Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εναλλαγή status

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος MiB, στις 29 Σεπτεμβρίου 2008.

  1. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    ...Λέω ότι είναι κάπως έτσι τα πράγματα όπως τα λες, με λίγα λόγια και καλά!
     
  2. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Εναλλαγή status

    Μια σκλάβα χωρίς αφέντη τι είναι; Σκλαβωμένη από μόνη της;
     
  3. MiB

    MiB Regular Member

    Re: Απάντηση: Εναλλαγή status

    Όχι. Απλά είναι μια σκλάβα σε αναζήτηση αφέντη..  
     
  4. Emma

    Emma Contributor

    Πραγματικά δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με το αν αμφιταλαντεύονται ή αν είναι συνειδητοποιημένοι. Αν ήταν αυτό θα άλλαζε και το status από σχέση σε σχέση. Παρόλα αυτά, παραμένει το ίδιο και αλλάζει μόνο όταν δεν βρίσκονται σε σχέση. Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως ο λόγος έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την ιδέα πίσω απ' το "Η κυρία με τις καμέλιες".
    (Το είπες κι εσύ ο ίδιος πάνω κάτω με το ακόλουθο:

     )

    Ακριβώς το ίδιο έχω γράψει κι εγώ κατά καιρούς. Έχω μάλιστα αρχίσει και νήμα επ' αυτού.


    Όλοι οι καλοί χωράνε   (και κακοί εννίοτε  )

    Δεν είπαμε ποτέ το αντίθετο... αλλά:

    Απ' την στιγμή που έχεις ανακαλύψει (έστω μέσω σχέσης) αυτά τα πράγματα για τον εαυτό σου, πώς είναι δυνατόν να γυρίζεις "πίσω" όταν αυτή η σχέση τελειώνει και μετά πάλι φτου απ΄την αρχή;
    Δηλαδή, πώς είναι δυνατόν (και κυρίως γιατί) να πηγαίνεις στο 3 μέσω της σχέσης, να γυρνάς στο 0 όταν τελειώνει, και να ξαναρχίζεις απ' το 3 (για να φτάσεις ίσως στο 5) όταν μπαίνεις σε νέα σχέση;


    ................................................

    Το έθεσε ωραία ο Incomplete_, σε άλλο νήμα, με αυτή την ερώτηση, η οποία, στην ουσία, εκφράζει ακριβώς και την δική μου απορία:

     
    Last edited: 1 Οκτωβρίου 2008
  5. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλαγή status

    Η σκλαβιά είναι κατάσταση. Είναι το αποτέλεσμα της κυριαρχίας. Η προδιάθεση από μόνη της δεν φτάνει για να ονομαστεί κάποια σκλάβα. Χρειάζεται οπωσδήποτε και το σημείο αναφοράς. Τίνος σκλάβα;
     
  6. MiB

    MiB Regular Member


    Αυτό τώρα γιατί μου φαίνεται κάπως αντιφατικό; στην πρώτη σου πρόταση λες ότι μετά από κάποια σχέση γυρνάει "πίσω" και μετά φτου κι από την αρχή.. ενώ στην αμέσως επόμενη λες ότι όταν ξαναμπαίνει σε σχέση ξαναρχίζει από το 3(?) για να φτάσει στο 5(?)..

    Μάλλον πρέπει να πάω να διαβάσω ολόκληρο αυτό το καταραμένο νήμα που γέννησε τη συγκεκριμένη απορία σου, μπας και καταφέρω να καταλάβω τι ακριβώς σε έχει προβληματίσει τόσο. Μόλις το κάνω θα επανέλθω εδώ ή θα σου στείλω PM με το συμπέρασμα που έβγαλα (αν τα καταφέρω). Το έχω πάρει κι εγώ πατριωτικά τώρα.. 
     
  7. Emma

    Emma Contributor

    Το "φτου κι απ' την αρχή" αναφέρεται στην τελευταία παράγραφο του ποστ του underherfeet, και πιο συγκεκριμένα αυτό που έκανα με bold:
    Aπ' την στιγμή που έχεις "ανακαλύψει" αυτά τα πράγματα λοιπόν, και ονομάζεις τον εαυτό σου sub/Master/whatever, πώς γίνεται όταν τελειώνει η σχέση να αυτοονομάζεσαι vanilla; Επιπλέον, όταν αρχίσεις μια άλλη σχέση, απλά συνεχίζεις την πορεία της "ανακάλυψης" του εαυτού σου (σχετικά με το bdsm), συνεπώς, εφόσον έχεις μάθει τον εαυτό σου απ' το 1-3, η νέα αφετηρία είναι το 3, έτσι δεν είναι; Προσπαθείς να μάθεις περισσότερα απ' αυτά που έμαθες ήδη. Η ερώτησή μου είναι, γιατί η επιστροφή στο 0 (μέσω της αλλαγής του status σε vanilla), ανάμεσα στις σχέσεις;


    Δεν θα βρεις κάτι σε εκείνο το νήμα, όσο και να το διαβάσεις νομίζω. Ήταν απλά η αφορμή, όχι η αιτία, για να εκφράσω αυτές μου τις σκέψεις.  
     
  8. MiB

    MiB Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλαγή status

    Ναι η σκλαβιά είναι κατάσταση, όπως είναι και η κυριαρχία. Μια υποτακτική μεταμορφώνεται σε σκλάβα όταν έχει τον ανάλογο αυταρχικό partner. Όπως κι ένας αυταρχικός μεταμορφώνεται σε αφέντη, κυρίαρχο ή master, ή dom, όταν έχει την ανάλογη υποτακτική partner. Αν δεν υπήρχε η προδιάθεση όμως δύσκολα κάποια θα γινόταν σκλάβα και κάποιος κυρίαρχος. Γιατί γουστάρετε τόσο πολύ όλοι εδώ μέσα να περιπλέκεστε με περιττές ορολογίες και να κάνετε γενικώς τα απλά πράγματα περίπλοκα; Αυτό πραγματικά είναι άξιον απορίας.. 

    Αν κάποια αντλεί την υπέρτατη ηδονή και ικανοποίηση από τον πόνο και τον εξευτελισμό της στο σεξ, τότε είναι μια πραγματική υποτακτική και δη σκλάβα στο σεξ. Είτε έχει αφέντη είτε όχι. Δε γίνεται να αλλάξει η προσωπικότητά μας και οι επιθυμίες μας επειδή δεν έχουμε partner. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες των διαφόρων status. Με τη λογική σου δηλαδή, κι ένας που είναι κυρίαρχος στο σεξ όταν δεν έχει κάποια σκλάβα τίνος κυρίαρχος είναι;; Μήπως αλλάζει την προσωπικότητά του και γίνεται από αυταρχικής ψυχολογίας κάτι άλλο μέχρι να βρει σκλάβα; Η προδιάθεση που ανέφερες και οι ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις μας γενικότερα είναι αυτές που καθορίζουν αυτό το καταραμένο status, που όλοι σας τρελαίνεστε τόσο πολύ να απασχολήστε μαζί του. Απλά αυτό το οποιοδήποτε status μας εκφράζεται-εκδηλώνεται-εξωτερικεύεται όταν υπάρχει και ο κατάλληλος partner, ή το σημείο αναφοράς όπως λες.. Αλλά πάντα υπάρχει μέσα μας ανυπομονώντας για την ευκαιρία που θα προκύψει για την ικανοποίησή του..

    Γενικά είμαστε αυτό που νιώθουμε.. αρκεί να μπορούμε να ερμηνεύουμε σωστά τα οποιαδήποτε συναισθήματά μας.. ας μην κολλάμε σε τυποποιημένες εκφράσεις και λέξεις.. ειλικρινά δε βλέπω κανένα απολύτως όφελος σε αυτό..  

    Αυτήν την επιστροφή στο 0 από τη στιγμή που υποτίθεται ότι έχεις ήδη κατασταλάξει για το περίφημο status σου σε μία σχέση, ειλικρινά δε μπορώ με κανέναν τρόπο να την κατανοήσω ούτε κι εγώ..    

     
    Last edited: 1 Οκτωβρίου 2008
  9. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Εναλλαγή status

    Το μηδέν: Η επανεξέταση ab ovo, κορασίδες.
    Μοιάζει εύλογο, σε εμέ, αφού ο μη αριθμήσιμος αριθμός υποσημαίνει άπειρες δυνατότητες. Όσες προσφέρονται, ειρωνικά, στην ύπαρξη, προκειμένου να επιστρέψει στη φυσική της κατάστασταση: Το Τίποτα, που περιπλανήθηκε στο χρόνο, πλανώμενο ότι θα παραμείνει, για τον εαυτό του Κάτι, όταν ο χρόνος συντελεσθεί.
    Κανείς δεν είναι κάτι, πέραν της στιγμής, στους κόλπους της οποίας γίνεται αυτό το 'κάτι'.
    Το πολύ που μπορεί να σου απομείνει από μια ιδιότητα κτηθείσα σε μια σχέση, όταν περατωθεί η σχέση, είναι μια ανάμνηση επιθυμίας, κλειδωμένη στις αποσκευές σου.
     
  10. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Θα σου απαντησω μεσα απο ενα διστιχο του Νιονιου:

    Δεν ειμαι Πασοκα,δεν ειμαι ουτε Κου κου ε
    ειμαι οτι ειμαι,κι'οτι τραγουδω για σε
     
  11. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Re: Απάντηση: Εναλλαγή status

    Ας το κρατήσουμε μερικοί...στα υπόψιν!  
     
  12. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Θα συμφωνήσω με την Emma και τον Footsniffer σε αρκετά.

    Αν (φτου φτου) έπαυα να είμαι σκλάβα Του Κυρίου Electro-pain αυτό θα σήμαινε πως έπαψα να έχω τις συγκεκριμένες ανάγκες, επιθυμίες ή δυναμικό?
    Μετατρέπομαι σε vanilla ξαφνικά που δεν έχει ουδεμία σχέση με το bdsm?

    Θα μιλήσω κάπως ωμά.
    Όταν φωνάζω για τα στάτους και με λένε κολλημένη, όταν αναρωτιέμαι βασισμένοι σε τι κάποιοι χωρίς εμπειρία είτε ως τόπ είτε ως αποκάτωθε, όπως λέει και η υπογραφή που δανείστηκα από τον αγαπητό Dolmance, δηλώνουν κάτι αφορά ακριβώς την πεποίθηση μου πως δεν είναι μαγκιά η οποιαδήποτε ταμπέλα και δεν έχει καμία σημασία αν δεν υπάρχει σχετικό υπόβαθρο και εμπειρία.
    Μπορείς να δηλώσεις τις τάσεις σου χωρίς να κοροϊδεύεις είτε εαυτό είτε άλλους για το ποιος είσαι μέχρι να είσαι σίγουρος ο ίδιος γι αυτό.

    Το ότι σε κάποιους που ρώτησα γιατί δηλώνουν Master ή slave ενώ δεν έχουν τίποτα πέρα από ευσεβείς πόθους και φαντασιώσεις να το βασίσουν, γιατί δεν αρχίζουν από ένα vanilla, perv, top/bottom η απάντησεις που παίρνω είναι πως ακούγονται πιο πιασάρικα ή πως δεν ήξεραν την διαφορά.
    Την 1η δεν θα την σχολιάσω. Στην 2η περίπτωση αποδέχομαι την αλλαγή στάτους αργότερα ως κάτι το λογικό.
    Όταν όμως κάποιος βάζει μια συγκεκριμένη και δη ξεκάθαρη και απόλυτη ταμπέλα και μετά τρώει τα μούτρα του δεν του φταίει κανείς πέρα από τον εαυτό του και τη βιασύνη του.

    Υπάρχει έλλειψη bdsm παιδείας και υπάρχει βιασύνη να ζήσουν κάποιοι τις φαντασιώσεις τους και οι ανάγκες τους τους σπρώχνουν να κάνουν βεβιασμένα βήματα τα οποία στη συνέχεια μετανιώνουν και τους φταίνε οι "κακοί" λύκοι, ο κρύος καιρός, η πολλή υγρασία και πάει λέγοντας.

    Είμαστε δήθεν σε ένα bdsm φόρουμ μέσα στο οποίο σιγά σιγά όσοι ασχολούνται χρόνια και θα μπορούσαν να προσφέρουν τις γνώσεις τους σιγά σιγά ο ένας μετά τον άλλο παύουν να γράφουν, (με μεγάλη μου λύπη βλέπω πως σιγά σιγά μειώνονται τα άτομα από τα οποία έχω να μάθω) γιατί ακριβώς όλοι όσοι δεν γνωρίζουν επιτίθονται όταν τους υποδεικνύουν πως αυτό που δηλώνουν με αυτό που εκφράζουν είναι διαφορετικά πράγματα, επειδή προσπαθούν να επιβεβαιώσουν οι ίδιοι στον εαυτό τους πως έκαναν σωστή επιλογή ως προς το τί δηλώνουν θεωρούν ανάγκη τους να ακυρώσουν κάθε τι διαφορετικό και όταν τα αυτονόητα επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά και οι συμπεριφορές παραμένουν οι ίδιες και οι ίδιες λες δεν πα να κάνουν ότι θέλουν.

    Μπορώ να αποδεχτώ πως κάποια σκλάβα μπορεί μετά την διάλυση μιας σχέσης να παίξει λίγο ως bottom ή ακόμα ως Top, ή να επιλέξει να μην μπει σε άλλη σχέση μέχρι να βρει αυτό που πραγματικά ψάχνει.
    Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν την μετατρέπουν σε κάτι άλλο από αυτό που είναι.
    Αν όμως κάποια δεν επιθυμεί πλέον να έχει οποιαδήποτε σχέση με το bdsm μπορεί να δηλώνει vanilla όχι όμως σαν ταμπέλα αυτολύπησης και πιθανής πρόκλησης - ελάτε πληγώθηκα από τον κακό λύκο πείσετε με πως αξίζει να ξαναγίνω σκλάβα (ή όπως λέει η SM_Art_Lady κάπου τραβάτε με κι ας κλαίω).

    Υπάρχουν άτομα που έχουν τα κότσια να είναι αυτά που πραγματικά είναι ασχέτα με τις περιστάσεις, τον καιρό ή τις εποχές του χρόνου, άτομα τα οποία γνωρίζουν τι πραγματικά σημαίνει η "ταμπέλα" και πως δεν τους υποχρεώνει κανείς επειδή είναι π.χ. σκλάβοι να σκύβουν το κεφάλι στον καθένα επειδή δεν έχουν Αφέντη ώστε να νιώθουν την ανάγκη να προστατευτούν πίσω από ένα ψευτικο vanilla στατους και άτομα που ακόμη και μετά τά λάθη τους - γιατί όλοι τα κάνουμε- μπορούν να παραδεχτούν τίμια και σταράτα στον εαυτό τους πάνω απ΄ όλα, αυτά τους τα λάθη και να προχωρήσουν ειλικρινά προς εκείνο το δρόμο που για τους ίδιους " έχει καρδιά".

    Εκτός κι αν δεν "είμαστε" αλλά "παίζουμε". Εκεί αλλάζουμε "φορεσιές" ανάλογα με το που φυσάει ο άνεμος και που έχει περισσότερη "τροφή".