Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Oικογενειακό περιβάλλον και καθορισμός status

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος DiDi, στις 16 Νοεμβρίου 2008.

  1. Babylon

    Babylon Regular Member

    Νομιζω πως καταλαβαινω τι εννοεις. Σε αυτη την περιπτωση νομιζω πως ειναι δυσκολο να προβλεψει κανεις πως στην σεξουαλικη ζωη ενος τετοιου ανθρωπου θα εβγαιναν αυτα τα απωθημενα...Μπορει να γινοταν Kυριαρχος, μπορει ομοφυλοφυλος, υποτακτικος, σκλαβος, η πολυ πιθανον να ταν πολυ φοβισμενος για να εκφρασει οποιαδηποτε σεξουαλικη ιδαιτεροτητα. Οι πιθανονοτητες απειρες. Αλλα νομιζω πως καποιος που χει ζησει πιο ακραιες καταστασεις και σχεσεις εξουσιας στο οικογενειακο του περιβαλλον εχει περισσοτερες πιθανοτητες να αποκλινει και σε αυτο τον τομεα απο το συνολο. Πολυ θα με ενδιεφερε να μαθω αν οντως ισχυει...Αν εγραφαν ολοι εδω την προσωπικη τους εμπειρια στο θεμα θα ταν σιγουρα αρκετα διαφωτιστικο! Αλλα ειναι πολυ προσωπικο και δεν νομιζω πως πολλοι θα ηθελαν να το κανουν συμπεριλαμβανομενου και του εαυτου μου...  
     
  2. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Αν και δε νομίζω να υπάρχουν έρευνες που να επιβεβαιώνουν τη μία ή την άλλη άποψη, δεν πιστεύω πως κάποιος αποκλίνει σεξουαλικά κυρίως λόγω ακραίων καταστάσεων στο οικογενειακό περιβάλλον. Εντελώς εμπειρικά, από τον περίγυρό μου, μπορώ να πω πως τα άτομα που είχαν προβλήματα με την οικογένειά τους στην παιδική τους ηλικία συνήθως δημιουργούν προβληματικές σχέσεις, άσχετα από το είδος αυτών των σχέσεων.

    Προσωπική εμπειρία δε μπορώ να διηγηθώ, όχι γιατί δε θέλω , αλλά γιατί δε βρίσκω κάτι που να μπορούσε να συνδέσει τις όποιες ιδιαιτερότητές μου με παιδικά τραύματα ή έστω εμπειρίες. Μάλλον οι δικοί μου πλησιάζουν πολύ τη διαφήμιση του βιτάμ  
     
  3. Babylon

    Babylon Regular Member

    Lucky you  
    Eγω χωρις να επεκταθω, θα πω πως σιγουρα οι σχεσεις που εχω διαμορφωσει με το αλλο φυλο ειτε σε φιλικο ειτε σε ερωτικο επιπεδο σιγουρα εχουν να κανουν με την σχεση με τον πατερα μου και με εκεινον σαν προσωπικοτητα. Και αρκετα απο τα σεξουαλικα μου "patterns" και ιδιατεροτητες εχουν τις ριζες τους εκει, αν και οχι μονο.
     
  4. ArrenMan

    ArrenMan New Member

    Σίγουρα το οικογενειακό περιβάλλον, συμβάλει σημαντικά στην διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός ενήλικα. Ο ρόλος των οικογενειακών προτύπων είναι σημαντικός αλλά όχι αποκλειστικά καθοριστικός. Τα βιώματα που «συλλέγεις» γενικότερα από το οικογενειακό, σχολικό, επαγγελματικό, φιλικό, κοινωνικό περιβάλλον, σε προσανατολίζουν σχετικά με τους διάφορους ρόλους που επιθυμείς να αναλάβεις σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς. Κανείς δεν γεννιέται Κυρίαρχος ή υποτακτικός. Μέσα από τα βιώματα, τις καταστάσεις που αντιμετωπίζει, ωριμάζουν οι προϋποθέσεις για την επιλογή του ρόλου που «καλύπτει» την ψυχοσύνθεση του….βιώματα και χρόνος λοιπόν…
     
  5. Artemis

    Artemis Ανήκω σε Μένα

    Πιστεύω πως ναι παίζει μεγάλο ρολό η οικογένεια, παράδειγμα όπως προανέφερες μέσα σε μια οικογένεια που κακοποιείτε η μητέρα και τα παιδιά βλέπουν, η κόρη γίνετε συνήθως σκλάβα και ο υιός σαδιστής σαν τον πατερά του. Άλλο παράδειγμα, έχω έναν σκλάβο που έτρωγε πολύ ξύλο από τη μητέρα του και την δασκάλα του με αποτέλεσμα να βλέπει γυναίκα να σκύβει το κεφάλι και να τρώει χαστούκια με την θέληση του τελικά. Το δικό μου παράδειγμα με την οικογένεια μου και τον τρόπο που με μεγάλωσαν, ήταν να με κάνουν πολύ ανεξάρτητη και αυτάρκης να πιστεύω στον εαυτό μού και να έχω αυτοπεποίθηση, αυτό με βοήθησε να ανακαλύψω και το αυταρχικό μου εν τέλει.
     
  6. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    Μεγάλωσα μέσα σε ένα σπίτι που άκουγαν λαϊκά, ποδόσφαιρο και μερικές φορές μαλώναν για την πολιτική. Στα 38 μου είμαι τραγουδιστής σε νυχτερινό μαγαζί, και τις Κυριακές παίζω ποδόσφαιρο 6x6.
    Εχθές με μια ομάδα κουκουλοφόρων έκαψα 5 αμάξια.
    Με λένε Θοδωρή και είμαι καλά.

    Υστερ(ι)όγραφο: ΜΑ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ;;;;;;;;
     
  7. Κι έλεγα χθες... Τι μου θυμίζεις, τι μου θυμίζεις...
    Στο "Απρόοπτο" δε δούλευες;
     
  8. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Oικογενειακό περιβάλλον και καθορισμός status

    Μεγαλωσα σε ενα περιβαλλον που ολοι μ'εδερναν. Οταν κουραζοταν οι γονεις μου και τα 4 αδελφια μου, φωναζαν το υπολοιπο σοι να συνδραμει στο ξυλο. Συντηρητικοι του κερατα ολοι!! Σε μενα ειχαν εναποθεσει τις ελπιδες τους να δοξασω τη τιμη της οικογενειας. Ακομα και κατι τριτα ξαδελφια μου στην Αυσταλια πανω μου βασιζονταν. Καθε φορα που μιλουσα με συμμαθητη μου, μ'ετρεχαν στη μαια να δουν αν ειμαι ακομα παρθενα. Σα το δουλακι εκανα καθε μερα τις δουλειες του σπιτιου. Μου ελεγαν οτι με πηραν απο τους τσιγγανους. Τοτε το πιστευα. Μετα μεγαλωσα και καταλαβα οτι οι τσιγγανοι δεν ειναι ξανθοι με πρασινα ματια και σταματησα να το πιστευω.

    Και ερχεται το σημερα , κι εγω δεν εχω βρει ακομα τι θα'πρεπε να ειμαι. Μπορει να βοηθησει κανεις?
     
  9. atasai

    atasai Regular Member

    Και γιατί θετικό το να μην έχεις αποκλίνουσα σεξουαλικότητα; (το ρήμα "καταφέρνω" κάθε άλλο παρά ουδέτερο είναι).

    Είναι απαράδεκτο σ'ενα bdsm φόρουμ να ψάχνουμε συνέχεια τι έφταιξε και βγήκαν έτσι τα καημένα τα παιδιά.

    Σε όποια οικογένεια και να μεγαλώσει κανείς, δεν παύει να ζει σε ένα κόσμο διάχυτης βίας και εξουσιαστικών σχέσεων. Το bdsm είναι προσπάθεια της εκλογίκευσής τους. Νησάφι με το δράμα και την κακομοιριά!
     
  10. SensualTorturer

    SensualTorturer Regular Member

    Re: Απάντηση: Oικογενειακό περιβάλλον και καθορισμός status

    ΕΓΩ ΕΓΩ !
     
  11. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Oικογενειακό περιβάλλον και καθορισμός status

    Όχι. Στο "Αυτόφωρο"...
     
  12. Re: Απάντηση: Oικογενειακό περιβάλλον και καθορισμός status

    Αυτό που είναι;;;