Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ηδονή και πόνος

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 24 Σεπτεμβρίου 2008.

  1. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    "καθαρση" , "τυψεις"
    Και οι δυο λεξεις παραπεμπουν σε ατομα που δεν ειναι συμφιλιωμενα με τον εαυτο τους.Που εχουν ηθικα προβληματα με αυτο που κανουν.Ηθικα προβληματα γιατι παραβαινουν την προσωπικη τους ηθικη, η, γιατι η προσωπικη τους ηθικη που τους σπρωχνει προς, η αποενοχοποιει το σαδομαζοχισμο ,αποκλινει της κυριαρχης και αναπαραγωμενης τοιαυτης στην κοινωνια που ζουν;
    Αν ισχυει το πρωτο ,κατι δεν παει καλα με τον αυτοπροσδιορισμο τους και την προσωπικη τους φιλοσοφια.Αν ισχυει το δευτερο,η καθαρση και οι τυψεις εχουν οντως εξηγηση.

    Για την κατηγορια ομως των ατομων που δεν εχουν ηθικα προβληματα με τις (σαδο)μαζοχιστικες τους δραστηριοτητες,η αναζητηση της αιτιας μπορει να κρυβεται στα γραφομενα του Noble (ουτως η αλλως μπορει να κρυβεται εκει, η σεξουαλικοτητα μαλλον διαμορφωνεται βασει παιδικων βιωματων).Και ειναι ακριβως ο αυτοπροσδιορισμος και η προσωπικη φιλοσοφια που ερχεται εκ των υστερων να τις αποενοχοποιησει, ωστε να τις χαιρονται ανεμποδιστα(οταν μπορουν).

    Ο πονος ,εν προκειμενω,μπορει να συνδυασθει με την ταπεινωση ,η να την συνοδευει.Στην πρωτη περιπτωση ταυτιζεται με την ηδονη,στη δευτερη ειναι το αντιτιμο της.
    Και οπως ο Ηλιας ανεφερε,υπαρχει η περιπτωση της αλγολαγνειας.
     
  2. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Ηδονή και πόνος

    Ας δεχτούμε ότι κάποιος βιώνει ένα είδος κάθαρσης μέσα από τον πόνο.
    Αυτός που προσφέρει πόνο τι βιώνει; Το κάνει από φιλολογικό ενδιαφέρον;
     
  3. elfcat

    elfcat . Contributor

       
     
  4. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Ηδονή και πόνος

    Τι να βιώνει; Προφανώς αισθάνεται σαν ξερό δαμάσκηνο, αφού λειτουργεί ως καθαρτικό...
     
  5. Noble

    Noble Regular Member

    'Η το απόσπασμα δεν έχει σχέση με τον συλλογισμό σου περί σαδομαζοχιστικής κάθαρσης, ή έχει. Αν δεν έχει τότε ο λόγος σου δεν είναι αρκετά συγκροτημένος. Αν έχει σχέση, εάν δηλαδή χρησιμοποίησες το απόσπασμα προκειμένου να μας εκθέσεις τον συγκεκριμένο προβληματισμό σου, κρίνω ότι ήσουν άστοχη, μια και η ίδια ορθώς, τελικά, παραδέχεσαι πως το απόσπασμα δεν πραγματεύεται την σεξουαλικότητα.*

    *Δεν γνωρίζω αν η σεξουαλική συμπεριφορά είναι συμπεριφορά "αποκλειστικώς απορρέουσα απο τις οικογενειακές σχέσεις" αυτό που γνωρίζω όμως είναι, πως σε πολύ μεγάλο βαθμό απορρέει - και διαμορφώνεται - από αυτές, άρα είναι μάταιο, αν μη τι άλλο, να προσπαθεί κανείς να προσδώσει σε αυτήν κάποιο "φιλοσοφικό υπόβαθρο" - πόσο μάλλον μέσω της σχεδόν τυχαίας επικόλλησης άσχετων αποσπασμάτων.

    Αν το κίνητρο των συζητήσεων στα "βαριά" νήματα, αυτά δηλαδή που έχουν να κάνουν με την σεξουαλικότητα μας και στα αίτια που την διαμορφώνουν, δεν είναι η αναζήτηση της αλήθειας με ειλικρίνεια, αλλά η κουβεντούλα σε επίπεδο ατελείωτων συζητήσεων καφενείου, τότε ναι, κακώς θέλησα να προσανατολίσω την συζήτηση αλλού - πολύ μακριά από το επίπεδο των προβληματισμών σου - και, ναι, σε αυτή την περίπτωση η φιλοσοφία είναι ενα "αξιόλογο" εργαλείο διερεύνησης της σεξουαλικότητας, όπως επίσης και η μυθολογία ή και η άλγεβρα του γυμνασίου.
     
    Last edited: 27 Σεπτεμβρίου 2008
  6. Syrah

    Syrah Contributor

    Αγαπητέ Noble, αν χρειάζεσαι περαιτέρω διευκρινίσεις προκειμένου για τη διάκριση μεταξύ αντιπαραβολής και ταύτισης, θα βρίσκομαι στη διάθεσή σου μέσω ΡΜ. Αν όχι, ας κλείσουμε την παρένθετη συζήτησή μας εδώ.
     
  7. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Ο πονος ειναι η αντιδραση του σώματος οταν απειλειται η υποσταση σου. Ειναι ενα εντονο ερεθισμα που ως στοχο εχει την συνειδητη ή ασυνειδητη αντιδραση στο ερεθσμα που προκαλει τον πονο και την απομακρυνση του απο αυτο.
    Ο πονος επηρεαζει την ψυχικη κατασταση του ατομου που τον βιώνει και συνήθως οδηγεί στην θλίψη και την εκπτωση.
    Η μετατροπη του πονου σε ηδονη θεωρω πως γίνεται με συνειδητο τρόπο μεσα απο βιώματα στην παιδικη ηλικία που μαθαινουν συμπεριφορικα στο παιδι να ταυτιζει την ηδονη με τον πονο μεσα απο γονεϊκα εσφαλμενες πρακτικες που συγχεουν την εκφραση αγαπης με την εκφραση βιας. Το ερεθισμα του πονου περνα μεσα απο αυτο το συνειδητο βιωματικο φιλτρο το οποιο ενεργοποιει το παρασυμπαθητικο νευρικο συστημα και προκαλειται σεξουλαικος ερεθισμος. Η βλαβη στο σώμα και η εκπτωση του νευρικου συστηματος απο αυτη την υπερφορτιση ερεθισματος(πονος) ειναι δεδομενη μα ταυτοχρονα ως ενα συμπεριφορικο παραπροϊον προκυπτει και ο σεξουαλικος ερεθισμος.
    Ο σεξουαλικος ερεθισμος δεν ειναι απολυτα ελεγχομενος απο εμας γιατι εντασεται στο παρασυμπαθητικο νευρικο συστημα.
    Θεωρω οτι ο πονος στους μαζοχιστες ειναι καταστροφικος και απολαυστικος ταυτοχρονα και οι επιπτωσεις της μακροχρονιας εκθεσης σε ισχυρες δοσεις πονου θα ειναι αργα η γρηγορα εμφανεις με τη μορφη νευρολογικων ασθενειων.
     
    Last edited: 1 Οκτωβρίου 2008
  8. Noble

    Noble Regular Member

    Δεδομένης της αγωνίας σου να προσδώσεις ανύπαρκτο "φιλοσοφικό υπόβαθρο" σε σεξουαλικές συμπεριφορές, προς στιγμήν ταράχθηκα και κάπου μπερδεύτηκα μεταξύ ταυτίσεων και επιτηδευμένων αντιπαραβολών.

    Συγνώμην.
     
  9. Syrah

    Syrah Contributor

    Δεκτή η συγγνώμη Noble.
     
  10. Noble

    Noble Regular Member

    Σε ευχαριστώ. Όμως θα ήθελα να κάνεις και μια ανάλυση -ίσως σε ξεχωριστό νήμα- περί συγχώρεσης, μαζοχισμού και καθάρσεως, προκειμένου να έχει νόημα, και "φιλοσοφικό υπόβαθρο", η συγχώρεσή σου.
     
  11. Kits

    Kits Contributor

    Απάντηση: Re: Ηδονή και πόνος

    Να ηξερες τωρα τι ζητησες...
     
  12. Noble

    Noble Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Ηδονή και πόνος

    Eννοείται πως πάντα ξέρω τί ζητάω Kits, και για του λόγου το αληθές το θέλω με poll, μπόλικες παραπομπές, και απολύτως "τεκμηριωμένο" στις πλέον ασήμαντες και κοινότοπες λεπτομέρειες του.