Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Έρωτας μέσω διαδικτύου!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Lady_Dementia, στις 11 Σεπτεμβρίου 2008.

Tags:
  1. Lady_Dementia

    Lady_Dementia DemonLure the Seductive Contributor

    "Ένα βλέμμα ήταν αρκετό για να κάνει τον έρωτα να φουντώσει...": μοιάζει φράση παρμένη από μυθιστόρημα και, σύντομα, θα γίνει φράση από... ιστορικό μυθιστόρημα! Με ποια έννοια; Με την έννοια ότι για να γεννηθεί ο έρωτας δεν χρειάζεται πια η άμεση οπτική επαφή, αλλά αρκεί η γραπτή επικοινωνία. Όπως τον παλιό καλό καιρό, μεταξύ των ατόμων που αλληλογραφούσαν; Κατά κάποιο τρόπο! Μόνο που σήμερα το μέσο έχει αλλάξει και τη θέση του χαρτιού και μολυβιού έχουν πάρει το κομπιούτερ και η αμεσότητα της ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

    Ο έρωτας και οι σχέσεις στο Διαδίκτυο ξεκινούν εικονικά, δηλαδή ο "χρήστης" διατηρεί μια απόσταση ασφαλείας από το άλλο άτομο κι εμπλέκεται υπό όρους μαζί του. Αλλά συχνά η εικονικότητα αυτή δεν αρκεί και ο χρήστης επιδιώκει να γνωρίσει τον άλλο.

    Οι γρήγοροι ρυθμοί, οι μεγάλες αποστάσεις, τα εξοντωτικά ωράρια και η απορρόφηση από την εργασία ή τις σπουδές δεν δημιουργούν κατάλληλες συνθήκες για νέες γνωριμίες, ειδικά στις ηλικίες 30-50 χρονών. Στη δουλειά μας βλέπουμε ότι οι άνθρωποι καταφεύγουν στο Διαδίκτυο για γνωριμίες ως λύση ανάγκης, αφού έχουν εξαντλήσει ανεπιτυχώς άλλους τρόπους.

    Οι συνεχόμενες επισκέψεις στο Internet, αν δεν συνδυάζονται με μια παράλληλη, μη εικονική κοινωνική ζωή και είναι αποκλειστική διέξοδος κοινωνικής επαφής, μπορεί να αποκτήσουν αρνητικό χαρακτήρα. Πράγματι, στις περιπτώσεις αυτές ο χρήστης είναι δυνατόν ο χρήστης να αρχίσει να παραμελεί την εμφάνισή του, να περιορίζει την κοινωνικότητά του και τελικά να εντείνει τη μοναχικότητά του και την αίσθηση της μοναξιάς του. Μάλιστα, παρ' ότι η σεξουαλικότητα του χρήστη μπορεί να διαφανεί πολύ έντονα και να παρακινηθεί, ο ερωτισμός του, που απαιτεί το συγκερασμό πολλών αισθήσεων, πέφτει σε χειμερία νάρκη.

    Είναι δυνατόν μια σχέση που δημιουργήθηκε στο Διαδίκτυο να διατηρηθεί και να είναι υγιής; Η απάντηση εξαρτάται από το αν θα παραμείνει αποκλειστικά σε ηλεκτρονικό επίπεδο ή αν θα περάσει στη σφαίρα της πρόσωπο με πρόσωπο επαφής. Στην πρώτη περίπτωση δεν έχουμε ολοκληρωμένη ερωτική σχέση -μπορεί να είναι απλώς φιλική. Όταν όμως κανείς ξεκινήσει από το Διαδίκτυο και στη συνέχεια γνωρίσει το άλλο άτομο ως φυσική και ψυχολογική οντότητα και παρουσία πέρα από τους περιορισμούς των γραπτών μηνυμάτων, τότε η σχέση μπορεί να διαρκέσει και να είναι υγιής.

    Η εμπειρία δείχνει ότι ακόμα και τα κοινωνικά άτομα καταφεύγουν στο Διαδίκτυο για γνωριμίες, όταν νιώθουν ότι έχουν εξαντλήσει όλους τους άλλους τρόπους για να βρουν σύντροφο. Πρόκειται για λύση ανάγκης και για την επιθυμία να δημιουργήσουν μια σχέση και όχι για εικονική σεξουαλική επαφή. Η τελευταία αφορά σε μια διαφορετική κατηγορία χρηστών, που καταφεύγει και σε διαφορετικούς διαδικτυακούς τόπους με πορνογραφικό περιεχόμενο.

    Ένα βασικό, χαρακτηριστικό ψυχολογικό κενό των ατόμων που επιλέγουν το Διαδίκτυο ως τόπο ανεύρεσης συντρόφου είναι το αυξημένο αίσθημα μοναξιάς που αισθάνονται, καθώς επίσης και το συναίσθημα της ματαίωσης και της απογοήτευσης για την αδυναμία τους να βρουν ερωτικό σύντροφο από τον κοινωνικό τους περίγυρο. Δεν αναζητούν μια απλή σεξουαλική περιπέτεια, αλλά έναν ερωτικό σύντροφο που θα απαλύνει το υπαρξιακό τους άγχος και θα καλύψει την ανάγκη της συντροφικότητας.

    Στον τομέα της αναζήτησης ερωτικού συντρόφου μέσω Internet έχουμε ένα αρκετά σαφές ψυχολογικό προφίλ, το οποίο επιβεβαιώνεται μέσα από την κλινική εμπειρία με άτομα και των δύο φύλων: πρόκειται για άνδρες και γυναίκες 20-50 ετών που έχουν κοινωνικές ικανότητες, διατηρούν ορισμένες φιλίες, αλλά συνήθως δεν έχουν ευρύ κοινωνικό κύκλο ούτε μόνιμη ερωτική σχέση. Συχνά έχουν βιώσει πρόσφατα μια μεγάλη ερωτική απογοήτευση. Έχουν μικρή πρόσβαση σε νέες παρέες και άτομα και δηλώνουν ότι δεν βλέπουν πώς θα μπορούσαν να αλλάξουν αυτή την κατάσταση. Η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθησή τους κυμαίνονται σε χαμηλό επίπεδο. Διακρίνονται από μια πεσιμιστική στάση απέναντι στη ζωή και συχνά εστιάζουν την προσοχή τους στα αρνητικά και προσπερνούν τα θετικά στοιχεία διαφόρων καταστάσεων.

    Ωστόσο, το μεγάλο προτέρημά τους είναι, τελικά, η πεποίθησή τους ότι υπάρχει ελπίδα και ότι είναι δυνατή η επίλυση του προβλήματός τους, δηλαδή της ανεύρεσης συντρόφου. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι δεν ισχύει κάτι σαν το αντίστροφο προφίλ για τα άτομα που δε χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο γι' αυτόν το σκοπό. Οι μη χρήστες του Διαδικτύου μπορεί να εμπίπτουν σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες, όπως σε τεχνοφοβικούς, σε αυτούς που δεν πιστεύουν ότι το πρόβλημά τους έχει λύση και σε όσους δοκιμάζουν πιο παραδοσιακούς τρόπους ανεύρεσης συντρόφου.


    Πληροφορίες που θα θέλατε να ξέρετε...

    Η αναλογία ανδρών-γυναικών που αναζητούν σύντροφο στο Διαδίκτυο είναι 50-50%.

    Ηλικία: 20-50 ετών


    Μόρφωση: πανεπιστημιακή

    Εργαζόμενοι

    Το 100% επιζητεί προσωπική επαφή με το άτομο με το οποίο αλληλογραφεί ηλεκτρονικά

    Στα πρώτα μηνύματα στο chat room οι γυναίκες αποφεύγουν να δώσουν προσωπικά στοιχεία.

    Όταν όμως η επικοινωνία γίνεται ιδιαιτέρως (ή μέσω προσωπικού e-mail), δίνουν προσωπικές πληροφορίες.

    Στα πρώτα πέντε με δέκα μηνύματα υπάρχουν αυξημένες άμυνες, που συνήθως εκδηλώνονται με μικροψέματα και παρουσίαση μιας βελτιωμένης εικόνας του εαυτού.

    Στο 98% των περιπτώσεων η επικοινωνία μέσω Διαδικτύου είναι καθημερινή.

    Στο 95% της προσωπικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας δεν υπάρχει εικονικό σεξ.

    Το 100% των ανδρών και το 80% των γυναικών που γνωρίζει κάποιον μέσω Διαδικτύου επιθυμεί ραντεβού και σεξουαλική σχέση μαζί του.


    Τα άτομα που ψάχνουν για σύντροφο μέσω Διαδικτύου δεν επισκέπτονται απαραιτήτως και πορνογραφικούς δικτυακούς τόπους.



    Δρ. Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
     
  2. elfcat

    elfcat . Contributor

    Ποιοί είναι οι άλλοι τρόποι ανεύρεσης ερωτικού συντρόφου, που έχουν εξαντληθεί και αποτύχει?
     
  3. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    ....Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα, όπως τα περιγράφει η Lady Dementia!

    Φαεινό παράδειγμα είναι οι προσωπικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ Μ/μας, ως μέλη ενός forum, που έχουν τα ίδια περίπου ενδιαφέροντα.

    Μέσα εδώ, έχουν εξελιχθεί μίση και πάθη, λυκοφιλίες, αλλά και αντίθετα εχυν δημιουργηθεί δυνατές φιλίες, και ερωτικοσεξουαλικές σχέσεις.
    Κάποιοι που γνωρίστηκαν εδώ μέσα, (και ας καμώνονται το αντίθετο) σκέπτονται να προχωρήσουν ακόμα και σε γάμο δημιουργώντας οικογένεια με τον/την σύντροφο που επέλεξαν.
    Πιστεύω πως το internet έχει συμβάλει στο να δημιουργηθούν σχέσεις, σε αυτήν την γρήγορη εποχή (ala fast food), όπως δυστυχώς, έχει συμβάλει και στο να απομονωθούν αρκετοί άνθρωποι και να κλεισθούν πολύ περισσότερο στο καβούκι τους...δημιουργώντας στο μυαλό τους μια εικονική πραγματικότητα.

    Σχέσεις από το internet? Φυσικά ναι,…!!
    Ας έχει στην ζωη Μ/μας και αυτό, την θέση που του πρέπει.
    Μόνο που δεν θα πρέπει να επιτρέπουμε στο internet, να γίνεται αυτό από μόνο του, όλη η ζωή Μ/μας. .
     
  4. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Έρωτας μέσω διαδικτύου!

    Ποιοί είναι οι άλλοι τρόποι;
    Η στράτευση σε νεολαιίστικες οργανώσεις, το κυνήγι αλεπούς και το πότισμα κάκτων.
    Για την εμβριθή ανάλυση της Δόκτορος, αναλαμβάνω όσες ευθύνες μου αναλογούν - για την ανάπτυξη ανάλογων, γόνιμων και πρωτότυπων απόψεων.
    God save the Queen....
     
  5. elfcat

    elfcat . Contributor

    Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Μού ήταν απολύτως απαραίτητη για να κατανοήσω το βάθος του δημοσιεύματος...
     
  6. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Re: Έρωτας μέσω διαδικτύου!

    Σοφή κουβέντα αυτή
     
  7. Kits

    Kits Contributor

    Απάντηση: Έρωτας μέσω διαδικτύου!

    ξεχασες να αναφερεις και το αγελαδοκουρεμα....
     
  8. bdsmslave191

    bdsmslave191 Regular Member

    δεν ξερω αν πρεπει να συμφωνησω ή να διαφωνησω στο συγκεκριμενο ποστ της Lady Dementia.τι εννοω ομως με αυτο.απο τοτε που μπηκε ο ερωτας στο διαδικτυο χαθηκε το συναισθημα ,η αιγλη του νορμαλ ερωτα ,η φυσικη τροπη της γνωριμιας ,να πιεις το καφε σου μαζι του ,να φας την χυλοπιτα που θα σου προσφερει απλοχερα,να πονεσεις ,να κλαψεις και αλλα πολλα .δλδ ερωτευομαι τι?μια οθονη?μα δεν βλεπω τους μορφασμους της,δεν μυριζω το αρωμα της,δεν βλεπω την απαθεια της.βλεπω ενα αψυχο πραγμα μπροστα μου.μπορει τα λογια που γραφονται να ειναι θεϊκα,να σε αναστατωνουν αλλα στην πραξη γινονται?παραμενει εικονικη πραγματικοτητα και δεν παυει να ειναι ενας τοιχος αναμεσα μας.γραφουμε αυτα που θελουμε και παρουσιαζομαστε οπως θα θελαμε να ειμαστε.δυσκολα θυμαμαι στα τοσα χρονια που βρισκομαι στο διαδικτυο καποιον καποια που να μου παρουσιασε "το αυτος/η ειμαι σου κανω".θα προτιμουσα να αποκτησω μια φιλια παρα να ερωτευτω ή να ψαξω τον ερωτα μεσα απο εδω.θελω να την δω να γελαει,να μυριζεται το αρωμα μου ακομα και να με απορριψει με την παραδοσιακη χυλοπιτα!!!!!!!!!!!!!!!
     
  9. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Έρωτας μέσω διαδικτύου!

    Ααααχ, τί μέρες και 'κείνες...

    Πότε θα το επαναλάβουμε; Πότε θα περάσει επιτέλους η κρίση του λουμπάγκου σας;


    (Στιγμιότυπο στο καθ' ύλην προσφορότερο, φιλόξενο νήμα του Κορνήλιου:
    https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showpost.php?p=194390&postcount=48).
     
  10. Eri

    Eri

    Ερωτας στο διαδικτυο?????

    Χα Χα Χα....

    Επειτα απο 10 χρονια διαδικτυακων σουλατσων χωρις καποιον ιδιαιτερο σκοπο, μετα απο εκατονταδες συνομιλιες και δεκαδες γνωριμιες με αντρες και γυναικες, κατεληξα στο οτι δεν υπαρχει ερωτας απο δω μεσα.....Απλα ενθουσιασμος ο οποιος στα αρχικα σταδια ισως τον μπερδευουμε με ερωτα.......Κακα τα ψεματα οσο και να δειχνουν τα γραπτα οτι δυο ανθρωποι ταιριαζουν, η επαφη δια ζωσης δειχνει παντα την αληθεια και κατα 95% (για να μη φανω υπερβολικη) δειχνει οτι δεν τσουλαει το πραγμα.......Το μονο σιγουρο ειναι η απλη γρηγορη ξεπετα.....Ουτε συναισθηματισμοι ουτε μαλακιες......

    Μιλαω για"ερωτες" του στυλ "μπαινωμσνκαθεμερακαιανταλλαζωγλυκολογαμετοαλλομουμισοελπιζονταςπωςκαποιαμεραθασυναντηθουμεκαιθαπερασουμετουπολοιποτηςζωηςμαςμαζι"........Φυσικα σε μια συναντηση ενος φορουμ (καλη ωρα) η καποιου τσατ οπου μπαινουν συστηματικα καποια ατομα, τα πραγματα ειναι λιγο διαφορετικα.....Μετα απο καποιο καιρο ξεκιναει το φαινομενο της ανακυκλωσης, κοινως "ολοιεχουνπαειμεολους", πραγμα το οποιο ουδεις παραδεχεται αλλα πως διαολο γινεται και ολοι ξερουν για ολους κανεις δεν το ξερει (και καλα).....
     
  11. Lady_Dementia

    Lady_Dementia DemonLure the Seductive Contributor

    Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω (αν κ στο τέλος του κειμένου είναι ευδιάκριτη η πηγή) πως το άνω κείμενο,ουδεμία σχέση έχει με δικό μου "δημιούργημα"! Πρόκειται για κείμενο που ανέσυρα απο το διαδίκτυο και το παρέθεσα για κουβεντούλα,καθώς βρίσκω το θεματάκι άκρως ενδιαφέρον και -καλώς ή κακώς- σημείο των καιρών μας!

    ..θέτω λοιπόν το εξής ερώτημα: Ποιά η γνώμη σας για τις σχέσεις που δημιουργούνται μέσω διαδικτύου και δεδομένης της ύπαρξής των, κατά πόσο μπορούν να εξελιχθούν σε "έρωτες μέσω διαδικτύου"?
     
  12. Kits

    Kits Contributor

    Απάντηση: Re: Έρωτας μέσω διαδικτύου!

    σσσσσσσσσσ........