Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κόψιμο μαλλιών .

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 3 Νοεμβρίου 2006.

  1. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Αν του τα ξεριζωσω με τα χερια πιανει??????????????
    Αν τον κουρεψω με χειροβομβιδα?
    Με την ψαλιδα που κλαδευουμε παλι θα του "παρω" κανενα αυτι!
    Αρα, θα τον βαλω να αυτοκουρευτει με κανονικο ψαλιδι αλλα με δεμενα ματια!
    Οταν θα τελειωσει, θα αναψω τσιγαρο και θα του πω:"Κανει εργα η ΔΕΗ στην κεφαλα σου η πηγες προσφατα Βαγδατη"?
     
  2. kali crow

    kali crow Guest

       
    ειδικα η τριτη πιθανοτητα με το κλαδευτηρι πιστευω θα του κανει μια κουπ θαυμα!!!!!!
     
  3. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Τιμωρια.Η χειροτερη.Ειδικα αν ειναι ΕΜΟ...  
     
  4. Syrah

    Syrah Contributor

    Κόψιμο μαλλιών, ως μέσο τιμωρίας

    Θα ήθελα να σταθώ στο κόψιμο μαλλιών ως μέσο τιμωρίας και να δώσω κάποιες κατευθυντήριες αναφορικά με το πώς θα μπορούσε η μέθοδος αυτή να είναι αποτελεσματική μεν, με βιώσιμα αποτελέσματα μακροπρόθεσμα δε, χωρίς η ανάλυσή μου να υπονοεί πως θεωρώ το πρώτο ενδεχόμενο που αναφέρεις ως το πλέον κραταιό έναντι των υπόλοιπων αναφορικά με το πώς γίνεται εν γένει αντιληπτό το κόψιμο των μαλλιών.

    Νομίζω πως οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν σκέπτονται την κοπή των μαλλιών ως μέσο τιμωρίας, συνήθως φέρνουν κατά νου σκηνές ξυρίσματος όλου του τριχωτού της κεφαλής. Θα μπορούσε ασφαλώς να είναι και αυτή η διαδικασία μία μέθοδος τιμωρίας, η οποία όμως παρουσιάζει πολλά μειονεκτήματα κυρίως αναφορικά με το πόσο βιώσιμο είναι το αισθητικό αποτέλεσμά της, κυρίως όταν εφαρμόζεται σε γυναίκες. Ετούτο γιατί, πέρα από το ότι λίγοι άνθρωποι έχουν τόσο αρμονικά χαρακτηριστικά και κατατομή οστών στο κεφάλι ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν ένα τέτοιο ακραίο αισθητικό στοιχείο, ένα ξυρισμένο κεφάλι ενδέχεται να δημιουργήσει ripples* σε κοινωνικό επίπεδο στη ζωή ενός ανθρώπου, όπως λόγου χάρη στην εργασία του. Δεν μιλώ για αντικειμενικά προσκόμματα απαραίτητα – και τέτοια θα προέκυπταν αν η υποτακτική ήταν μανεκέν -, αλλά σε μία Τράπεζα λόγου χάρη, πιθανώς η διοίκηση να προτιμά περισσότερο διακριτικές παρουσίες στο εργατικό της δυναμικό. Σε στάδιο τελικού απολογισμού και αξιολόγησης της εν λόγω μεθόδου τιμωρίας, καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα πως πρόκειται για μία τιμωρία, η οποία δεν στέκεται στην πρόκληση της όποιας –αναμφίβολα μεγάλης - συναισθηματικής πίεσης (για λόγους που αφορούν στο τι συμβολίζουν τα μαλλιά του για τον υποτακτικό), αλλά εξωκέλλει εκτός των ορίων της D/s σχέσης και τρόπο τινά επηρεάζει τη σχέση του υποτακτικού μέλους με άλλους ανθρώπους επαναπροσδιορίζοντάς το ουσιαστικά μέσα σε συνολα, στα οποία το κυρίαρχο μέλος ούτε έχει καμία κυριαρχική ισχύ, ούτε για το πώς αυτά θα κάνουν τελικά αποδεκτή την αλλαγή αυτή, φέρει κάποια ευθύνη.

    Τη συμβολική αξία μιας πράξης την αναγνώρισαν πολλοί συνομιλητές κυρίως όταν πραγματεύτηκαν το κόψιμο των μαλλιών ως μέσο αυτοτιμωρίας, αυτο-ικανοποιήσης μαζοχισμού, ευτεκδίκησης, σεισάχθειας κλπ. Φρονώ πως η κοπή των μαλλιών ως συμβολική πράξη ενδέχεται να είναι από μόνη της αποτελεσματική ως μέθοδο τιμωρίας. Και δεν αναφέρομαι στο συλλογισμό που ήδη παρατέθηκε από κάποιους, σύμφωνα με τον οποίο η κοπή μαλλιών είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να προσβάλει κανείς τη θυληκότητα μίας υποτακτικής κυρίας – αναμφίβολα από κάποιες γυναίκες η διαδικασία θα γίνονταν αντιληπτή ως συμβολικός ακρωτηριασμός και θα πονούσε περισσότερο από την κοπή ενός δακτύλου. Αφήνω στην άκρη το ξύρισμα του κεφαλιού ή την όποια δραματική διαφοροποίηση στο μήκος των μαλλιών και εξηγώ:

    Εντός προηγούμενων σχέσεών μου, έχω παρατηρήσει πως κάθε υποτακτικός προσαρμόζεται στο σύστημα τιμωριών που ορίζει το κυρίαρχο μέρος. Αντιλαμβάνεται βαθύτατα ως πιεστικό/ψυχοφθόρο/κοπιώδες/ταπεινωτικό οτιδήποτε του επιβάλλεται αφότου έχει λάβει την αντίστοιχη διασαφήνιση πως πρόκειται για «τιμωρία» και όχι μέθοδο σαδιστικής ικανοποίησης, ενώ η ίδια διαδικασία προβαλλόμενη με άλλο χαρακτήρα γίνεται αποδεκτή χωρίς ιδιαίτερη δυσφορία. Έτσι για να δείξω την αποδοκιμασία μου προς κάποιον μερικές φορές συνήθιζα να σημειώνω μία μικρή γραμμή σε έναν επιτοίχιο πίνακα της κουζίνας του με μαρκαδόρο. Μετά από πάροδο χρόνου ή πράξεις ενδεικτικές ειλικρινούς μετάνοιας, την έσβηνα. Ετούτο το στοιχειώδες σύστημα τιμωριών bonus - malus, στο οποίο οι τιμωρίες δεν ήταν άλλες παρά μαύρες γραμμές σε έναν πίνακα και καμία περαιτέρω νύξη από μέρους μου αναφορικά με τα σφάλματά του στα οποία αυτές αφορούσαν, λειτουργούσε ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Ο πίνακας έλαβε διαστάσεις μητρώου για τον υποτακτικό και αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό αν αναλογιστεί κανείς πως έγιναν ουκ ολίγες προσπάθειες από μέρους του να διαγραφούν γραμμές έστω και με δόλιους τρόπους. Οι γραμμές έγιναν η επιτομή της ενόχλησηςη και το μόνιμο μέλημά του ήταν να καθαρίσει ο πίνακας. Φορά που προέβην σε προφορική δήλωση ότι αποφάσισα να σημειώσω τη γραμμή όχι στον πίνακα αλλά στο χέρι του, τα κλάματα ακούστηκαν στα κοντινά οικοδομικά τετράγωνα.

    Αυτό με κάνει να πιστεύω πως ακόμη και η κοπή μίας μικρής τούφας μαλλιών από μη εμφανές σημείο του κεφαλιού (ή ακόμη και μίας τρίχας που τελικά τοποθετείται σε ένα εμφανές σημείο του χώρου σαν δημόσια έκθεση του κακού προφίλ του υποτακτικού – κυρίως με αποδέκτη τον ίδιο), όταν αποσαφηνίζεται ότι δηλώνει τη δυσαρέσκεια/αποδοκιμασία του κυρίαρχου είναι επαρκώς αποτελεσματική (αν γίνεται λόγος για έναν υποτακτικό πραγματικά προσανατολισμένο στο να κρατά τον κύριό του ευχαριστημένο), διότι του δίνει ασφαλές κίνητρο για να μετανιώσει. Το πλεονέκτημα σε αυτή τη μέθοδο είναι ότι δεν προχωρά κανείς σε ακρότητες, ότι δεν εστιάζει σε μεμονωμένα θέματα που χρήζουν τιμωρίας αλλά προσανατολίζει τον υποτακτικό κατά τρόπο πιο συνολικό στην προσπάθεια ευχαρίστησης του κυρίαρχου μέρους, και ότι αποτελεί μία μέθοδο επιβολής συνδυαστικής βίας που αφορά τόσο σε σωματική όσο και σε συναισθηματική τιμωρία, με τρόπο που αυτές οι δύο δεν μπορούν εύκολα να διαχωριστούν ώστε ο υποτακτικός να της πραγματευεί επιμεριστικά. Σε αντίθεση με το ξύρισμα κεφαλιού που ως υπερβολικά μεγάλη τιμωρία δίνει στον υποτακτικό τη δυνατότητα να νιώσει αδικημένος (συναίσθημα που ίσως αναζητά αν ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που νιώθουν πως έχουν ανάγκη την απόρριψη και την αδικία) και κατά συνέπεια να απαλλαγεί από ενοχικές σκέψεις που θα τον βοηθούσαν σε άλλη περίπτωση να μετανιώσει και εν τέλει να θελήσε να προσπαθήσει να διορθώσει το σφάλμα του.


    * Δε γνωρίζω τη λέξη στα ελληνικά. Περιφραστικά: είναι οι ομόκεντροι κύκλοι που σχηματίζονται στο σημείο όπου ένα βότσαλο ή μία σταγόνα συναντά την επιφάνεια του νερού.

    ΥΓ. Ηλία, αν η παρέμβασή μου κριθεί ότι προσανατολίζει το νήμα προς Training Techniques, ενημέρωσέ με, αν θέλεις, ώστε να τη διαγράψω ή να τη μεταφέρω εκεί.
     
  5. superfly

    superfly New Member

    Χαχαχα, έγραψες Μιρέλλα.
    Στο θέμα: Διαφωνώ με το κούρεμα σαν μέσο ταπείνωσης και τιμωρίας.
    Παραείναι άκαρδο (ειδικά αν το υποτακτικό πρόσωπο είναι γυναίκα) και όταν μοιράζεσαι μια BDSM σχέση με έναν άνθρωπο, μοιράζεσαι και ένα κομμάτι της καρδίας σου, θες δεν θες.
    Το να αφήσεις την υποτακτική σου να διαχειρίζεται το μαλλί της είναι μια δήλωση του τύπου "κάνε ότι θέλεις ώστε να είσαι όμορφη για μένα και τον εαυτό σου". Και ως γυναίκα θα το κάνει, σίγουρα.
    Εξάλλου, τιμωρίες άπειρες, στο μαλλί θα κολλήσουμε; Και τί θα τραβάω εγώ μετά;  
    Άσε που αυτό ήταν ανέκαθεν πρακτική ολοκληρωτικών-φασίζοντων καθεστώτων/καταστάσεων. Γιατί να κάνει κάποιος τη γυναίκα του να μοιάζει με κρατούμενο του Άουσβιτς ή σαν να την κούρεψε ο τυφλός παρατηρητής του Monkey Island;
     
  6. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Ποια η διαφορά, από το να το κάνει η/ο υπό, με το να της/του το κάνει ο/η κυρίαρχος; Ακόμα και αν ο/η κυρίαρχος το κάνει λιγότερα καταστροφικά.
     
  7. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Κόψιμο μαλλιών, ως μέσο τιμωρίας

    Πολύ ωραίο ποστ, Syrah, κάπως έτσι λειτουργεί η φάση. Εκτός αυτού, δεν είναι ανάγκη να τιμωρείται ταυτόχρονα και ο Κυρίαρχος με κάποια τιμωρία του προς το υ (στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να υποστεί το θέαμα, και σε άλλες περιπτώσεις, όπως η αδιαφορία π.χ., θα πρέπει να χάσει το "παιχνίδι" του, για κάποιο χρονικό διάστημα). Μια χαρά λειτουργούν οι τιμωρίες σε συμβολικό επίπεδο. Και νομίζω πως η αποφυγή μιας εξαιρετικά μεγάλης τιμωρίας, όπως η πρόκληση μακρόχρονης δυσμορφίας στο υ (παρεμπιπτόντως, μπορεί να προκληθεί και με μία άσχημη ή παραμορφωτική μάσκα, ή με μία χαζή περούκα, όταν είναι παρών ο Κ, σε ιδιωτικές στιγμές, και έτσι να αποφευχθεί ο κοινωνικός αντίκτυπος που ανέφερες) αναιρεί με επιτυχία την τάση κάποιων υ (δεν την έχουν όλοι; ) προς αυτό που επεσήμανες, και που εγώ ονομάζω "το σύνδρομο του Μάρτυρα":

    Αναφορικά με το μέγεθος της τιμωρίας όμως, που θα πρέπει να συμβαδίζει με το μέγεθος του λάθους, η λύση με τις γραμμούλες είναι κατ' εμέ προβληματική. Δεν είναι όλα τα σφάλματα ίδια.

    Μου φαίνεται ότι ίσως η συγκεκριμένη προσέγγιση να τσουβαλιάζει σημαντικά θέματα μαζί με άλλα λιγότερο σημαντικά και ίσως να μην έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα σε λανθασμένη συμπεριφορά ζωτικής σημασίας για την σχέση. Ίσως θα έπρεπε να υπάρχουν έξτρα σπέσιαλ τιμωρίες γι αυτά τα έξτρα φριχτά λάθη που καμιά φορά εμείς τα διαόλια υ δυστυχώς διαπράττουμε.

    Ηλία, όσον αφορά το κόψιμο των μαλλιών από το ίδιο το υ, πρόκειται μάλλον για το προαναφερόμενο σύνδρομο του Μάρτυρα, όπου σε συμβολικό επίπεδο το υ τοποθετεί τον εαυτό του στο επίκεντρο της προσοχής και θαυμάζει μετά την ασχήμια του στον καθρέφτη, ως σωματοποιημένο σύμβολο της μιζέριας του. Κάτι που έκανα στην αρχή της εφηβείας μου (κόψιμο μαλλιών μόνη μου σαν τραγί και κλάμα επί ώρες, αναλογιζόμενη το μέγεθος της δυστυχίας μου και της ανεπάρκειάς μου). Με άλλα λόγια, the Drama Queen strikes again. Μια χαρά συμπεριφορά για σπυριάρικα δωδεκάχρονα.
     
  8. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Κόψιμο μαλλιών, ως μέσο τιμωρίας

    Brava DRD! Αυτή την έκφραση αναζητούσα.

    Ναι κατά περίπτωση αυτή η συνθήκη μπορεί να θεωρηθεί και ως μειονέκτημα. Είχα περισσότερο κατά νου όταν έγραφα το προηγούμενο post πως δίνει αυτή η μέθοδος στον υποτακτικό τη δυνατότητα να αξιολογήσει το σφάλμα του και σε ένα δεύτερο επίπεδο θεώρησης. Να καταλάβει λόγου χάρη πως ένα σφάλμα μπορεί επιμεριστικά να αξιολογείται ως όχι ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά το γεγονός ότι δεν ικανοποιεί τον κύριό του, ενώ αυτός είναι ο στόχος του, είναι ενδεικτικό μίας γενικότερης ίσως συμπεριφοράς που αντιβαίνει στον τρόπο με τον οποίο έχει επιλέξει να ζει εντός μίας σχέσης. Το "μητρώο" του σκλάβου στο οποίο αναφέρθηκα, με τις ασήμαντες γραμμές στο πινακάκι δεν έχει ως σκοπό να πραγματευτεί επιμεριστικά το γιατί έκανε το τάδε σφάλμα ή γιατί παρέλειψε το δείνα ορθό και το πώς θα αποκατασταθούν οι όποιες βλάβες, αλλά να καταδείξει σε αυτόν μία πιο γενικευμένη εικόνα του πώς τον αξιολογεί ο κύριός του, και κυρίως, βάσει του τρόπου με τον οποίο θα αντιμετωπίσει εκείνος την αμαύρωση του προφίλ του, να καταδείξει στον κύριό του το μέγεθος της δικής του συνειδητότητας αναφορικά με την επιθυμία να υπηρετήσει.

    Και για οποιονδήποτε άνθρωπο δεν έχει να λογοδοτήσει στον Αφέντη του αναφορικά με την εν λόγω πρωτοβουλία να προβεί σε δραματικές αλλαγές στην εμφάνιση ενός σώματος, το οποίο υποτίθεται πως οικειωθελώς νωρίτερα του είχε παραχωρήσει.
     
  9. Lady_Dementia

    Lady_Dementia DemonLure the Seductive Contributor

    Έχω φετίχ με τα μαλλιά μου.. πάντα είχα (και έχω) πολύ μακρυά μαλλια!
    Κάποτε είχα σχέση με κάποιον που ζήλευε απελπιστικά ότι κινούταν κ ότι πετούσε γύρω μου.. σε μια έξοδό μας,ένας άγνωστος περνώντας από δίπλα μου ψιθυρισε "πςςςςςςςς και γαμώ τα μαλλιά κοπελιά"..
    Το βράδυ που κοιμόμουν,μου ψαλίδισε ατσούμπαλα τα μισά.. αναγκάστηκα να τα φέρω ως τους ώμους μου για να μπορώ να κυκλοφορώ..
    Ήταν η μοναδική φορά που με θυμάμαι τόσο ανασφαλή και με έλλειψη αυτοπεποίθησης..
     
  10. Kaveiros

    Kaveiros Regular Member

    Απάντηση: Re: Κόψιμο μαλλιών .

    Η θηλυκη Σαμψων.....  
     
  11. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor


    Σε κουρεψε ενω κοιμοσουν?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Καλα με ποιο δικαιωμα?????????
    Επρεπε να του πεις, "Δεν πειραζει μωρο μου, τωρα που θα κανω εξτενσιον μεχρι τους αστραγαλους και θα βγω εξω με ενα βλεμμα πολλα-παρα πολλα υποσχομενο μαζι με τα κουρεμενα μαλλια μου ετοιμασου να κρατας και το "πουλι" σου στο χερι, διοτι.....................με αυτο θα μεινεις"!!
     
  12. Lady_Dementia

    Lady_Dementia DemonLure the Seductive Contributor


    Mα με αυτό έμεινε..με το πουλί στο χέρι! Με το που ξύπνησα κ συνειδητοποίησα τι είχε κανει έγινε της !%@$#% στο σπίτι και φυσικά τον πέταξα έξω.. δεν του ξαναμίλησα ποτέ από τότε!

    Υπάρχουν πολλοί     αναμεσά μας..