Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αφιερωμένο στους γονείς

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Afentis_Epi8ymiwn, στις 2 Οκτωβρίου 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Αφιερωμένο στους γονείς

    δυστυχώς θα ακούσουμε πολλά ακόμα τέτοια περιστατικά μέχρι να περάσει το μήνυμα στην επόμενη γενιά... η γενιά των τωρινών εφήβων είχε την ατυχία να γεννηθεί μαζί με την ευρεία διάδοση του διαδικτύου, οπότε ούτε να φυλάγονται γνωρίζουν ούτε πως είναι η ζωή χωρίς mail, chat, msn, online gaming... το "πάθημά" τους θα γίνει μάθημα για τις επόμενες γενιές κι αυτή είναι μια σκληρή πραγματικότητα
     
  2. Afentis_Epi8ymiwn

    Afentis_Epi8ymiwn Regular Member

    Απάντηση: Αφιερωμένο στους γονείς

    Το κακό είναι πως γίνεται μάθημα για τους και γονείς που δεν ήξεραν να προστατεύουν ότι αξίζει.

    Τι να το κάνω να λέω πως είμαι ικανός να προστατέψω την σκλάβα μου αν δεν είμαι ικανός να προστατέψω τα παιδιά μου?
     
  3. tinkerbelle

    tinkerbelle Regular Member

    Και να πω ότι δεν προειδοποίησα πως δεν πρόκειται για το σεξ...
    μπαι δε γουέη, αυτό το γλυκό νιάου, πολύ μου άρεσε. *insert kitty icon*

    Πολύ ωραία όλα αυτά, και σε αυτό το επίπεδο συμφωνώ. Ομως, υπάρχει λόγος που τα γκάλοπ και οι κάθε είδους ψηφοφορίες είναι ανώνυμες. Η μυστικότητα που διασφαλίζει την ανωνυμία διασφαλίζει ταυτόχρονα και την έλλειψη άσκησης επιρροών από μηχανισμούς ισχύος που θα μπορούσαν να χειραγωγήσουν, να τρομοκρατήσουν, να διαμορφώσουν εν τέλει τον τρόπο και το περιεχόμενο της έκφρασης της κοινής γνώμης. Στο διαδίκτυο υπάρχει βήμα ελεύθερο και προσβάσιμο. Οσο διατηρείται η ανωνυμία των χρηστών, τόσο πιο ελεύθερα θα εκφράζονται, χωρίς να ανησυχούν για τις κοινωνικές πολιτικές ή άλλες επιπτώσεις αυτών που λένε, στους ίδιους. Μακάρι να μπορούσαμε να υποστηρίζουμε την άποψή μας, όσο ρηξικέλευθη ή αντισυμβατική ή ριζοσπαστική και να 'ναι με το όνομά μας, τη φάτσα μας, και τον τρόπο ζωής μας ακόμα. Αλλά αν νομίζετε ότι όποιος το κάνει αυτό περνά απαρατήρητος in the grand scheme of things, σας λείπει βιβλιογραφία  

    Τώρα για αυτή τη ρημάδα τη μυωπία...ήλπιζα κι εγώ πως θα εξουδετερωθεί, αλλά δυστυχώς έχω καταλήξει ΚΑΙ με πρεσβυωπία. Φτου.
     
  4. Atroce_Libertina

    Atroce_Libertina Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Αφιερωμένο στους γονείς


    Το σκεπτικό σας, σε γενικές γραμμές, με βρίσκει σύμφωνη, ιδίως όσον αφορά σε περιπτώσεις κατά τις οποίες πολιτικές και λοιπές σκοπιμότητες υπαγορεύουν εκ νέου θεσπίσεις διατάξεων ή διαμορφώνουν τις ήδη υπάρχουσες κατά το δοκούν, σε τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται το «επιθυμητό» αποτέλεσμα της αποδόσεως κατηγοριών, ακόμη και όταν αδίκημα δεν υφίσταται.

    Αντιθέτως, κατ' εμέ πάντα, σε περιπτώσεις κατά τις οποίες, αποδεδειγμένα, ειδεχθής συμπεριφορά εξωτερικεύεται σε βάρος τρίτου και δη ανηλίκου, ιδίως δε με τη μορφή προκλήσεως αποφάσεως τελέσεως αυτοκτονίας, επιβάλλεται, σε νομικά πλαίσια, κάθε μορφή εκφασισμού νοοτροπιών, αξιοποιούσα προς τούτο, παν όχημα, επιβάλλεται η «εφεύρεση» ad hoc ή μη, ποινικών αιτιάσεων, επιβάλλεται η κατά το δοκούν ερμηνεία ήδη θεσπισθεισών διατάξεων και η αντίστοιχη εφαρμογή τους και δη στο επίπεδο του μεγίστου, κάθε φορά, προβλεπόμενου πλαισίου ποινής.

    Η λειτουργία του δικαίου, εκτός από προληπτική ή κατασταλτική, οφείλει καταρχήν να είναι ουσιαστική. Προς τούτο δε και η εκ του νόμου παροχή δυνατότητας περί συσταλτικής ή διασταλτικής ερμηνείας των διατάξεων. Η ουσιαστικότητα του δικαίου αφορά στην απονομή της δικαιοσύνης και δεν θα πρέπει να εγκλωβίζεται σε περιοριστικές εφαρμογές ιδίως δε όταν προβλέπονται και ενδεικτικές.

    Ουσιαστική δε, χαρακτηρίζεται η απόδοση δικαίου, όταν αυτό, μεταξύ άλλων, μεριμνά για το θύμα και τους συγγενείς του. Όταν διαμηνύει στο δράστη ή σε κάθε επίδοξο δράστη πως η εξωτερίκευση της συμπεριφοράς του δεν μπορεί να είναι ή να παραμείνει στο διηνεκές ανέλεγκτη. Όταν «παίζοντας» με τις διατάξεις, αποδεικνύει πως υπεραμύνεται των διακηρύξεών του.

    Αρκεί το «παιχνίδι» αυτό να περιορίζεται σε περιπτώσεις που πράγματι χρήζουν τοιαύτης αντιμετωπίσεως και να μην καταντά το ίδιο ανεξέλεγκτο.. Τότε γεννάται ζήτημα..
     
  5. elfcat

    elfcat . Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Αφιερωμένο στους γονείς

    Σε μεγάλη εκτίμηση έχεις τους νόμους και τη νομοθεσία και τη δικαιοσύνη  Τους αποδίδεις ιδιότητες που ισχυρίζονται ότι έχουν αλλά δεν έχουν
     
  6. Atroce_Libertina

    Atroce_Libertina Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Αφιερωμένο στους γονείς

    Δεν αποδίδω σε κανέναν, τίποτε.

    Αναφέρομαι, απλώς, στην έννοια του δικαίου και των νόμων καθώς και στη σημασία και λειτουργία αυτών, εντός μιας εννόμου τάξεως.

    Περαιτέρω δε, παραθέτω την προσωπική μου άποψη για τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να αποδίδεται δικαιοσύνη, όπερ και συμβαίνει πολλάκις και πλειστάκις.

    Όσον αφορά το εάν πράγματι διαθέτουν, οι νόμοι και η νομοθεσία, τις ιδιότητες που ισχυρίζονται πως διαθέτουν ή όχι, μην παίρνεις και όρκο..

    Εν κατακλείδι, όσον αφορά στην παρατήρησή σου, περί "εκτιμήσεως", προτιμώ, πάντα σε πλαίσια εδαφικά και ρεαλιστικά, να «βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο» και τούτο διότι όσο δεν ωφελεί η τυφλή στρατολόγηση σε ένα σύστημα άλλο τόσο δεν ωφελεί και η συνολική απαξίωσή του.
     
  7. elfcat

    elfcat . Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Αφιερωμένο στους γονείς

    Η αντικειμενική θεώρηση του τι εστί κανόνας δικαίου, τυπικό και ουσιαστικό δίκαιο, έννομος τάξη απόδοση δικαιοσύνης είναι κάτι τελείως διάφορο από το μισοάδειο και μισογεμάτο ποτήρι που ουδεμία σχέση έχουν με το προκείμενο 
     
  8. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Αφιερωμένο στους γονείς

    Θα συμφωνήσω με τον αντερχερφιτ..

    και θα συμπληρωσω οτι το ιντερνετ ειναι ακριβως όπως η ριαλ λαιφ, όπως το το παιδι πρεπει να μάθει τι υπάρχει εκει εξω που λέγεται ζωή και να εφοδιαστει ωστε να μπορει όχι να την αντιμετωπισει - χωρις φόβο μεν, αλλα με ασφαλεια δε-, έτσι θα πρεπει να μάθει και τι ειναι ιντερνετ, τους κινδυνους που ελωχευουν, αλλα και τα οφέλη αυτου.

    Το κρισιμο σημειο ειναι οταν ουτε οι ιδιοι οι γονεις (αλλά κ ο κάθε ενήλικος) δεν ξέρουν πως να διαφυλαξουν τον εαυτο τους, είτε στο ιντερνετ ειτε στην ριαλ λαιφ.
     
  9. Atroce_Libertina

    Atroce_Libertina Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Αφιερωμένο στους γονείς

    Λιανά-επιγραμματικά:

    Μισοάδειο ποτήρι : θα έπρεπε να αποδίδεται δικαιοσύνη, στην ιδανική της μορφή, ανάλογη των πραγματικών περιστατικών και των εμπλεκομένων προσώπων, ωστόσο είμαι βέβαιη πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και πως δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ.

    Μισογεμάτο ποτήρι : θα έπρεπε να αποδίδεται δικαιοσύνη, στην ιδανική της μορφή, ανάλογη των πραγματικών περιστατικών και των εμπλεκομένων προσώπων, είμαι βέβαιη πως δεν συμβαίνει πάντα, ωστόσο κάποιες φορές, αποδεδειγμένα, το σύστημα λειτουργεί.

    Συσχέτισε τώρα τα παραπάνω με τα λοιπά επί του θέματος post μου και θα καταλάβεις τη μεταξύ τους σχέση και το σκεπτικό μου...
     
  10. elfcat

    elfcat . Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Αφιερωμένο στους γονείς

    Ο ορισμός που έδωσες στο μισοάδειο ποτήρι σου είναι ο ορισμός του αντικειμενικά άδειου ποτηριού.
    Ο ορισμός που έδωσες στο μισογεμάτο ποτήρι σου είναι ο ορισμός του αντικειμενικά μισοάδειου ποτηριού.
    Αυτά... περί αντικειμενικής θεώρησης και γεμάτων άδειων, μισοάδειων και μισογεμάτων ποτηριών....
    Φαντάσου λοιπόν τι θα γίνει άμα κάνω και τους συσχετισμούς που ζήτησες...
     
  11. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Συμφωνώντας με την elfcat δεν θα μιλήσω για την δικαιοσύνη και την έννομη τάξη.
    Θα κρατήσω το στόμα Μου ερμητικά κλειστό για να πνίξω φωνή Μου. Θα κάνω έτσι ακριβώς, όπως προστάζει η περίσταση.
    Ευελπιστώ ότι κάποτε θα καταφέρω να ουρλιάξω και να πω αυτά που πρέπει και που με πνίγουν.

    Όσο για τα μισοάδεια ή μισογεμάτα ποτήρια αγαπητή Atroce Libertina...σας συνιστώ καλύτερα να τα σπάσετε...
    Τα χέρια σας κάνουν καλύτερη και πιο σίγουρη δουλειά.
    Αν φυσικά, δεν σας τα έχουν κόψει!
     
    Last edited: 6 Οκτωβρίου 2008
  12. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Η πρεσβυωπία ξαναχτυπά. Νόμισα προς στιγμήν ότι συνομιλώ με την elfcat. Εκτός αν έφταιγε το φτηνό κρασί του Κέρουακ που πίνω...Αφού σου άρεσε όμως, κράτα το. 

    Η βιβλιογραφία μου είναι δυνατή. Όσο δυνατοί ήταν και αυτοί που πρωτοστάτησαν σε οτιδήποτε επέλεξαν στη ζωή τους - και πλήρωσαν το τίμημα γι αυτό.

    Σιχαίνομαι τους φτηνιάρηδες.

    Πράγματι. Θα καταλήξουμε να βλέπουμε τις ψωλές μέσα από εκείνα τα διπλά γυαλάκια. Η πάνω μεριά τις δείχνει μικρές. Η κάτω όμως...τεράστιες.

    Κάθε ηλικία έχει τις χάρες της και τις χαρές της... 
     
Thread Status:
Not open for further replies.