Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ανδρικές και γυναικείες υποθέσεις

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος camera_obscura, στις 22 Σεπτεμβρίου 2008.

  1. zinnia

    zinnia Contributor

    Εγώ πάλι μπορώ, αλλά δεν θέλω. Θέλω να μου το κάνει άλλος.
     
  2. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Ανδρικές και γυναικείες υποθέσεις

    Νο problem... Απλώς σφύρα, και υποθέτω ότι θα προθυμοποιηθούν πολλοί, να σου αλλάξουν τα φώτα...
     
  3. elfcat

    elfcat . Contributor

    ..οπότε να μη λες "μπορώ"  , γιατί άντε μετά να σου το κάνει ο άλλος... 

    @MindMaster...

    ..δεν ξέρω ούτε να σφυρίζω γμτ και πάλι...
     
  4. zinnia

    zinnia Contributor

    μην ανησυχείς, έχω δηλώσει επιλεκτική ανικανότητα  
     
  5. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Ανδρικές και γυναικείες υποθέσεις

    Να σου πω, το φοβόμουν αυτό... Είναι και το σφύριγμα, εν πολλοίς, ανδρικό προνόμιο...
     
  6. elfcat

    elfcat . Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Ανδρικές και γυναικείες υποθέσεις

    exactly! Και να φανταστείς, πόσο έχω προσπαθήσει αλλά .... 
     
  7. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Κάτι που αντιλαμβανόμαστε οι περισσότεροι που έχουμε λίγο μυαλό μες το κεφάλι, το κακό είναι ότι μερικές γυναίκες, το παίζουν αδύναμες, ευαίσθητες και ανήμπορες υπάρξεις. Έτσι ενισχύουν την άποψη αυτή που υποστηρίζει και ο τίτλος του νήματος "Ανδρικές και γυναικείες υποθέσεις" Τις περισσότερες φορές είναι κωλοπετσωμένες που μας πουλούν και μας αγοράζουν αντί ενός πινακίου φακής και η συμπεριφορά τους, δεν έχει άλλο σκοπό, από να τις αναλάβει κάποιος …συνήθως Master (!!!!)…που αυτόματα μπορεί να μετατραπεί χωρίς να το καταλάβει, σε μπογιατζή για το σπίτι τους, σε ηλεκτρολόγο, νεροκουβαλητή, σε καταθέτη κλπ…

    Για να μην παρεξηγηθώ…
    Έχω γνωρίσει και πραγματικές υποτακτικές, που τα λεγόμενα τους, αλλά και οι πράξεις τους, δεν έχουν δόλο…Αυτές φυσικά είναι ελάχιστες μοναδικές και υπέροχες
     
  8. Elysium

    Elysium Contributor

    Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όλες οι δουλειές μπορούν να πραγματοποιηθούν και από τα δύο φύλα. Συνεπώς «αποκλειστικά» ανδρικές ή γυναικείες υποθέσεις δεν υπάρχουν.

    Εκεί όμως που μπορεί να υπάρξει σημαντική διαφορά (και συνήθως υπάρχει), είναι στο αποτέλεσμα και στην απόδοση κάποιας εργασίας, ανάλογα με το αν αυτή πραγματοποιήθηκε από άνδρα ή γυναίκα.
     
  9. Syrah

    Syrah Contributor

    Είμαι αρκετά σκληροπυρηνική σε ό,τι αφορά στη διάκριση μεταξύ των φύλων και υποστηρίζω ακριβώς το αντίθετο από τη Lady in Black λόγου χάρη, που πρεσβεύει ότι η βασική διαφορά έγκειται στην εκσπερμάτωση - στα γεννητικά όργανα ας πούμε χονδρικώς. Αυτή η διαφορά είναι μία εκ των πάμπολλων που προκύπτουν από δύο εντελώς διαφορετικά ορμονικά και ψυχολογικά υπόβαθρα.

    Ανδρικές και γυναικείες υποθέσεις, με κριτήριο την ηθική, δεν διακρίνω. Διακρίνω όμως με δύο άλλα κριτήρια (όχι ως «αποκλειστικά» αλλά «προτιμητέα» συνάδουσες με ένα φύλο):

    α) Το τεχνικά εφικτό
    β) Το αισθητικά αποδεκτό

    Αναφέρω κάποιες σκέψεις, εν είδει παραδειγμάτων:

    α)
    Μία γυναίκα λόγω ήδη υπάρχουσας αρμονικής σχέσης με το έμβρυο, είναι μάλλον καταλληλότερη να ασχοληθεί με τη διαπαιδαγώγηση του παιδιού ιδιαίτερα στα πρώτα στάδια λόγω ευνοημένης επικοινωνίας. Οι γυναίκες στατιστικά παρουσιάζουν αυξημένη ικανότητα διαχείρισης κρίσεων, έναντι των ανδρών, τόσο σε θέματα βιολογικά, όσο και συναισθηματικά, ενδεχομένως συνεπώς να είναι καλύτερες σε αθλήματα αντοχής, ή σε multitasking επαγγέλματα. Ένας άνδρας έχει μεγαλύτερη μυική δύναμη, ως εκ τούτου είναι σαφώς καταλληλότερος για τη διεκπεραίωση διεργασιών που την προαπαιτούν. Οι άνδρες στατιστικά, παρουσιάζουν αυξημένη ικανότητα αυτοπροσδιορισμού τους μέσα στο χώρο, και είναι πιθανό να είναι ικανότεροι οδηγοί σε θέματα στάθμευσης λ.χ..

    Τα παραπάνω δεν συνεπάγονται πως μόνο οι γυναίκες πρέπει να διαπαιδαγωγούν τα παιδιά και μόνο οι άνδρες πρέπει να οδηγούν, αλλά ενδεχομένως έχει νόημα να ληφθούν υπόψη στην ερμηνεία της διαπίστωσης πως οι περισσότερες γυναίκες αγαπούν να περνούν πολύ χρόνο με τα μικρά τους και οι περισσότεροι άνδρες αγαπούν περισσότερο από τις γυναίκες την οδήγηση – χωρίς ασφαλώς να αποκλείονται εξαιρέσεις.

    β)
    Ο σωματότυπος μίας γυναίκας εξυπηρετεί περισσότερο στις κινήσεις που απαιτεί το τσιφτετέλι. Μοιάζει ο χορός (αλλά και η ενδυμασία που τον πλαισιώνει) να έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για την ανάδειξη του γυναικείου σώματος, στο οποίο τονίζονται οι γλουτοί, οι μαστοί, η λεπτή μέση. Από την άλλη πλευρά, και παρότι αγνοώ εντελώς το λαογραφικό του υπόβαθρο, μου μοιάζει μάλλον βγαλμένος μέσα από ένα πολιτισμικό πλαίσιο που επένδυσε καλλιτεχνικά στον τύπο άνδρα που μηνυμονεύτηκε νωρίτερα -δεν θυμάμαι από ποιον συνομιλητή- ως "μεθυσμένος και σεκλετισμένος". Αναφέρθηκα στους χορούς, επειδή έγινε σχετική μνεία και είναι, πιστεύω, αντιπροσωπευτικό παράδειγμα.

    Τα παραπάνω δεν συνεπάγονται πως μία γυναίκα δεν πρέπει να χορεύει ζεϊμπέκικο, ή πως αποκλείεται να το χορεύει με πραγματική ευχαρίστηση, ούτε πως ένας άνδρας είναι τεχνικώς ανέφικτο να κουνά τη λεκάνη του χορεύοντας τσιφτετέλι, αλλά πως το πιθανότερο είναι πως το αισθητικό αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο αν καθένας από τους δύο εκφραστεί μέσα από κώδικες στημένους ειδικά για να εκφράσουν το δικό του σώμα.

    Βεβαίως, επειδή όπως προανέφερα με τη διαφοροποίηση των φύλων είμαι κάπως ιδιότροπη, δεν θα ήθελα να επεκταθώ στο τί εγώ προσωπικά κρίνω ως "ανδρικό" και "γυναικείο" βάσει αισθητικής καθώς κινδυνεύω να φανώ περισσότερο συντηρητική από όσο πραγματικά είμαι.  
     
  10. Mesodo

    Mesodo Regular Member

    εγω προσωπικά συμπαθώ τα post της obscura, ποτέ δεν ξεχώριζα φύλα ιδιαίτερα. τώρα βέβαια κι εσύ χρυσή μου πού ήρθες να συννομιλήσεις...

    μερικές επισημάνσεις.

    Syrah
    τα μωρά με τα όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα συνδέονται με τον άνθρωπο που τα φροντίζει, ανεξαρτήτως φύλου, οπότε ας πάμε παρακάτω.

    δηλαδή στη στατιστική απόδειξη περί της ικανότητας των γυναικών στη διαχείριση κρίσεων και των αντρών στο παρκάρισμα. Φαντάζομαι για τη στατιστική απόδειξη έχεις κάποια στοιχεία που το αποδεικνύουν πέρα πάσης αμφιβολίας. Για το παρκάρισμα δεν χρειάζομαι στοιχεία. Καταννοώ πως καθώς οι γυναίκες έχουν ένα μάτι δεν μπορούν να συλλάβουν την έννοια του βάθους έτσι ώστε να παρκάρουν σωστά.


    Lady_in_black ελπίζω με τις εξαγγελίες σας περί γυναικείας ανωτερότητας να καταλαβαίνετε ότι αντιγράφετε λίγο τις εξαγγελίες περί μαύρης ανωτερότητας. Είναι χαρακτηριστικές αντιδράσεις καταπιεσμένων κοινωνικών ομάδων που προσπαθούν να οργανωθούν μέσω της ανάποδης πρότασης.

    Καλά ρε παιδιά πόσες φορές θα ακούσουμε αυτό το εντυπωσιακό επιχείρημα για τον μπετατζή? Δηλαδή πόσοι είναι οι μπετατζήδες σε αυτόν τον κόσμο για να είναι τόσο σημαντικό να εκπροσωπούνται επάξια και από τις γυναίκες ως κλάδος?
     
  11. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Ανδρικές και γυναικείες υποθέσεις

    Μοιραίο δεν είναι, φίλε Mesodo; Αφού είναι και Lady, και black...  


    Χωρίς αστεία πάντως, αγαπητή Lady_in_black, πιστεύω ότι τώρα που πέρασε το πρώτο κύμα οργής που σας ξαγρύπνησε, καλό θα ήταν να μην επιμείνετε στις δηλώσεις περί φυλικής ανωτερότητος. Επίσης, θα πρότεινα να ξαναδιαβάσετε προσεκτικότερα την εισήγηση του νήματος, καθώς και το ποστ #18 της camera obscura...
     
  12. Syrah

    Syrah Contributor

    α) Δεν ισχυρίστηκα ότι τα μωρά δεν αποκτούν δεσμούς με όποιον τα φροντίζει, αν αυτός φέρει πέος, αλλά ότι με τη μητέρα έχουν μεγαλύτερη εγγύτητα ένεκα της ενδομήτριας φιλοξενίας τους. Μπορείς, αν θέλεις, να βρεις υλικό στο διαδίκτυο, αναφορικά με την προγεννητική ζωή των εμβρύων, καθώς και των αισθήσεων που την πλαισιώνουν. Η Ιωάννα Μαρή (Πρόεδρος της ελληνικής εταιρίας προγεννητικής αγωγής), γράφει σε κάποιο άρθρο της ότι το έμβρυο επικοινωνεί με τη μητέρα μέσω ακοής, αφής και γεύσης. Μπορεί να λάβει δηλαδή αγωγή, ακόμη και σε εκείνο το στάδιο.
    Ένα χρήσιμο site είναι το παρακάτω:
    http://www.progenitiki.gr/
    όπου μπορείς να αναζητήσεις και άλλα άρθρα της Μαρή.

    β) Αν βρω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ικανότητα των γυναικών στη διαχείριση συναισθηματικών κρίσεων θα σε ενημερώσω. Μέχρι στιγμής, το μόνο που βρήκα ενδεικτικό ότι έχουν αυξημένη, έναντι των ανδρών, ικανότητα να ανακαλούν από τη μνήμη τους θετικά συναισθήματα σε περίπτωση κρίσης, είναι κάποιες έρευνες αναφορικά με τη συναισθηματική μνήμη γενικώς. Ένα ενδιαφέρον άρθρο είναι αυτό:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Emotion_and_memory#Memory_of_felt_emotion
    αλλά μπορείς να αναζητήσεις και άλλα με κλειδί "emotonial memory".
    Επίσης, στο Health & Science section του http://www.usatoday.com μπορείς να βρεις ένα σύντομο άρθρο, με τίτλο: "Study: Women have better emotional memory" με κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Η πηγή του άρθρου, αναφέρεται πάντα στο κάτω μέρος της σελίδας, οπότε υπάρχει η δυνατότητα παραπομπής.

    γ) Σχετικά με την συγκριτικά μεγαλύτερη δεινότητα των ανδρών στη στάθμευση, από μία πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκα το εξής ενδιαφέρον άρθρο στην ιστοσελίδα του BBC:
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/4202199.stm
    που ουσιαστικά συνδέει τη διαστηματική ικανότητα με την τεστοστερόνη.
    Αν σε ενδιαφέρει περαιτέρω η ανάλυση του θέματος ή η επαλήθευση των πηγών του BBC News, μπορείς ενδεχομένως να αναζητήσεις περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου του Giessen:
    http://www.uni-giessen.de/cms/
    αλλά καθώς μνημονεύεται και η Intelligence, ίσως και εδώ:
    http://www.isironline.org/
    Για tracing tou Nick Neave, ο οποίος συγκαταλέγεται στις πηγές του εν λόγω άρθρου (βλ. το πλαίσιο), μπορείς επίσης να κοιτάξεις εδώ:
    http://www.bps.org.uk/

    Για οτιδήποτε άλλο χρειαστείς, πολύ ευχαρίστως να βοηθήσω, αν μπορώ.

    Να διευκρινίσω ξανά, ότι τα ανωτέρω αναφέρθηκαν ως παραδείγματα, για να τεκμηριώσω την άποψή μου πως τα δύο φύλα λόγω βιολογικού ή συναισθηματικού υπόβαθρου μπορεί να παρουσιάζουν μεγαλύτερη ή μικρότερη εγγύτητα σε κάποιους τομείς, ως εκ τούτου ενδεχομένως έχουν και μεγαλύτερη ή μικρότερη αντίστοιχα ικανότητα σε ό,τι τους αφορά, και όχι για να υποστηρίξουν την όποια συνολική αξιολόγησή τους.