Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Έρωτας μέσω διαδικτύου!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Lady_Dementia, στις 11 Σεπτεμβρίου 2008.

Tags:
  1. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Φυσικά και όχι. Ο έρωτας μεταξύ ανθρώπων είναι συνδυασμός πνευματικής και σωματικής επαφής. Αν εκλείπει το ένα από τα δύο, τότε δε μπορεί να υπάρξει έρωτας.


    Δυστυχώς, γνωρίζω αρκετά καλά τον εαυτό μου και σπάνια με εκπλήσσει. Επομένως, όταν λέω ποτέ, ξέρω τι λέω  


    Μα εννοείται. Τις απόψεις μου απλά γράφω και δε ζητώ από κανέναν να τις υιοθετήσει.  
     
  2. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Έρωτας μέσω διαδικτύου!

    Οι διασταλτικές ερμηνείες του Έρωτα, ακυρώνουν κάθε νόημα της έννοιας, συστατικό της οποίας είναι η σπάνη (κανείς δεν ερωτεύεται περισσότερες από μιά δυό φορές στη ζωή του, αν δεν είναι αλαφροϊσκιωτος) και η ολιστική, σωματική και διανοητική μέθεξη.
    Έχω ξαναγράψει, άλλωστε, ότι ο Έρωτας τείενει στην πλήρη ανάλωση του Άλλου, την κατασπάραξη του, νοούμενη ως απόλυτη συνταύτιση, και υπό την έποψη αυτή είναι εγγύτατος στο φόνο ως πλήρωση Κατίσχυσης.
    Ο Ιντερνετικός έρωτας, όταν παραμένει ηλεκτρονικός, είναι νεκροφιλική ψευδαίσθηση επικοινωνίας και επιθυμίας. Μιλάς με ένα ψευδωνυμικό Τίποτα. Ορέγεσαι το ανυπόστατο. Ίσως παρατηρούσε κανείς ότι αυτό συμβαίνει και στον Μεσαιωνικό ιπποτικό Έρωτα. Εκεί, όμως, η απόσταση καταλύεται μέσω της ένσαρκης υλικότητας των τελετουργιών και των ανδραγαθημάτων. Την ευγενή μονομαχία, την αυτοκτονία κοκ.
    Αλλά στην κουλτούρα του 'πάμε για φραπόγαλο' αντί για δείπνο με μεθυστικούς οίνους, επικρατεί, προφανώς, η φιλοσοφία ζωής Γραφείου Τελετών.
     
  3. gaby

    gaby Guest

    Όλων των ειδών τα πάθη βρίσκει κανείς στις προσωπικές επικοινωνίες μέσα απ το διαδίκτυο, τι πιο φυσικό να βρίσκει και τον έρωτα; Βρίσκω ότι η χημεία του διαδικτύου, ερωτική η μη, μεταξύ δύο ανθρώπων είναι γνήσια και μοναδική για το κάθε ζευγάρι επικοινωνούντων, ενώ κάθε άλλο παρά αποκλείει τον έρωτα.

    Όταν ωριμάζει ένας τέτοιος έρωτας και αρχίζει να θυμίζει έρωτα η οθόνη μπορεί να τον περιορίζει πολύ, πιθανά να τη νιώσει κανείς σαν ένα χαι τεκ ντουβάρι όπου τρώει τα μούτρα του καθώς τρίβεται στην καρέκλα του, σε έξαλλα έγκαβλη κατάσταση. Η οθόνη δεν δίνει διέξοδο στην "κανιβαλική ενόρμηση" και οι πιθανότητες είναι ότι αν δε σκοντάψει κάπου το όλο θέμα πχ σε ατολμία, έλλειψη εμπιστοσύνης, πρόωρη φθορά της επικοινωνίας και "απομυθοποίηση" του άλλου και άλλα διάφορα οι εμπλεκόμενοι θέλουν να γνωριστούν πρόσωπο με πρόσωπο και σώμα με σώμα.

    Το μόνο μείον που βρίσκω στον έρωτα που ξεκινά από μια γνωριμία του διαδικτύου είναι ότι περνάει κανείς τα χτυποκάρδια της αρχής δύο φορές, μια online και μια real life. Αλλιώς όλα καλά και άγια και όποιος ψάχνει βρίσκει, στον έρωτα, αυτό είναι το καλό του, και μια χαρά κάνει το διαδίκτυο.
     
  4. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Έρωτας μέσω διαδικτύου!

    tender μου,
    εγώ δεν αναφέρθηκα στο έναυσμα ή το ξεκίνημα. Περιορίστηκα να πω ότι η ιδέα ενός αποκλειστκώς και δια παντός, ηλεκτρονικού 'Έρωτα' είναι νεκροφιλική - σύμπτωμα προχωρημένης ιδιωτείας. Αλλά όπου υπάρχουν άνθρωποι, φύεται και η ανοησία. Η ανικανότητα, μασκαρεύεται και διεκδικεί αναγνώριση ως ελεύθερη επιλογή, που για μυστηριώδεις λόγους πρέπει όλοι να σέβονται.
    Καλή η μαλακία, αλλά δεν την υπολήπτομαι, όταν παριστάνει το ξεκώλιασμα.
     
  5. deeper

    deeper Happiness is the road……….

    Re: Απάντηση: Έρωτας μέσω διαδικτύου!

    Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον ορισμό του έρωτα ως ολιστική σωματική και διανοητική μέθεξη. Θα διαφωνήσω όμως στο ότι υπάρχει pattern στον τρόπο που ο καθένας μας βιώνει τον έρωτα. Η ανάγκη για πλήρη ανάλωση σε βαθμό κατασπάραξης του άλλου δεν είναι μοτίβο συμπεριφοράς που συναντάς σε κάθε ερωτευμένο. Και κατά την δική μου άποψη δεν είναι και πολύ υγιές. Αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση έτσι;
    Επίσης νομίζω πως είναι κάπως υπερβολικοί οι παραπάνω ορισμοί. Δυσκολεύομαι να προσδιορίσω ως ψευδωνυμικό τίποτα ανθρώπους με τους οποίους επικοινωνώ και την οποιαδήποτε συναισθηματική εξάρτηση ενδεχομένως προκύπτει από αυτήν την επικοινωνία ως όρεξη για το ανυπόστατο.
    Από τη στιγμή που αλληλεπιδρώ με ομοίους μου, σε οποιοδήποτε περιβάλλον, αυτομάτως παύουν να είναι «τίποτα». Αποκτούν υπόσταση της οποίας η αξία δεν μειώνεται από τη χρήση ψευδωνύμου.
    Οτιδήποτε «ορέγομαι» ως αποτέλεσμα αυτής της αλληλεπίδρασης δεν είναι ανυπόστατο. Έχει υπόσταση, όντας μάλιστα νοητική-ψυχική κατάσταση με ποικίλες συνέπειες.
     
  6. gaby

    gaby Guest

    Re: Απάντηση: Έρωτας μέσω διαδικτύου!

    καλέ μου Dolmance, δεν ήταν αντίρρηση στα γραφόμενά σας η σκέψη μου, ίσα ίσα που βρήκα εξαιρετική, αν και απολογιστικού χαρακτήρα, την προσέγγισή σας περί σπανιότητας έρωτα και χαλάρωσης των κριτηρίων ώστε να μπορούμε να νιώθουμε ερωτευμένοι και με λιγότερα.

    Εξαιρετικό και αυτό το ποστ σας, από κάθε άποψη, αν και το περί "νεκροφιλίας" δεν το καταλαβαίνω.

    Δεν θα έλεγα περί "προχωρημένης ιδιωτείας" θα έλεγα περί προσωρινής και προς κάλυψη ειδικών αναγκών, περιορισμένης στο διαδίκτυο, τρόπον τινά, ιδιωτείας, γιατί μου φαίνεται ότι ένας επίμονος, αποκλειστικά ηλεκτρονικός έρως, εκτός από πολύ βασανιστικός είναι περισσότερο ψευδαισθησιακός από έναν έρωτα όπως τον ξέραμε προ / εκτός διαδικτύου. Αν και η λέξη "διάδραση" έχει να κάνει με τις διαδικτυακές σχέσεις, γιατί εκεί δεν είναι αυτονόητη, δεν έχουμε αναπτύξει, προς το παρόν τουλάχιστον, τα αισθητήρια εκείνα που θα επέτρεπαν μια πλήρως ικανοποιητική ηλεκτρονική σχέση.

    Την ηλεκτρονική προσωπική διάδραση, όσο έντονη και ερωτική να είναι, επιμένω να την ορίζω ως επικοινωνία και ουχί ως σχέση.
     
    Last edited by a moderator: 15 Σεπτεμβρίου 2008
  7. mprou

    mprou Regular Member

    Re: Απάντηση: Έρωτας μέσω διαδικτύου!

    Η επικοινωνια μεσω ιντερνετ μπορει να αποτελεσει ενα εξαιρετικο αφροδισιακο.
    Υπαρχει μυστηριο, αφηνεις την φαντασια σου να κυλα και πλαθεις ιδεατες εικονες και συναισθηματα για τον αλλον. Το μαγικο με το διαδυκτιο ειναι οτι ειναι μπορει να ειναι απιστευτα αμμεσο αλλα και μακρινο ταυτοχρονα

    Στο τελος ομως δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ενας δοκιμαστικος σωληνας. Ο ιντερνετικος ερωτας ειναι απλα μια μεταλλαξη του πραγματικου ερωτα που ολοι ψαχνουμε αλλα ειτε απο ανασφαλεια ειτε απο απογοητευση ειτε απο κακοτοπιες που ειχαμε, χασαμε την δυναμη και φοβομαστε να τον αναζητησουμε αληθινα.

    Το ιντερνετ σιγουτα αποτελει ενα ιδανικο πρωτο βημα επαφης, αλλα ο εγλωβισμος μας σε αυτο δηλωνει την αδυναμια μας
     
  8. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Έρωτας μέσω διαδικτύου!

    Αυτό που περιγράφεις δεν είναι δοκιμαστικός σωλήνας. Μου μοιάζει περισσότερο με προστατευτική γυάλα, όπου θέτει κανείς τον εαυτό του σε μια προσπάθεια να μη νιώσει την απόρριψη. Μακροπρόθεσμα, όμως, ποιο το αποτέλεσμα; Δεν μένει, σε τελική ανάλυση, μόνος του;
     
  9. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Έρωτας μέσω διαδικτύου!

    O έρωτας, αυτός ο ενθουσιασμός και η κάψα που προκαλείται από μια νέα ελκυστική γνωριμία, είναι ούτως ή άλλως μια φαντασιωτική κατάσταση. Ο άλλος μπαίνει στο βάθρο που τον βάζουμε θέλει δε θέλει, ταιριάζει δεν ταιριάζει, επειδή κάτι ανασκάλεψε μέσα μας. Το να εξελιχθεί ο έρωτας σε σχέση, δηλαδή σε μια αλληλεπίδραση που στηρίζεται σε πιο πραγματική παρά φαντσιωτική βάση, εξαρτάται από την ικανότητα και ωριμότητα των ατόμων να κάνουν αληθινές σχέσεις. Οι πιο πολλοί τα σκατώνουν γιατί δε μπορούν να αλληλοεκτεθούν, να περάσουν και από το φαντασιωτικό του έρωτα στο πιο πραγματικό της σχέσης και να δεχθούν ότι ο άλλος είναι «άλλος» και δεν γεννήθηκε για να εκπληρώσει τα όνειρά μας, να καλύψει τα κενά μας, να μας σώσει απ' τον ευατό μας. Όσο πιο πολύ ανίκανοι είμαστε να κάνουμε σχέσεις, τόσο πιο συχνά ερωτευόμαστε κι απογοητευόμαστε.

    Ο έρωτας από το διαδίκτυο (και μόνο) είναι ακραία μορφή έκφρασης φοβίας για σχέσεις. Η αφαιρετική φύση της επικοινωνίας αφήνει το περιθώριο να πλάσει ο καθένας τον ευατό του και το συνομιλητή του όπως τον επιθυμεί και τον φαντάζεται. Νιώθει ασφαλής στην ανασφάλειά του και φοβάται την έκθεση στην πραγματικότητα. Η νεκροφιλία που ανέφερε ο Ντολμανσε και ξένισε, έχει τα ίδια χαρακτηριστικά. Το νεκρό αντικείμενο του πόθου δεν πρόκειται να απορρίψει τον νεκρόφιλο ούτε να του διαψεύσει την εικόνα που πλάθει γι' αυτό. Εκτός κι αν ειναι η Ουμα Θερμαν στο kill bill.

    Όλα αυτά βέβαια δεν ισχύουν για όλους το ίδιο. Υπάρχουν διαβαθμίσεις στην «αρρώστια». Από το διαδικτυακό φλερτ με σκοπό να σκοτώσουμε την ώρα μας ή να καταλήξουμε σε γνωριμία, πράγματα απολύτως φυσιολογικά, μέχρι τη virual ζωή που θέτει σοβαρά ερωτήματα για την ψυχική υγεία του ατόμου.
     
  10. hermis

    hermis Regular Member

    Re: Απάντηση: Έρωτας μέσω διαδικτύου!

    Πολύ καλή και "ανθρώπινη" τοποθέτηση G_E!!

    Φιλικά....

    hermis
     
  11. Vermilion

    Vermilion Regular Member

    Απάντηση: Re: Έρωτας μέσω διαδικτύου!

    Σνιφκλάψ το'ξερα εγώ πως ποτέ σου δε με αγάπησες, κλαψ κλαψ για μια ξεπέτα με είχες άτιμο θήλεο!!!          

             
     
  12. mprou

    mprou Regular Member

    Re: Απάντηση: Έρωτας μέσω διαδικτύου!

    Πιστευω ειναι λιγο υπερβολικο αυτο που λες.
    Σιγουρα ενα ποσοστο των virtual lifers δεν "στεκει" και πολυ στα καλα του αλλα θελω να πιστευω οτι απλα οι περισσοτεροι που κυλανε σε αυτη την τρυπα, απλα βρηκαν μια ευκολη λυση. Αντι να αντιμετωπισουν την πραγματικοτητα, βρηκαν υποκαταστατο.