Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Μιλάνε για καιρούς δοξασμένους, και πάλι
    (Άννα μην κλαις)
    θα γυρέψουμε βερεσέ απ' τον μπακάλη.

    Μιλάνε για του έθνους, ξανά, την τιμή
    (Άννα μην κλαις)
    στο ντουλάπι δεν έχει ψίχα ψωμί

    Μιλάνε για νίκες που το μέλλον θα φέρει
    (Άννα μην κλαις)
    Εμένα δε με βάζουν στο χέρι.

    Ο στρατός ξεκινά
    (Άννα μην κλαις)
    Σαν γυρίσω ξανά
    θ' ακολουθώ άλλες σημαίες.
    Ο στρατός ξεκινά...

    (Μπέρτολντ Μπρέχτ)



    .
     
  2. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Σαφώς και όχι...  

    Τώρα που το σκέφτομαι, ευλογότατος ο συνειρμός γιά σένα, το δικό μου μυαλό όμως, ούτε καν πλησίασε...



    Φοβερό...  
     
  3. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Re: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Με αφορμη αυτα τα τελευταια λογια του φιλου μας, και υπο το φως των τελευταιων εξελιξεων, θα ηθελα να παραθεσω τις σκεψεις μου.

    Η αληθεια ειναι οτι εχω να μπω απο τον Ιουλιο. Ενα μικρο ατυχημα που ειχα, η θερινη ραστωνη, και οι δουλειες που εσκασαν απο το Σεπτεμβριο μεχρι τις τελευταιες μερες, δυστυχως με κρατησαν μακρια και απο το forum αλλα και απο την Αθήνα. Ομως αυτο αρχιζει να αλλαζει.

    Ερχομαι και βλεπω μια κρατασταση διαλυσης... Βεβαια, δεν τιναχτικαν ολα στον αερα. Μια κυβερνηση μπορει να ειναι στην εξουσια ακομη και με 151 βουλευτες, γνωριζουμε, χωρις να εχει σημασια αν ο λαος εχει χασει την εμπιστοσυνη του σε αυτη.

    Η κατασταση αυτη δε με παραξενευει. Σε 1 μηνα κλεινω 2 χρονια ενεργης παρουσιας εδω και η ταση που εχω παρατηρησει ειναι προφανης. Εχουμε γινει ματρυρες μεγαλων αντιδικιων, για το εαν καποιο μελος ειναι υπαρκτο, για το εαν καποιο meeting ηταν πετυχυμενο, για τα δικαιωματα των ζωων κτλ. Απο την Ανοιξη παρατηρουσα εναν αναβρασμο να υποβοσκει, εντελως διαισθητικα, ωσπου η γενικευμενη αναταραχη ξεσπασε μετα το Erotica 2008. (Δε βγαζω τον εαυτο μου απ΄εξω. Ειχα παρευρεθει στο γεγονος και πηρα σαφη θεση μετα το τελος του.) Ειπα οτι θα ερθει το καλοκαιρι και τα πραγματα θα ηρεμησουν. Διαψευστικα κατηγορηματικα. Απο το Σεπτεμβριο και μετα φτανουν στ' αυτια μου πληροφοριες που μου δειχνουν οτι η μαχη μαινεται, και μαλιστα σφοδροτερη απο ποτε.

    Ερχομαι στα τελευταια γεγονοτα, τα οποια ειναι η θεσπιση κανονων και το κλειδωμα του νηματος Sinners in Heaven με μια φτωχοτατη, κατα τη γνωμη μου, δικαιολογια.



    Ας ξεκινησουμε απο το πρωτο. Θα θεσω μερικα ερωτηματα, και αν εχει το χρονο καποιος απο τους moderators ας κανει τον κοπο παρακαλω να μου τα απαντησει.
    1. Τι θελουμε να πετυχουμε με αυτους τους κανονες?
    2. Παρομοιοι κανονες υπηρχαν και στο παρελθον. Πετυχαν τους σκοπους για τους οποιους θεσπιστικαν?
    3. Σε μια κλιμακα απο 1 (ελαχιστη) εως 5 (πολυ μεγαλη) ποια ειναι η αυστηροτητα με την οποια τιμωρουνται οι παραβατες?
    4. Εαν οι moderators κανουν καποια παραβαση, πως θα τιμωριθουν και απο ποιον?

    Γραφω τα παραπανω, γιατι μεταξυ σοβαρου και αστειου ειδα σε μερικα posts πιο πανω, να γραφονται τα ακολουθα:


    Μια συζητηση με αναφορες σε πολιτικες πεποιθησεις.

    Μηνυμα ειρωνικο (τουλαχιστο ετσι το εξελαβα εγω).

    Υπαρχουν και καποια αλλα θεματα που με απασχολουν, οπως για παραδειγμα το οτι διαβαζω πως "οι διαχειριστές του φόρουμ, έχουν το δικαίωμα να τροποποιούν/διαγράφουν δημοσιεύσεις των μελών που θεωρούνται παράνομες, καταχρηστικές, ενοχλητικές η που αποπροσανατολίζουν τα θέματα συζήτησης" ενω λιγο παρακατω οτι "οι Διαχειριστές δεν φέρουνε καμία ευθύνη και δεν μπορούνε να θεωρηθούνε υπεύθυνοι για το περιεχόμενο των μηνυμάτων που τοποθετούνται σε αυτό το σύστημα συζήτησης". Δηλαδη τελικα ποιος εχει ευθυνη για αυτο που γραφεται απο ενα μελος εδω? Αν οι διαχειριστες μπορουν να επεμβαινουν σε αυτα που γραφω, τοτε πως μπορω να ειμαι σιγουρος οτι τα γραφομενα κατω απο το όνομά μου ειναι ολα δικα μου? Και κατ΄επεκταση, αν τιμωριθω για κατι, πως μπορω να ειμαι σιγουρος οτι αυτο το κατι ανικει σε μενα και δεν το εγραψε καποιος moderator με τον οποιο εχω προσωπικες διαφορες? Αν η απαντηση ειναι οτι θα πρεπει να εχω εμπιστοσυνη στους moderators, συγνωμη, δεν εχω καμια!


    Σχετικα με το δευτερο θεμα. Πολλους εχω δει να συμφωνουν οτι δεν ηταν πειστικη η δικαιολογια συμφωνα με την οποια το συγκεκριμενο νημα κλειδωθηκε. Πραγματι ξεκινησε μια μικρη δαμαχη, οπως εχουμε συνηθισει να βλεπουμε. Το κλειδωμα για να μη συνεχισει η διαμαχη αυτη πιστευω πως ειχε τα ακολουθα αποτελεσματα:
    1. Εγινε διακοπη των "κακων" μηνυματων. Οσα βεβαια εμειναν θεωρουνται "καλα". (Αν υπηρχε μεταξυ τους καποιο "κακο" post, οι moderators θα το ειχαν σβησει, πριν κλειδωσουν το νημα.)
    2. Η ατμοσφαιρα αποφορτηστικε προσωρινα. Δυστυχως ομως, στην πραγματικοτητα το προβλημα που πηγαμε να πολεμησουμε (δηλαδη την αντιδικια) δε λυθηκε! Αντιθετα μενει ακομη ενεργο, και θα εμφανιστει με διαφορετικη μορφη στο μελλον. Και ειμαι σιγουρος οτι οχι μονο θα ξαναεμφανιστει, αλλα θα ειναι και λιγο χειροτερο απο το τωρινο.

    Ειναι κλασσικη πρακτικη των moderatos να κλειδωνουν τα νηματα, με αποτελεσμα να κοβουν την αναγκη εκφρασης των μελων. Εχουν γινει πολλα τετοια στο παρελθον. Ποιο ειναι το αποτελεσμα? Σταματισε κατι? Εδωσε κανενας τοπο στην οργη? Αυτο που βλεπω ειναι ακριβως το αντιθετο... Οσο περναει ο χρονος τοσο χειροτερα γινονται τα πραγματα. Κι εμενα οι moderators μου εχουν κλειδωσει νημα στο παρελθον και μου εχουν σβησει posts. Αυτο δε σημαινει οτι εχω ξεχασει αυτα που εγραφα τοτε, για ποιον τα εγραφα, και για ποιο λογο τα εγραφα... αντιθετως... αυτα ειναι που θυμαμαι καλυτερα απ΄ολα οσα εχω γραψει.



    Εγω αυτο που αναρωτιεμαι ειναι το που θα παει αυτη η κατασταση... Ποσο θα αντεχουμε να ειμαστε ετσι?... Χρειαζονται γερα νευρα απ' ολους μας. Μπαινουμε εδω για να μιλησουμε με τους φιλους μας και να φλερταρουμε, και καταληγουμε να παιρνουμε θεση μαχης πισω απο την οθονη, να φυλαμε τα νωτα μας και να ακονιζουμε τα μαχαιρια μας.

    Αντιδρασεις θα υπαρχουν παντα. Ζουμε στην Ελλαδα και ειμαστε ανθρωποι θερμοαιμοι. Κι αυτο δεν το βλεπουμε μονο εδω. Οπου και να κοιταξεις γυρω σου θα δεις αντιδρασεις. Το ζητημα μου ειναι οτι εδω μεσα φοβομαστε τις αντιδρασεις, δεν ανοιγουμε συζητησεις πανω σε αυτες, και χρησιμοποιουμε τον πλεον πρωτογονο τροπο για να τις αντιμετωπισουμε: τις αγνοουμε κλειδωνοντας τα νηματα και διαγραφοντας τα posts.

    Γνωριζεις απο τα Μαθηματικα και τη Φυσικη, οτι ενα συστημα για να βρει την ισορροπια του (ειτε στατικη, ειτε δυναμικη) πρεπει να διεπεται απο σταθερους κανονες. Εμεις εδω αποτελουμε ενα δυναμικο κοινωνικο συστημα, του οποιου οι κανονες λειτουργιας αλλαζουν. Γι' αυτο δεν εχουμε ερθει ακομη σε καποιου ειδους ισορροπια, κοινως ειμαστε ενα μπαχαλο.



    Elysium, ηρθε η ωρα να κλεισω και ξαναγυριζω σε σενα. Θα διαφωνισω καθετα στο οτι πρεπει να περιμενουμε απο το χρονο να μας δειξει τα αποτελεσματα. Αυτοι που ηγουνται (οχι μονο εδω, αλλα και οπουδηποτε υπαρχει καποιο συστημα ιεραρχιας) θα πρπει να ειναι ικανοι να προβλεπουν το μελλον, ή τουλαχιστο να εχουν ενα πλανο και ενα οραμα για το μελλον. Δυστυχως εδω δεν εχω δει ουτε πλανο ουτε οραμα. Αυτο που βλεπω ειναι πειραματισμοι, οι οποιοι αργα ή γρηγορα θα καταληξουν παλι σε βαρος μας... Αυτη ειναι και η πρόβλεψή μου, σε γενικες γραμμες.



    ΥΓ. Μολις εσωσα αυτο το μηνυμα στον υπολογιστη μου, απο το φοβο του moderation...
     
  4. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Re: Απάντηση: Re: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Το θέμα για μένα είναι απλό φίλε μου. Ποιος θέτει τους κανόνες; Μήπως εξωγενείς παράγοντες;
     
  5. Vermilion

    Vermilion Regular Member

    Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Λοιπόν....σήμερα καθώς προχωρούσα προς το σπίτι του φίλου μου είδα ένα γατί αδέσποτο. Του έκανα ψι-ψι και ήρθε. Το χάιδεψα και συνέχισα το δρόμο μου. Σκεφτόμουν πόσο φιλικό ήταν για αδέσποτο. Όταν έφτασα στο σπίτι του καλού μου, μιας και δεν είχαμε κανονίσει να πάμε κάπου συγκεκριμένα, του πρότεινα να πάμε να χαϊδέψουμε το γατάκι και δέχτηκε. Το βρήκαμε στο ίδιο σημείο, με το πρώτο ψι-ψι ήρθε στα πόδια μας και άρχισε να τρίβεται. Μέσα σε λίγα λεπτά αποφασίσαμε να το πάμε στο εξοχικό μου, όπου υπάρχει μεγάλος κήπος, καθόλου αυτοκίνητα, πολλά ποντικάκια στους αγρούς τριγύρω, τρία σκυλιά μαντρωμένα και άλλη μια γατούλα θηλυκιά. Το αδέσποτο γατάκι ήταν γατούλης! Τον πήραμε λοιπόν αγκαλιά και περπατήσαμε ως το σπίτι μου, μπήκαμε στο αυτοκίνητο και σε μισή ώρα ήμασταν στο εξοχικό. Στη διαδρομή και στην αρχή μόλις φτάσαμε ήταν φοβισμένος. Μόλις βγήκαμε κρύφτηκε κάτω από το αυτοκίνητο, μια κονσέρβα γατοτροφή όμως τον έκανε να βγει. Εντός ενός λεπτού μας υποδέχτηκε και η θηλυκιά νιαουρίζοντας. Αυτό ήταν! Ο γατούλης μας ερωτεύτηκε (αν και αυτή του έκανε χχχχχχχχχχχ όταν την πλησίαζε)! Μέσα σε μισή ώρα εγκλιματίστηκε πλήρως. Κι έτσι φύγαμε. Αύριο θα πάω πάλι να ανανεώσω την τροφή τους, να ταϊσω και τα σκυλάκια μου, να δω τι κάνει κι ο καινούριος μας γατούλης, το πρώτο μας "παιδί" με το Απίστευτο Μωρό (χθές παρεμπιπτόντως κλείσαμε μισό χρόνο μαζί). Εύχομαι να τα βρει με τη θηλυκιά και να γεμίσει η αυλή μας γατάκια!  

    Υ.Γ. Η ζωή είναι τόσο όμορφη, αύριο έχει πανσέληνο, κι εσείς ασχολείστε με moderators και infractions... Προσωπικά θεωρώ πιο σημαντικό να χαϊδέψω τα ζωάκια μου και να παίξω μαζί τους παρά να κάτσω να μαλώσω για βλακώδεις ανθυπολεπτομέρειες της ζωής μου...
     
  6. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Re: Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Τώρα που ερεθίστηκα, αναρωτιέμαι αν είμαι ανώμαλος.
     
  7. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Αυτο δεν το γνωριζω. Εγω απλα ειδα νεους κανονες, χωρις υπογραφη απο κατω, και, καλοπιστος οπως παντα, υποθετω οτι τουλαχιστο οι moderators θα γνωριζουν ποιος τους εθεσε.

    Περ' απ' αυτο, το ζήτημά μου δεν ειναι οι κανονες per se, αλλα το ποιος διαχειριζεται αυτους τους κανονες και με ποιο τροπο. Οι αλλαγη (η καλυτερευση ή η χειροτερευση) δεν ερχεται απο τους κανονες τους ιδιους. Ερχεται παντα απο τους ανθρωπους.
     
  8. Vermilion

    Vermilion Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Αν είναι η Μεταξένια σου εκεί δίπλα, δε νομίζω να ερεθίστηκες από το ποστ μου...  
    Τα χαιρετίσματά μου στην αξιολάτρευτη κουκλίτσα σου!  
     
  9. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Σσσσσ την έδιωξα. Θα μας ακούσει...
     
  10. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Άρα και οι άνθρωποι θα το φέρουν.
     
  11. DiDi

    DiDi Regular Member

    Το τσιγάρο και δρόμοοοοο...
     
  12. gallant

    gallant Regular Member

    Σκέφτομαι κάτι που διάβασα χτες το βράδυ στην "Wikipedia"... :

    "Η γερμανική λέξη Gleichschaltung ("συγχρονισμός") χρησιμοποιείται με πολιτική έννοια για να περιγράψει τη διαδικασία μέσω της οποίας το Ναζιστικό καθεστώς εγκαθίδρυσε σταδιακά ένα σύστημα απολυταρχικού ελέγχου του κάθε ατόμου, και τον περιοριστικό συντονισμό όλων των τομέων της κοινωνίας και του εμπορίου. Μια άλλη δυνατή μετάφραση του όρου είναι "εξίσωση, εξισορρόπηση". Ένας από τους στόχους αυτής της πολιτικής ήταν η επιβολή ενός συγκεκριμένου προτύπου ιδεών και σκέψης σε όλα τα άτομα, συρρικνώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ατομικότητα. Ο όρος αυτός αποτελεί χαρακτηριστικό Ναζιστικό ευφημισμό."

    Κάτι μου θυμήζει αυτό... λές???