αρκεί να το θελήσει βαθιά (προϋποθέτει ικανότητα και θέληση) και επειδή καλό είναι κανείς στη ζωή του να επιδιώκει την ευτυχία (γιατί έτσι και αλλιώς κάποτε θα πεθάνουμε και δεν ξέρρουμε και πότε) αν ο σαδισμός ή ο μαζωχισμός του τον έχουν οδηγήσει σε δυστυχισμένες καταστάσεις και στην έκπτωση της ζωή του, τότε και μόνο τότε μπορεί και θα βρει τον τρόπο να επαναπροσδιορίσει τα θέματά του.

    Τέλος, δεν επιτέθηκα, αμύνθηκα.
     
  8. female

    female Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι θα επιλέγατε αν είχατε



    Γεννιέται δηλαδή κάποιος ομοφυλόφιλος όπως γεννιέται ΧΧ ή ΧΧΥ ; Ενώ γίνεται σαδιστής; Ο σαδομαζοχισμός γιατί είναι συμπεριφορές και όχι χαρακτήρας; Υπάρχουν συμπεριφορές (και μάλιστα επαναλαμβανόμενες) εκτός χαρακτήρα;



    Υ.Γ. Η έννοια "συμπεριφορά" με απωθεί μέχρι βδελυγμίας, ως χαρακτηριστικό της Μπηχεβιοριστικής προσέγγισης.



     
  9. elfcat

    elfcat . Contributor

    Η ομοφυλοφιλία και η ετεροφυλοφιλία έχουν να κάνουν με τον σεξουαλικό προσανατολισμό του ανθρώπου. Ο σαδομαζωχισμός κλπ κλπ με αποκλίνουσα συμπεριφορά στο σεξ (ο όρος αποκλίνουσα δεν έχει αρνητική έννοια)
     
  10. thanasis

    thanasis Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι θα επιλέγατε αν είχατε

      

    Πριν τους συμπεριφοριστές δεν υπήρχε αυτή η έννοια;
     
  11. female

    female Contributor



    Τρόποι να καυλώνεις είναι και οι δύο. Και η ομοφυλοφιλία αποκλίνουσα γενετήσια τάση είναι, στο βαθμό που δεν έχει γίνει αποδεκτή. "Αποκλίνουσα" από τη φύση είναι η πρωκτική συνουσία μεταξύ ετερόφυλων, μια που δεν συμβάλλει άμεσα στην αναπαραγωγή, αποκλίνουσα από το κοινωνικό μέσο όρο είναι ιστορικά καθορισμένο.

    Αμφότερα, κατά την άποψή μου, εδράζονται στον χαρακτήρα. Με διαφορετικό τρόπο, ασφαλώς.


    Αναφέρομαι στην έννοια όπως την έχουν ορίσει και χρησιμοποιήσει οι Μπηχεβιοριστές. Η κάθε σχολή, ο κάθε θεωρητικός, η κάθε επιστήμη, εννοεί και χρησιμοποιεί διαφορετικά τους όρους, συχνά αρκετά διαφορετικά από την κοινή χρήση της λέξης.



     
  12. thanasis

    thanasis Contributor

    Επίσης η κάθε σχολή, ο κάθε θεωρητικός, η κάθε επιστήμη εξελίσσεται. Πιθανόν αυτό που θεωρείς συμπεριφοριστική αντίληψη της συμπεριφοράς (Παυλοβιανώς, Θορνταϊκιανώς, Γουοτσονιανώς ή/και Σκινεριανώς) να απέχει από την τρέχουσα συμπεριφορική αντίληψη περί συμπεριφοράς.

    Ουπς, το σκίσαμε το νήμα.