Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μικρά ερωτήματα..

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Incomplete_, στις 13 Νοεμβρίου 2008.

  1. MiB

    MiB Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Μικρά ερωτήματα..

    Στην περίπτωση που σε μια σχέση την οποία διακρίνει η διαρκής εναλλαγή ρόλων, επέλθει η απόλυτη ισορροπία ως προς την ικανοποίηση της καύλας εκατέρωθεν, τότε μιλάμε σίγουρα για ένα ιδιαίτερα σπάνιο και μοναδικό φαινόμενο.. Ή αλλιώς για μια πολύ σπάνια "χημική φόρμουλα"..
     
  2. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μικρά ερωτήματα..

    rep!  
     
  3. jimboy

    jimboy Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μικρά ερωτήματα..



    Ωπ και μένα μάρεσε αυτό! 
     
  4. Emma

    Emma Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Μικρά ερωτήματα..

    Γιατί να ονομάζεται roleplay το γεγονός ότι δεν μου αρέσει μόνο ένα πράγμα; Δεν υποκρίνομαι. Δεν παίζω. Αν κάποιος/α μου βγάλει την κυριαρχική μου πλευρά, ανάλογα με το πόσο, θα λειτουργώ ως Domme ή Τοp. Aν κάποιος/α μου βγάλει την υποτακτική, πάλι ανάλογα με το πόσο, θα λειτουργώ ως sub ή bottom. Αν κάποιος/α δεν μου βγάζει καμία απ' αυτές, τότε θα λειτουργώ ως vanilla. Γι' αυτό και διάλεξα το Perv εν αντιθέσει με το switch.
    Γιατί δηλαδή αν υπάρχουν σταθεροί "ρόλοι" ονομάζεται lifestyle ενώ αν όχι ονομάζεται roleplay;
     
  5. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μικρά ερωτήματα..

    Γιατί δεν υπάρχει αυτό που λέμε γενικότερη εγκεφαλική κυριαρχεία μόνο παρόρμηση ..
     
  6. MiB

    MiB Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μικρά ερωτήματα..

    Δηλαδή η γενικότερη εγκεφαλική κυριαρχία αποκλείεται να προκληθεί από την παρόρμηση; Ειδικά μέσα στα πλαίσια που μπορεί να προσφέρει μια διαρκή κι επιτυχημένη πρακτική εφαρμογή συγκεκριμένου role play που σταδιακά εξελίσσεται;

    Ξέρω, ίσως να γίνομαι κουραστικός σε μερικούς..
    Άλλα ακόμη αναρωτιέμαι προς τι όλος αυτός ο κόπος για να διακρίνουμε (περιττούς) διαχωρισμούς μεταξύ αλληλένδετων θεμάτων κι εννοιών.. Εκτός κι αν συμμετέχουμε εν αγνοία μας σε κάποια διατριβή..  
     
  7. Emma

    Emma Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μικρά ερωτήματα..

    Δεν νομίζω ότι είναι αυτό.
    Πρέπει να έχεις σταθερό bdsm status (ή προτιμήσεις) για να ασχοληθείς με bdsm πρακτικές; Στην παρούσα σχέση μου λειτουργώ ως bottom (ο σύντροφός μου είναι Dom). Σε παλιότερες σχέσεις μου ήμουν η Κυριαρχική (κι ας μη με ονόμαζα έτσι τότε, μιας και δεν ήξερα περί bdsm). Στο μέλλον... who knows?  
    Anyway, όπως και νά 'χει, προτιμώ να περνάω καλά, παρά να "ανήκω" σε ομάδα.
     
  8. MiB

    MiB Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μικρά ερωτήματα..


    Rep !!  
     
  9. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    Αν εννοείς συμπεριφορά φυσικά και όχι. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτουν οι switch. Αν εννοείς πρακτική θέλει συζήτηση. Σκέφτομαι πως αν αυτή η πρακτική είναι αναγκαίος όρος για να "τελειώσει" κάποιος, τότε ο συγκεκριμένος μάλλον είναι φετιχιστής. Πολύ καλό ερώτημα. Αξίζει να αναλυθεί σε ένα δικό του thread.
     
    Last edited by a moderator: 16 Δεκεμβρίου 2008
  10. jimboy

    jimboy Regular Member

    Απάντηση: Μικρά ερωτήματα..

    Τι ωραίο νημα!μπράβο σε όλους για το επίπεδο της συζήτησης!Μιλώντας για μένα(που δηλώνω ανοιχτός στο να απολαμβάνω μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών δραστηριοτήτων) νομίζω ότι τελικά αναζητώ περισσότερο αυτά που δεν έχω καταφέρει να γευτώ όσο θα ήθελα

    Την διαφορά μεταξύ switsh και perv δεν έχω κατανοήσει πλήρως-καθόλου για την ακρίβεια.
    Θάθελα τις ιδέες σας https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t14156/
     
  11. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μικρά ερωτήματα..

    Μα ποιος μίλησε για ψυχαναγκαστική προσκόλληση σε έναν ρόλο(όχι πως αυτό βέβαια δεν απαντάται για πολλούς λόγους);Δηλαδή αμφισβητείς ότι κάποιοι εκφράζονται μόνο δια μέσου μιας οδού;Βάσει αυτού δεν υπάρχουν διαφορετικές δομές και διαφορετικές οδοί ερωτικής συμπεριφοράς;
    Με την ίδια λογική,άμα το γενικεύσουμε λίγο,καλώς πολλοί bisexual χαρακτηρίζουν ως μονόχνωτους ή και "κολλημένους","παρωπιδιασμένους" και δε συμμαζεύεται πολλούς str8 και κυρίως gay.

    Γενικά σε πολλούς τομείς πολλές φορέςδιακρίνω μια αδυναμία κατανόησης και συνεννόησης μεταξύ "άκρων" και "μέσων" .Το ένα άκρο δυσανασχετεί με το άλλο άκρο και κατόπιν με το μέσο,το άλλο άκρο ξενίζεται με το μέσο και βάλλεται του άλλου άκρου και το μέσο ,αφού αναγνωρίσει και άλλους μέσους και δημιουργήσει σχέσεις ή προστριβές μαζί τους,συχνά καταφέρεται κατά των άκρων.Έπειτα τα άκρα κατηγορούνε τα μέσα και τα μέσα απαξιώνουν τα άκρα..Δε μιλάμε για φαύλο κύκλο,αλλά για ελλατωματικό σύμπλεγμα και δεν αφορά μόνο το BDSM ,αλλά την κάθε ανθρώπινη παράμετρο :εσωτερική,σεξουαλική,κοινωνική,πνευματική,πολιτική κτλ κτλ κτλ..

    Υ.σ.Το "πολλές φορές" δεν είναι τυχαία υπογραμμισμένο..
     
  12. Emma

    Emma Contributor

    Aναφέρομαι και σε συμπεριφορά και σε πρακτική.
    Η έννοια του switch για μένα είναι και πάλι όσο "απόλυτη" όσο π.χ. το Dom, Master, slave κτλ, για λόγους που θα αναλύσω στο νήμα περί διαφοράς Perv και switch.

    Ιncomplete_ δεν αμφισβητώ τίποτα. Ο καθένας μπορεί να εκφράζεται όπως θέλει. Αν κάποιος αρέσκεται στο να λειτουργεί π.χ. μόνο Κυριαρχικά, όχι απλά το καταλαβαίνω αλλά και το σέβομαι. Επειδή εγώ έχω τα χ γούστα δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να δω και την πλευρά του άλλου, που είναι διαφορετική απ' την δικιά μου. Στα δικά μου μάτια δηλαδή, το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Δεν βάλλομαι εναντίον κανενός σε προσωπικό επίπεδο. Ίσως μόνο ενάντια της "μάχης", που διέκρινες κι εσύ, μεταξύ των άκρων και των μέσων.