Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Elysium, στις 1 Ιουνίου 2008.

?

Είναι οι Κυρίαρχοι πνευματικά ανώτεροι από τους υποτακτικούς;

  1. ΝΑΙ

    12 vote(s)
    18,8%
  2. ΟΧΙ

    52 vote(s)
    81,3%
  1. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    Γιατί βιάζεσαι; Δεν σου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι από τους εφτακόσιους τόσους που δηλώνουν κυριαρχικοί στο φόρουμ, μόνο καμμιά δεκαριά απάντησαν σ' αυτό το νήμα, κι απ' αυτούς μόνο οι μισοί και κάτι απάντησαν σαφώς αρνητικά στο ερώτημα;

    Είπαμε, δεν πεθαίνουν τόσο εύκολα οι θεοί. Η πίστη καταφέρνει και τους κρατά ζωντανούς, κόντρα σε κάθε λογική...

    Η πίστη, και η "υπογραφή" του underherfeet...
     
  2. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    Πιο εντυπωσιακοι ειναι κατι ζωντανοι αστακοι που βολταρουν στο ψυγειο μου. Εχουν κατι το Κυριαρχικο. Λες να ειναι πνευματικά ανώτεροι?
     
    Last edited: 2 Σεπτεμβρίου 2008
  3. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Όχι αν δεν μπορείς ή δεν γνωρίζεις πως να τις αξιοποιήσεις.

    Η πλήρης φράση είναι "επιθυμούν να αισθάνονται τους εαυτούς τους κατώτερους".

    Η ικανότητα του "άγειν" και "ηγείν" προϋποθέτει ικανότητες πνευματικές, αυτό δεν σημαίνει πως το υποτακτικό μέρος είναι κατώτερο πνευματικά. Το μεν πρώτο είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη, το άλλο είναι συμπέρασμα που προκύπτει από (άσκοπη κατ' εμέ) σύγκριση.
     
  4. elfcat

    elfcat . Contributor

    Κατ' αρχήν δεν είναι κακό να είναι κάποιος πνευματικά ανώτερος από κάποιον άλλον. Ούτε το να ομολογεί κάποιος την πνευματική ανωτερότητα κάποιου άλλου είναι κακό ή πρέπει να δημιουργεί αμηχανία, ή ότι αυτό τον καθιστά βλάκα. Αντιθέτως είναι μια καλή ευκαιρία να "πάρει" από αυτό και να εξελιχθεί...

    Μπορεί ένας/μια Κυρίαρχος να είναι ή να μην είναι πνευματικά ανώτερος από τον/ην υποτακτικό του Εξετάζεται κατά περίπτωση και όχι γενικευμένα. Η πνευματική ανωτερότητα όμως σαφώς κατά την άποψή μου δεν αρκεί. Μπορεί να είναι πνευματικά ανώτερος αλλά σεξουαλικά βλάκας και συναισθηματικά μέτριος και άλλοι πολλοί συνδυασμοί.

    Εν τέλει αυτό που μετράει είναι πώς τον βλέπουν τα μάτια του/της υποτακτικού. Η ματιά των υπολοίπων είναι αδιάφορη
     
  5. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    O Κυριαρχικός τύπος ανθρώπου είναι μια μορφή ψυχοσύνθεσης όπως και το αντίθετο του, ο υποτακτικής ψυχολογίας.
    Ο Κυρίαρχος/Αφέντης ενός υποτακτικού ατόμου, είναι ρόλος, όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε κάπου.
    Είναι ένας ρόλος που ο υποτακτικός φρόντισε να προσδώσει σε ένα άτομο που θαυμάζει, ή που δέχεται ως "ανώτερο" του, (δυστυχώς, πολλές φορές, χωρίς απαραίτητα να είναι) για να τον υπακούει και να τον υπηρετεί.
    Η "ανωτερότητα" ενός Κυριάρχου, είναι τελείως υποκειμενική. Θα έλεγα ότι μερικές φορές είναι και παραπλανητική.
    Όταν ένα υποτακτικής ψυχολογίας άτομο, είναι ερωτευμένο (ή βολεμένο) με τον Κυρίαρχο του, είθισται να τον θεοποίει στα μάτια του, αλλά και στα μάτια όλων. Έτσι ενώ γι αυτό το υποτακτικό άτομο είναι ο καλύτερος Κυρίαρχος, ο ένας, ο μοναδικός πνευματικά ανώτερος άνθρωπος, στα μάτια των άλλων, μπορεί να είναι ένα τίποτε, ή ένας βλάκας και μισός.
    Μήπως δεν το έχουμε δει να συμβαίνει άπειρες φορές?

    Δεν πιστεύω στην πνευματική ανωτερότητα των Κυρίαρχων παρά ελάχιστων. Πιστεύω όμως στην πνευματική ανωτερότητα ανθρώπων, ανεξαρτήτως status. Μήπως δεν έχουμε δει υποτακτικούς ανώτερους πνευματικά από τους Κυρίαρχους τους?
    Μήπως δεν έχουμε δει άτομα να καθοδηγούνται στην Κυριαρχία τους, με εξυπνάδα και τακτ από τους υποτακτικούς τους και χωρίς να το αντιλαμβάνονται οι ίδιοι ότι τους συμβαίνει? Κάποιοι μέσα στην αγνοία τους και στο υπερεγώ τους, απλά δρέπουν δάφνες και οφέλη στον βωμό της Κυριαρχίας τους.
    Μήπως δεν είναι εξυπνάδα μερικών υποτακτικών, να εξυμνούν ακόμα και την βλακεία του Κυρίαρχου τους, προκειμένου κάποιοι από αυτούς να βολευτούν σε κάποια δυσεύρετη σχέση D/s?

    Καλό θα είναι να μην μασάμε τα λόγια μας λοιπόν…ας αποδεχτούμε και ας απολαύσουμε την πνευματική ανωτερότητα ανθρώπων, από όποιο status αυτή και αν προέρχεται.

    Προσωπικά θαυμάζω την πνευματική ανωτερότητα ατόμων, με ενδιαφέρει η επαφή και γενικότερα η σχέση με αυτού του είδους άτομα και ας είναι (ή δηλώνουν) υποτακτικής ψυχολογίας.

    Γεννήθηκα σαν Κυριαρχικό άτομο καλλιεργώντας κάποιες αξίες και αποκτώντας εμπειρίες. Έχω αρκετά προτερήματα και άλλα τόσα ελαττώματα, άρα δεν είμαι τέλεια. Είμαι Αφέντρα/Mistress εφόσον κάποιοι με αποδέχονται σε αυτόν τον ρόλο και όχι επειδή είμαι ανώτερη πνευματικά από αυτούς.
     
    Last edited: 3 Σεπτεμβρίου 2008
  6. Elysium

    Elysium Contributor

    Κατ’ αντιστοιχία οι Κυρίαρχοι θέλουν να αισθάνονται τους εαυτούς τους ανώτερους; Δηλαδή έχουμε να κάνουμε με κόμπλεξ-νευρώσεις;

    Βεβαίως  

    Νομίζω πως γενικότερα μέσω του post σου θέλεις να πεις πως, κάποιος Κυρίαρχος μπορεί να υπερέχει πνευματικά του υποτακτικού του ή και όχι. Καλό όμως είναι να υπερέχει.
    Σωστά;
     
  7. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Οι συμπλεγματικές συμπεριφορές εμφανίζονται με την μορφή αντίδρασης και νευρωτικών κινήσεων από πλευράς του πάσχοντα και δεν αποσκοπούν στις επιθυμίες, στην ικανοποίησή του και στον ηδονισμό. Περισσότερο στρέφονται περί της αποδοχής του από το γύρω κοινωνικό πλαίσιο, αλλά και το προσωπικό του στίγμα αυτοαναφορικά. Εκτιμώ δε, πως ένας αγκυλωμένος με νευρώσεις άνθρωπος, δεν μπορεί να βιώσει ερωτισμό (άποψή μου, εάν σφάλλω διορθώστε με). Δεν μίλησα άλλωστε ούτε για σύμπλεγμα κατωτερότητας στους υποτακτικούς, οπότε τον συνδιασμό τον θεωρώ ατυχή.
     
  8. Elysium

    Elysium Contributor

    Αγαπητέ L_Strike εδώ θέλω να σταθώ όπου ίσως είναι και η ουσία.

    Δε διαβάζω σε τόσα posts μόνο για... «ηδονισμούς». Βλέπω και μια προσπάθεια του να αποδειχθεί πως ο Κυρίαρχος μπορεί να βοηθήσει τον υποτακτικό του να αντιμετωπίσει ορθότερα τα προβλήματα της ζωής του, να του εξαλείψει τις ανασφάλειες και τις φοβίες, να τον βελτιώσει γενικότερα, ενώ φυσικά ο ίδιος ο Κυρίαρχος δεν πάσχει απ’ όλα αυτά.

    Αυτά όμως δεν ανήκουν στο σεξουαλικό-ερωτικό κομμάτι.
    Άρα λοιπόν ή τα δεχόμαστε ως νευρώσεις ή αποδεχόμαστε πως όντως ισχύουν, επομένως συμπεραίνουμε πως η πνευματική διαφορά μεταξύ Κυρίαρχου και υποτακτικού υφίσταται.
     
  9. L_Strike

    L_Strike Contributor


    Lost boy, ο ηδονισμός δεν απαντάται αμιγώς και μόνον στην ερωτική πράξη, αλλά σε ότι μπορεί να προκαλέσει ηδονή. Επιλπέον, σε διαβεβαιώνω πως υπάρχουν άτομα που, ενώ μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δικές τους υποχρεώσεις και στα καθήκοντά τους, προτιμούν και επιλέγουν να παραχωρήσουν τον έλεγχο σε κάποιον άλλο, ο οποίος θα τους θέσει τα όρια που θα κινηθούν. Δεν έχει να κάνει με χαμηλότερη μόρφωση ή υποβαθμισμένο IQ, αλλά με επιλογή βασισμένη σε συνειδητή προσωπική επιθυμία.
    Επιπλέον, θα ήθελα να μου πεις, από όσα προανέφερα, πως προκύπτει ότι είτε υπάρχει πνευματική διαφορά, είτε οι τάσεις Κυριαρχικότητα και υποτακτικότητα οφείλονται σε νευρώσεις;
     
  10. Elysium

    Elysium Contributor

    Και πως είσαι σίγουρος πως αυτά δεν είναι και τα κίνητρα των ανθρώπων με κόμπλεξ κατωτερότητας-ανωτερότητας;

    Ίσως και να υπάρχουν, αλλά σε περίπτωση που αυτά δεν αποτελούν την πλειοψηφία στο χώρο, ισχύει η περίπτωση του ότι συνήθως τα υποτακτικά άτομα πιστεύουν πως δε θα τα καταφέρουν καλά μόνοι τους ή δεν αντέχουν τις όποιες ευθύνες. Τα έχουμε διαβάσει αυτά εξάλλου πάρα πολλές φορές.

    Αυτά όμως αποτελούν πρόβλημα. Όπως πρόβλημα επίσης, αποτελεί η σκέψη ενός ανθρώπου πως έχει τις ικανότητες να επιβάλλεται στον άλλο και στη ζωή του, επειδή έτσι του καυλώνει αυτού ή του υποτακτικού. Ας το κάνει εν τέλει. Δική τους είναι η ζωή, αλλά δεν μπορούμε να πιστεύουμε πως επειδή κάποιος έχει τέτοιες τάσεις δεν κατατρέχετε από συμπλέγματα ανωτερότητας ή κατωτερότητας.
    Ναι μεν, σεβόμαστε τις επιθυμίες και τον τρόπο σκέψης του καθένα, αλλά να μη βαπτίζουμε και το κρέας ψάρι για να λέμε πως νηστεύουμε.

    Επίσης το ότι κάποιος είναι συνειδητοποιημένα άρρωστος δεν τον απαλλάσσει από την ασθένειά του.


    Δεν έγραψα πουθενά πως οι τάσεις Κυριαρχικότητας και υποτακτικότητας οφείλονται σε νευρώσεις.
    Σε όσα αφορούν το σεξουαλικό μέρος για μένα είναι ξεκάθαρο. Πρόκειται απλά για ένα ερωτικό παιχνίδι.

    Στα εκτός κρεβατιού όμως, συμπεραίνω πως είτε ισχύει η πνευματική διαφορά μεταξύ Κυρίαρχου-υποτακτικού (αφού εκεί πλέον ξεπερνούμε τα θέματα της καύλας κι έχουμε να κάνουμε με το ποιος θεωρείται ικανότερος να εξουσιάζει και να καθοδηγεί τη ζωή του άλλου και ποιος όχι), είτε έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που γενικά στη ζωή τους θέλουν να κυριαρχούν επί των ζωών άλλων ανθρώπων (θεωρώντας ενδόμυχα ανώτερο τον εαυτό τους) και άλλοι να υποτάσσονται σε αυτούς. Αυτή λοιπόν η τελευταία περίπτωση έτσι ονομάζεται. Νεύρωση.
     
    Last edited: 3 Σεπτεμβρίου 2008
  11. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Ένας Κυρίαρχος σαφώς μπορεί να υπερέχει με πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι η ψυχική δύναμη, η ικανότητα του να πείθει, να καθοδηγεί, να εισακούετε και να επιβάλλετε στον υποτακτικό του, όπως επίσης μπορεί να έχει και πολλά άλλα στοιχεία στον χαρακτήρα του που θα συνθέτουν την Κυριαρχία του και που μπορεί να είναι πέρα της πνευματικής του ανωτερότητας, η οποία κάλλιστα μπορεί να είναι και σθεναρή.

    ... Προσωπικά χαίρομαι να υποτάσσω ανώτερα πνευματικά αρσενικά. Εκεί βρίσκω την πρόκληση...εκεί και την καύλα, μια που αυτός ο τύπος υποτακτικού με βάζει σε διαδικασία πνευματικής εγρήγορσης!


     
     
    Last edited: 3 Σεπτεμβρίου 2008
  12. L_Strike

    L_Strike Contributor

    1) Γιατί είναι άρρωστος; Επίσης, με ποιά κριτήρια κρίνεις πως πρόκειται για συμπλεγματικό άτομο, όποιος επιθυμεί την Κυριαρχία ή την υποτακτικότητα και εκτός κλίνης; Ο χορτοφάγος είναι ενοχικός ή/και άρρωστος σε έναν κόσμο σαρκοφάγων;
    2) Γιατί "ξεπερνοάμε τα θέματα της καύλας"; Μια D/s σχέση είναι εν δυνάμει διαρκώς ερωτική (πιάστηκε το χέρι μου να το γράφω). Τουλάχιστον, όσοι την έχουν ζήσει αυτό καταμαρτυρούν.
    3) Η επέκταση της Κυριαρχίας και πέραν του sex κάλλιστα ονομάζεται και διατήρηση της καύλας στην καθημερινότητά τους.
    4) Εάν το lifestyle οφείλεται σε νευρώσεις, κάλλιστα μπορούμε να πούμε τότε πως και το kinky play οφείλεται είτε σε νευρώσεις εξίσου, είτε σε απωθημένα. Γιατί στην μια περίπτωση (που είναι πιο απτή) είναι θεμιτό, ενώ στην άλλη αθέμιτο, όταν οι μετέχοντες αύτό επιθυμούν;
     
    Last edited: 3 Σεπτεμβρίου 2008