Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Elysium, στις 1 Ιουνίου 2008.

?

Είναι οι Κυρίαρχοι πνευματικά ανώτεροι από τους υποτακτικούς;

  1. ΝΑΙ

    12 vote(s)
    18,8%
  2. ΟΧΙ

    52 vote(s)
    81,3%
  1. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Γιατι μπορει πολυ απλα να του αρεσει αυτος ο ρολος?Ασχετως με την πνευματικη ικανοτητα?Συνηθες φαινομενο ατομα με μεγαλη ισχυ και εξουσια στην καθημερινη τους ζωη να βρισκουν "διεξοδο" στην σεξουαλικη τους με ρολο υποτακτικο.
     
  2. llazouli

    llazouli Contributor

    Aγαπητέ MasterPerri, δεν τίθεται θέμα πνευματικά ανάπηρου ή κατώτερου καθοδηγούμενου. Όπως είπε και η Domina μόνο αφελείς θα μπορούσαν να εξάγουν τέτοιου είδους συμπεράσματα. Ούτε τα λεγόμενα του lostboy, νομίζω, ότι θέτουν παρόμοιο προβληματισμό.
    Το ότι κάποιος/α επιθυμεί και μπορεί να ελέγχει και να καθοδηγεί, πολύ απλά αποδεικνύει ότι σ' αυτόν τον τομέα έχει το απάνω χέρι. Σε έναν άλλο τομέα, ας πούμε της αντοχής, της επιμονής, της φιλομάθειας, μπορεί ο καθοδηγούμενος να υπερτερεί. Ισότητα, μετά βεβαιότητος, δεν υπάρχει σε τέτοιες σχέσεις. Κατ' εμέ είναι κατεξοχήν σχέσεις ανισότητας, όσο για την πνευματική ανωτερότητα, μπορούν κάλλιστα να τη διαθέτουν αμφότεροι στο βαθμό που την έχει καλλιεργήσει ο καθένας και το ερωτικόν παίγνιον να εξελίσσεται κατά πώς ο καθείς αντιλαμβάνεται την απόλαυση.
     
  3. sw

    sw

    ...αυτο ακριβως! 
     
  4. King^Style

    King^Style Regular Member

    πεφτω στην παγιδα να απαντησω στο νημα αυτο : το λοιπον...ολες μα ολες οι αν8ρωπινες σχεσεις και πραξεις βασιζονται στο κερδος και μονον σε αυτο. [μην ακουσω κανεναν να μου πει περι φιλανθρωπιας γιατι ακομα και τοτε το συναισ8ημα που απορρεει απο την "καλη πραξη", κερδος 8εωρειται εφοσον λειτουργει 8ετικα σε αυτον].
    δεδομενου των παραπανω λοιπον, νομιζω οτι καποιος που "σουρνει" εναν πνευματικα κατωτερο για να νιω8ει αυτος ανωτερος ειναι το λιγοτερο ηλι8ιος. η λαρα ε-π πολυ καλα ειπε πως 8ελει να νιω8ει πως ο κυριαρχος ειναι πνευματικα ανωτερος της. και σιγουρα πιστευω το ιδιο νιω8ει και ο αφεντης της.οτι δηλαδη εχει μια εξυπνη και πνευματωδη σκλαβα [το παραδειγμα ηταν τελειως ραντομ] νεβερδελες ομως το οτι λειτουργεις κυριαρχικα σε ορισμενες πτυχες της ζωης σου [ποσοστιαια αυτο αλλαζει αναλογα στον αν8ρωπο] δεν σου δινει κανενα δικαιωμα ακομα και να νομιζεις πως ο αλλος ειναι κατωτερος σου. τοτε γινεσαι απλα ο μαλακας της παρεας [βλεπε τους απανταχου μπατσους εκτος λιγων εξαιρεσεων] και αυτο γιατι οπως προειπα ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ να συναναστρεφεσαι με ηλι8ιους, καλυπτεις ματαιοδοξα τις ανασφαλειες σου και πολυ απλα δεν λαμβανεις κανενα μα κανενα απολυτως κερδος απο την συναναστροφη αυτη. μποτομ λαιν δεν ειναι το ποιος ειναι ανωτερος η κατωτερος πνευματικα αλλα το ποσο εχει να σου δωσει ο αλλος και να ρουφηξεις απο αυτον για να γινεις καλυτερος εσυ [κερδος].

    ΠιΕς : τι στο διαολο ολοι 20σαρια ειχανε παρει στην εκ8εση στις πανελληνιες και ειναι τοσο γλωσσοπλαστες η εγω ειμαι απλα ηλι8ιος?δεν 8α 8αμποσω καμια σαμπ παλι γαμωτοοοοοοοο
     
    Last edited: 2 Σεπτεμβρίου 2008
  5. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Δεν τα λες άσχημα. Αλλά καλό θα ήταν να λάβεις υπόψη και το "art for art's sake". Δεν είμαστε όλοι θετικής κατεύθυνσης εδώ.
     
  6. blindfold

    blindfold Contributor

    υπάρχουν 7 άνθρωποι που πιστεύουν στην πνευματική ανωτερώτητα των κυρίαρχων ...
     
  7. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    Αυτό που υπογράμμισα εννοώ.
    Γενικά χωρίς ψεύτικες μετριοφροσύνες, οφείλω να παραδεχτώ πως θεωρώ τον εαυτό μου τρομερά έξυπνο, με πολλές ικανότητες.
    Αλλά όταν συζητάμε με τον Κύριο μου, πάντα υπερέχει σε γρηγοράδα σκέψεις, επιχειρήματα, με κολλάει μεταφορικά στον τοίχο, δεν προλαμβάινω πάντα να επεξεργαστώ με την ίδια ταχύτητα δεδομένα.
    Είναι σαν να έχουμε διαφορετικό επεξεργαστή  
    Και πολλά πράγματα που διακρίνει σε μένα π.χ. μου τα εξηγεί και μπορεί να περάσουν και μήνες μέχρι όχι απλά να το ακούσω, αλλά να το κατανοήσω, επειδή είμαι ίσως λιγότερο διορατική όσον αφορά κάποια θέματα και ιδιαίτερα τον ίδιο μου τον εαυτό ή οτιδήποτε για το οποίο κουβαλώ συναισθηματική φόρτιση.
    Δεν μπορώ να πω πως νιώθω πως είναι πιο έξυπνος αλλά ο τρόπος με τον οποίο είναι έξυπνος είναι διαφορετικός από το δικό μου και που μου γεννά θαυμασμό και δέος.
    Αυτό ονομάζω ανωτερότητα.

    Πολλά άτομα κατά καιρούς μπορούν να δουν κάτι που μου διαφεύγει, να μου προσφέρουν άλλες οπτικές μέχρι και συμβουλές κι όμως να μην το βιώνω ως ανωτερότητα.

    Υπάρχει συνεπώς ακόμα κάτι που μου διαφεύγει στην προσπάθεια μου να δώσω ακόμη και για μένα την ίδια ορισμό ε? χεχε
     
  8. hermis

    hermis Regular Member

    Πρόβλημα τους! 
     
  9. Elysium

    Elysium Contributor

    Συμφωνώ... «Ρόλος».
    Αλλά αν δεχθούμε πως πρόκειται απλά για «ρόλους» που επιλέγουμε ανάλογα την καύλα μας, θα πρέπει να αφήσουμε πίσω τις δηλώσεις του στυλ: ο Αφέντης/ντρα μου «με έμαθε να πατάω γερά στα πόδια μου», «με έμαθε να περπατάω», «με έμαθε να πετάω», «με έμαθε να κουτσουλάω» και λοιπές φανφάρες...
    Αυτά συχνά πυκνά τα διαβάζουμε όλοι μας εδώ μέσα.

    Άνθρωποι λοιπόν οι οποίοι δεν πιστεύουν στην πνευματική ανωτερότητα του Αφέντη τους, δε νοείται να τα λένε αυτά εκτός κι αν θέλουν (δήθεν) να εντυπωσιάσουν τους άλλους για το γκόμενο που έχουν.

    Ας σκεφθούμε όμως αν τελικά η λέξη «ρόλος-status», ανταποκρίνεται όντως σε πραγματικές ικανότητες-ιδιότητες κι όχι σε ένα ερωτικό παιχνίδι ρόλων του bdsm.
    Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε αναγκασμένοι (εκ των ορισμών) να κάνουμε λόγο για πνευματικά ανώτερους και κατώτερους σε μια σχέση βάσει του status τους.


    Ναι, ερωτικό παιχνίδι.



    Υ.Γ. Όπως σωστά και ειλικρινέστατα διάβασα (από τη lara[Ε-p] νομίζω), δεν μπορείς να θαυμάζεις έναν άνθρωπο σε μια σχέση (πόσο μάλλον έναν Αφέντη) αν δεν τον θεωρείς ανώτερό σου.
     
  10. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    Ακομα την πνευματικη ανωτεροτητα των κυριαρχων ψαχνετε? Ειπαμε, δεν υπαρχει.
    Παμε παρακατω....
     
  11. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Δεν ειναι θεμα ανωτεροτητας πνευματικης.Εγω θα ελεγα οτι ειναι γνωσης.Εκει ναι πιστευω οτι θαυμαζεται ενας Κυριαρχος.Το πνευματικα ανωτερος το θεωρω σχεδον προσβλητικο για τα υποτακτικα ατομα.Μου ακουγεται σαν να τα αποκαλουμε χαζους και προσωπικα εχω συναντησει πολυ καλλιεργημενα ατομα και πολυ εξυπνα που ανηκουν στην κατηγορια των υποτακτικων.Η πνευματικη ανωτεροτητα δεν πιστευω,τελος, οτι παιζει ρολο στην σεξουαλικη προτιμηση του καθενος.
     
  12. Elysium

    Elysium Contributor

    Γνώσεις. Μάλιστα.
    Είναι ένα στοιχείο πνευματικής υπεροχής και οι γνώσεις.


    Όχι. Κανείς δεν το υποστήριξε αυτό. Δεν είναι το ίδιο το να θεωρείται κάποιος πνευματικά καθυστερημένος από το να υπολείπεται ελάχιστα της ευφυΐας π.χ. του Einstein   Κι ας θεωρείται «πνευματική κατωτερότητα» και η δεύτερη περίπτωση.

    Μου δημιουργείται όμως η εντύπωση (για να μην πω πεποίθηση, βάσει των δηλώσεων των subs/slaves που έγραψα σε παραπάνω post), πως θεωρούν τους εαυτούς τους κατώτερους από τους Αφέντες/ντρες τους.


    Τότε πρέπει να αποσυμπλέξουμε τις σεξουαλικές προτιμήσεις και το bdsm από τις ηγετικές-πνευματικές ικανότητες ενός ανθρώπου.