Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μακριά από μένα κι όπου θέλει ας είναι;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος sapfw, στις 5 Οκτωβρίου 2008.

  1. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Στα λίγα χρόνια που βρίσκομαι στο χώρο έχω δει ανθρώπους που φοράνε έναν τίτλο και κυκλοφορούν κάνοντας τους γνώστες, τους γκουρού και τους φωστήρες της κοινότητας. Δυστυχώς, αυτοί οι άνθρωποι είναι ανάμεσά μας και μπορώ με σιγουριά να πω πως πέραν της kinky προδιάθεσής τους, ουδεμία σχέση έχουν με το χώρο.

    Οι άνθρωποι αυτοί, συνήθως είναι θρασύδειλοι, στενόμυαλοι και μη δεκτικοί στον αντίλογο. Η άρνηση αυτή μπορεί να αναγείρει περίεργες τακτικές από μέρους τους: εξύβριση, απειλές, εκβιασμούς και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Ως γνωστόν, η βλακεία είναι ακατανίκητη…

    Μέχρι τώρα ακολουθούσα την τακτική «μακριά από μένα κι όπου θέλει ας είναι». Όμως με το πέρασμα του χρόνου, συνειδητοποιώ πως στο χώρο μας μπαίνουν νέοι και νέες που μπορεί να μην είναι τόσο τυχεροί όσο εγώ και να πέσουν στα δίχτυα αυτών των ανθρώπων. Και οι ζημιές μπορεί να είναι τόσο σωματικές όσο και ψυχικές.

    Εύλογα λοιπόν δημιουργείται η απορία: τι κάνουμε με αυτούς τους ανθρώπους; Τους αφήνουμε να κυκλοφορούν ανενόχλητοι; Μήπως σαν κοινότητα που θέλουμε να ονομαζόμαστε οφείλουμε να απομακρύνουμε αυτούς τους ανθρώπους; Μήπως να μη τους δίνουμε βήμα μέσα από δω να δρουν ανενόχλητοι; Κι αν αυτό δεν είναι εφικτό ελλείψει αποδείξεων, μήπως θα πρέπει να αυξηθούν οι advisors του forum; Άνθρωποι που ανά πάσα στιγμή θα είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτηση;

    Εκτιμώ πως οφείλουμε να παρέχουμε στους νέους τη στοιχειώδη προστασία και την απαραίτητη παροχή πληροφοριών ώστε να μπορούν μόνοι τους να αντεπεξέλθουν σε οποιαδήποτε αντιξοότητα προκύψει μπροστά τους.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
     
  2. Maley

    Maley Contributor

    Απάντηση: Μακριά από μένα κι όπου θέλει ας είναι;

    γινε συγκεκριμενη..
     
  3. cruelest

    cruelest Regular Member

    Είμαι καινούριο μέλος (μόλις σήμερα γράφηκα) και μ'ενδιαφέρει πολύ να σχηματίσω άποψη αν αξίζει τον κόπο να είμαι μέλος ή όχι, επόμένως είναι φυσικό το μήνυμά σου να με προβληματίζει, αλλά κι εγώ έχω το ίδιο σχόλιο. Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκρικριμένη για να καταλάβω τι εννοείς;
     
  4. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Μακριά από μένα κι όπου θέλει ας είναι;

    Κακές συμεριφορές πρέπει να αναφέρονται ανοιχτά προς προστασία των υπολοίπων.Βέβαια θα χρειαστούν αποδείξεις,αλλά είμαι της άποψης πως υβριστικά πριβέ μηνύματα θα μπορούν να στέλλονται στους διαχειριστές και μόνο και όχι να δημοσιοποιούνται.
    Αναφορικά με την προστασία των νέων μελών από αλμπάνηδες,θα μπορούσαν να δημιουργηθούν threads με το τι να προσέχουμε όλοι μας(γιατί όλοι κινδυνεύουμε με τον α-β τρόπο..)..

    Πάντως ,αν κάποιο μέλος μπορεί να αποδείξει προς τη διαχείριση
    (αποστέλλοντας διαλόγους διαδικτυακούς πχ) πως κάποιος εκτός από άσχετος μπορεί να γίνει επικίνδυνος,η διαχείριση να του αλλάζει υποχρεωτικά το status,αν γίνεται..
     
    Last edited: 5 Οκτωβρίου 2008
  5. pure_pleasure_seeker

    pure_pleasure_seeker Regular Member

    Ως "νεοσύλλεκτη" και με πολλές απορίες και προβληματισμούς γι'αυτά που νιώθω και που διαβάζω, καταλαβαίνω τι θες να πεις και την καλή σου πρόθεση. Αλλά αυτό που προτείνεις, δε θα ήθελα να συμβεί ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Καταρχήν, με ποια κριτήρια θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο? Και ποια είναι τα άτομα που μπορούν να κρίνουν αν "οι άλλοι" μπορούν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι ή όχι? Πες μου έστω και ένα άτομο από δω μέσα που να έχει καθολική αναγνώριση (από τα υπόλοιπα μέλη) έτσι ώστε να μπορούσε να γίνει κριτής συμπεριφορών και να ορίσει τι είναι σωστό και τι όχι. Και ακόμα, θεωρείς ότι θα συμφωνούσε η κριτική επιτροπή στα πάντα? Εδώ δεν μπορούμε να ορίσουμε τι είναι το bdsm (και καλά κάνουμε) και ο καθένας το κάνει όπως αυτός γουστάρει (και επίσης καλά κάνει). Και τέλος, όπως υπάρχουν επικίνδυνοι του χώρου, υπάρχουν και επικίνδυνοι καινούριοι. Από αυτούς, ποιος θα προστατέψει τους παλιούς? Εεεεε?

    Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Προχωράς, πειραματίζεσαι και βλέπεις τι (και ποιος) σου ταιριάζει. Κι αν δεν πάθεις, δε θα μάθεις. Ας μη ζούμε σε γυάλα. Και ας ελπίσουμε ότι δε θα πάθουμε καμιά ανεπανόρθωτη ζημιά  
     
  6. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Μακριά από μένα κι όπου θέλει ας είναι;

    δεν πρόκειται να γίνω συγκεκριμένη γιατί δε σκοπεύω να διαφημίσω κανέναν

    Incomplete εύστοχες οι παρατηρήσεις σου

    pure_pleasure_seeker, δεν αναφέρομαι σε συμπάθειες και αντιπάθειες, μιλώ για επικίνδυνους ανθρώπους
     
  7. pure_pleasure_seeker

    pure_pleasure_seeker Regular Member

    Μα ούτε εγώ αναφέρθηκα σε συμπάθειες και αντιπάθειες. Θέλω να σου πω πως δεν είναι εφικτό (ούτε και επιθυμητό από εμένα τουλάχιστον) να δοθεί ο όρισμός του επικίνδυνου ή του σωστού. Π.χ. το να μη φοράς προφυλακτικό, το θεωρώ επικίνδυνο. Λες να συμφωνούν όλοι μαζί μου? Φαντάσου να πιάσουμε τα του bdsm...
     
  8. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Re: Μακριά από μένα κι όπου θέλει ας είναι;

    όταν κινδυνεύει η σωματική και η ψυχική υγεία κάποιου από κάτι, μπορεί αυτό το κάτι να χαρακτηριστεί επικίνδυνο... ας μην παίζουμε με τις λέξεις... ούτε και εμένα μου αρέσει η ιδέα της αποπομπής... τρόπους να προστατέψουμε τους νεοεισερχόμενους (και γιατί όχι μόνο) διερευνώ
     
  9. pure_pleasure_seeker

    pure_pleasure_seeker Regular Member

    Ας παίξουμε λίγο με τις λέξεις λοιπόν. Για πες μου συγκεκριμένα με ποιους τρόπους κινδυνεύει η ψυχική υγεία κάποιου και αν αυτό μπορεί να ισχύσει για όλον τον πληθυσμό. Ας μην πάρουμε όλο τον πληθυσμό. Ας πάρουμε εσένα κι εμένα. Πρέπει να εξετάσουμε αν ξεκινάμε απο το ίδιο σημείο (μπορεί της δικής μου ψυχικής υγείας τα θεμέλια να μην είναι και πολύ γερά εξαρχής), πού καταλήγουμε και πώς καταλήγουμε. Εμένα η ψυχική μου υγεία π.χ. κλονίστηκε σοβαρά από μια μακροχρόνια βανίλλα σχέση. Σε σένα οι συμπεριφορές που θα σου εξιστορούσα, μπορεί να σου φαίνονταν καθόλα υγιείς. Δε μου λέει κάτι αυτό. Μπορεί να μη συμφωνούσες καν στο ότι κλονίστηκε η ψυχική μου υγεία.
    Ως προς τη σωματική υγεία (που κι εκεί χωράει συζήτηση), τι να σου πω? Αν ένα ζευγάρι αρέσκεται στο needle play και ο Κ το κάνει με ήδη χρησιμοποιημένη βελόνα, είναι επικίνδυνος ο Κ? Χρειάζεται επιτροπή που να τον χαρακτηρίσει επικίνδυνο? Αυτόν ή μήπως τον υ? Καμία κατανόηση ή συμπόνοια δε θα είχα για ό,τι πάθαινε ο υ, αν δεν πρόσεχε. Εδώ για εξέταση αίματος πάμε και τσεκάρουμε.
     
    Last edited: 6 Οκτωβρίου 2008
  10. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Μακριά από μένα κι όπου θέλει ας είναι;

    Θα συμφωνήσω έως εδώ, σχεδόν απόλυτα με τη "νεοσύλλεκτη"...

    Προσθέτω, ότι εάν τυχόν υπάρχουν περιπτώσεις όπου αποδεδειγμένα κάποιος αποτελεί ουσιαστική απειλή γιά τους άλλους, πρέπει να καταγγέλεται ανοιχτά και επώνυμα. Μόνον όμως εάν υπάρχουν και μπορούν να παρουσιασθούν οι αποδείξεις, και η απειλή είναι αντικειμενικά αδιαμφισβήτητη.

    Κατά τα άλλα, οφείλω να σημειώσω ότι δεν εκτιμώ την εισήγηση του νήματος, που έχει συνταχθεί με τρόπο που αφήνει υπόνοιες "κατ' αγνώστων", επιτρέποντας την πιθανή ενοχοποίηση στα μάτια ή τη φαντασία του καθενός, και αθώων. Γενικώς, δεν θεωρώ καθόλου ορθή αυτή την τακτική.
     
  11. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Μακριά από μένα κι όπου θέλει ας είναι;

    pure_pleasure_seeker η υποκειμενικότητα της υγείας (ψυχικής και σωματικής) ενός ανθρώπου δεν άπτεται αυτού του θέματος... ευχαριστώ πάντως για τα σχόλιά σου  

    όταν πρωτοξεκίνησα είχα την εξαιρετική τύχη να με καθοδηγήσουν φωτισμένοι άνθρωποι... ίσως και να μην ήταν τύχη, μια που έχω την τάση να ακούω το ένστικτό μου, ίσως ήταν κάτι που υποσυνείδητα επέλεξα... άλλοι όμως δεν είναι τόσο τυχεροί... δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που πέφτουν στην αντίληψή μας από άτομα που πλέον φοβούνται τον ίσκιο τους ή που έφτασαν στο νοσοκομείο με κατάγματα... όταν είσαι δεμένος ή φιμωμένος επειδή εμπιστεύτηκες λάθος άτομο, οι επιλογές σου περιορίζονται

    MindMaster, ευχαριστώ για την παρατήρηση... κάποια άλλη στιγμή ίσως κάνω μια πιο political correct εισήγηση  
     
  12. Kits

    Kits Contributor

    Απάντηση: Μακριά από μένα κι όπου θέλει ας είναι;

    Εγω τους ειπα οτι θελω να γαμησω και μου απαντησαν ο σκοπος αγιαζει τα μεσα... τελικα το διαπιστωσα και μονος μου...