Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Eγκεφαλική Κυριαρχία

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Incomplete_, στις 31 Οκτωβρίου 2008.

  1. zinnia

    zinnia Contributor

    δεν ξέρω αν είμαι εντός ή εκτός θέματος..

    Πάντως ο δικός μου εγκέφαλος κυριαρχείται από τον άλλον, μόνο όταν τον θαυμάζω.. ούτε τα μπουρ-μπουρ αρκούν , ούτε οι καταστολές, ούτε η βια , ούτε τίποτα άλλο. Αυτά τα ανατρέπω και τα γυρνώ επάνω του, στο πι και φι.

    Επίσης, είμαι πια σε θέση να γνωρίζω, πως κι εγώ μπορώ να κυριαρχήσω και μάλιστα κυριολεκτικά, μόνο σ αυτούς που με θαυμάζουν.
     
  2. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Μα ο θαυμασμός δεν είναι η άλλη όψη της κυριαρχίας; Πώς είναι δυνατόν κάποιος να κυριαρχηθεί από κάποιον που στα μάτια του δεν είναι άξιος θαυμασμού; Τώρα το τι χρειάζεται για να επέλθει αυτός ο θαυμασμός, είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Για άλλους αρκεί μια εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση, για άλλους ένας πνευματώδης λόγος, ακόμα, υποθέτω για κάποιους, η δυνατότητα καταστολής και χρήσης βίας.
     
  3. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Eγκεφαλική Κυριαρχία

    Μάλλον πρέπει να διαχωρίσουμε δυό πράγματα:

    Αν μιλάμε γιά Κυριαρχία (εγκεφαλική συμφώνως τω νήματι) με την μπιντιεσεμική έννοια, ως προς το σε τί υποτάσσονται οι άντρες, "δεν γνωρίζω - δεν απαντώ", καθόσον ουδέποτε ανέπτυξα την οιαδήποτε υποτακτική τάση.

    Αν μιλάμε όμως γενικότερα, γιά το πώς δηλαδή μιά γυναίκα "κερδίζει" όπως είπες, ή "κατακτά" έναν άνδρα (έστω και Κυριαρχικών τάσεων, με την έννοια δηλαδή περίπου που "η Ρώμη κατέκτησε την Ελλάδα μεν, κατεκτήθη δε από το Ελληνικό πνεύμα), θα πώ ότι παρότι γιά τις "εμφάσεις των φύλων" γενικά, μπορεί να μην έχεις άδικο, ο καθείς όμως κατά το δικό του τρόπο χειρίζεται το φύλο του, "παίζει" αν θέλεις "τα φύλλα του"...

    Αν και, λοιπόν, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις γιά να "κατακτήσει" κάποιος ή να "κατακτηθεί", είναι διαφορετικά εάν δούμε τους άντρες και τις γυναίκες συνολικά και σαν μέσους όρους, δεν πιστεύω ότι κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο, λειτουργούν τα πράγματα και ατομικά.

    Έτσι, πιστεύω ότι αν και πιθανότατα μιά γυναίκα όμορφη μεν, ανεγκέφαλη δε, θα έχει περισσότερες "κατακτήσεις" από έναν ανάλογα όμορφο και ανεγκέφαλο άνδρα, μάλλον δεν θα προτιμηθεί (ή, εάν προτιμηθεί, θα είναι γιά λόγους καθαρά "χρηστικούς") από τους διαθέτοντες τον δυνατότερο εγκέφαλο μεταξύ των ανδρών. Οι οποίοι, σαφώς κατ' εμέ, θα προτιμήσουν να "κατακτηθούν" από μιά γυναίκα όμορφη, αλλά και έξυπνη.

    ( Το συνακόλουθο βεβαίως ερώτημα "μεταξύ της άσχημης και έξυπνης και της όμορφης και χαζής ποιά θα κατίσχυε, προτιμώ να το παρακάμψω...   ).

    Εν κατακλείδει, δεν είναι ψευδές βεβαίως, ότι οι άνδρες διαθέτουν δύο κεφάλια, άρα μάλλον και δύο κέντρα αποφάσεων. Όμως, κατ' εμέ τουλάχιστον, είναι το πάνω κεφάλι το πρωτεύον, εφ' όσον βέβαια δεν στερείται περιεχομένου. Και είναι αυτό, που δυσκολότερα παίρνει φωτιά, αλλά εάν πάρει, δεν σβήνει πιά με τίποτε... Και γιά να πάρει, αρκούν καμμιά φορά -μπορώ προσωπικά να το βεβαιώσω- διεργασίες που μπορούν να είναι ακόμη και παντελώς, αμιγώς εγκεφαλικές. Φτάνει να υπάρχει εκείνο το δυσεύρετο -και ως εκ τούτου εξαιρετικό-, κατάλληλο "προσάναμμα"...




    .
     
  4. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Eγκεφαλική Κυριαρχία

    Δεν ξέρω αν μου αρκεί ο θαυμασμός... νομίζω ότι για εμένα ο άλλος κυριαρχεί αν και αφού σηκώσω το πέπλο του θαυμασμού, συνεχίσει να με εμπνέει. Το θέμα με την Κυριαρχία είναι ότι δεν μπορεί να είναι μονοδιάστατη. Μόνο εγκεφαλική ή μόνο σωματική ή μόνο συναισθηματική. Είναι το όλον του/ης Κ. που κυριαρχεί στο όλον του/ης υ.
     
  5. cruelest

    cruelest Regular Member

    Το θέμα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Το νήμα είναι το πιο ενδιαφέρον που έχω διαβάσει το λίγο καιρό που είμαι μέλος.

    Η άποψη μου είναι ότι η εγκεφαλική κυριαρχία είναι η πιο δύσκολη αλλά και αυτή που ανταμοίβει και τους δύο πιο πλουσιοπάροχα απ'΄οτιδήποτε άλλο. Για μένα η πιο αληθινή D/s σχέση δεν έχει ανάγκη το sex για να μακροημερεύσει. Βέβαια συνήθως από 'κει ξεκινά και προσωπικά δε μου έχει τύχει να γίνει αλλιώς. Όμως από τη στιγμή που η υ θα επιτρέψει τον έλεγχο του μυαλού της, τότε η σχέση περνά σε άλλο επίπεδο.

    Αυτά για τώρα. Έχω την αίσθηση ότι θα επανέλθω

    @thelma & elfcat: διαφωνώ κάθετα, οριζόντια, διαγώνια και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο θα το καταστήσει σαφές! το μπίρι μπίρι δεν έχει καμιά σχέση, το πολύ πολύ να την πρήξεις τόσο και να σου κάτσει μια-δυο φορές για να μη σ' ακούει. Πιστέψτε με, μιλάω από προσωπική εμπειρία, είμαι τόσο κακός στο μπίρι μπίρι που αν ήταν αυτό το κλείδι δεν θα είχα καμιά ελπίδα.  

    @zinnia: Συμφωνώ απολύτως με την υποσημείωση ότι ο θαυμασμός είναι το αποτέλεσμα όχι το μέσο, φαντάζομαι αυτό εννοείς (άντε και καλά στέφανα)  
     
  6. Όλα είναι του μυαλού και η παντρειά της τύχης, λέει ο λαός...
     
  7. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Eγκεφαλική Κυριαρχία

    Γνωρίζω άνθρωπο τόσον ηλίθιο, που έπαθε εγκεφαλικό για να αποδείξει ότι διαθέτει εγκέφαλο. Αυτός, μπορούσε να ασκήσει εγκεφαλική κυριαρχία ή έπρεπε να περιοριστεί στους ραβδισμούς;
     
  8. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Re: Eγκεφαλική Κυριαρχία

    Μπορεις να διαφωνεις. Κανενα προβλημα. 
    ---------------------

    Αυτο το "εγκεφαλικη κυριαρχια" δεν ειναι το ιδιο με το "γαμαω μυαλα", που επιδιδονται ολοι οι αντρες? Εξαιρω ελαχιστους προστυχους που πανε στα παρακατω.
     
    Last edited: 31 Οκτωβρίου 2008
  9. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Re: Eγκεφαλική Κυριαρχία

    Πολλές φορές στην πρώτη γνωριμία δύο (χμ..) I/into ,πολλές φορές ο υποτακτικός θα πει ότι με ενδιαφέρει η εγκεφαλική κυριαρχία.Αυτό φυσικά δεν είναι δυνατόν γιατί δε νομίζω πως με την πρώτη επαφή είναι τόσο εύκολο ο Κυρίαρχος να του κυριαρχήσει εγκεφαλικά.Κυρίως μάλιστα όταν μιλάμε για D/s games της μίας νύχτας.Οπότε αυτό μεταφράζεται σε :
    α.δε θέλω πολύ ξύλο
    β.θέλω να με διαταζεις όλη την ώρα και να με καθοδηγείς για το πως να τον παίρνω ή να κάνω οτιδήποτε.Δείξε μου πως είσαι Αρχηγός..
    και ότι άλλο γενικά μπορεί να εννοεί ένας kinky ή (hard κυρίως) btm που νομίζει πως είναι υποτακτικός επειδή του αρέσουν οι δεσποτικοί ρόλοι..

    θεωρώ πως η εγκεφαλική κυριαρχία δεν αποσκοπεί σε δημιουργία tabula rasa απαραίτητα,αλλά σε πνευματική ανασύνταξη και αναδιοργάνωση υποτακτικού θεωρητικά. Πρακτικά ότι και να συμβαίνει σε κάθε είδους εκπαίδευση σε ατομικό επίπεδο ,δεν υπάρχει πλύση εγκεφάλου γιατί αυτή συμβαίνει μόνο σε
    άβουλα όντα.Αν πιστεύεις πως η υποταγή του σκλάβου οφείλεται σε πλύση εγκεφάλου,τότε πιστεύω δε θα είχε αναπτυχθεί το inky κομμάτι μέσα στο BDSM.Οι λόγοι είναι ευνόητοι..

    Εγώ πάλι γνωρίζω πως οι γυναίκες διαθέτουν τη μαγική βαλβίδα που ενεργοποιεί τον εγκέφαλο ,ώστε να δημιουργεί στατιστικές.Αυτό το ποσοστό των ανοργασμικών ελληνίδων ,το έχω πάντα στο μυαλό μου την ημέρα της γιορτής της γυναίκας! 

    Δε θες να απαντήσω  
     
    Last edited: 31 Οκτωβρίου 2008
  10. female

    female Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Eγκεφαλική Κυριαρχία




    Γιατί όχι;


     
  11. camera_obscura

    camera_obscura Regular Member

    Έχω την επίμονη εντύπωση ότι η περιώνυμη «εγκεφαλική κυριαρχία» δεν αναφέρεται παρά στο αυτονόητο.

    Αν υπήρχε στο bdsm κάποιο ιδιαίτερο κλειδί για την «άλωση» ενός νου από έναν άλλον, τότε πιστέψτε με, θα είχε μοσχοπουληθεί προ πολλού στους απανταχού δυνάστες για την οριστική επίλυση των έντονων προβληματισμών τους σχετικά με τη χειραγώγηση των μαζών. Δόξα τω θεώ βέβαια, έχουν βρει από μόνοι τους πολύ αποτελεσματικούς τρόπους γι’ αυτό το θεματάκι.

    Στο δικό μου εγκέφαλο, η εγκεφαλική κυριαρχία ισούται με το αξεδιάλυτο εκείνο πλέγμα σαγήνης, γοητείας, θαυμασμού, πόθου, επιθυμίας για παράδοση που μας ασκεί εκείνος με τον οποίο είμαστε καψουρεμένοι και με καλές προοπτικές να αναχθούμε σε ερωτευμένοι. Ο εκλεκτός της καρδιάς μας είναι ένας μικρός θεός μπροστά στον οποίο υποκλινόμαστε ταπεινά, ενίοτε δε τον λατρεύουμε και γονυπετείς, τουλάχιστον για όσο διαρκεί το τριπάκι. Όλο και κάτι θα ‘χετε ακούσει για το πώς πάει αυτή η ιστορία...

    Αντιλαμβάνομαι ότι η άποψη αυτή σε πολλούς μπορεί να ακουστεί επιεικώς αιρετική και ανεπιεικώς άσχετη. Ας φέρω λοιπόν εγώ η ίδια μια εύλογη αντίρρηση: και γιατί στον vanilla κόσμο δεν δίνεται τέτοια έμφαση στην πνευματική επιρροή; Ποια είναι δηλαδή η ειδοποιός διαφορά που καθιστά την έννοια αυτή κομβική στο D/s;

    Απαντήσεις

    1. Το bdsm (μου) αφορά πρωτίστως στην πειραματική διερεύνηση της σεξουαλικότητας. Είναι παγκοσμίως παραδεκτό όμως ότι με τα πρωτογενή σεξουαλικά όργανα μπορείς να κάνεις ένα μόνο πράγμα: να γαμήσεις / να γαμηθείς. Μπες-βγες, μέσα-έξω, άντε και κάνα διπλά ανάστροφο μπρουμυτοταβανοανακούρκουδο κι αυτό ήταν όλο. Άντε να τα πιέσεις, να τα πονέσεις, να τα ζουλήξεις, να τα στολίσεις. Άντε να καλέσεις και τους φίλους σου να γίνετε πολλοί. Άντε να στοχεύσεις στο να γαμηθείς με ένα-δυο πυκνοκατοικημένα οικοδομικά τετράγωνα. Η βαλίτσα πάντως δεν πάει μακριά. Ερώτηση νηπιαγωγείου: ποιο είναι το μόνο όργανο με ανεξάντλητες δυνατότητες; Ναι, αυτό.

    2. Το bdsm (πολλών από εσάς και εξ αντανακλάσεως ακροθιγώς μου) αποπειράται να ενσωματώσει στρατηγικές και τεχνικές πνευματικής επιρροής που η καταγωγή τους χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ασφαλώς υπάρχουν υποκείμενα (με την καλή έννοια, μη μου τα πρήζετε με τη λέξη) με χαμηλές αντιστάσεις και αδύναμη οργάνωση προσωπικότητας. Αυτά είναι πολύ εύκολο να τα πάρει και να τα σηκώσει ο διαολ.. σόρρυ, ο επιτήδειος κυρίαρχος, κι όταν εκείνος λέει ότι θα δουν το Χριστό φαντάρο, αυτά να τον βλέπουν πράγματι με σάρκα και οστά και περιβολή λοκατζή. Αυτό λέγεται ψάρωμα, λέγεται παραμύθιασμα, λέγεται κυριολεκτικώς γαμήσι του μυαλού. Δεν είναι κακό στο βαθμό που ο καθένας έχει το δικαίωμα να επιλέγει τη ντρόγκα που του ταιριάζει. Μην το κάνουμε όμως και μέγα ζήτημα και υψηλή θεωρία.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Μικρή αγγελία: Σχετικώς νέα (μην ακούσω τίποτα γιούχα εδώ ε; ) χαριτόβρυτος υποτακτική αναζητά κυρίαρχο για να της κάνει τον εγκέφαλο διπλό φιόγκο. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας και οι υποψήφιοι θα περάσουν από οντισιόν στην οποία θα κληθούν να ερμηνεύσουν αποσπάσματα από το μνημειώδες έργο «Σχεσιακές δυναμικές στη μετανεωτερική εποχή». Πληροφορίες camera_obscura ενταύθα.
     
    Last edited: 31 Οκτωβρίου 2008
  12. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Eγκεφαλική Κυριαρχία

    Δεν νομιζω οτι αρκει τιποτα απο μονο του..
    Το να θαυμάζεις κάποιον δεν σημαινει κ οτι καταργειται η κριτικη σου σκέψη, ουτε πέφτει το iq σου (προυπόθεση να μην ειναι ραδικιου)

    Η εγκεφαλική κυριαρχια υπάρχει οσο νοιώθει ικανοποιημένος ο/η υπο ..

    Ας μη περνάει καποιος καλα κ θα δειτε κ τον θαυμασμό και το καλό σεξ.. κ ολα τα συνακολουθα πως εξαφανίζονται..

    Πολλά λέγονται, πολλα ακουγονται, πολλα πιστευει, ο μαστερ η μιστρες κλπ κλπ..
    αλλα όλα ειναι δουναι κ λαβειν.. δατς λαιφ..



    Ψέμματα
     
    Last edited: 1 Νοεμβρίου 2008