Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Βασίλισσα του Σκακιού

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 31 Οκτωβρίου 2008.

  1. Mesodo

    Mesodo Regular Member

    Re: Απάντηση: Η Βασίλισσα του Σκακιού

    Δεν είσαι χαζούτσικο υ. Σου είναι μάλλον άχρηστη. Η θεωρία των παιγνίων ταιριάζει περισσότερο σε asperger σαν εμένα που κατανοούν τον κόσμο λιγάκι ψηφιακά και προσπαθούν να κωδικοποιήσουν συμπεριφορές με όσο το δυνατό μεγαλύτερο βάθος. Φυσικά σεβόμενοι την αρχή της απροσδιοριστίας, λολ.

    Για να το πω σχηματικά. Εγώ προσπαθώ να τελειοποιήσω έναν κύκλο από πιξελάκια. Όσο περισσότερο προσπαθώ τόσο πιο κύκλος φαίνεται και λιγότερο σκαλοπατάκια που σχηματίζουν έναν κύκλο. Ο κυκλος μου από την άλλη επαναλαμβάνεται με ακρίβεια (copy paste).
    Εσύ σχεδιάζεις έναν κύκλο με το μολύβι. Μπορεί να μην είναι τέλειος κύκλος κάθε φορά, αλλά όλοι αναγνωρίζουν πως το σχέδιό σου είναι κύκλος κι όχι σκαλοπατάκια.

    Στη θεωρία των παιγνίων η τελευταία σου γραμμή είναι διφορούμενη. Το συνήθως δεν προδίδω είναι οκ και μπορεί να εκφραστεί πιθανολογικά. Το ότι είσαι πεισματάρα και γαϊδούρα όμως είναι αυτό που ονομάζουμε θόρυβος. Ο άλλος παίκτης μπορεί να παρερμηνεύσει τη γαϊδουριά ή το πείσμα σου για προδοσία, την ίδια ώρα που εσύ συνεργαζόσουν. Και η παρεξήγηση (θόρυβος) είναι έμφυτη στην επικοινωνία.

    Το σκάκι λοιπόν έχει μια εντυπωσιακή τάξη και μηδενικές παρεξηγήσεις. και ο βασιλιάς και η βασίλισσα χορεύουν μέσα στα τετράγωνα. Ούτε δίπλα, ούτε ανάμεσα, ούτε στο περίπου. Ίσως να ήταν καθησυχαστικό να είχαμε και στη ζωή μας τέτοια τάξη, αλλά νομίζω εσύ θα βαριόσουνα πρώτη απόλους.


    Elfcat , και στον πόλεμο οι μονάδες έχουν συγκεκριμένους συνήθως ρόλους. Οι τοξότες χτυπάνε με βέλη, το ιππικό κυνηγά τους τοξότες κλπ. Αλλά είναι η αλλαγή των κανόνων (και του ίδιου του παίγνιου) που κερδίζει τις μάχες και τους πολέμους. Πχ, οι Αγγλοι Longbowmen αντί να τρέμουν στο πέρασμα του γαλλικού ιππικού και να τρέχουν να κρυφτούν πίσω από το πεζικό, αποδεκάτησαν με τα δυνατά τους τόξα το γαλλικό ιππικό. Τα αντι-αεροπορικά όπλα έδειξαν εντυπωσιακές δυνατότητες να σκοτώνουν πεζικάριους ή άρματα μάχης. Οι αλεξιπτωτιστές περικύκλωσαν τον αντίπαλου εκεί που ποτέ δεν θα φανταζόταν ότι θα μπορούσε να συμβεί. Τα πολυβόλα έκαναν την έφοδο τόσο αστεία που εκατομμύρια πέθαναν μέχρι να το καταλάβουν. Το αντίστοιχο του σκακιού θα ήταν να αποφασίσεις μυστικά και κρυφά από τον άλλο να κρύψεις 2 λευκά πιονια δίπλα στο Α7 και να τα παρουσιάσεις όταν σε συμφέρει. Ή να μη δεχθείς πως το πιόνι μπορεί να φάει το άλογο γιατί το άλογο είναι πιο γρήγορο και θα υποχωρήσει.
     
  2. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Η υπαρξη κανονων στο σκακι και η ανυπαρξια τους στον πολεμο δεν ακυρωνει την αντιστοιχιση τους.
    Το τζουντο και το κατς δεν αντιστοιχιζονται,παρα τις διαφορες τους;
     
  3. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Η Βασίλισσα του Σκακιού

    @underherfeet
    ελπίζω ότι σκάκι και τζούντο είναι από τη μια πόλεμος και κατσ από την άλλη, ε? 
     
  4. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Προφανως,elfcat.
    Η αυτοσυγκεντρωση σου βελτιουται θεαματικα. 
     
  5. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Η Βασίλισσα του Σκακιού

        
     
  6. Mesodo

    Mesodo Regular Member

    πριν κάνουμε hijack το νήμα της δώρας, βρίσκω το σκάκι μη παραγωγική αντιστοίχιση με τον πόλεμο ή τις σχέσεις. Πολλοί δημοσιογράφοι το χρησιμοποιούν συχνά ως αντιστοίχιση της στρατηγικής (λόγο του βάθους των κινήσεων που απαιτείται να προβλέπει ο παίκτης), αλλά και αυτό μάλλον καταχρηστικά το κάνουν βάση μιας ξύλινης γλώσσας όπου το σκάκι έχει ένα αυτόματο σημαινόμενο για να περιγράψει τη στρατηγική.... (βλ. διεθνή σκακιέρα).

    elfcat περιέγραψε μας σε αλλο νήμα την παρτίδα που έπαιξες τον εαυτό σου, αφου έχεις πάθος για το σκάκι .

    Please?
     
  7. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Η Βασίλισσα του Σκακιού

    Το ότι δεν καταλαβαίνεις έναν συσχετισμό δεν τον κάνει ατυχή. Γιατί, το τσιμπούρι Κυρίαρχος δεν ήταν αρκετά εύστοχο; Μήπως να τον λέγαμε τον καβαλάρη των ανέμων για να το κάνουμε πιο ποιητικό;

    Αναφέρομαι στην δήλωσή σου ότι για σένα η βασίλισσα είναι αυτόφωτη και αυτοπροσδιοριζόμενη (αν το κατάλαβα καλά). Από την δική μου σκοπιά μια σκλάβα είναι εξ ίσου αυτόφωτη και αυτοδύναμη αλλά εμπνέεται από το φως του βασιλιά της. Το θεωρώ ένα είδος ετεροπροσδιορισμού και μάλιστα καθαρά από επιλογή. Αυτό γίνεται γιατί ο καθένας καυλώνει με διαφορετικά πράγματα. Και η φύση και η θέση του βασιλιά μου είναι σημαντικά στοιχεία για μένα, με καυλώνουν, I can't help it...Επιλέγω να αφήνομαι σε αυτά που με καυλώνουν, εφ όσον κρίνω ότι αυτό συνεισφέρει στην ευημερία μου και στην απόλαυσή μου.

    Αλήθεια, ποιος Κ δεν εμπνέεται αντίστοιχα από το συγκεκριμένο υ το οποίο επιλέγει;
     
    Last edited: 8 Νοεμβρίου 2008
  8. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Βασίλισσα του Σκακιού

    Αν και πράγματι το γεγονός ότι όταν δεν καταλαβαίνουμε ένα συσχετισμό αυτό δεν κάνει τον συσχετισμό ατυχή, εδώ δεν είναι αυτή η περίπτωση.  .
     
  9. deppie_cd

    deppie_cd Regular Member

    εκείνο που κρατάω εγώ ............ είναι ότι το σκάκι είναι το μoναδικο παιχνίδι στο οποίο ένας πρώην στρατιώτης μπορεί να είναι νυν βασίλισσα  
     
  10. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Βασίλισσα του Σκακιού

    Επειδή επιμένεις, από πείσμα:
    Μπορείς να μου περιγράψεις το blitzkrieg στο σκάκι; Τον αιφνιδιασμό; Την συντεταγμένη υποχώρηση; Την πλαγιοκόπηση; Την προσφυγή σε ανταρτοπόλεμο, στα μετόπισθεν προελαύνοντος εχθρού;
    Ας μη φορτώσω την πρόχειρη λίστα με άλλες διακόσιες περιπτώσεις - άπασες καταμαρτυρίες, ανασκευαστικές της άποψης σου.
     
  11. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Βασίλισσα του Σκακιού

    Πού είδες ότι επιμένω  και σε τί ακριβώς...   Η μόνη άποψη που εξέφρασα είναι οτι η βασίλισσα δεν είναι το ισχυρότερο κομμάτι στο σκάκι, κάτι που συμμερίζονται και άλλοι από τους συνομιλητές μας.
    Από διαφορετική σκοπιά και εσύ και εγώ θεωρήσαμε το συσχετισμό της dora ατυχή...
    Λέω να μη σου απαντήσω στις λοιπές ερωτήσεις, όχι γιατί δεν θα είχε ενδιαφέρον αλλά πολύ φοβούμαι ότι θα θεωρηθώ προκλητική...

    (Τα παραπάνω που ανέφερες πάντως συναντώνται στο σκάκι, κυρίως στο μέσο της παρτίδας, τουλάχιστον τα περισσότερα)
     
    Last edited: 9 Νοεμβρίου 2008
  12. cruelest

    cruelest Regular Member

    Τελικά μπορεί να υπάρχουν παραπάνω από μία βασίλισες ίδιου χρώματος στη σκακιέρα ή όχι;