Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η παγίδα και ο φαύλος κύκλος

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Emma, στις 6 Οκτωβρίου 2008.

  1. Vermilion

    Vermilion Regular Member

    Απάντηση: Re: Η παγίδα και ο φαύλος κύκλος

    Μαγεία ή κάποια άλλη λέξη που ξεκινάει από μα και τελειώνει σε -ία ??
    Δεν ήξερε.... δε ρώταγε...??
    Νομίζω το θέμα έχει ξαναμανασυζητηθεί σε πάααααρα πολλά νήματα και όλοι έχουν συμφωνήσει ότι απαιτείται εμπιστοσύνη κτλ κτλ κτλ. Από κει και μετά, τα λόγια αλλάζουν, το νόημα παραμένει ίδιο.
    Για να αφήσεις εαυτό και δικαιώματα σε κάποιον, πρέπει να τον εμπιστεύεσαι, δηλαδή να τον κρίνεις άξιο να σε "χειριστεί και δια-χειριστεί". Αναλογικά, για να πάρει κάποιος την ευθύνη του χειρισμού και δια-χείρισης ενός άλλου ατόμου, θα πρέπει πρώτα να έχει φέρει εις πέρας το χειρισμό του ίδιου του του εαυτού. Άρα μιλάμε για ένα άτομο καθ'όλα συγκροτημένο και αξιόπιστο.
    Αποφεύγω γενικά να γράφω σε νήματα περί D/s και M/s σχέσεων επειδή παρασύρομαι από την πολυπλοκότητα με την οποία γενικά παρουσιάζονται, αλλά μερικά πράγματα μου φαίνονται τόσο απλά και τόσο λογικά, που δε νομίζω ότι χρειάζονται τόσες συζητήσεις επί συζητήσεων, τόσα νήματα επί νημάτων.
    Μιλάμε για επιρροή των Κ πάνω στους υ γενικότερα σε ένα πλαίσιο σχέσης, έτσι? όχι σε ένα, δύο, δέκα, σαράντα σέσσιον. Κατά τη γνώμη μου όταν δεν υπάρχει τριβή και ουσιαστικότερη επαφή, είναι ανόητο να μιλάμε για "παγίδες" και "φαύλους κύκλους". Για τα πλαίσια σχέσης, αναφέρθηκα παραπάνω.
     
  2. Emma

    Emma Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Η παγίδα και ο φαύλος κύκλος

    Σε bdsm forum βρισκόμαστε. Αν δεν μιλάμε για τα περί του bdsm... (απ' όλες τις πλευρές ομολογουμένως, μιας και η πλειοψηφία των θεμάτων έχει ήδη συζητηθεί μερικώς ή εκτενώς - η ανακύκλωση δεν είναι πάντα κακή όμως  ), τότε θα πρέπει να μαλλώνουμε για τα ρεπ και μετά από λίγο εμένα με κουράζει το δεύτερο.

    Ή είσαι πολύ ρομαντική ή δεν κατάλαβες τί ρώτησα ή και τα δύο.
    Και εξηγώ:

    (Σχετικά με αυτό που έκανα bold - δεν κατάλαβες τί ρώτησα) H εμπιστοσύνη έρχεται μετά από αρκετό καιρό αλληλεπίδρασης. Είναι κάτι που αποκτιέται εμπειρικά. Εν τω μεταξύ τί γίνεται; Πώς θα προχωρήσει η σχέση; Ειδικά η D/s σχέση που απαιτεί τα μέλη να είναι πολύ πιο ανοιχτά, απ' ότι η κοινή vanilla σχέση.
    Επίσης (και πιο σημαντικά), σε περιπτώσεις άπειρων υποτακτικών; Τί γίνεται τότε;
    Ή ακόμη και αφού υπάρχει εμπιστοσύνη (σε μερικές περιπτώσεις). Είναι απαραίτητο ή εγγυημένο ότι είναι βάσιμη;
    (Σχετικά με αυτό που έκανα underline - ότι είσαι ρομαντική) Ναι υπάρχουν και μερικοί τέτοιοι. Κey word: μερικοί. Η κατάσταση που περιγράφεις είναι η ιδανική. Η ζωή/εμπειρία απέχει πολύ απ' αυτό. Προσωπικά αναφερόμουν στην δεύτερη περίπτωση ή στις περιπτώσεις που καταλήγει να είναι έτσι.

    Ναι για σχέσεις μιλάμε. Αλλά! ...
    Αν και οι απαντήσεις των DeSade και tender_lilly με κάλυψαν (και μάλιστα τα είπαν και πολύ καλύτερα απ' ότι θα μπορούσα να τα πω εγώ), κατά την εκτίμησή μου η παγίδα και ο φαύλος κύκλος είναι πιο επικύνδινα και λιγότερο εύκολα να διακριθούν όταν υπάρχει εμπιστοσύνη από την πλευρά του υ, ειδικά στις περιπτώσεις που η εμπιστοσύνη αυτή είναι misplaced ή έχει υπάρξει αλλαγή στη σχέση, η οποία δεν έχει αντιμετωπιστεί, ακριβώς λόγω της παγίδας/φαύλου κύκλου.
    Οι υ έχουν την τάση να κατηγορούν εαυτόν για οτιδήποτε πάει στραβά (παγίδα). Αν το φταίξιμο είναι όντως δικό τους, όλα καλά όλα ανθηρά. Χτυπιούνται, προσπαθούν και με ή χωρίς τη βοήθεια του Κ τους, το διορθώνουν. Αν όμως δεν είναι δικό τους το φταίξιμο, τότε μπαίνουν στο τριπάκι να εντάσσουν την όλη κατάσταση στο D/s, π.χ. Ο Κ ξέρει - εγώ όχι, άρα εγώ φταίω (φαύλος κύκλος).


    Υ.Γ. Αν, μετά τις διευκρινίσεις μου, κρίνεις ότι είχες καταλάβει σωστά εξ αρχής και η απάντησή σου δεν αλλάζει, τότε ζητώ συγγνώμη, καθώς (προφανώς) απλά διαφέρουν οι απόψεις μας  
     
  3. Vermilion

    Vermilion Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η παγίδα και ο φαύλος κύκλος

    Επίτρεψέ μου να σου απαντήσω.
    Η εμπιστοσύνη έρχεται πράγματι μετά από διάστημα αλληλεπίδρασης, το μέγεθος του οποίου εξαρτάται από τα συμβαλλόμενα μέρη και μόνο.
    Το να μπεις σε μια τέτοια σχέση χωρίς εμπιστοσύνη είναι σα να παίζουν δυο νήπια το γιατρό με πραγματικά νυστέρια (τραβηγμένη παρομοίωση αλλά εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι κάποιος μπορεί να πάθει κακό). Όσο κι αν εμπιστεύεται το ένα το άλλο γενικά, κάτι μπορεί να πάει σκατά (το στραβά είναι λίγο).
    Το να μπεις χωρίς απόλυτη εμπιστοσύνη είναι σα να παίζουν δυο ενήλικες το γιατρό με πραγματικά νυστέρια. Έχουν και οι δύο επίγνωση και λογική, και όταν εμφανιστεί ο κίνδυνος μπορεί να αποφευχθεί απλώς σταματώντας. Key words: όρια, πρόληψη, αποφυγή κινδύνων.
    Όταν όμως υπάρχει η απόλυτη εμπιστοσύνη (απαραίτητη και εγγυημένη), είναι σαν ο υ να εμπιστεύεται τον εαυτό του απόλυτα σε κάποιον πραγματικό γιατρό για να παίξει τον γιατρό.
    Τον ρομαντισμό που ανέφερες δε θα τον σχολιάσω καν.
    Θεωρώ ότι τα άτομα που ασχολούνται με το "άθλημα" είναι πολύ λογικά, πολύ συνειδητοποιημένα ως προς το τι θέλουν, και έχω τους λόγους μου να πιστεύω ότι κανείς εκ των δύο μερών - Κ και υ - δεν στοχεύει στο να βλάψει το άλλο μέρος. Δεν είναι παιδάκια για να παίζουν με μαχαίρια και μπρίζες με ανεμελιά και αφέλεια. Δεν είναι έφηβοι για να φτάνουν σε ακραία επίπεδα χωρίς να καταλαβαίνουν τη στιγμή που το παιχνίδι αγριεύει.
    Ιδανικό? Ίσως. Επιθυμητό? Απόλυτα.
    Έχοντας λοιπόν να κάνουμε με άτομα ενήλικα, λογικά, με συναίσθηση των ορίων και σαφή προσδιορισμό στο τι ακριβώς κάνουν και πότε, για να απαντήσω στο πρώτο σου ερώτημα, η σχέση ξεκινάει χαλαρά και προχωράει επίσης χαλαρά. Άτομα που δε νιώθουν αρκετά σίγουρα ή έτοιμα, "ανοικτά" κατά τη διατύπωσή σου, μπορούν να ανεχθούν αυτή τη σταδιακότητα μέχρι να σιγουρευτούν για το αν συνεχίζουν παραπέρα ή όχι.
    Όσον αφορά την περίπτωση των άπειρων υποτακτικών, δε νομίζω ότι έχουν να κάνουν με Κυρίαρχους -παιδάκια που φτύνουν στις μυρμηγκότρυπες, κοινώς, δε νομίζω κάποιος Κ να θέλει να βγάλει όλο του το σαδισμό σε κάποιον άπειρο. Και πάλι η μαγική λέξη είναι όρια. Και σεβασμός. Καλύτερα, συνδιασμός των δύο: σεβασμός των ορίων.
    Η ζωή/εμπειρία καταλήγει σε παγίδες και φαύλους κύκλους μόνο όταν κάποιος παραιτείται. Και αυτό (που συμβαίνει στους υ κυρίως, όπως ανέφερες), είναι αποτέλεσμα προσωπικών συμπλεγμάτων, είτε του Κ είτε του υ. Σε κάθε περίπτωση, προσωπική μου γνώμη είναι ότι στα πλαίσια του "ανοικτού" των D/s σχέσεων, και τα δυο μέρη πρέπει να είναι απαλλαγμένα από κάθε τέτοιου είδους συμπλέγματα.
    Ελπίζω να σε κάλυψα. Have a nice day dear.  
     
  4. Eri

    Eri

    Re: Απάντηση: Re: Η παγίδα και ο φαύλος κύκλος


    Οχι καλη μου..........Αν η σχεση ειναι καλη τοτε ειτε ειναι βανιλα ειτε ντι ες ειτε γιουβαρλακια, τα μελη της ειναι ανοιχτα και ξεκαθαρα........
    Οσο για την εμπιστοσυνη και το τι κανουμε μεχρι αυτη να αποκτηθει δε νομιζω να ειναι και πολυ δυσκολο να σκεφτει κανεις..........Γνωριζει ο ενας τον αλλον καλυτερα, ξεκινανε απο μικρα παιχνιδακια και σταδιακα αυξανεται ο βαθμος δυσκολιας (αρκεϊντ επαιζες, θα ξερεις λοιπον οτι ολα τα παιχνιδια ξεκινανε απο την ευκολη πιστα και καταληγουν στη δυσκολοτερη), θετονται ισως καποιοι κανονες αναλογως με την εκβαση της σχεσης κτλ κτλ............



    Τοτε απλα δεν βιαζεται ο/η κυριαρχος..........Η υπομονη ειναι αρετη δεν λενε????Και οι κυριαρχοι πρεπει να κατεχουν καποιες αρετες........
    Πες μου μια περιπτωση σε οποιαδηποτε ειδους σχεσης που εισαι σιγουρος για την εμπιστοσυνη.......Ακομη και η εμπιστοσυνη γονιων - παιδιου δεν υφισταται στην ιδανικη μορφη της.....
     
  5. Geisha

    Geisha Regular Member

    Απάντηση: Η παγίδα και ο φαύλος κύκλος

    Το οτι ο καθένας μας δέχεται και συνυπογράφει στο bdsm δεν σημαίνει αυτομάτως
    οτι ο οποιοσδήποτε δηλώνει/είναι Κυρίαρχος ή οποισδήποτε δηλώνει/είναι υποτακτικός
    και βρεθεί στον δρόμο μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να τύχει κριτικής και κρίσης.

    Η εμπιστοσύνη κερδίζεται και αποκτάται με τον καιρό.

    Σε ποιά σχέση/συναναστροφή φιλική-επαγγελματική-ερωτική-bdsm-οτιδήποτε
    μπορεί κανείς να είναι σίγουρος αν ο άλλος είναι μπούφος-καθήκι-πισωμαχαιρώστρας;

    Στην αρχή είναι πάντα ρίσκο και εξερεύνηση.

    Αλλοίμονο αν οι υποτακτικοί είναι άβουλοι και δεν μπορούν -ή χειρότερα δε θέλουν- να κρίνουν.



    (εμπρός τώρα, ελάτε οι πωρωμένες σκλάβες να με σκίσετε!)
     
  6. Emma

    Emma Contributor

    Eri και Vermilion, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Διαφωνώ με αρκετά, αλλά έχω την βεβαιότητα ότι όσο και να το συζητήσουμε, δεν θα υπάρξει κοινό σημείο, λόγω ίσως διαφορετικών αντιλήψεων. Συνεπώς, το αφήνω εδώ.  

    Geisha, δεν νομίζω αυτά που είπες να μην τα ξέρουν και οι ίδιοι οι υποτακτικοί. Γι' αυτό ίσως η γραμμή στην οποία αναφέρομαι να είναι τόσο λεπτή στο να διακριθεί.  

    Y.Γ. Αν ήταν όλα τόσο "straight-forward"/ideal/idyllic, δεν θα υπήρχε η ανάγκη/αφορμή για νήματα όπως αυτό, το οποίο και με επηρρέασε ώστε να αρχίσω το παρόν (όπως αναφέρω και στο αρχικό μου ποστ).
     
    Last edited: 10 Οκτωβρίου 2008