Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Elysium, στις 1 Ιουνίου 2008.

?

Είναι οι Κυρίαρχοι πνευματικά ανώτεροι από τους υποτακτικούς;

  1. ΝΑΙ

    12 vote(s)
    18,8%
  2. ΟΧΙ

    52 vote(s)
    81,3%
  1. Elysium

    Elysium Contributor

    1) Αυτά τα γνωρίζουν και τα ορίζουν οι ψυχολόγοι. Εγώ δεν μπορώ να τα αποδείξω. Αποδέχομαι όμως τα συμπεράσματά τους.
    Άλλο βέβαια οι προτιμήσεις μας στο φαγητό, στα χρώματα κλπ και άλλο στον τρόπο ζωής και στην κοσμοθεωρία μας. Υπάρχουν κάποια σημαντικά πράγματα και άλλα όχι τόσο. Και να θεωρηθεί κάποιος κρεατοφάγος ανώμαλος από τους χορτοφάγους πολύ μικρό το κακό.
    2) Τα θέματα εργασίας, ασθένειας (και χειρουργικών επεμβάσεων ακόμη, όπως πολύ καλά θυμάμαι σε κάποιο thread), παιδιών, είναι ζητήματα συνεχούς καύλας;
    3) Βλ. 2)
    4) Ίσως και να οφείλεται... Προσωπικά δεν είμαι σίγουρος από που προέρχονται   Καταλαβαίνεις όμως πως είναι διαφορετικές οι συνέπειες στη ζωή κάποιου που υποτάσσεται στο sex, με το να υποτάσσεται όλη του τη ζωή σε κάποιον που δεν έχει τις ικανότητες ή/και το πνευματικό επίπεδο (απαραίτητα θα πρέπει να είναι ανώτερο του υποτακτικού) παρά έχει μόνο την... καύλα.
     
  2. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Αν αντιλαμβάνομαι ορθά LostBoy η ένσταση σου δεν βρίσκεται στο γεγονος πως όλοι ανεξαιρέτως έχουν κάποια συμπλέγματα, αλλά στο ότι για χάρη της καύλας υποκρίνονται κάποιοι πως ο/η Κ τους είναι ανώτερος όταν στην πραγματικότητα δεν έχει να επιδείξει τίποτα που να τεκμηριώνει την συγκεκριμένη άποψη - όπως λέμε για χάρη του βασιλικού ποτίζεται κι η γλάστρα?
     
  3. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η καθοδήγηση της ζωής κάποιου είναι πιο σημαντική και χρειάζεται περισσότερες ικανότητες απ' ό,τι η καθοδήγηση της καύλας;
     
  4. Elysium

    Elysium Contributor

    Ορθότατο. Και για να συμπληρώσω, όχι μόνο μπορεί να θεωρούν τον Κυρίαρχό τους «ανώτερο» χωρίς να είναι από τους ίδιους τους υποτακτικούς, αλλά να υποστηρίζουν πως επηρεάζει συνεχώς ολοκληρωτικά και θετικότατα τη ζωή τους όταν μετά από μερικές ημέρες μπορούν να του δώσουν «τα παπούτσια στο χέρι».
    Αυτό απλά είναι υποκρισία.
    Όπως υποκρισία θεωρείται (για μένα) το να υποστηρίζει κάποιος πως επιθυμεί να εξουσιάζεται όσο πιο σωστά γίνεται η ζωή του από κάποιον άνθρωπο τον οποίο ωστόσο δε θα βλέπει ως ικανότερο και ανώτερο.

    Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Αν κάποιος καταφέρει να διαχειριστεί καλύτερα από εμάς την ίδια μας τη ζωή κι όχι απλά τη δική του, ναι είναι (πνευματικά τουλάχιστον) ανώτερος από εμάς.


    Το γεγονός ότι η ζωή είναι πολύ σημαντικότερη της καύλας (Φαντάζομαι πως αυτό ισχύει για όλους).
     
  5. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    Ζωή ανέραστη δεν αξίζει μία (και δεν ξέρω αν ισχύει για όλους)
     
  6. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    Έχω εγκαταλείψει εδώ και καιρό την προσπάθεια σύνδεσης, εδώ στο φόρουμ, της ερωτικής BDSM κυριαρχίας με την εν γένει στάση του ατόμου στο σύνολο της κοινωνικής, επαγγελματικής και ερωτικής του ζωής, ως ικανού, ηγετικού, συγκροτημένου. Κατά τη γνώμη μου βέβαια μόνο ένας τέτοιος άνθρωπος, αν έχει και το ανάλογο ερωτικό βίτσιο, μπορεί να σταθεί ως Κύριος υποτακτικών και μη γυναικών και να τις οδηγήσει ερωτικά. Δεν ξέρω αν ο κυριαρχικός αυτός άνθρωπος είναι «ανώτερος» ή «κατώτερος» πνευματικά από τον υποτακτικό (κάτι μου έχει πάθει το πνευματόμετρο τελευταία και δείχνει τρελές ενδείξεις – ίσως γιατί έφαγε πολλές υπερφορτίσεις στο φόρουμ) αλλά σίγουρα δε μπορεί να είναι κακομοίρης.

    Ο αντίλογος σ' αυτά έχει επίσης πολλάκις διατυπωθεί. Σε μια ερωτική «διαστροφή» δεν υπάρχει καμία άλλη απαίτηση πέραν του να συνευρίσκονται ένας με κυριαρχική «διαστροφή» κι ένας με υποτακτική και να τη βρίσκουν. Ο ένας το παίζει ανώτερος σε όλα τα επίπεδα και ο άλλος του το αναγνωρίζει (ή κάνει πως του το αναγνωρίζει) γιατί εκεί τον οδηγεί η καύλα του. Ως ενισχυτικό της καύλας, αυτό το ερωτικό παιχνίδι δημοσιοποιείται και γίνεται τελετουργικό με τα Master, Goddess, κεφαλαία Μου, Του / του – θέλω κι εγώ Τουτού. Όλα αυτά είναι αποδεκτά, σαν ένα public μιας ιδιωτικής ερωτικής σχέσης, όπως άλλοι εκφράζουν ενδυματολογικά τις ερωτικές τους ή μουσικές τους προτιμήσεις.

    Όταν όμως οι ρόλοι αυτοί προβάλλονται στα σοβαρά και ζητείται από τους τρίτους, τα μέλη του φόρουμ για παράδειγμα, να δεχθούν τα Θεϊκά,Μαστερικά και ανωτερότητες, τότε τα κριτήρια είναι αυτά της πρώτης μου παραγράφου γιατί οι τρίτοι δεν έχουν την καύλα να τους κατευθύνει και κρίνουν προσωπικότητες.
     
    Last edited: 4 Σεπτεμβρίου 2008
  7. King^Style

    King^Style Regular Member

    Re: Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    RESPECT!!! ειδικα για το εντος παρενθεσεως κειμενο...
     
  8. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    Η γλώττα της αληθείας.
    Γνωρίζω πολλούς που νομίζουν πως είναι Κυρίαρχοι, ακριβώς επειδή είναι απελπιστικά ηλίθιοι.
    Κι άλλους τόσους που συμπεριφέρονται σαν ηλίθιοι - ενώ δεν είναι, αθεράπευτα τουλάχιστον- ακριβώς επειδή αδυνατούν να πείσουν ως Κυρίαρχοι.
    Ξέρω και κάμποσες ευφυείς 'υποτακτικές' που παριστάνουν τις ηλίθιες, επειδή είναι απλώς ασχημούλες και φοβούνται ότι αλλιώτικα θα πάψει να αναλογεί και σε αυτές ένας νταβραντισμένος βλάκας, σε τούτη τη ζωή.
    Μου έλαχε να συναπαντήσω και πολυάριθμους αφελείς, όσους παίρνουν στα σοβαρά τέτοια διχοτομικά και καθολικευτικά ερωτήματα.
     
  9. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    ...Το επιβεβαιώνω...

    Δικαιολογημένο...

    ...Αντίθετα Εγώ τις συγκεκριμένες γυναίκες, δεν τις θεωρώ "ευφυείς" διότι η πραγματικότητα είναι ότι, αν το έπαιζαν "Mistress" θα είχαν μεγαλύτερη ζήτηση, επειδή υπάρχει εμφανέστατα, μεγαλύτερη προσφορά.
    Κατά την γνώμη Μου όπως λέει και ο Dolmance, μπορεί κάποια να "παριστάνει" την υποτακτική, επειδή την κατέχει η ανασφάλεια, η αδυναμία και το αίσθημα κατωτερότητας.
    Ορισμένες φορές ακόμα, η υποτακτικότητα γίνεται πιο θελκτική σε μια γυναίκα όταν συντρέχει...οικονομικό όφελος...ή η κοινωνική της ασφάλεια και καταξίωση (Ναι πιστέψτε Με ...και κλείστε το στόμα).  
    Δεν ισχύουν αυτά πάντα …αλλά τα έχω συναντήσει αρκετές φορές.

    Το θέμα είναι να προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις...μήπως και σταματήσουν να έχουν ερωτήματα.

     
     
    Last edited: 4 Σεπτεμβρίου 2008
  10. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Πνευματική Ανωτερότητα Κυρίαρχων.

    Αποδέχομαι την εκλέπτυνση της ανάλυσης, στο τρίτο σκέλος.
    Αλλά θεωρώ πως πρέπει να πολλαπλασιάσουμε τα ερωτήματα, μπας και πάψουν να δίνουν απαντήσεις.
    Φιλώ σε, καλή μου
     
  11. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Να παρατηρησω οτι συζηταμε επι 19 σελιδες για κατι που δεν εχουμε ορισει;
    Ταυτιζεται η πνευματικη ανωτεροτητα με την ευφυια ,η την οξυνοια;
     
  12. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Οξύμωρο, καθώς οι ίδιοι μεταξύ τους διαφωνούν. For the record, δεν υπάρχει κάποιο πόρισμα για τις εν γένει αποκλίνουσες από τον μέσο όρο σεξουαλικές/ ερωτικές συμπεριφορές και τι τις προκαλεί.

    Για ορισμένους ίσως να είναι ηδονική η ρύθμιση σημαντικών στοιχείων της ζωής του άλλου. Τους αφαιρεί κάποιος το δικαίωμα της βιωματικής εμπειρίας; Περισσότερο θα με ενδιέφερε (ως παρατηρητή περί της "ορθότητας", μιας και αυτό εξετάζεις) το τι επιλέγεται ως μέτρο ή αντίμετρο, παρά το αν καυλώνει με αυτό.
    Υ.Γ. Το θέμα των επεμβάσεων το έχουμε αναπτύξει και κατ' ιδίαν εκτενώς. Θεωρώ πως θυμάσαι τον επίλογό του.

    Οι (όποιες) συνέπειες στην ζωή ενός εκάστου είναι συνήθως ζήτημα επιλογών. Εν προκειμένω, όχι τόσο του τι επιλέγει να βιώσει (καθώς είναι εγνωσμένη η έλξη του σε αυτό), αλλά με ποιόν θα το βιώσει.
    Τέλος, η Κυριαρχικότητα και η αίσθησή της είναι αυτοαναφορικές. Κάποιος αισθάνεται την ανάλογη ηδονή, όταν βιώνει την αύξηση της ελευθεριότητάς του, καταλαμβάνοντας μερίδιο από ένα δεύτερο πρόσωπο. Με λίγα λόγια, δεν καυλώνει όταν του πει κάποια "Είστε Ο Κύριός μου", αλλά όταν το δει. Αντίστοιχα λειτουργεί και για το υποτακτικό μέρος. Πουθενά δεν διαφαίνεται σύγκριση της πνευματικότητας των δυο. Εάν ένας υποτακτικός έχει ως αναγκαία και ικανή συνθήκη ο Κυρίαρχος να είναι πνευματικά ανώτερος, ώστε να βιώσει την υποταγή, είναι καθαρά προσωπική του θεώριση. "Κανόνες", όμως, δεν βγαίνουν από κατά περίπτωση προσεγγίσεις ενός ζητήματος.