Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεκαετίες 60 και 70

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος cornilios, στις 18 Νοεμβρίου 2008.

  1. whipmarks

    whipmarks Regular Member

    γιατι τι κακο εχει η τωρινη γενια?? οταν σε τιποτα δεν πιστευεις δεν εχεις και τιποτα να προδοσεις. 
     
  2. llazouli

    llazouli Contributor

    Γιατί όταν πιστεύω, πάλλομαι από ενέργεια να χτίσω, να στηρίξω, κι όταν έρθει η ώρα να αμφισβητήσω, ακόμη και να γκρεμίσω. Η απάθεια μεταφράζεται σε σιωπηλή αποδοχή, κάτι σαν μαζικός υπνωτισμός, που καλά να το πάθει ο μεσήλιξ...αλλά το νιάτο, από πού κι ως πού... 
     
  3. Elysium

    Elysium Contributor

    Αν η σημερινή γενιά δεν έχει τίποτα να πιστέψει αυτό οφείλεται στο ότι οι γενιές του 60 κι 70 δίδαξαν αυτήν την νοοτροπία επαναστατώντας στα τυφλά.
    Πίστευαν πως η «επανάσταση» από μόνη της αρκεί για να διορθωθεί ο κόσμος.

    Η «γενιά της αμφισβήτησης» τα έβαλε με όλους και με όλα.
    Με το κατεστημένο (που σήμερα έγινε η ίδια), με θεσμούς, αξίες και σήμερα κλαίει για το κατάντημα των νέων γενεών που η ίδια δημιούργησε.
    Υποκρισία.

    Μέχρι και τα χάλια του ασφαλιστικού συστήματος χρέωσε πλέον στις νέες γενιές μη έχοντας αφήσει πλέον σχεδόν τίποτα όρθιο.
    Ούτε καν για τα παιδιά τους...

    Κατά τ' άλλα οι γονείς σήμερα διαμαρτύρονται (σε ποιον; μάλλον στο Θεό) για το ότι τα παιδιά τους δεν έχουν αξίες.
     
  4. Jomaru

    Jomaru Guest

    ειμαστε χωρις αμφισβητηση η πιο μορφωμενη γενια στην συγχρονη Ελλαδα. ειμαστε ταυτοχρονα και η πιο πιεσμενη γενια με το μεγαλυτερο αγχος και καταδικασμενη ακομα και απο αυτους που μας παρεδωσαν μια Ελλαδα γεματη λαμογιά.. καλουμαστε να φερουμε ενα καλυτερο αυριο. ρωτω γιατι ειναι κακο που αυτη η γενια νοιαζεται για να περασει καλα?

    ακομα και αν θελεις αυτη η ''κριση'' που υπαρχει δεν ευθυνεται η δικη μου γενια αλλα η προηγουμενη που εφερε την οικονομια σε αυτη την κατασταση και ομως το ''χρεος'' το δικο σας καλουμαστε εμεις να το αντιμετωπισουμε. το χειροτερο για εσας ειναι οτι εμεις δεν ''εγκλωβιζομαστε'' σε κομματικα θελω. θελω να πιστευω οτι το μεγαλυτερο μερος αυτης της γενιας εχει ξεφυγει απο τα θελω και τα πρεπει που ειχατε ''εσεις''.

    κοιταξε να δεις, εμας δεν μας χαριστηκε τιποτα, οσο θυμαμαι τον εαυτο μου στο σχολειο στο πανεπιστημιο με θυμαμαι στην πιεση, να διαβαζω ξανα και ξανα να προσπαθω να γινω κατι καλυτερο.. η μορρφωση μου εδωσε πολλα, ομως ολα, οπως καθε νεος της γενιας μου, καθε γνησιος νεος. οχι αυτος που βαριεται, που ειναι στις καφετεριες και δεν ξερει που πανε τα 4 , οχι αυτος δεν με αντιπροσωπευει. ομως με αντιπροσωπευει αυτος που πολεμαει καθε μερα για να ζησει να πετυχει σε μια οικοδομη, σε ενα γραφειο, σε ενα θρανειο. αυτος ειναι ο ελληνας.

    ο ελληνας της νεας γενιας κι επειδη ισως να μη καταλαβαινεις τι μπορουμε να καταφερουμε δες και λιγο πιο περα απο το καβουκι που σε εχουν περικυκλωσει ολα αυτα τα μεσα γυρω σου.. δες τι καταφερνει καθημερινα ο ελληνας της νεας γενιας γυρω του και αν δεν καταφερεις τελικα με μια πολυ πιο προσεκτικη ματια να δεις την ''Αληθεια'' τοτε ελα και ρωτα με να σου δειξω... σου υποσχομαι να σου δειξω τα καλα και τα αρνητικα.. δεν κρυβομαι..

    αυτο το κειμενο δεν απευθυνεται σε καποιον χρηστη του φορουμ συγκεκριμενα, αλλα σε εσενα... που μου τα εδωσες ολα ετοιμα και υπεροχα..
     
  5. whipmarks

    whipmarks Regular Member

    η επανασταση δεν χτιζει τιποτα μονο γκρεμιζει.και οπως σοφα ειπε ενας αυστριακος δεκανεας.<<τι τους θες τους επαναστατες οτα η επανασταση πετυχε>> αμφιβαλη κανεις λοιπων οτι σημερα η επανασταση πετυχε?? ελευθερια λογου-εκφρασεις-θρεισκιας-μετακηνησεις-ειδεων-προιηοντων-μορφωσεις-σεξ-κτλ κτλ....τι θα μου προσφερει εμενα πλεον ο συνχρονος επαναστατης? την συνχιση του? ισως οι νεοι να τα βιωνουν και να τα απολαμβανουν,και να νομιζουν ορισμενοι οτι αυτο ειναι απαθεια.  τον τεμπελη να φοβαστε. 
     
  6. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Jomaru, σε πολλά από αυτά που αναφέρεις δεν έχεις άδικο. Νομίζω όμως πως κάποια πράγματα τα ισοπεδώνεις.

    Πρώτον, δεν αμφισβητώ πως είμαστε η πιο μορφωμένη γενιά. Τι είδους μόρφωση όμως έχουμε; Στείρες γνώσεις. Και σε τι θα χρησιμεύσουν αυτές; Άσε το άλλο: δε μορφωθήκαμε τόσο επειδή εμείς το επιλέξαμε (όπως για παράδειγμα οι προηγούμενες γενιές που ήθελαν ένα καλύτερο μέλλον) αλλά γιατί πιεστήκαμε. Υπήρχε πάντα ένα πρέπει.

    Δεύτερον, αναφέρεις πως η νέα γενιά είναι ακομμάτιστη. Είσαι τόσο σίγουρος; Εμπειρικά, μπορώ να πω πως οι περισσότεροι που ξέρω ανήκουν σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη είναι τα πειθίνια πρόβατα των φοιτητικών παρατάξεων και των κομμάτων, που σαν άλλοι χούλιγκαν, προπαγανδίζουν ιδέες και απόψεις που πολλές φορές οι ίδιοι αδυνατούν να κατανοήσουν. Η δεύτερη, πλειοψηφούσα, είναι αυτή των πλήρως απολίτικων ατόμων, που αδιαφορούν παντελώς για τα τεκταινόμενα. Ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν πολιτική ή κοινωνική άποψη, την οποία και εκφράζουν, απαλλαγμένοι από τη λογική των κομματικών ταγών.

    Αναφέρεις πως δε μας χαρίστηκε τίποτα. Είσαι τόσο σίγουρος; Νομίζω πως κάποια πράγματα τα θεωρείς τελείως δεδομένα. Σίγουρα, προσπαθήσαμε για να μορφωθούμε. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν είχαμε τη στήριξη από κάποιο περιβάλλον που βρισκόταν από πίσω μας. Πρωτίστως οικονομική, καθώς, ως γνωστόν, η εκπαίδευση κοστίζει και μάλιστα αρκετά ακριβά. Δευτερευόντως, ψυχολογική. Δεν αντιλέγω πως σε κάποιες περιπτώσεις υπήρχε πίεση, ωστόσο δε μπορεί να συγκριθεί με τις συνθήκες που αντιμετώπιζαν οι προηγούμενες γενιές. Επιπλέον, ξεχνάς τις κοινωνικές συνθήκες που μας έχουν "χαριστεί". Με πρώτη και καλύτερη το δικαίωμα να λέμε και να γράφουμε ό,τι μας κατέβει στο κεφάλι, χωρίς να δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν. Δε νομίζω να ήταν επιτρεπτό αυτό πριν από 35 - 40 χρόνια, όταν όποιος τολμούσε να ασκήσει την παραμικρή κριτική στην επικρατούσα πολιτικοκοινωνική κατάσταση στελνόταν για long time διακοπές στα ξερονήσια.

    Τέλος, νομίζω πως πιστεύεις πάρα πολύ στη νέα γενιά. Δε θα πω αν είναι σωστό ή λάθος, μακάρι να έχεις δίκιο. Εγώ πάντως έχω πάψει να πιστεύω σε γενιές, ομάδες κλπ. Προτιμώ να πιστεύω στον μεμονωμένο άνθρωπο.
     
  7. Jomaru

    Jomaru Guest

    Διαβασα με αρκετη προσοχη αυτα που μου εγραψες. κατ'αρχην χαιρομαι που θα διαλλεχτω με καποιον της γενιας μου. οταν μιλω για κομματικη απαλλαγη φυσικα μιλω για αυτη την πλειοψηφια που χαρακτηριζεις κι εσυ. αν στο κειμενο μου εχω δωσει καπου την εντυπωση οτι μιλω ολοκληρωτικα τοτε ειναι ενα a priori λαθος μου.

    Για τις δημοκρατικες ''ελευθεριες'' που αναφερεις οτι δεν αναγνωριζω θελω να σου πω οτι της ιδιες ειχαν και οι γενιες που αναφερονται στο νημα. ισως η γεννια του εξηντα λογω της χουντας να μην ειχε αυτες τις ελευθεριες αν και την περιοδο που ενηλικιωνοταν τοτε η αρνητικη ''αυρα'' της ειχε αρχισει να διαλυεται.

    αν συζητουσαμε για προηγουμενες γενιες φυσικα και θα ελεγα οτι εκεινη παλεψαν για πολλα και τους χρωσταμε παρα πολλα. οπως θεωρω οτι και η προηγουμενη γενια προσφερε αρκετα. Δεν ισοπεδωνω τα δικα τους, αλλα εκνευριζομαι οταν κανουν το ιδιο σε εμας. φαινεται οτι αφου δεν μπορουν πλεον να μας ελεγξουν , πιστευουν πως το να μας μειωσουν θα μας σταματησουν.

    οσο για την οικονομικη ενισχυση, οσοι απο εμας την ειχαν και ειμαι ενας απο αυτους , την θεωρω χρεος τους προς τα παιδια τους οπως θα ειναι χρεος μας κι εμας αυριο στα δικα μας παιδια.

    επισης θελω να συμπληρωσω κατι. καθε γενια μεγαλωνει σε διαφορετικο κοινωνικοπολιτικο περιβαλλον για αυτο η ''πιεση'' που δεχεται καθε γενια θα πρεπει να μεταφραζεται με το ισχυων συστημα.

    για παραδειγμα πριν 20 μερες τελειωσα το στρατιωτικο μου, υπηρετησα για 12 μηνες ως στρατιωτης πεζικου. ο πατερας μου υπηρετησε 32 μηνες στο πολεμικο ναυτικο. η ''πιεση'' που δεχτηκε εκεινος θα μπορουσε καποιος να πει οτι ηταν σαφως μεγαλυτερη απο τη δικη μου. ομως πρεπει να σκεφτει καποιος οτι τοτε ολοι πηγαιναν τοσο και τα πραγματα ηταν αλλιως . και τωρα ολοι πανε τοσο και τα πραγματα ειναι αλλιως.. θελω να πω δηλαδη οτι η συγκριση αν δεν εξεταζεται λαμβανοντας υπ οψιν ολους τους παραγοντες τοτε δεν ειναι ορθη..
     
    Last edited by a moderator: 29 Νοεμβρίου 2008
  8. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Δύο σχόλια θα ήθελα να κάνω:

    1. Όταν αναφερόμαστε στη γενιά του '60 και του '70, νομίζω πως δεν εννοούμε τους ανθρώπους που γεννήθηκαν τότε. Περισσότερο αναφερόμαστε σ' αυτούς που σπούδαζαν εκείνη την εποχή, έκαναν τα πρώτα τους βήματα στον επαγγελματικό και προσωπικό στίβο, τα όνειρα για το μέλλον τους. Άρα, είναι αυτοί που λόγω χούντας ή και προηγούμενων πολιτικών και κοινωνικών καταστάσεων στερούνταν αρκετών ελευθεριών.

    2. Θεωρείς την οικονομική ενίσχυση χρέος προς τα παιδιά. Δε θα μιλήσω για τον εαυτό μου, ανήκω στους "ευνοημένους". Θα πάρω το παράδειγμα μίας τυπικής οικογένειας με χαμηλό προς μεσαίο εισόδημα, που στερείται αρκετών ανέσεων, ακόμα και βασικών, προκειμένου να παρέχει ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά της. Σε μία τέτοια περίπτωση, που κακά τα ψέματα δεν είναι και τόσο σπάνια, οι γονείς δεν ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια του "χρέους" απέναντι στα παιδιά τους;
     
  9. Jomaru

    Jomaru Guest

    1. αν θεωρεις αυτο τοτε μιλαμε για διαφορετικες γενιες

    2. ναι στην κοινωνια που ειμαστε το θεωρω ως ελαχιστο χρεος της προηγουμενης γενιας να εξασφαλιζει το σπουδαιοτερο πολιτιστικο και πολιτιτσμικο ''αγαθο'' στα τεκνα της την μορφωση.
    ισως ομως παλι να μην εννουμε το ιδιο πραγμα στη μορφωση..

    αν θεωρεις μορφωση να σου πληρωνουν οι γονεις σου τα εξοδα σου για να ζεις την ΄΄ελληνικη φοιτητικη ζωη'' τοτε δεν μιλαμε για το ιδιο πραγμα.

    αν θεωρεις μορφωση το να σου εξασφαλιζουν οι γονεις σου τροφη και στεγη για να μπορεσεις να σπουδασεις τοτε ναι αυτο ειναι χρεος της οικογενειας σου.

    γιατι μην ξεχναμε, μεχρι στιγμης τουλαχιστον η μορφωση στα ΑΕΙ και στα ΑΤΕΙ ειναι δωρεαν και παρεχεται απο το κρατος.

    και οσο για την δευτεροβαθμια εκπαιδευση , ξερω οτι το συστημα καθιστα απαραιτητα τα φροντιστηρια ομως και αυτα πιστευω οτι μια οικογενεια μπορει να τα παρεχει στα παιδια της.
     
    Last edited by a moderator: 29 Νοεμβρίου 2008
  10. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Δεκαετίες 60 και 70

    Η κάθε γενιά έχει έναν δικό της δρόμο να ανοίξει. Η σύγκριση μεταξύ γενεών είναι εσφαλμένη και αντιεπιστημονική.
     
  11. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    ...οι γεροι χωριστα,οι νεοι αλλο πραμα
    οποιος τους θελει ανταμα
    πληρωνει ακριβα,προστιμα μια ζωη
    στην κλεψυδρα και στα εφετεια
    ειναι μια κοροιδια,
    σειρα του δικαστη.


     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  12. KAIseR

    KAIseR Regular Member

    Απάντηση: Δεκαετίες 60 και 70



    Ε οχι και αντιεπιστημονική, αφου είναι διαφορετικές χρήζουν και ερευνας και ερμηνείας,
    το πρόβλημα ειναι οτι καθε γενιά καταδικάζει την προηγούμενη ωσπου και αυτη, η νεα ,να γινει κατεστημένο, κοκ, οι διαφορές ομως εχουν και αιτίες και λογους, πάντως αυτό που τις ενώνει ειναι
    το ΣΕΧ ,η παρεκλιση και ο πόλεμος