Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μακριά από μένα κι όπου θέλει ας είναι;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος sapfw, στις 5 Οκτωβρίου 2008.

  1. Kits

    Kits Contributor

    Απάντηση: Μακριά από μένα κι όπου θέλει ας είναι;

    Εγω καταγγελω ανοιχτα και επωνυμα το Kits!!!!!!!

    Με εχει πρηξει στα ΠΜ, τηλ, sms, mms, emails, fax, μεχρι και φωτοβολιδες πεταει το βραδυ για να τον προσεξω....

    Παρακαλω τους Mods να τον κανουν BAN για τουλαχιστον 30 δευτερολεπτα να γλιτώσουμε ολοι απο αυτο το κακο που μας βρηκε!!
     
  2. gaby

    gaby Guest

    Re: Απάντηση: Μακριά από μένα κι όπου θέλει ας είναι;

    Καταλαβαίνω καλά το πρόβλημα γιατί η υπερενημέρωση ως προς βδσμ έχει πολλά στραβά, ένα από αυτά είναι ότι ο καθένας, για τους λόγους του, μπορεί να μάθει να λέει τα "σωστά" λόγια, με το "σωστό" τρόπο και να πλασαριστεί για Κυρίαρχος, για κάποια φεγγάρια και αν θέλει να κάνει κακό, να προλάβει να το κάνει. Ή και άθελά του. Η κακιά στιγμή...

    Οι σκέψεις μου είναι ότι τα υποτακτικά άτομα διακρίνονται από συναισθηματική νοημοσύνη και αρκετή διαίσθηση που τους επιτρέπει να αντιλαμβάνονται σε γενικές γραμμές με τι άνθρωπο έχουν να κάνουν και ποιόν θα αφήσουν να τα δέσει και πότε.

    Επιβάλλεται στα υποτακτικά άτομα που δεν έχουν ακόμα δώσει τη συναίνεσή τους, δηλαδή αν δεν το κάνουν φταίνε αυτά για ότι έπαθαν, να ενημερώνονται και να δίνουν προσοχή στην ασφάλειά τους, με τρόπο που ο Κυρίαρχος θα εκτιμήσει ενώ ο "Κυρίαρχος" θα απορρίψει μετά βδελυγμίας και πολλών επιχειρημάτων και συναισθηματικών επικλήσεων. Αυτή είναι η καλή πλευρά της υπερενημέρωσης ως προς βδσμ, ότι οι υποτακτικοί πολύ εύκολα μπορούν να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να είναι σχετικά ασφαλείς σε μια σχέση σε αρχικό στάδιο.

    Εκτός από τη συναισθηματική νοημοσύνη, υπάρχει και η ανυπομονησία "να τα ζήσουν όλα, τώρα" και έντονη πείνα, αυτό είναι πολύ επικίνδυνο αν τα κάνει να αψηφήσουν την εσωτερική φωνή, που πάντα λέει, η δόλια, αυτό που πρέπει να πει.

    Για να αντιμετωπιστεί με θεσμικούς τρόπους το πρόβλημα του ψευτο-Κυρίαρχου, που υπάρχει, αν και δεν έχω ακούσει να υπήρξε κάποιος βλαβερός, να τραυμάτισε σοβαρά δηλαδή ή να έβλαψε ψυχικά, έχω ακούσει να υπάρχουν διάφοροι αστείοι μεν, ακίνδυνοι δε, θα έπρεπε να υπάρχει θεσμοθετημένη και πραγματική κοινότητα με κανόνες και προϋποθέσεις. Δε μπορώ να φανταστώ σε μία μη θεσμοθετημένη κοινότητα, πώς κάποιος θα δεχτεί να αναλάβει το ρόλο του θεσμοθετημένου συμβούλου. Και για ποιό λόγο. Σε μια θεσμοθετημένη πάλι κοινότητα, δεν θα χρειαζόταν ένας τέτοιος σύμβουλος, να αναλάβει μια τέτοια ευθύνη, που εκ των πραγμάτων θα ήταν συλλογική. Οι σύμβουλοι αυτής της μορφής αναδεικνύονται εξωθεσμικά λόγω της γενικά αναγνωρισμένης χρησιμότητάς τους, το αν ορίζονται και πόσοι είναι είναι μη ουσιαστικό. Είναι τόσοι όσοι υπάρχουν και χαίρουν αυτής της εκτίμησης από τους άλλους.

    Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι βρίσκω απολύτως φυσικό για υποτακτικά άτομα που κακοποιήθηκαν από κάποιον να μη θέλουν να μιλήσουν ειδικά στο φόρουμ, γιατί "χωρίς αποδείξεις" θα αντιμετωπιστούν με καχυποψία και σκεπτικισμό, το λιγότερο. Χαλάνε τη φαντασίωση πολλών και "αφού δεν έχουν νέα ευχάριστα να πουν καλύτερα να μη μας πουν κανένα" Ίσως, αν διορθώναμε λίγο αυτή την τάση, να ανοίγονταν πιο εύκολα και να μαθαίναν οι ενδιαφερόμενοι με τον πιο φυσικό τρόπο.
    __________

    Διευκρίνηση: μιλώ αυστηρώς απρόσωπα.
     
  3. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Μακριά από μένα κι όπου θέλει ας είναι;

    συμφωνώ απόλυτα με όσα προανέφερε η tender lilly, η οποία έθεσε μια παράμετρο που δεν είχα σκεφτεί και που είναι πολύ καλό θέμα προβληματισμού:


     
  4. Kits

    Kits Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Μακριά από μένα κι όπου θέλει ας είναι;


    Μαλλον δεν στα ειπαν καλα ....
     
  5. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Μπορεί και να μην της τα έχουν πει και καθόλου...
     
  6. Kits

    Kits Contributor

    Απάντηση: Μακριά από μένα κι όπου θέλει ας είναι;


    Εγω εχω να προσθεσω και κατι ακομα... πως οσα εχουν γινει σε ατομα υποτακτικα αλλα τοσα εχουν γινει και σε ατομα Κυριαρχα... Το θεμα ειναι να εχει κανεις ανοιχτα τα ματια και αυτια του και να βαζει το μυαλο του να δουλευει διοτι ο κοσμος μας δεν ειναι αγγελικα πλασμενος!
     
  7. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Μακριά από μένα κι όπου θέλει ας είναι;

    φυσικά... fake άτομα υπάρχουν εκατέρωθεν
     
  8. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Το fake δεν περιέχει πάντα και επικινδυνότητα. Αυτή μπορεί να βρίσκεται επιμελώς κρυμμένη σε γνώστες του BDSM. Όπως επίσης δεν έχει status φύλο και ηλικία.

    Άστε που δεν μιλάμε μόνο για επικίνδυνα παιχνίδια... Μιλάμε για επικίνδυνους ανθρώπους.
     
  9. Tropical_Storm

    Tropical_Storm Regular Member

    Re: Απάντηση: Μακριά από μένα κι όπου θέλει ας είναι;

    Ας μην περασει αυτο στα ψιλα γραμματα. Αυτη η ανυπομονησια και εντονη πεινα χαρακτηριζει τα ατομα που ειναι καινουργια στο χωρο, και τα κανει πολυ πιο ευαλωτα. Γι'αυτες ακριβως τις περιπτωσεις χρειαζονται ανθρωποι (συμβουλοι) που να μπορουν να κατατοπησουν τους καινουργιους.
     
  10. Mesodo

    Mesodo Regular Member

    λοιπόν εγώ προτείνω ένα ECDL για BDSM . Θα ορισουμε εξεταστικά κέντρα και ο καθένας θα πρέπει να περάσει τις δοκιμασίες. Μετά θα είναι έτοιμος και σταμπαρισμένος ως μελος της κοινοτητας....


    ωρε παιδιά τι λέτε. Το ένα πέμπτο των thread εδώ μέσα είναι ξεκατίνιασμα μεταξύ μελών. Οποτε θέλετε ένα ακόμα νήμα ξεκατινιάσματος? Κι αυτό να αποκτήσει και θεσμικό χαρακτήρα? Μπορεί σαπφώ να μην έχεις τέτοια πρόθεση , αλλά όπως βλέπεις εκεί οδηγείται το ζήτημα. Δεν το λέω επιθετικά αυτό αλλά ο τρόπος με τον οποίο θέτεις το ζήτημα είναι σαν να μιλάς για εσένα. Είναι σαν να λες στους γνωστούς σου "ξέρω μια φίλη μου που της αρέσει να τις τρώει" και να εννοείς τον εαυτό σου. Δεν έχω ιδέα ποιους έχεις γνωρίσει εδω μέσα και σε ποιους αναφέρεσαι, αλλά ο καθένας μας αποκτά τις BDSM εμπειρίες που του αξίζουν. Κι αυτό δεν το λέω καν υποτιμητικά. Ο καθένας μας έχει μια δική του ιδέα για το BDSM λιγότερο ή περισσότερο κοινή με άλλα μέλη. Λογικό είναι να κολλήσει με μέλη που ταιριάζουν στο στύλ του.

    Οι νέοι, τόσο στην ηλικία, όσο και στις εμπειρίες τους στο BDSM δεν χρειάζονται ινστρούκτορα. Ίσα ίσα είναι από τα πολύ βαρετά κομμάτια αυτής της κοινότητας το ότι αρκετοί θέλουν σεχταριστικά να ορίσουν τους εαυτούς τους ως αυθεντικούς εκπροσώπους του BDSM. Εκεί πήγαινε και το αστείο μου για το ECDL. Για να μη θυμίσω εκείνα τα αστεία νήματα περί του ποιος είναι perv και ποιος δεν είναι και ποιος την έχει μεγαλύτερη και ποιος κατουράει μακρύτερα.

    Ναι υπάρχουν μαλάκες? ε και λοιπόν? Ο καθένας τους αντιμετωπίζει όπως του αρέσει. Η Θέλμα θέλει να ξεκατινιάζεται από το φόρουμ μαζί τους, η dark mask θέλει να βάλει ενα GPS στο ρουθούνι της για να ξέρουν που πηγαίνει και προσλαμβάνει ντετεκτιβ για να ερευνήσουν το παρελθόν του εραστή της, η Λόλα θέλει να πηγαίνει παντού, ο ηλίας να κάνει πάρτυ στο σπίτι του, κι εσύ να συζητάς με κάποιον "μεγαλύτερο" σου το με ποιον θα κάτσεις να σε δέσει σα λουκάνικο. Και η τρόπικαλ στόρμ θέλει να τους πιασει το κωλαρακι και να τους καθοδηγήσει. Μια χαρα δηλαδή όλοι.

    ναι λοιπόν υπα΄ρχουν ανθρωποι εδω μεσα που είναι μαλάκες. ας σταματήσουμε να τους κανουμε παρεα, ας σταματήσουμε να τους μιλάμε, αλλά έλεος όχι άλλο ένα νήμα όπου λίγο υπόγεια και φθονερά θα μιλάμε γύρω από το διαταύτα.
     
  11. Lio

    Lio New Member

    Θεωρώ πως δε χρειάζονται προστάτες γενικώς.Ο καθένας μας πέρνει τα ρίσκα που εκείνος νομίζει...
    Ο καθένας μας προσέχει όσο αυτός νομίζει...Αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι πως όλα είναι θέμα δικών μας επιλογών και αν πάθουμε κάτι κακό(πράγμα το οποίο είναι τελείως υποκειμενικό για το καθένα) είναι αποτέλεσμα δικία μας επιλογής
    Εγώ δε θέλω κανέναν οδηγό που θα μου δείχνει "φωτισμένους" δρόμους και σωστά μονοπάτια.
    Αυτο που θέλω είναι να έχω τη δυνατότητα να κάνω μόνος μου τις δικιές μου επιλογές και να κάνω μόνος μου τα δικά μου λάθη.
    Βέβαια πάντα, πιστεύω πως ο διάλογος και η συζήτηση με άλλους ανθρώπους είναι κάτι το οποίο μπορεί να σου διευρύνει τους ορίζοντες.(Εννοείται και η συνδιαλλαγή με άτομα που ενδεχομένως διαφωνουν ή ακόμα καλύτερα θέλλουν να σου κάνουν κάτι κακό.....)
     
  12. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Re: Μακριά από μένα κι όπου θέλει ας είναι;

    Θελω να πιστευω πως οι χαρακτηρισμοι με τα ονοματα ειναι εντελως τυχαιοι και χαριν αστεισμου.
    Ειναι ετσι?