Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πτέρυγα υποτακτικών: υπερπλήρης!

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Dolmance, στις 7 Σεπτεμβρίου 2008.

  1. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Τι στο καλό?
    Μήπως η απάντηση Μου είναι αόρατη??
    Αν δεν είναι πάντως η απάντηση Μου αυτή που σου κάθεται καλά MindMaster, φοβάμαι μην φροντίσεις στο μέλλον να Με στείλεις, σε κάποιου άλλου τύπου πτέρυγα …Αυτή της απομόνωσης.

     
     
  2. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Πτέρυγα υποτακτικών: υπερπλήρης!

    Δεν απαντώ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ αρνητική ή θετικά. Χαίρομαι που συμφωνούμε στο "κατά περίπτωση".
     
  3. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Πτέρυγα υποτακτικών: υπερπλήρης!

    Εύα, διαπιστώνω ότι στην σαφέστατη και ευθύτατη ερώτηση "Πιστεύετε ότι υπάρχει ΓΕΝΙΚΗ, ΣΥΝΟΛΙΚΗ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ υπεροχή του γυναικείου φύλου επί του ανδρικού; Σαν μέσος όρος επί του συνόλου, πιστεύετε ότι είναι οι γυναίκες ανώτερες από τους άνδρες;", δυσκολεύεσαι να απαντήσεις με το απλούστατο, λακωνικότατο και -κυρίως- σαφέστατο και μονοσήμαντο όχι, αλλά επιλέγεις να με παραπέμψεις στο ποστ # 77, στην προηγούμενή σου απάντηση δηλαδή, που κατ΄εμέ, αφήνει "παραθυράκια".

    Έχει καλώς, θεωρώ ότι παρ' όλ' αυτά, επί του παρόντος, καλύπτομαι.

    Γιά το μέλλον όμως, δεν μπορώ να εγγυηθώ. Εάν αυτό το επί του παρόντος "όχι" στην παραπάνω ερώτησή μου, κάποια φορά μεταβληθεί σε "ναι", αναμφίβολα θα φροντίσω (θα προσπαθήσω τουλάχιστον) να οδηγήσω στην "απομόνωση" αυτήν ή οποιαδήποτε ομοειδή αστήριχτη, παράλογη, ξεπερασμένη, ρατσιστική "άποψη". Δεν ξέρω τί θα καταφέρω, αλλά σίγουρα θα προσπαθήσω. Και δεν θα το κάνω εύσχημα, ή "πολιτισμένα". Κάποιες κατ' ευφημισμόν απόψεις, όταν ανασύρονται από τα χρονοντούλαπα όπου ανήκουν, μόνο με χλευασμό και λοιδωρία τους αρμόζει να αντιμετωπίζονται. Αρκετά μας ταλαιπώρησαν όλους, άντρες και γυναίκες, επί χιλιετίες. Σιγά μην κάτσουμε τώρα να συζητάμε, και μήπως τυχόν θα ήταν καλύτερο να καταργήσουμε το νομικό μας σύστημα και να επιστρέψουμε στον κώδικα εκείνης της χαμούρας του Χαμουραμπί (μιά κι είναι και "επίκαιρος", ελέω Archontos)...
     
  4. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Πτέρυγα υποτακτικών: υπερπλήρης!

    Γιατι καλε να μην το συζητησουμε ΚΑΙ αυτο για ΑΛΛΗ μια φορα? Τις αλλες 146 φορες δεν καταληξαμε πουθενα. Μπορει η 147η να ειναι τυχερη.
     
  5. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    εγω λεω να το θεσουμε υπο τυπον διλημματος:
    ποιο φυλο ειναι ανωτερο,το ανδρικο η το γυναικειο; 
     
  6. zinnia

    zinnia Contributor

    Κι εμένα με λέει "Θεά" του ο καλός μου, αλλά δε το δένω κιόλας  
     
  7. Syrah

    Syrah Contributor

    cornilios αν και δεν έχω διαβάσει όλα τα σχόλια του νήματος, φρονώ πως υπέρ της άποψής σου -που τυχαίνει να είναι και δική μου άποψη- επιχειρηματολόγησα, υπερθεματίζοντας ίσως, ως εκ τούτου δεν συντρέχει λόγος να εξανίστασαι. (Εκτός αν υπονοείς πως όποιος σου κάνει quote πρέπει να εκφράζει αντίθετη άποψη από τη δική σου.)

    Τότε νομίζω πως δεν υπάρχει σημείο διαφωνίας, ούτε επιμεριστικά, ούτε συνολικά.
     
  8. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Re: Απάντηση: Πτέρυγα υποτακτικών: υπερπλήρης!

    'H στραβός είναι ο γιαλός...ή στραβά αρμενίζουμε!!

    Το Μasterιλίκη σου και την εριστική σου διάθεση ... Mind Master μακριά από Εμένα, διότι να είσαι σίγουρος ότι δεν περνάει. Δεν δέχομαι απειλές και υποδείξεις κανενός είδους.
    Θα σου συνιστούσα να μάθεις να διαβάζεις καλύτερα, όπως επίσης και να κατανοείς αυτά που διαβάζεις.
    Έχω την αίσθηση ότι ψάχνεις ευκαιρία να ορθώνεις το ανάστημα σου.
    Να το κάνεις δεν λέω, αλλά να το κάνεις με τάκτ και όχι φυσικά σε μένα!
     
  9. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Πτέρυγα υποτακτικών: υπερπλήρης!

     

    Ας τελειώσουμε, όπως αρχίσαμε λοιπόν...:

    View attachment 5397 ...

    Α, και φυσικά...:

    View attachment 5398
     
  10. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Πτέρυγα υποτακτικών: υπερπλήρης!

    View attachment 5399
     
  11. trampledgr

    trampledgr Regular Member

    Άντε και τώρα που τελείωσε η μετακόμιση να γράψω και εγώ δύο λογάκια.......
    Το πρώτο βασικό ζήτημα είναι "πώς ορίζουμε την υποτακτικότητα". Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη Mikra Psemata στην άποψη ότι η μεγάλη πλειονότητα των "υποτακτικών" χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό μόνο κατά τη διάρκεια του σεξουαλικού παιχνιδιού χωρίς να δίνει καμία άλλη προέκταση και σε άλλες εκφράσεις της ζωής του ή της σχέσης του, όποιες κι αν είναι αυτές. Οφείλω βέβαια να παρατηρήσω σε αυτό το σημείο, ότι δεν αντιλαμβάνομαι τον ρόλο του “full time υποτακτικού» ως τίτλο τιμής, με τον ίδιο τρόπο που δεν αντιλαμβάνομαι ως τίτλο τιμής τον ρόλο του Master ή της Mistress. Απλώς αντιμετωπίζω τους εν λόγω τίτλους ως ρόλους που εκφράζουν κάποια συγκεκριμένα άτομα, και τίποτα παραπάνω.

    Στο θέμα μας τώρα:

    Θεωρώ απολύτως φυσιολογικό το γεγονός του μεγάλου αριθμού υποτακτικών ανδρών, ή εν πάση περιπτώσει των ανδρών που δηλώνουν υποτακτικοί, από όποια σκοπιά και αν αντιμετωπίζει κανείς αυτόν τον ρόλο. Οι λόγοι είναι απλοί:

    1. Οι άντρες εκφράζουν πιο ελεύθερα τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις από ότι οι γυναίκες.
    2. Οι άντρες έχουν καλύτερη επαφή σε σχέση με την τεχνολογία και λιγότερους ηθικούς ενδοιασμούς για να μπουν σε forum όπως αυτό σε σχέση με τις γυναίκες.
    3. Η σεξουαλική επιθυμία περί υποτακτικότητας των ανδρών είναι σαφώς πιο καταπιεσμένη στον συγκεκριμένο τομέα σε σχέση με τις γυναίκες.

    Θα μου επιτρέψετε να εξηγήσω πιο διεξοδικά την τρίτη παρατήρηση:
    Ακόμα και η δική μας γενιά, μεγάλωσε με κοινωνικά πρότυπα και αρχές τα οποία έθεταν στον άνδρα τον ρόλο του «ισχυρού φύλου» (ο κουβαλητής, αυτός που λαμβάνει τις μεγάλες αποφάσεις κλπ κλπ). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όταν ο άνδρας έρχεται σε επαφή με την υποτακτική του βούληση, έστω και σαν έκφραση κατά τη διάρκεια ενός σεξουαλικού παιχνιδιού, το πρώτο αίσθημα που δοκιμάζει είναι έκπληξη (τώρα εγώ γιατί τα θέλω αυτά τα πράγματα, μήπως είμαι άρρωστος, ανώμαλος και ούτω καθ’ εξης….). Ως προς το ζήτημα δε εκπλήρωσης αυτής του της επιθυμίας, καλείται να ξεπεράσει δύο πολύ σημαντικά στεγανά: Την κοινωνική απόρριψη (ότι αυτό είναι ανώμαλο, άρρωστο και δεν συμμαζεύεται) αλλά και την αντίδραση του θηλυκού μέρους που θα πρέπει να εκπληρώσει αυτήν του την επιθυμία, ειδικά δε όταν η γυναίκα δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο άθλημα. Ο λόγος και εδώ είναι απλώς: Οι γυναίκες κατά την άποψη μου, παρά το γεγονός ότι είναι καλύτερα εξοπλισμένες από τη φύση τους σε νοητικό επίπεδο για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής (δυνατότητα πολλαπλής και πολυεπίπεδης σκέψης, προσοχή στη λεπτομέρεια, ικανότητα διαχείρισης κρίσεων) και παρά το γεγονός ότι έχουν πλέον απελευθερωθεί ποικιλοτρόπως (οικονομική ανεξαρτησία, σεξουαλική απελευθέρωση, αυτάρκεια, καριέρα) δεν έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν την έμφυτη υποτακτικότητα που τους διέπει και η οποία έχει καλλιεργηθεί σε διάστημα εκατομμυρίων χρόνων (από τότε που η γυναίκα ήταν στην σπηλιά και οι άντρες κυνηγούσαν τα μαμούθ). Που θέλω να καταλήξω: Η αντιστροφή των ρόλων έστω και μόνο κατά τη διάρκεια του σεξουαλικού παιχνιδιού είναι ικανή να προκαλέσει πλείστα όσα προβλήματα, καθώς έρχεται σε αντίθεση με παγιωμένες απόψεις και αντιλήψεις οι οποίες έχουν διαμορφωθεί στο πέρασμα των αιώνων και οι οποίες έχουν γίνει τόσο έντονες που έχουν καταγραφεί στο ανδρικό και στο γυναικείο DNA. Άρα αν το σχήμα «Άνδρας κυρίαρχος – γυναίκα υποτακτική» (εκεί να δείτε οιδιπόδεια να φρίξετε, αγαπητέ Dolmance…) όσο και αν είναι ακραίο, είναι έστω και κατ’ ελάχιστα συμβατό με κοινωνικές απόψεις και αντιλήψεις αιώνων, το σχήμα «Γυναίκα κυρίαρχη – άνδρας υποτακτικός» ακόμα και στην πιο χαλαρή του μορφή, είναι δυνατόν να προκαλέσει κρίσεις και προβλήματα που μπορεί να είναι αδύνατον να ξεπεραστούν. Πολύς κόσμος λοιπόν, προσπαθεί να εκφράσει την υποτακτικότητα του με διάφορους έμμεσους τρόπους (μια μορφή μεθαδόνης σαν να λέμε…) προσπαθώντας να καλύψει τα όποια κενά δημιουργούνται από τη μη εκπλήρωση της σεξουαλικής του επιθυμίας.

    Αυτά τα ολίγα από μένα.
     
  12. DominaArsAmatoriaΑugusta

    DominaArsAmatoriaΑugusta Regular Member

    Μπορείτε να μου εξηγήσετε τι ακριβώς εννοείτε;