Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ανθρώπινα δικαιώματα, Κυριαρχία και S/M

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Dolmance, στις 8 Οκτωβρίου 2008.

  1. El_Gato

    El_Gato Regular Member

    Συγχώρεσε με αν σε επαναφέρω σε αυτή την συζήτηση αλλά θέλω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις με αφορμή αυτό που έγραψες για πτυχίο.

    Λες ότι δεν έχεις κάποιο πτυχίο. Ούτε ο Σαντ είχε κάποιο πτυχίο. Τέχνη έκανε ο άνθρωπος, όπως τέχνη κάνεις και εσύ. Ή μήπως ήταν ακαδημαϊκοί ο Baudelaire, o Artaud, ο Rimbaud ή ο Byron και πόσοι/ες άλλοι/ες "καταραμένοι/ες". Ήταν άνθρωποι του δρόμου με την καλή και κακή έννοια. Μεγαλούργησαν και οι κακόμοιροι ακαδημαϊκοί μελετάνε και εκθειάζουν αυτό που αυτοί δεν είχαν ποτέ: Την αλητεία!!!

    Ή μήπως η μουσική που άφησε ιστορία και άνοιξε δρόμους γράφτηκε στα ωδεία και στα σαλόνια? Ο Parker, το πρώτο σαξόφωνο της Τζαζ πούλησε το όργανο του για να πάρει πρέζα. Έπειτα οι δύστυχοι οι μουσικολόγοι "μελέτησαν" το κάψιμο και τη ζούρλα αυτών των ανθρώπων και προσπάθησαν να το βάλουν σε τάξη και το ονόμασαν Τζαζ αρμονία!!!

    Η Τέχνη, με Τ κεφαλαίο, δεν γεννιέται στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα και στα κότερα αλλά στους δρόμους της αλητείας, στα μπουρδέλα - καμπαρέ και στα φλεγόμενα οδοφράγματα. Δεν γράφεται με μελάνη αλλά με το αίμα της ψυχής των ευτυχισμένων κολασμένων!!!

    Όχι ότι κάποιος ακαδημαϊκός δεν μπορεί να γράψει κάτι αξιόλογο, αλλά δεν μπορεί αν πρώτα δεν έζησε στον δρόμο.

    Αυτά δεν τα απευθύνω σαν αντίλογο απέναντι σου, αλλά αυτό που έγραψες για πτυχία μου έδωσε την ευκαιρία και το ερέθισμα να αρθρώσω τα προαναφερόμενα.

    Επιπροσθέτως αυτή η ευχάριστη παρένθεση συμβάλει στον διάλογο για την Τέχνη των "καταραμένων" και τον σαδικό λιμπερτινισμό και επιτρέψτε μου να προσθέσω και σύγχρονους όπως ο J.G. Ballard, ο William S. Burroughs ο Pier Paolo Pasolini κ.α. γιατί η ιστορία δεν τελείωσε το 1940 αλλά συνεχίζεται και θα συνεχίζεται και "ην αεί και εστίν και εσταί πυρ αείζωον"!!!
     
  2. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Ανθρώπινα δικαιώματα, Κυριαρχία και S/M

    Τα έχουμε ξαναπεί νομίζω πάμπολλες φορές. Η σχέση του S/M με τον σαδικό λιμπερτνισμό δεν υπάρχει. Πρόκειται περί απλής συνωνυμίας. Παρά τους πύρινους λόγους, η μετεξέλιξη της «κοινότητας» αυτής σε επαναστατική φράξια δεν είναι ορατή καθώς η επικρατούσα τάση είναι αυτή των δημοσιοσχεσιτών, μεσημεριανών παραθυρολόγων, στην καλύτερη περίπτωση των εκσυγχρονιστών και οπαδών των διαρθρωτικών αλλαγών.
     
  3. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Ανθρώπινα δικαιώματα, Κυριαρχία και S/M

    Τί λέω και εγώ, στην πρόβλεψη μου;
     
  4. Ride a Woman

    Ride a Woman Regular Member

    Απάντηση: Ανθρώπινα δικαιώματα, Κυριαρχία και S/M

    Το να κοιτας την παρτη σου,ειναι ανθρωπινο δικαιωμα...;;;;;;
     
  5. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Ανθρώπινα δικαιώματα, Κυριαρχία και S/M

    @elfcat, η διάζευξη είναι απλή: Αν το bdsm φιλοδοξεί να υπάρξει ως συγκροτημένος χώρος - φιλοδοξία που αυτονοήτως εμπεριέχεται στον αυτοπροσδιορισμό του ως 'κοινότητα', MindMaster - διεκδικώντας μιαν ελάχιστη κοινή αποδοχή και την αναπροσαρμογή του σχετικού νομοθετικού πλαισίου*, δεν έχει παρά δύο δρόμους.
    1. Την ενσωμάτωση στο σύστημα της αγοράς, μέσω της βιομηχανίας του θεάματος, της εμπορευματοποίησης και της 'εκμηχάνισης του νού και του σώματος'
    ή
    2.Τη σύμπλευση με ένα ελευθεριακό, δυνάμει λιμπερτίνικο κίνημα, όπως το glbt(q), ερχόμενο σε μετωπική σύγκρουση με τον πυρήνα των κυρίαρχων ηθικοκανονιστικών αξιών και κατά κύριο λόγο με όσες απορρέουν από το δίπτυχο 'θρησκεία-οικογένεια' - όπως την εποχή της πολιτισμικής επανάστασης (που περιλάμβανε τη 'σεξουαλική απελευθέρωση'), δηλ. τις δεκαετίες του '60 και του '70, πριν από τη συντηρητική νεοφιλελεύθερη λαίλαπα του ρηγκανοθατσερισμού και της ηθικής τρομοκρατίας δια του AIDS.
    Δίχως να εκφράσω προσωπική προτίμηση, προέβλεψα ότι θα ακολουθήσει τον πρώτο δρόμο, συν τοις άλλοις επειδή ο δεύτερος απαιτεί 'αγγιστρώματα' σε μια πολυσχιδή 'καταραμένη' ή εναλλακτική ή αβανγκάρντ κουλτούρα δυό αιώνων, τα οποία στις μέρες του 'μαζικού απαλφαβητισμού' της τάχατες 'ηλεκτρονικής επανάστασης', φαντάζουν δυσχερή έως αδύνατα. (Άντε να βάλεις τον νεόκοπο εξυπνάκια να ξεστραβωθεί για όσα δεν άπτονται των οπισθίων του).
    Αν ξέρετε ή οραματίζεστε άλλο δρόμο, φιλοτεχνείστε τον αδρομερώς, για να συλλογιστούμε επ' αυτού.

    *πχ, σε περίπτωση ατυχήματος να λαμβάνεται νομικά υπόψη η συναίνεση του παθόντος, ως προς την εμπλοκή σε μια 'σκηνή'....

    @Εδώ και πολλά χρόνια Ride a Woman έχω αποδεχθεί την ιδέα ότι 'πάρτη' μας είναι οι Άλλοι - κι ότι τα 'δικαιώματα' είναι θνησιγενείς κατακτήσεις ή πλάσματα της συγκυρίας (επί της ουσίας τώρα, σου αρέσει αυτός ο Μπασινάς; )

    @MindMaster, θα μου επιτρέψεις να ασχοληθώ στη συνέχεια με την κρίση του Λόγου (υπό την έννοια του Διαφωτιστικού Ορθολογισμού), γιατί έτσι, νομίζω, απαιτεί η οικονομία του νήματος. Το πρώτο σου ερώτημα, το απάντησα - στο μέτρο του δυνατού.

    @Incomplete, προσωπικώς ουδόλως ενοχλήθηκα με το αστειάκι της Eri - αλλά δεν ήταν ευγενές να ειρωνευτεί όσους επιχειρούν να συμβάλουν σε μια συζήτηση που την ίδια δεν την αφορά, επειδή επέλεξε να μην την αφορά. Επίσης, με ξένισε, αλλά δεν με προσέβαλε, το δικό σου 'πικαρισμένο' ύφος.
     
    Last edited: 9 Οκτωβρίου 2008
  6. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Στα πλαισια του καπιταλισμου επαναστατικα κινηματα που θα μπορουσαν να εχουν ευρυτερη λαικη απηχηση ειναι νομιζω μονο οσα θα μπορουσαν να αντιταχθουν στη λογικη του,-συσσωρευση και αναπαραγωγη του κεφαλαιου μεσω εκμεταλλευσης της υπεραξιας της εργασιας-.
    Η αρνηση και μονο καποιων ιδεολογικων μηχανισμων που χρησιμοποιει ,οπως ειναι οι ηθικοκανονιστικες αξιες και οχι της ιδιας του της λογικης απο τους λιμπερτινους,απο πλευρας οργανωσης μονο σε επιπεδο γραφικων γκρουπουσκουλων μπορει να φτασει.
    Το glbtq "κινημα"(; ) αμα του πεταξεις ενα ξεροκοματα,οπως η αναγνωριση του γαμου μεταξυ ομοφυλοφιλων,αφομοιουται ταχιστα και σου γλυφει με ευγνωμοσυνη και το χερι.
    Συμφωνω οτι μονο αφομοιωμενο το βδσμ στη λογικη του καπιταλισμου ειναι πιθανο να αναγνωριστει,ηδη σε καποιες κοινωνιες που οι εσωτερικοι συσχετισμοι ειναι διαφορετικοι αυτο εχει αρχισει να γινεται,δεν υπαρχει νομικη κατοχυρωση βεβαια αλλα η αγορα εχει παρει μπρος.
    Οσο για τα ανθρωπικα δικαιωματα,ετσι οπως περιγραφονται στην διακηρυξη,ασφαλως το ΒΔΣΜ δεν εχει καμμια σχεση με αυτα.Σαμπως εχει ομως ο καπιταλισμος;
     
  7. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    "Η μπουρζουαζία αντεπιτίθεται"...
    Αυτός αρμόζει να είναι ο τίτλος αυτού που διάβασα.

    Προσπαθώντας να σχολιάσω με καλή διάθεση το post αυτό, θα πω ότι μέσα σε όλα αυτά που προαναφέρθηκαν, τα "ευτελή δημοσιεύματα" (κατά την κρίση σας) και όπως φυσικά και οι "δημοσιοσχεσίτες", συνέβαλαν στο να βρισκόμαστε τώρα να συζητάμε ακόμη και αυτό το σπουδαίο θέμα, που πραγματεύεται το νήμα. Πιστεύω σε τούτο να μην χωρά καμία αμφιβολία.
    Ότι μπόρεσαν κάποιοι αυτό και έκαναν και με αυτόν τον τρόπο κάπως συνέβαλαν.
    Αυτοί που τους κατηγορούν ή τους σνομπάρουν και θεωρούν τον εαυτό τους υπεράνω, ας πράξουν τα καλύτερα. Ευχής έργον θα ήταν, να μην μένουν απλοί κριτές και θεατές. Αυτή τους η προσφορά σίγουρα, θα ήταν εκτιμητέα από όλους.

    Φτηνά, ξεφτηνά...όμως, αυτά είναι...και αυτά απολαμβάνετε μαζί μας, σ’ αυτά συμμετέχετε. Άρα δεν είσαστε μόνο θεατές μια (φτηνο)υποκουλτούρας, είσαστε και συνένοχοι σε αυτήν. Η συμμετοχή σας δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικότερο ή έστω πιο εποικοδομητικό από όσα κατακρίνετε.

    Η αλήθεια όμως είναι ότι όπως και να είναι, δεν μας χαλάει.
    "Βολευόμαστε" και με αυτά που έχουμε....



     
     
  8. elfcat

    elfcat . Contributor

    Re: Απάντηση: Ανθρώπινα δικαιώματα, Κυριαρχία και S/M

    Πόσο ισχυρός μπορεί να είναι ο κοινωνικός δεσμός μεταξύ μερών που ουσιαστικά ενώνονται και μόνο στα βίτσια τους... Πόσο μπορεί μια bdsm κοινότητα, ακόμη και αν αυτή υπήρχε, θα μπορούσε να έρθει σε οποιαδήποτε ρήξη, αφού τα μισά μέλη είναι "υποτακτικά"? Ή για να το πω λίγο πιο ωμά... Πως είναι δυνατόν μια bdsm κοινότητα, ακόμη και αν υπήρχε να έρθει σε ρήξη με οποιοδήποτε σύστημα, όταν η ίδια βασίζεται σε ένα σύστημα εξουσίας του ενός έναντι του άλλου.... πόσο δε μάλλον να εμπνευστεί από τις αρχές του λιμπερτινισμού. Αντιθέτως μάλλον βούτυρο στο ψωμί της καθεστυκίας τάξης μας βλέπω...

    Δεν είναι ότι διαφωνώ σε αυτά που γράφεις... μόνο που έχω πολλά ερωτήματα και δεν μπορώ να δω αυτό που βλέπεις εσύ... και ως όραμα, παραδέχομαι, είναι τουλάχιστον διονυσιακό!
    Δεν ξέρω και δεν οραματίζομαι άλλο δρόμο, δυστυχώς. Άλλωστε μόνο φωτογραφίες μου αρέσει να φιλοτεχνώ... 
     
  9. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Re: Απάντηση: Ανθρώπινα δικαιώματα, Κυριαρχία και S/M

    Όσοι είναι μέλη μιας BDSM κοινότητας, είναι μεταξύ τους ίσοι. Δεν μετράμε μέσα σε αυτήν τα status. Στους κόλπους μιας κοινότητας δεν έχει σχέση, αν κάποιος είναι Κυρίαρχος ή αν κάποιος είναι υποτακτικός. Μετρά η ανθρωπινή υπόσταση και η προστασία των μελλών της. Η βαρύτητα των λόγων αλλά και των πράξεων είναι δεδομένη από όποιον και να προέρχονται.
    Αυτά εξ όσων ξέρω, από κοινότητες που υπάρχουν στο εξωτερικό και που κάποιες φορές, επισκέπτομαι.


    Ρίξε και μια ματιά στο www.σαμεplaceclub. com (sameplaceclub)
    Ή ΕΔΩ https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t4824/
    Ίσως πάρεις και κάποιες απαντήσεις.
     
    Last edited: 9 Οκτωβρίου 2008
  10. elfcat

    elfcat . Contributor

    Re: Απάντηση: Ανθρώπινα δικαιώματα, Κυριαρχία και S/M

    Δεν ήταν αυτή η σκέψη μου. Η σκέψη μου ήταν ότι το bdsm βασίζεται σε ένα σύστημα σεξουαλικής - ερωτικής εξουσίας και όχι ότι δεν θα είμασταν όλοι ίσοι σε μια bdsm κοινότητα, (αν αυτή υφίσταται).
     
  11. ipakouossklavos

    ipakouossklavos Regular Member

    Τα ανθρώπινα δικαιώματα θα πρέπει να απολαμβάνουν οι άνθρωποι. Στους ανθρώπους όμως δεν θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι σκλάβοι οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν έχουν τα αντίστοιχα δικαιώματα. Το μόνο δικαίωμα που έχει ένας σκάβος είναι η διατήρηση και η εξασφάλιση της υγείας του. Από 'κει και πέρα επαφίεται στην Αφέντρα του αν θα του παραχωρήσει κάποιο επιπλέον δικαίωμα. Δεν βρίσκω όμως ότι η παραχώρηση δικαιωμάτων από μέρους της Αφέντρας μπορεί να Της προσφαίρει οποιαδήποτε χαρά, άρα δεν υπάρχει λόγος παραχώρησης.
    Προσωπικά ως σκλάβος δεν μπαίνω καν στον κόπο να αποποιηθώ τα δικαιώματά μου απλά γιατί δεν θεωρώ ότι έχω δικαιώματα. Είμαι φτιαγμένος για να είμαι ιδιοκτησία Αφέντρας με την έννοια του αντικειμένου, όχι με αυτήν του ανθρώπου.
     
  12. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Είναιι και αυτό μια άποψη. Και μάλιστα μια BDSM άποψη!