Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Διαφάνεια

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 30 Σεπτεμβρίου 2008.

  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Διαφάνεια

    Έχεις δει πολλούς Κυρίαρχους να προσφέρουν διαφάνεια; Με αυτό το σκεπτικό πρέπει να είναι η μεγαλύτερη αδυναμία τους, αν υποθέσουμε ότι πρόκειται περί άμυνας.

    Αν το δω έτσι επομένως, δεν θα συμφωνήσω. Θεωρώ ότι όπως ο Κυρίαρχος μπορεί να κουβαλήσει μόνος του το βάρος της ψυχής του έτσι θα έπρεπε και το υ, ιδεωδώς, σε κάποια φάση, να μπορεί να το κάνει.

    Δεν μιλώ για άμυνες και αντιστάσεις, προφανώς. Έχω στο νου μου κάποιο είδος ισορροπίας, όπου το υ έχει το θάρρος να ανοίγει την ψυχή του, τόσο όσο έχει και την δύναμη να αντέχει τον εσωτερικό του κόσμο μέσα στην απόλυτη μοναξιά.

    Το ίδιο πιστεύω ισχύει και για τους Κυρίαρχους (ιδίως το πρώτο σκέλος, το δεύτερο είναι μάλλον δεδομένο, τουλάχιστον γι αυτούς που έχω υπόψη εγώ).
     
  2. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Διαφάνεια

    dora με το δικό σου σκεπτικό ναι, είναι αδυναμία... με το δικό μου δύναμη
     
  3. Maley

    Maley Contributor

    Απάντηση: Διαφάνεια

    δεν μπορει να υπαρξει διαχρονική διαφάνεια στις σχεσεις..μπορει να ξεκινουν με αυτη την θέληση αλλά καταλήγουν σαν την Wall Street..και αυτο γιατι καθε μερα αλλαζουμε..δηλαδη αλαζει η ζωη και μμας παρασυρει μαζι της..τιποτα δεν προβλεπεται..
     
  4. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Διαφάνεια

    Η επιδίωξη της διαφάνειας είναι, ως προσωπική 'αρχή', ο προσφορότερος τρόπος για να κρύβεται κανείς. Από τον εαυτό του και τους άλλους. Ένα ακόμα 'μασκάρεμα', στον αέναο κύκλο των θεατρικών ρόλων που κάθε ύπαρξη είναι υποχρεωμένη να υποδυθεί, για να μην παραδοθεί αμαχητί.
    Αν ερωτηθώ: Το ίδιο δεν ισχύει και για εσένα;
    Θα απαντήσω: Ναί, αλλά το γνωρίζω. Και μπορώ να το ερμηνεύσω, οριακά δε, να το περιορίσω, αν είμαι πρόθυμος να υιοθετήσω μιαν 'απόκοσμη' συμπεριφορά, μακριά από "τες πολλές συνάφειες" του κόσμου (όθεν, να ενδυθώ τη λεοντή του αρχετυπικού 'τρελού επιστήμονα').
    Η γνώση είναι η μοναδική ελευθερία, που μπορούν να γευθούν οι ανθρώπινες υπάρξεις.
    Και σε αντίθεση με την ηθικοκανονιστική αξιολόγηση-μεταμφίεση, η γνωστική αξίωση μπορεί να ελεγχθεί διυποκειμενικά, όταν υποβληθεί στη βάσανο της εμπειρικής δοκιμασίας.
    Η εγκυρότητα της γνώσης δεν απορρέει από την ορθότητα ή την εγγύτητα της στην 'αλήθεια'. Ερείδεται στη δυνατότητα εμπειρικού ελέγχου κάθε απόφανσης, παρατηρησιακής ή νομολογικής.
     
    Last edited: 1 Οκτωβρίου 2008
  5. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Απάντηση: Διαφάνεια

    Μόνο αν υποθέσουμε ότι ένας Κυρίαρχος έχει και αυτός θέληση για διαφάνεια. Από ότι γνωρίζω αυτό δεν ισχύει, αν και δεν γνωρίζω πολλούς. Γι αυτό σε ρώτησα αν εσύ γνωρίζεις κανέναν τέτοιον. Το "on a need to basis" του MasterJp μας δίνει κάτι ψίχουλα, χρηστικής και πρακτικής φύσεως ως επί το πλείστον.

    Δεν το θεωρώ αδυναμία, διότι η άποψή μου περί διαφάνειας είναι αυτή που κατέθεσα προς συζήτηση σε αυτό το νήμα.

    Μήπως εννοείς ότι το υ προσφέρει αν αντέχει και ο Κ δέχεται αν αντέχει; Ανάποδα δεν ισχύει; Δηλαδή αν ο Κ προσφέρει και το υ δέχεται;

    Μήπως το υ δεν αντέχει την αλήθεια του Κ του; Γι αυτό το "on a need to know basis";

    Επ' αυτού, θα ήθελα να προσθέσω ότι καλό είναι να την προσφέρει σε μικρές δόσεις, γιατί εγώ προσωπικά έχω αδύνατο στομάχι. Πάντως, την αντέχω. Η δε δική μου αλήθεια αντέχεται εύκολα, κάτι χαζομαρούλες είναι. Κυρίως το ότι όλα όσα πίστευα για μένα ήταν μπαρούφες. Έτσι κι αλλιώς, νομίζω πως ίσως το ήξερε εξ αρχής. Ισχύει, από ότι κατάλαβα, για τους περισσότερους.

    @Dolmance, ευχαριστώ για την απάντηση. Ο εμπειρικός σου έλεγχος αντιφάσκει με πρότερα λεγόμενά σου περί διαισθαντικής γνώσης εκείνων των όντων που λέγονται γυναίκες. 
     
  6. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Διαφάνεια

    Θα αντέφασκε τωόντι, αν τα περί 'γυναικείας διαίσθησης' δεν ήταν σαφώς ειρωνικά, με συγκεκριμένους παραλήπτες.
     
    Last edited: 1 Οκτωβρίου 2008
  7. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Διαφάνεια

    για κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτου status

    λυπάμαι, δεν μπορώ να το κάνω πιο σαφές
     
  8. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Συνυπογράφω.
     
  9. elfcat

    elfcat . Contributor

    Αντιλαμβάνομαι τη σχέση σε μια αέναη κίνηση, άλλοτα αργή, που σχεδόν ομοιάζει σε ακινησία και άλλοτε έντονη σαν άγρια τρικυμία και όλα τα άπειρα ενδιάμεσα.... Άλλοτε τα μέρη πλησιάζουν το ένα το άλλο, η διαφάνεια αυτών που αισθάνονται και που επικοινωνούν του οδηγούν σε καινούριες ατραπούς που ούτε καν υποψιάζοντο. Και άλλοτε τα μέρη απομακρύνονται απομονώνονται το ένα από το άλλο γιατί επιθυμούν να μείνουν πιότερο στον εαυτό τους. Και αυτή όμως η απομάκρυνση (ο ατελής χωρισμός) είναι μέσα στη σχέση. Προσωπικά βιώνω και τα δύο και την απόλυτη διαφάνεια, που αποκαλύπτεις στον άλλον όλους τους φόβους, τις χαρές, τις ανασφάλειες, θλίψεις ακόμη και εντελώς παιδικές και άλλοτε απομακρύνομαι και απομονώνομαι γιατί αυτό έχει ανάγκη ο εαυτός. Και τα δύο τα χρειάζομαι γιατί και τα δύο είναι η αλήθεια μου. Αν ο άλλος μου με "αναγνωρίζει" θα ξέρει και πως να ανταποκριθεί αν το θελήσει, αν δε με "αναγνωρίζει', απλώς θα μου βάλει τις ταμπέλες που νομίζει.

    *Η ειρωνική αντιμετώπιση του άλλου, προδίδει αδυναμία επαρκούς αντιμετώπισής του ή αποδοχής του.
     
  10. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Διαφάνεια

    Παιδικότητες! Αντιμετωπίζω ειρωνικά ορισμένες θεωρίες και 'επιχειρήματα', ποτέ τους φορείς τους, ακόμα και αν πρόκειται για θαμώνες του σόου της Αννίτας.
    Αν κάποιος διατεινόταν πως η κρίση του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος οφείλεται στο ότι η
    νεράϊδα που το εποπτεύει κρυολόγησε και φταρνίζεται, θα τον συμβούλευα να μην περιμένει από εμένα να αντιμετωπίσω σοβαρά την άποψη του.
    Αλλά υφίσταται και μια διαφωνία αρχής. Η ειρωνεία είναι ο στίβος στον οποίο κρίνεται η ευφυία, ιδιαιτέρως όταν δεν αναφερόμαστε σε επιστημονικά μελετήματα αλλά στις καθέκαστες τριβές και προστριβές της εγκοσμιότητας μας.
     
  11. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Διαφάνεια

    Να ρίξω βόμβα;;;; (και άμα τη ρίξω ποιος θα με φυγαδεύσει;;;   )
     
  12. elfcat

    elfcat . Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Διαφάνεια

    Θεώρησε την παιδικότητά μου δεδομένη (την έχω άλλωστε πολλάκις ομολογήσει).
    Θεώρησε τη βλακεία μου δεδομένη. (αυτή τώρα την ομολογώ), ως εκ τούτου
    Θεώρησε, την αδιαφορία μου για το στίβο της ειρωνίας επίσης δεδομένη. Με το περιορισμένο παιδικό μυαλό μου, υποψιάζομαι φρικτά ότι δεν ήρθα σε αυτή τη ζωή για να αποδείξω αν είμαι ή δεν είμαι ευφυής στις καθέκαστες τριβές και προστριβές της εγκοσμιότητάς μας... 

    *Τα bold δικά μου. σε αυτά αναφέρομαι