Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Βασίλισσα του Σκακιού

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 31 Οκτωβρίου 2008.

  1. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Βασίλισσα του Σκακιού

    Αφήνοντας λοιπόν κατά μέρος το σκάκι, λέω ότι Κ + υ αποτελούν ένα σύστημα με δική του εσωτερικη δυναμική, ενίοτε και αρμονία. Η δική μου αίσθηση είναι ότι ουδείς από τα μέρη σύρεται σε αυτή τη σχέση. Εν τέλει ο/η υ αποφασίζει την υποταγή του. Οι λόγοι είναι ποίκιλοι και διαφορετικοί για τον κάθε υποτακτικό/η. Ουδέποτε θεώρησα κάποιο από τα μέρη ασθενή ή αδύναμο. Οι υπάρξεις τείνουν να κάνουν αυτό που τους είναι ωφέλιμο (ψυχικά, συναισθηματικά, υλικά). Υποτάσσομαι γιατί ωφελούμαι. Για αυτό και γενικά δεν μου αρέσουν τα σχήματα και τα περιγράμματα. Στις σχέσεις συχνά ο ένας διαχέεται μέσα στον άλλον.

    ΥΓ. Στις σχέσεις πράγματι δε χωράνε στρατηγικές, το σκάκι είναι στρατηγική, γι αυτό ο παραλληλισμός θεωρώ ότι ήταν ατυχής.
     
  2. Ride a Woman

    Ride a Woman Regular Member

    Απάντηση: Η Βασίλισσα του Σκακιού

    Bασικα το πιο ισχυρο πιονι στο σκακι ειναι ο στρατιωτης.(Ασε που διαλεκτικα ο αριθμος των ''στρατιωτων'' ειναι και ο καθοριστικοτερος παραγοντας σε καθε ''μαχη'').
    Ειναι το μονο πιονι που μπορει να γινει βασιλισσα.Και ασφαλως ειναι λαθος να θεωρει καποιος οτι μπορει να μετατρεψει και τα 8 στρατιωτακια σε βασιλισσες.(Δεν ειναι νταμα το σκακι)Αν αλλαξεις ενα σε βασιλισσα,το επομενο εχεις δικαιωμα να το κανεις καποιο αλλο πιονι που εχει χαθει.Και αυτο ειναι προσωπικη επιλογη του καθε παικτη.Αλλος μπορει να διαλεξει πυργο,αλλος αλογο κ.τ.λ.Ποτε ομως δεν γινεται παλι βασιλισσα!!!!!
    Ασχετα την τυπικη ή ατυπη ισχυ αν καποιος διαφωνησει(διαφωνια που υπαρχει και στην παγκοσμια ομοσπονδια)δεν θεωρειται faiar play!!!!
    Ο βασιλιας ασφαλως και ειναι το κυριοτερο πιονι,με την εννοια οτι κατακτηση του σημαινει τελος της παρτιδας!!!!
    Για αυτο και συνεχιζει να θεωρειται απαραιτητη η (τυπικη)προειδοποιηση του με ρουα ή σαχ.
    Αντιθετα στην βασιλισσα εχει εδω και πολυ καιρο σταματησει να θεωρειται απαραιτητη!!!!!
    Ο βασιλιας ομως παρολη την ισχυ του,ποτε σαν τελευταιο πιονι δεν μπορει να σε οδηγησει σε νικη.Στην καλυτερη περιπτωση κατω απο τις απαραιτητες προυποθεσεις σε πατ....δηλαδη σε ισοπαλια!!!!!
    Αντιθετα σε τετοια περιπτωση ενας και μονο στρατιωτης λογο της παραπανω ικανοτητας να μετατραπει σε αλλο πιονι μπορει να καθορισει ολη την παρτιδα.
    Μπορει καποιος λοιπον να αποδεχθει οτι οι ερωτικες σχεσεις καλυπτονται απο την θεωρια ενος παιχνιδιου(χωρις αυτο να εχει απολυτη ισχυ)ακριβως γιατι καθοριζονται αυτες οι σχεσεις απο την ικανοτητα του εγκεφαλου(οσων αποτελουν την σχεση)να δημιουργει στρατηγικη,σχεδιο,σεναριο,ελιγμους,διορθωσεις...κ.τ.λ.
    Κατι που επιβεβαιωνεται και απο το γεγονος οτι κανενας υπολογιστης δεν καταφερε κερδισει τιποτα παραπανω απο ισοπαλια παιζοντας με τον Κασπαρωφ,ακριβως γιατι περα απο την τελεια αφομοιωση σε στρατηγικη και αναπτυξη καθε θεωριας στο σκακι δεν διαθετει την φαντασια του ανθρωπινου εγκεφαλου.!!!!


    Υ.Γ......Για να πουμε βεβαια τα γεγονοτα οπως εχουν πραγματικα ο Κασπαρωφ εχασε παρτιδα,την οποια με δικια του επιλογη μετα απο 2,5 ή 3,5 μερες δεν θυμαμαι σιγουρα,παρατησε χωρις να εχει τελειωσει.
    Πραγμα που οι ''κριτες'' θεωρησαν σαν χαμενη παρτιδα.
    Θεωρητικα βεβαια αν και με πολυ λιγες πιθανοτητες,υπηρχε περιπτωση να παρει ισοπαλια ή ακομα και νικη!!!!
     
  3. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Η Βασίλισσα του Σκακιού

    Συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Γι αυτό είπα για οκτώ εν δυνάμει βασίλισσες για να καταδείξω ότι η βασίλισσα δεν είναι το ισχυρότερο κομμάτι και μόνο...  
     
  4. Darkreminder

    Darkreminder Regular Member

    Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα ταχθώ υπέρ τον απόψεων της Nτόρας, (και προτού πεταχτεί κανείς καλοθελητής… όχι ούτε μεγάλος Σκακιστής δεν την είδα… πάμε παρακάτω), η οποία εάν διάβασα προσεκτικά, αναφέρθηκε στην αξία της βασίλισσας σε σύγκρισή με τα άλλα πιόνια. Και ερωτώ, πως θα μπορούσαμε να ονομάσουμε ένα παίκτη χωρίς βασιλιά, η απάντηση είναι απλή… άτρωτο. Για τον πολύ απλό λόγο ότι ο βασιλιάς είναι σημαντικός μόνο προς την αδυναμία του, δηλαδή το γεγονός ότι είναι σε κίνδυνο, ενώ η βασίλισσα έχει την αξία της από την απόλυτή δύναμη που έχει. Έχω δει παίκτες να αποφασίζουν να παίξουν χωρίς βασίλισσα, και αυτό δεν το κάνουν επειδή την απαξιούν, αλλά αποχωριζόμενοι την απόλυτη δύναμη της θέλουν να την απαρνηθούν και να ισοβαθμήσουν την ικανότητα τους με αυτήν της βασίλισσας, ουσιαστικά είναι τιμή για κάθε Σκακιστή να μπορέσει σε ένα παιχνίδι να συναγωνιστεί την Βασίλισσα του. Ο Παίκτης όσο καλός και να είναι μπορεί να μην τα καταφέρει, αλλά η βασίλισσα είναι πάντα εκεί με την δύναμη της αλώβητη να καθορίζει την μοίρα του παιχνιδιού.
    Σε αυτό το πανάρχαιο παιχνίδι της πατροκτονίας ο καθένας παίζει όπως ζει. Άλλος παίζει ορμητικά με την επίθεση για λάβαρο του, και άλλος με την υπομονή και την προετοιμασία, για να εξυψώσει την αρετή της προσοχής. Έτσι είναι και με τα δύο χρώματα. Τα επιφυλακτικά και προσεκτικά μαύρα, με τα θερμόαιμα και επιθετικά λευκά.

    Το πιόνι το κινεί το χέρι του παίκτη
    Τον παίκτη τον κινεί το χέρι του θεού…
    … Του θεού τις κινήσεις, ποιο χέρι κατευθύνει;


    Καλό παιχνίδι…

    Προσοχή: Οι παραπάνω απόψεις είναι προσωπικές και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις απόψεις των σκακιστών, ούτε της Εκκλησιάς, ούτε κάποιου άλλου κοινωνικού συνόλου.
     
  5. Ride a Woman

    Ride a Woman Regular Member

    Απάντηση: Η Βασίλισσα του Σκακιού

    Nα μου επιτρεψεις να επιμενω στο να μην θεωρω τιποτα πιο σημαντικο σε αξια απο το πιονι του στρατιωτη.
    Η ισχυ του βασιλια ειναι δεδομενη μια και αποτελει το α και το ω στην παρτιδα.Αν θελεις να με βαλεις στην διαδικασια να συγκρινω μονο μεταξυ Βασιλια και βασιλισσας(μια και καθε παρτιδα κρινεται απο το συνολο των πιονιων)ασφαλως και θεωρω πολυ ανωτερο τον Βασιλια.Σε στρατηγικη αναπτυξης ειναι ο μονος που μπορει να χρησιμευσει παντου σε συνδυασμο με τα αλλα πιονια.
    Να στο πω με απλα παραδειγματα για να καταλαβεις.Η βασιλισσα δεν μπορει να κανει μικρο ή μεγαλο ροκε(κατι που πολλοι παικτες θεωρουν απαραιτητο),δεν μπορει απο μονη της να σε οδηγησει σε πατ ....κ.α.
    Αρα δεν ειναι εκπληξη καποιοι να θυσιαζουν την βασιλισσα,αφου κατω απο μια εξυπνη και σωστη αναπτυξη μπορουν οτι ωρα θελουν να την ξαναβγαλουν!!!!!
    Μια ερωτικη σχεση λοιπον που τα μελη της μπορουν να δημιουργουν και να εμπλουτιζουν πνευματικα τα ''σεναρια'' τις ''κοντρες'' τις ''αλλαγες'' και διαρκεια εχει και ζωντανια και ευχαριστηση και ικανοποιηση του ''εγω''....... θυμιζει δηλ. σε πολλα μια παρτιδα σκακι.
     
  6. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Η πρώτη και η τελευταία φορά που έπαιξα επίσημο αγώνα σκακιού, ήταν στο κύπελλο Ελλάδος και ήταν μία τραγωδία. Ήμουν 20 και ο αντίπαλος μου ήταν 11. Ξεκίνησε με άμυνα Καρο-Καν και για μία ώρα δικού μου παιχνιδιού και 15’ δικού του ένιωθα σα μικρό τυφλό παιδί μέσα σε ένα ναρκοπέδιο. Στην απελπισία μου του έδωσα ένα άλογο σα τυράκι για να σπάσω το παιχνίδι του και το έφαγε. Το κατάλαβε και μία μεγαλοπρεπή κίνηση έριξε το βασιλιά του.

    Όλα τα κομμάτια της σκακιέρας είναι απλώς οι ηθοποιοί δύο δημιουργών. Του μαύρου και του λευκού. Όλα τα πιόνια από το στρατιώτη, έως το βασιλιά δεν αξίζουν τίποτα, μέχρι την στιγμή που το χέρι του παίχτη θα τα αγγίξει.

    Ο Τζιοακκίνο Γκρέκο αν θυμάμαι καλά είχε πάρει μία όμορφη παρτίδα μετακινώντας μόνο τους στρατιώτες του.
     
  7. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Η Βασίλισσα του Σκακιού

    ομορφο παιχνιδι το σκάκι..  

    Ειναι τοσο απλα τα πραγματα καποιες φορες..

    ειδικά οταν ειναι.. αυτο κ μόνο που δειχνουν..




    Ψέμματα
     
  8. Maley

    Maley Contributor

    Απάντηση: Η Βασίλισσα του Σκακιού

    ποτε δεν μου αρεσαν τα επιτραπεζια παιχνίδια..
     
  9. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Πάντοτε με γοήτευε το σκάκι σαν παιχνίδι. Γιατί είναι καθαρά παιχνίδι στρατηγικής και σκέψης. Όμως και συμφωνώντας με (τον/την) Mikra Psemmata, ποτέ δεν κάθησα να ψάξω την σημασία των πιονιών (όλων γενικά) ως μεμονωμένες ομάδες, ούτε επίσης θέλησα να διαβάσω αποστηθίζοντας ίσως διάφορες στρατηγικές ή προσπαθώντας να βρω δικές μου, γιατί ήξερα πως θα χανόμουν σε έναν κυκεώνα! Βλέπω κάθε παρτίδα ξεχωριστά και ανάλογα αυτής κάνω κάποιες κινήσεις τυχαίες (που καμία σχέση δεν έχουν δηλαδή με κάποια προηγούμενη παρτίδα πέραν κάποιων κλασσικών κινήσεων). Έτσι και για το ακανθώδες ζήτημα των σχέσεων. Γιατί να χαθούμε σε έναν κυκεώνα, ενώ τα πράγματα είναι απλά, βλέποντας και κάνοντας κατά περίπτωση...

    Όσο για το δίπολο βασιλιά-βασίλισσας, σίγουρα το σημαντικότερο πιόνι είναι ο βασιλιάς. Αλλά ο βασιλιάς είναι γυμνός, αδύναμος κατα Darkreminder και dora, δυσκίνητος. Η βασίλισσα μπορεί μια χαρά να τον προστατεύσει, να τον ντύσει μέσω της απόλυτης δύναμης που κατέχει. Αυτό μπορεί να γίνει και μέσω των υπόλοιπων πιονιών όμως, κάτι που δεν καθιστά απαραίτητη την βασίλισσα. Ή πιο σωστά με τον συνδυασμό βασίλισσας και ορισμένων άλλων πιονιών. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο βασιλιάς δεν μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του τον ίδιο και εξαρτάται από τους υπολοίπους, όπως και όλοι υπόλοιποι κρέμονται από την επιβίωση του.

      Ωραίοοος!   Θα έλεγα και για την υπογραφή σου τα ίδια αλλά αυτό είναι σε άλλο νήμα θυμάμαι.  
     
  10. Darkreminder

    Darkreminder Regular Member

    προσέχουμε για να έχουμε αγαπητέ... προσέχουμε για να έχουμε.
    Φιλικά.
    Χ.  
     
  11. female

    female Contributor




    Μήπως τα παίγνια είναι προβολές και αφαιρετικές λογικές της πραγματικότητας (ακόμα, πεδία άσκησης, έκφρασης, απόλαυσης, κοινωνικοποίησης, μάθησης, πειραματισμών κλπ.) και όχι το αντίστροφο; Μήπως η σκακιστική λογική του τι είναι η βασίλισσα, ο βασιλιάς, τα πιόνια, κλπ. καθορίστηκε από τα ιστορικά και κοινωνικά δεδομένα και την ιδεολογία της εποχής, και απλώς συνεχίζει να μας κοινωνικοποιεί και σ' αυτή τη λογική;


     
  12. Elysium

    Elysium Contributor

    ...Του Eddie