Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ασφάλεια και Εξευτελισμός.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος SadalMelik, στις 10 Οκτωβρίου 2008.

  1. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Για την ικανοποίηση, από τις εκφράσεις του εξευτελιζόμενου, του σαδιστή.
     
  2. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Ασφάλεια και Εξευτελισμός.

    Γιά την ικανοποίηση των βίτσιων, τόσο του σαδιστή, όσο και του μαζοχιστή.
    Γιά πόνο μιλάμε και πάλι, με την ευρεία έννοια...
     
  3. female

    female Contributor



    Προφανής αλλά όχι ερμηνευτική απάντηση. Γιατί δίνει ο εξευτελισμός του άλλου ικανοποίηση στο σαδιστή; Μήπως συνδέεται με την ικανοποίηση της μείωσης του εγώ και του εγωισμού του άλλου; Τι είναι, πως δρα τελικά ο εξευτελισμός; Μήπως η ανάλυση αυτών (και ίσως άλλων) ερωτημάτων αφορούν την ασφάλεια κατά της καταστροφικής κατάρρευσης ή και καταστροφικών ψυχικών τραυμάτων;



     
  4. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Ασφάλεια και Εξευτελισμός.

    Διευκρινιστική ερώτηση: Γιά το στοιχειώδες (γιά το χώρο) ερώτημα περί του γιατί θέλει ο σαδιστής να προκαλεί πόνο και ο μαζοχιστής να τον δέχεται, έχεις βρει ικανοποιητική απάντηση;
     
  5. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Και ναι και όχι.

    Το ιδανικό για έναν σαδιστή θα ήταν να χτυπήσει στα σημεία που θα τραυματίσουν το εγώ του άλλου με όσο μεγαλύτερο καταστροφικό αποτέλεσμα. Το έχω πράξει σε ανθρώπους που είχα το άλλοθι να το πράξω και που δεν με ενδιέφερε το τι θα ακολουθήσει για αυτούς μετά.

    Σε μία σχέση όμως θα είσαι ανόητος αν πληγώσεις τον άλλο και τον καταντήσεις μη λειτουργικό για την ίδια την σχέση μετά. Σε αυτή την περίπτωση κινείσαι σε αξίες που ουσιαστικά ακόμα και αν ο άλλος δεν το έχει συνειδητοποιήσει είναι δευτερεύουσες για αυτόν.

    Δε θέλω πάλι να αρχίσει να ακούω κραυγές εξοργισμένης ηθικής για αυτό. Όσο και σκληρό και αν σας ακουστεί έτσι την βρίσκω.
     
  6. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Και κάτι ακόμα, όταν θέλω να ικανοποιήσω το σαδιστικό μου ένστικτο συνήθως αποφεύγω να ικανοποιώ το βίτσιο του άλλου, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι σε ένα μαζοχιστή θα κάνω τρυφερό vanilla έρωτα.

    Σε άλλη περίπτωση απλά δεν ικανοποιώ εμένα.
     
  7. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Ασφάλεια και Εξευτελισμός.

    Χωρίς να κραυγάσω, θα πω ότι όλοι βεβαίως, δεν τη βρίσκουμε με τον ίδιο τρόπο. Γι' αυτό και η έννοια "σαδιστής", είναι σχετικότατη.
    Επίσης, είναι εύλογο, ότι δεν εμφορούμαστε όλοι οι επιλεγόμενοι σαδιστές, από την ίδια αντίληψη περί ηθικής.
     
  8. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    "Την βρίσκω" και το "σαδιστικό μου ένστικτο" φράσεις που προσδιορίζουν την υποκειμενικότητα των ιδιαίτερων γεύσεων που με γεμίζουν.

    Περιττή λοιπόν η διευκρίνηση. Αρκούσε μία πιο προσεκτική ανάγνωση.
     
  9. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Ασφάλεια και Εξευτελισμός.

    Δεν πειράζει. Καλύτερα να είμαστε σίγουροι, δεν είναι όλοι προσεκτικοί αναγνώστες.
    Προτιμώ να γράψω ένα άχρηστο έστω ποστ, παρά να υπάρχει ενδεχόμενο να ταυτισθώ,
    με τελείως ξένες γιά μένα απόψεις.
     
  10. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Θα μπορούσατε να το προσθέσετε στο Disclaimer Ευγενικέ μου Κύριε.

    Εγώ επ' ουδενί δεν ταυτίζομαι σε τέτοιες ξένες σε εμένα απόψεις. Και αυτό για να μην χρειαστεί να το επαναλάβετε.
     
  11. female

    female Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Ασφάλεια και Εξευτελισμός.




    Μόνο κάποιες υποθέσεις μπορώ να κάνω, στην προσπάθειά μου να "βιώσω" έμμεσα, δια της "συμπάθειας", αλλά κατά πρώτον δεν μπορούν παρά να μένουν πιθανές υποθέσεις, κατά δεύτερον μπορεί να αποκλίνουν σημαντικά από άνθρωπο σε άνθρωπο και κατά τρίτον ο χαρακτήρας μου τείνει να ερμηνεύει με τη δική μου λογική. Αναμφίβολα παραμένει πάντα για μένα όχι μόνο ένα καίριο ερώτημα που αφορά το χώρο, αλλά ένα πολύ γενικότερα ουσιαστικό ερώτημα.


    Εσύ;


    Ηλία, πολύ ενδιαφέρον! Λες, αν κατάλαβα καλά, πως δεν επιτίθεσαι στις βασικές αρχές ή στηρίγματα του χαρακτήρα για να διατηρήσεις ένα βιώσιμο εγώ. Αλλιώς, κρατάς κάποιο αντίβαρο ασφαλείας.


    Η μείωση του εγώ του άλλου αποτελεί, λες, αυτοσκοπό; Πώς δρα ο εξευτελισμός; Δεν μπορεί να δρα και λειτουργικά για την ίδια τη σχέση; Χτυπάς όλες ανεξαιρέτως τις δευτερεύουσες αξίες ή υπάρχουν κάποια κριτήρια;


    (Αν οι αδαείς ερωτήσεις μου καταντούν κουραστικές, αγνόησέ τες.)



     
  12. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Ασφάλεια και Εξευτελισμός.

    Ηλία, δεν είναι ανάγκη να τα βάλουμε όλα στο disclaimer. Εν προκειμένω, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Ηλία, ας κάνει ότι του αρέσει, δεν είναι δικό μου θέμα. Με την οπτική που εκφράσθηκε έχω πρόβλημα, καθόσον απέχει παρασάγγας από τη δική μου και εξέφρασα ρητά ότι εγώ στέκω αλλού. Αν κάποιος άλλος και όχι εσύ, έλεγε τα ίδια, και πάλι το ίδιο θα έκανα. Καλώς ή κακώς, μοιραζόμαστε, άνθρωποι με πολύ διαφορετικές στάσεις και απόψεις, κοινούς "τίτλους". Γι' αυτό εγώ θεωρώ καλό, να ξεκαθαρίζω τη θέση μου, χωρίς ντε και καλά να θέλω να θίξω αυτόν που τα βλέπει αλλοιώς. Εάν ήθελα να θίξω, ξέρεις φαντάζομαι, ότι θα χρησιμοποιούσα διαφορετική γλώσσα. Επίσης, αν δεν ήθελα να δείξω καλή διάθεση, θα σου απαντούσα με τελίτσες, και άντε να δω τί θα' κανες, τώρα που δεν μπορείς να μου δώσεις και rep...