Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αυτος (παντα) ξερει...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Kaveiros, στις 28 Αυγούστου 2008.

  1. Kaveiros

    Kaveiros Regular Member

    Θεωρω σωστο σε μια οποιαδηποτε μορφη ερωτικης σχεσης σε οτι μου αναλογει,
    να μη μπω εχοντας σκοπο να αλλαξω,μεταβαλω,εκπαιδευσω το αλλο ατομο,
    για πολλους κ διαφορους λογους.Μου προξενει εντυπωση πως αυτο γινεται
    κατα κορον σε μια βδσμ σχεση απο τον κυριαρχο.Περα απο τις γαρνιτουρες
    μηπως ειναι μια εκφραση ανασφαλειας απο μεριας του Κ?
     
  2. Maley

    Maley Contributor

    Απάντηση: Αυτος (παντα) ξερει...

    αν το λες υπο την εννοια της χημειας μεταξύ του Κυριαρχου ατομου και του υποτακτικού συμφωνω..από την άλλη τα υποτακτικά άτομα χρειαζονται την καθοδήγηση του κυριαρχου ατόμου. τουλαχιστον στη μεταξύ τους σχεση..υπο τον ορο ότι δεν θα καταληγει σε ξενερωμα του κυριαρχυ..
     
  3. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Αυτος (παντα) ξερει...

    απάντηση?
    απο υ απο Κ ή απο άλλα γράμματα της αλφαβητου για ενα θέμα που έχει ειπωθει τόσες φορες ως δεδομένο???

    πολλη ησυχια!!!
     
  4. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Αυτος (παντα) ξερει...

    Προσπαθώ να σε καταλάβω αλλά δε μπορώ. Πότε θεωρήθηκε ως δεδομένο πως ο Κυρίαρχος πάντοτε ξέρει, εκπαιδεύει, μεταβάλλει κλπ; Κι αν ναι, γιατί να συμβαίνει αυτό; Είναι εξ' ορισμού άτομο ανώτερης νοημοσύνης; Ή μήπως οι υποτακτικοί είναι, κατ' ανάγκη, άτομα που χρήζουν οπωσδήποτε μεταβολών ή εκπαίδευσης;  
     
  5. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυτος (παντα) ξερει...

    Eιπα εγω οτι ειναι δεδομενο οτι ο Κ ξέρει?
    Αν ανατρεξεις σε παλιοτερα -κ οχι μονο- νηματα κ δεις σχετικα με την εκπαιδευση του υ, την βελτιωση του υ, εκφρασεις οπως ο ο κυριος μου ηξερε καλυτερα κ με βοηθησε να το δω κ εγω, σε εκπαιδευτες κλπ... θα δεις ποσο δεδομένο ειναι στην αντιληψη των περισοτερων Κ - υ..
    αυτους λοιπόν που το πρεσβευουν ή αυτους που το ζησανε ή αυτους που βελτιωνουν, εκπαιδευουν κλπ περιμένω να απαντησουν..

    Εγώ τι απαντηση να δώσω? εκτος του οτι δεν εκπαιδευω κανενα, ειμαι κ ανεπιδεκτη μαθησεως.. πικρα μεγαλη.. ασε..
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Δεν γίνεται κατά κόρον σε κάθε bdsm σχέση. Δεν θα υπήρχε και λόγος να γίνει.
    Στο Εκπαίδευση σκλάβας στο 11 καταπληκτικο ποστ του MasterJp βλέπουμε
    Υπογραμμίσεις δικές μου.


    Θα ήθελες να επεξηγήσεις καλύτερα μήπως τι εννοείς με την "έκφραση ανασφάλειας"?
     
  7. Kaveiros

    Kaveiros Regular Member

    Απάντηση: Re: Αυτος (παντα) ξερει...

    Περα απο την οποια αποφαση της σκλαβας(η οποια σαφως κ μετραει τα μεγιστα)


    . . ."αρεσκομαι να λειτουργω(σε ενα μοτιβο), μεσα απο τη διαμορφωση του αλλου".
     
  8. Aeolus

    Aeolus Regular Member

    Μας βάζεις δύσκολα!
    Θα επανέλθω
     
  9. naida

    naida Regular Member

    Δηλαδή σε μια οποιαδήποτε μορφής ερωτική σχέση όταν το "υποτακτικό" μέλος κάνει κάποιο λάθος, για το οποίο είτε δε γνώριζε (το σωστό) είτε δε μπορούσε απο μόνο του να πράξει σωστά και του γίνει κάποια υπόδειξη απο τον σύντροφο του με σκοπό να διορθωθεί το πρόβλημα, θεωρείται ως ένδειξη ανασφάλειας ;
    Είναι σαν να βλέπεις ξεκουμπωμένο το φερμουάρ απο το παντελόνι κάποιου δικού σου ανθρώπου κι ενώ ξέρεις πως αν του το πείς θα το κλείσει και θα γλυτώσει απο τη ντροπή εσύ κάνεις πως δεν το βλέπεις.
    Υ.Γ Ίσως λίγο άσχετο το παράδειγμα ή έστω ακραίο, σορρυ.
     
  10. Kaveiros

    Kaveiros Regular Member

    Απάντηση: Re: Αυτος (παντα) ξερει...


    Συμφωνοι καλη μου naida,ομως δε μιλαμε για κατι τετοιο εδω περα...τα λεμε πιο πανω!
     
  11. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Νομίζω πως η Νάιδα έχει δίκιο σε αυτό που λέει. Ένα από τα πρώτα πράγματα που μου είπε ο Κ μου είναι ότι κάνω μαλακίες, ψάχνω σε λάθος μέρος και με τον λάθος τρόπο. Αυτό βοήθησε πολύ. Καλά που μου το είπε και με βοήθησε κιόλας να το καταλάβω ότι είχε δίκιο.

    Μακάρι κι εγώ να έχω την δύναμη να το κάνω σε άλλα άτομα για τα οποία νοιάζομαι.

    Η ερώτηση του νήματος βέβαια μιλάει για την διάθεση αναδόμησης της προσωπικότητας του υποτακτικού από την πλευρά του Κυρίαρχου. Τμήμα της σίγουρα είναι και αυτό που λέει η Νάιδα. Το ότι το Κυρίαρχο άτομο θέλει και μπορεί να αναμιχθεί ενεργά σε κάποιες ρυθμίσεις της συμπεριφοράς και σκέψης του υποτακτικού είναι γενικά γνωστό. Το αν αποτελεί έκφραση ανασφάλειας δεν είναι. Αυτό πραγματεύεται το νήμα αυτό, από ότι κατάλαβα.

    Θεωρώ ότι σε μία οποιαδήποτε σχέση, και σε βανίλα σχέσεις, ο ένας επιδρά στον άλλον, είτε το θέλει είτε όχι. Σε μία D/s σχέση η επίδραση του Κ στον υ είναι συνειδητή και γίνεται βάσει γνώσης, σκέψης, καθώς και αυθόρμητων αυτοσχεδιασμών (improvisations) που απορρέουν από το ταλέντο και την εμπειρία. Το υ επίσης επιδρά στον Κ, στην αρχή άθελά του, κατόπιν ίσως όχι και τόσο.

    Δεν νομίζω ότι η αιτία είναι η ανασφάλεια. Νομίζω ότι είναι η διάθεση να γίνει όμορφη και συμβατή η σχέση. Το ότι ο ένας καθοδηγεί και ο άλλος αφήνεται να καθοδηγηθεί είναι αυτό που γίνεται σχεδόν πάντα σε όλες τις σχέσεις όπου δύο Εγώ δεν μάχονται αγρίως το ένα το άλλο.

    Για παράδειγμα, αν μου αρέσει το σκι και θέλω να πηγαίνουμε μαζί παρέα με τον σύντροφό μου, θα τον πάρω μαζί μου στο βουνό, θα τον πείσω να κάνει μαθήματα, και ελπίζω να του αρέσει τόσο πολύ που να γουστάρει κι αυτός και να με συντροφεύει. Μπορεί να γίνει λάτρης του σκι, μπορεί να μάθει να κάνει καλύτερα κι από μένα. Αν όμως φοβάται ή αν κρυώνει, ή αν είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως, θα πρέπει να βρω άλλον σύντροφο, ή να παραμείνω στη σχέση και να πηγαίνω για σκι μόνη ή με άλλες παρέες, ή να απαρνηθώ εντελώς το σκι (υπάρχει και το αντίστοιχο παράδειγμα με το ξε-σκί αλλά είπα να το κρατήσω κόσμιο).

    Είναι θέμα επιλογής μου τελικά, αν θα προτιμήσω να μείνω με τον φοβιτσιάρη και κρυουλιάρη σύντροφο ή αν θα τον παρατήσω για να βρω κάποιον άλλον, αν δηλαδή θεωρήσω τις εκδρομές μου πιο σημαντικές από αυτόν. Φαντάζομαι πως και οι Κυρίαρχοι έτσι το κάνουν. Δεν βλέπω πού κολλάει η ανασφάλεια.
     
  12. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Πρώτον…

    Δεν ξέρει πάντα. Ούτε αυτός, ούτε αυτή.

    Δεύτερον…

    Ας βρεθεί έστω και κάποιος ή κάποια που θα μου πει, ότι σε οποιαδήποτε σχέση και αν βρέθηκε δεν προσπάθησε ποτέ να αλλάξει τίποτα, είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα.

    Τρίτον…

    Η φύση οποιαδήποτε σχέσης μεταξύ δύο ανθρώπων, λειτουργεί από μόνη της και όσο διαρκεί προς την κατεύθυνση της οικειοποίησης.

    Και ας περάσουμε στο θέμα.

    Πιστεύετε ότι ένας σαδιστής έχει ως γνώμονα την αλλαγή και ιδίως την εκπαίδευση ώστε το έτερον του να αντέχει τις πρακτικές του; Τότε από πού θα αντλεί την απόλαυση του; Το πιθανότερο θα ήταν να προσπαθούσε να κάνει κάποιον να αντέχει λιγότερο, ώστε να κουράζετε και λιγότερο. Γρήγορα όμως θα καταλάβαινε ότι σε άλλη κατεύθυνση θα έπρεπε να κινείται, καθώς με τον καιρό ο άλλος συνηθίζει, ιδίως σε πρακτικές που επαναλαμβάνονται…

    Περνάμε στον κυρίαρχο. Αυτός, αυτό που τον ευχαριστεί είναι κατά κύριο λόγο η υποταγή του άλλου στις επιθυμίες του. Τι πιο ιδανικό από το να βρει ένα τέτοιο άτομο; Επίσης μπορεί να παίζει και λαχείο. Με την τύχη που έχει και τα χρήματα που θα μαζέψει θα κάνει και τα πράγματα πιο εύκολα. Βαυκαλιζόμαστε μου φαίνεται…

    Σε κάθε σχέση ο καθένας μας προσπαθεί να αλλάξει κάτι. Κάποτε τα καταφέρνει, κάποτε πετυχαίνει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Η ικανότητα του προς αυτό εξαρτάται από τα χαρίσματα που έχει, από το άτομο που έχει απέναντι του, από τα βιώματα του και από τις συγκυρίες. Σίγουρα όχι από τις σεξουαλικές του προτιμήσεις και από το status που δηλώνει. Στο χώρο που βρισκόμαστε απλώς έχει την ευκαιρία του να είναι πιο ειλικρινής. Πόσες φορές σε μία vanilla σχέση ακούστηκε η φράση…

    «Αγάπη μου θα προσπαθήσω να σε κάνω μία υποταγμένη τσούλα προς εμένα, ώστε να μου ικανοποιείς την όποια σεξουαλική επιθυμία έχω»

    Οι σκέψεις όμως πάντα υπάρχουν και οι πολλές φορές οι πρακτικές προς αυτό είναι πιο ύπουλες.

    Όλοι μας το γνωρίζουμε καθώς έχουμε περάσει από διάφορες σχέσεις. Ένα από τα πράγματα που με κούρασαν, στις προ Μεταξένια μου σχέσεις ήταν τα ψέματα που αναγκαζόμουν συνεχώς να λέω και η υποκρισία που σκορπούσα απλόχερα. Την βραδιά που την «γνώρισα» το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να αποκαλύψω τις όποιες σκέψεις μου. Αν πέτυχε…

    Οι παλιοί και οι κοντινοί μας το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά. Το κόστος πάρα πολύ μεγάλο και ακόμα συνεχίζει. Στο να πεις κάποιον με στεγνό τρόπο τι ακριβώς προσδοκάς από την γνωριμία σου από αυτόν, είναι ιδιαίτερα οδυνηρό και ιδίως όταν μέρα με την μέρα συνειδητοποιεί ότι έλεγες αλήθεια.

    Αυτό που έχουμε λοιπόν σε αυτό τον χώρο αγαπητέ μου είναι έστω και το άλλοθι να τολμήσουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Το τι θα καταφέρουμε είναι αλλού παπά ευαγγέλιο.

    Αντιδημοκρατικό το ζητούμενο; Ο άλλος έχει το δικαίωμα της άρνησης, ιδίως αν είσαι ειλικρινής.

    Θα σου δώσω μία άσκηση εργασίας…

    «Ζητάω γυναίκες και άνδρες να μπούνε στην παρέα μου προς ικανοποίηση διαφόρων σεξουαλικών επιθυμιών. Κατά κύριο λόγο δικών μου, μιας και ακόμα και αν λειτουργήσουν προς την ικανοποίηση της Μεταξένιας μου ή φίλων μου στην ουσία πάλι για εμένα θα είναι.

    Τα κριτήρια θα είναι αισθητικής άποψης, βασιζόμενα σε υποκειμενική οπτική.
    Ιδιαίτερη προτίμηση σε άνδρες ή γυναίκες αμφί που θα κατέχουν τα μονοπάτια της κτητικότητας και θα είναι ιδιαίτερα εύπλαστοι ώστε να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους με απώτερο σκοπό τον ψυχοσωματική ταλαιπωρία τους ή την ταλαιπωρία άλλων.
    Μην ενοχλήσετε αν το κίνητρα σας δεν εξυπηρετούν τα παραπάνω. Το χάσιμο χρόνου με εκνευρίζει»

    Η ζωή είναι μικρή και νιώθω ιδιαίτερα ανασφαλής αγαπητέ μου, ιδίως με τους ανθρώπους που ακόμα ψάχνονται…